VVV-Venlo pakt 3 punten tegen Helmond Sport

Eindelijk heeft VVV weer 3 punten te pakken. Maar wat maakte de Venlonaren het zichzelf de tweede helft weer moeilijk. VVV startte heel sterk, met veel pressie naar voren en met erg veel inzet. Helmond Sport werd direct vastgezet. De Venlonaren wilden snel op voorsprong komen. Een verademing ten opzichte van de speelwijze van de laatste weken. Op het middenveld had trainer Maurice Stein eindelijk een paar zaken veranderd. Quin Kruijsen en Yuki Otsu werden vervangen door Jeffrey Altheer en Vito van Crooij. Laatstgenoemde mocht op de nummer 10 positie beginnen. Hij deed dit met verve. Technisch sterk en met veel inzet. Alleen mag hij op sommige momenten nog wat slimmer worden en zich niet uit de tent laten lokken, maar dat is hopelijk een kwestie van tijd.

De 1-0 van Melvin Platje kwam dan ook niet geheel onverwacht. VVV bleef drukken en Helmond Sport had niks te vertellen op het veld. Even later volgde zelfs de 2-0. Een bal werd door de verdediging van Helmond slecht weg gewerkt waar Jeffrey Altheer niet lang treuzelde en mooi uithaalde met een strak schot. In de tussentijd was trainer Maurice Stein naar de tribune verwezen. Na een akkefietje met een Helmond speler maakte de VVV trainer als een volleerd centrale verdediger een haakbeweging. De scheidsrechter beoordeelde dit als spelbederf en Maurice Stein mocht vertrekken.  Geen al te beste actie van een trainer die discipline van zijn spelers verwacht maar zelf het slechte voorbeeld geeft.

Na de rust leek VVV vrolijk door te gaan waar het de eerste helft geëindigd was. Maar na een paar minuten verdween die hoop. VVV zakte in en Helmond Sport mocht het spel dicteren.

Jammer dat VVV-Venlo het om de een of andere reden niet kon opbrengen om het publiek, dat de laatste tijd niet echt verwend was, te blijven amuseren. Helmond werd sterker en sterker. Het was teleurstellend om te zien dat de Venlonaren niet in staat waren om ook maar één goede counter te produceren.

De achterhoede van VVV-Venlo werd meer en meer op de proef gesteld. Alle zeilen moesten worden bijgezet. Het centrale duo, Buwalda en Promes, leek echter stand te houden met behulp van andere teamgenoten. Toch viel de 2-1 geheel terecht. Hierdoor kwam VVV-Venlo onnodig in de problemen gezien het spelbeeld in de eerste helft. Helmond Sport had ondertussen Ferry de Regt al geruime tijd in de spits gezet vanwege zijn kopsterkte. Promes speelde echter een prima pot en hield de Venlonaar van scoren af.

Na 5 minuten extra tijd klonk eindelijk het verlossende eindsignaal. De 3 punten bleven in Venlo.

Vanavond mogen Buwalda, Promes, Post en van Crooy extra in de schijnwerpers worden gezet. Zij sprongen er in deze wedstrijd met kop en schouders boven uit. Toch mag VVV-Venlo niet helemaal tevreden zijn. Na de sterke eerste helft zakte de ploeg in de tweede helft te ver terug qua speelstijl maar ook qua spelniveau. Zeker gezien de komende zware uitwedstrijden is er werk aan de winkel om eens te trainen op het uitvoeren van counters.

Een compliment is ook op zijn plaats voor de supporters die VVV-Venlo bleven steunen. De 35 man van Sektion Sauerland hebben voor goede sfeer gezorgd en bleven 90 minuten lang achter de ploeg staan. Ook leek het erop dat mensen VVV blijven steunen. Het stadion was wat voller dan de afgelopen thuiswedstrijden. Laat dit een voorteken zijn voor het komende seizoen.

