VVV-Venlo

VVV-Venlo pakt opnieuw in slotfase punt in Heerenveen

VVV-Venlo heeft de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen gelijk gespeeld. In Heerenveen werd het 2-2 door een late goal van Sem Steijn.

Zonder Ralf Seuntjens en met een geblesseerde Evert Linthorst werd het toch wel even puzzelen voor de technische staf op het middenveld. Gekozen werd voor een middenveld met Danny Post, Tino-Sven Susic en Opoku. In de aanval werd gestart met Van Ooijen, Mlapa en Joosten.

De eerste helft van de Venlonaren was niet goed. Er werd slap verdedigd en VVV-Venlo stond niet goed in de organisatie, waardoor er nogal een chaos ontstond in de verdediging. Heerenveen was erg gevaarlijk in de het eerste half uur daardoor, en met name Michel Vlap werd gevaarlijk voor het doel. In de 28e minuut ontsnapte Vlap aan de verdediging en schudde hij Susic van zich af. Hij schoof de bal beheerst langs de keeper en het was 1-0. Overigens was het aan Lars Unnerstall en het aliuminium te danken dat het na 45 minuten spelen nog steeds 1-0 stond, want de thuisploeg had makkelijk op 3-0 kunnen staan.

In de tweede helft gooije Steijn het iets om, omdat hij zag dat er veel ruimte ontstond op het veld. Dit kwam door de hoog spelende backs van Heerenveen en hij bracht daardoor ook Jay-Roy Grot, omdat hij veel snelheid heeft. In een van de uitbraken van VVV-Venlo en een van de eerste echte kansen, gaf Susic een goede pass op Grot en die verschalkte de keeper met links: 1-1!

VVV-Venlo speelde een sterke tweede helft, maar je wist ook dat Heerenveen makkelijk tot scoren kwam. Met Vlap voorin hadden ze een speler die gedreven was en ook een aantal keren goed opdook voor het doel van Unnerstall. Een kwartier voor tijd maakte Vlap met een knappe kopbal een einde aan de gelijke stand en was het 2-1 in het voordeel van Heerenveen, waarna je de bui eigenlijk al voelde hangen. Het is lastig om in een uitwedstrijd met een kwartier te gaan nog een goal te scoren, vooral als je kijkt naar de fase die VVV heeft doorgemaakt de laatste weken.

Maar het is ook de kracht van VVV-Venlo dat ze eigenlijk zelden in een geslagen positie belanden tegen een team uit het rechterrijtje en dit keer kwam dit ook weer goed uit. Inmiddels had Steijn Dekker en Sem Steijn gebracht en die laatste twee zorgden ervoor dat het uiteindelijk 2-2 werd. In de 89e minuut kwam na een goede aanval de bal terecht bij Dekker, die de gehele rechterkant bestreek, en die zag Steijn bij de tweede paal staan. Steijn twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen, waarna hij in extase naar het uitvak rende: 2-2!

Een puntje bij Heerenveen daar kunnen we best wel mee leven, sterker nog het voelt gewoon goed. Niet alleen door het late doelpunt, maar misschien ook vanwege de manier waarop de Venlonaren in de tweede helft hadden gestreden. Jay-Roy Grot heeft de laatste 3 wedstrijden ingevallen en 3 keer gescoord, dus hij is ook goed bezig. Sem Steijn is de jongste doelpuntmaker van VVV-Venlo in de Eredivisie. Al met al, een prima avond voor de Venlonaren. 38 punten, erg knap.

SC Heerenveen – VVV-Venlo 2-2
Doelpunten: 28. Vlap 1-0, 56. Grot 1-1, 75. Vlap 2-1, 89. Steijn 2-2.
Scheidsrechter: Rob Dieperink.
Gele kaart: Janssen (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 17.450

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum, Janssen, Post, Susic ( 80. Steijn), Opoku ( 65. Dekker), Van Ooijen ( 46. Grot), Mlapa, Joosten.