Tackel van Maurice Steijn

Persconferentie VVV-Venlo – Helmond Sport

Statistieken VVV-Venlo – Helmond Sport
VVV-Venlo – Helmond Sport 2-1 (2-0)

Scoreverloop: 23. Platje (1-0); 38. Altheer (2-0); 67. Tuijp (2-1);

Scheidsrechter: Bax

Gele kaart(en): Van Crooy, Sevinç (VVV-Venlo); Hutten (Helmond Sport)
Rode kaart(en):
Bijz.: 25. Maurice Steijn wordt naar de tribune gestuurd

Toeschouwers: 4.100

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Altheer, Post (75. Sevinç), Van Crooy (87. Kruijsen); Platje, Khalouta en Wolters (90. Balkestein)

Opstelling Helmond Sport:
Van der Steen; Kazlauskas, de Regt, van Nuland en Weuts; Visser, Van der Sande (62. Koot) en Sequeira; Hutten, Diouck (46. Tuijp) en Elbers

17 Responses

 1. RuiverCity

  Eerste helft was prima!!! Tweede helft zwak doordat ze niet doorzetten en de 3-0 proberen te maken. Jammer omdat HS tot op dat moment niks te vertellen had. Ergernis was er in het stadion en dan vooral op de W-tribune over de jeugdige toeschouwers. Totaal geen oog voor het voetbal. Maar verzieken door het geren en geschreeuw over en weer de voetbalavond van de vaste supporters. Ze ze dan op VN waardoor het lijkt of het stadion voller is. Waarvan akte!

 2. Meuske

  Natuurlijk niet goed wat Steijn doet maar ik hou hier wel van, dit betekent wel dat er beleving is. Deze trainer zit er tenminste wel bovenop. Denk wel dat hij een paar wedstrijden aan de broek krijgt. Blij met de puntjes en het vertoonde spel eerste helft. Forza os Clubke

 3. socrates

  Zolang het 3 punten oplevert, blijven tackelen. Misschien Valckx wel Yuki op dezelfde manier op de trein kan zetten als Uche. Met het vrijgekomen budget dan Holla en Marcellis aantrekken. Voor de lange termijn en bij sterke tegenstanders is meer nodig een trainer die het vuurtje opstookt.

  1. sultana

   Holla speelt in Engeland, die gaat echt niet naar de JL komen om te spelen.

   Goede eerste helft gezien en van Crooij inderdaad goed op de nummer 10 positie. Drie belangrijke punten zijn weer binnen!

 4. Goodie

  Eerste helft was uitstekend, 2e helft niet. Van Cooij is de beste die ik tot nu toe nog op 10 heb gezien, heeft ook lekker een beetje gif. Over gif gesproken, waar waren Maenpaa en Wolters mee bezig? En dan de sfeer.. de beste sinds tijden geloof ik, maar ik heb me liggen ergeren. Voor dat de wedstrijd begon kwamen een aantal mensen van o5 de Duitsers proberen over te halen om naar o5 te gaan. Dit deden ze niet, en dus kwam vrijwel iedereen van o5 naar o3. Beide vakken en de Duitsers zorgde voor een uitstekende sfeer. Maar vlak na het begin van de 2e helft probeerde de naar o3 gekomende groep van o5 de Duitsers wederom over te halen. Zij begrepen hier ook geen ene hol van, de sfeer was immers uitstekend nu. Dus de Duitsers gingen niet mee, en de groep van o5 vertrok dan maar alleen naar hun vakkie. En waarom? Joost mag het weten. Wil je sfeer maken en is de sfeer uiteindelijk goed, dan vertrwk je weer naar o5 zonder enige reden…

 5. beek

  Al eerder heb ik geschreven dat bijna elke ploeg die in de Koel op bezoek komt, beter/frisser speelt dan VVV. Helmond is de eerste die dat niet doet. De Helmond-supporters riepen niet voor niets voortdurend: voetballen, voetballen.
  Daarom oogde het spel van VVV in de eerste helft misschien wat beter dan anders: de tegenstand was minimaal.
  Je verwacht dat het ploegje uit Helmond met een nulletje of vier, vijf opgerold wordt. Niets was minder waar.
  Ik weet niet waar het aan ligt.
  De opeenvolgende trainers branden hier af.
  We moeten wel goede spelers hebben: voetballers die hier niet goed genoeg gevonden worden voor VVV , spelen wekelijks eredivisie (Kolder, Broerse, Reimerink).
  Het moet wel aan de supporters liggen.
  Nog iets.
  Het boeiends om naar te kijken in de Koel, de lichtkrant werkt al weken niet.
  SCHANDE!!!

 6. beek

  En dan nog iets.
  Wolters moet geen kritiek hebben op Maenpaa.
  Laat deze egoïstische voetballer (die er vrij weinig van bakt) eerst eens naar zichzelf kijken.
  Overigens was van Crooij een lichtpuntje.
  (Hopelijk leren ze die wat anders dan achteruit voetballen, zoals Sevinc nu ook al begint te doen.)

 7. marcel

  Prima eerste helft, veel druk naar voor en proberen zelf het spel te bepalen. Was VVV zo sterk, of helmond zo zwak? laat maar een paar van dit soort wedstrijden zien en we weten het antwoord. Sfeer super. tweede helft tegenvallend. veel druk van helmond, opvallend was het dat Ferry al vroeg voorin speelde, maar VVV uit de tegenaanvallen in deze situatie eigenlijk niets haalde. Buwalda deed het zeker goed, maar maakt bijna twee cruciale fouten, door wel erg laconiek te verdedigen. 1e wil hij als bijna laatste man tussen 3 spelers door een pasje geven (hersteld het ten koste van een gele kaart), de tweede wellicht nog gevaarlijker, waarbij hij een hakje in het strafschopgebied doet, dat met het nodige geluk via een helmonder toch nog zonder gevaar afloopt.
  Al met al een prima avond. Laten we hopen dat VVV de lijn van de eerste helft aan eigen kracht te danken heeft, en dit door kan trekken naar komende wedstrijden.

  een van de grotere kansen van helmond kwam op conto van Wolters die zijn man liet lopen, en daardoor een vrije doortocht en schietkans had waarbij maempa ternouwernood kon redden. Maempa liet dit op niet mis te verstane wijze weten aan wolters, wat het opstootje veroorzaakte tussen hun twee.

  @GOODIE, vwb het verhaal van O5 en O3, inhoudelijk weet ik niet precies hoe het hele verhaal zit, dus er kan een kern van waarheid in je verhaal zitten. echter op het laatst, waar je vermeld dat het groepje van O5 weer terug ging naar hun eigen plek. Voor zover ik het kon volgen (om wat voor reden dan ook), werd de groep van O5 gedwongen door de suppoosten om terug te gaan naar hun eigen plek.

  1. Goodie

   Gedwongen, lijkt me eerlijk gezegd sterk. Ik zag dat een aantal van o5 er zelf ook geen hol van begreep, maar als de rest vertrekt lopen ze automatisch mee. Zoals ik het zag waren er 2-3 man die zeiden: kon we gaan naar o5 en vervolgens waren ze weg. Over gedwongen heb ik niks meegekregen. Lijkt me meerhet haantjesgedrag weer.

  2. Koelie

   Inderdaad hulde voor Maempaa. Vreemd dat de aanvoerder (Post) niet ingreep. Wolters kan wat mij betreft lekker banken voor Yuki.
   Trouwens ook puike pot van Promes. Hij won alle duels.

 8. binky

  vond de achterhoede in de eerste helft goed staan vooral promes deed het uistekend
  trouwens fleuren ook
  om een ding zijn we wel blij we zijn verlost van kruissen op 3 minuten na
  nu nog op de tribune plaats nemen kruissen naast gijzen

  1. san siro

   Ja klein kind, je zondebok heeft maar 3 min mee gedaan wie wordt jou volgende slachtoffer ( zondebok ) volgende keer spellingscontrole op je verhaaltjes loslaten aub.

Leave a Reply