30 Responses

 1. SusicForPresident

  Mooi om te zien dat een frisse vernieuwing zorgt voor een verbroedering goddelijk samenspel op het middenveld. We hebben Seuntjens geen moment gemist vandaag, het enige wat opviel is dat nu wel alle handjes geschud werden.

 2. RuiverCity

  Prima resultaat tegen een op papier veel sterkere ploeg. Voor VVV natuurlijk prachtig voor de eindstand in de eredivisie en de tv-gelden. Nog twee keer vlammen.

 3. expat

  Mooie uitslag tegen Heerenveen. Nog twee keer vlammen en de 10de plek is haalbaar. Hopelijk draagt deze uitslag ook bij tot een goede/betere sfeer. En leuk voor Sem natuurlijk!

 4. Depor

  Respect voor onze supporters in het uitvak, maar waarom wordt er een spandoek van Seuntjens opgehangen in het uitvak? Die kerel brengt onze club in diskrediet en voelt zich blijkbaar te groot voor onze mooie club en supporters.

  1. bear664

   Ik snap ook niks van dat spandoek van Seuntjens … waarom dat nog ophangen … ?
   Zijn waarschijnlijk dezelfde supporters die destijds Randy Wolters tot het laatst toe op handen droegen …

   1. marcel

    Je kunt je afvragen wat in discrediet brengen van onze club betekent. ik zie hier op dit forum met enige regelmaat mensen wekelijks onze club in discrediet brengen.
    Kennen we alle inhoudelijke feiten die tot deze sanctie geleid hebben, en moet een speler die 4 jaar lang een van de steunpilaren van dit elftal is geweest maar direkt uitkotsen? of is het zo dat hij zijn verdiende straf gekregen heeft en het daarmee af moet zijn?

    Volgens mij is Seuntjes vooral een speler van passie en emotie, iets wat goed naar voren komt in zijn gedragingen (kijk eens hoe die gast uit zijn plaat gaat, zelfs als anderen scoren). volgens mij is hij ook zo als hij een microfoon onder zijn neus gedrukt krijgt (hart op de tong, ipv voorgeschotelde mediatraining?).
    Nogmaals niet goed te praten, maar volgens mij mag een beetje ‘zaken in perspectief plaatsen’ hier toegepast worden. Gelukkig maakt niemand hier fouten, en wordt je daarvoor gelukkig niet altijd helemaal afgemaakt. (ooit door iemand vergeven geworden?)
    Aan de andere kant een minimale kanttekening, want als je dit weet, waarom laat je die speler weer opnieuw voor de camera staan? dat kun je ook gewoon verbieden.
    Geen hand voor de trainer vind ik dan weer iets minder en niet kunnen, maar zoals al gezegd, emoties spelen hier volgens mij ook mee. zijn deze dingen erg genoeg om een speler die hier 4 jaar zijn stinkende best gedaan heeft helemaal uit te kotsen?
    ook dat is een vorm van hoe je je club uitdraagt.

    Uiteindelijk mag ieder dit gelukkig voor zichzelf weten. sommigen vinden het nix, anderen hebben geen mening, en weer anderen zitten in een totaal andere richting. die laatste groep vind het wellicht raar dat een speler die hier 4 jaar gespeeld heeft, en de fout ingaat, helemaal afgeschreven wordt.

  2. Hup VVV!

   Ik vroeg me ook al direct af waarom dit werd opgehangen! Snapte er helemaal niets van. Seuntjens is een prima speler geweest voor VVV en heeft zeker zijn waarde gehad, maar hij is ook vervangbaar!

   Overigens wat een mooi moment bij de 2-2! Zoon van de trainer die hem binnen tikt en zorgt voor een mooi einde van de wedstrijd. Op basis van de 2e helft een terecht punt naar mijn mening!

   Wie heeft het nog over een nachtkaars e.d. na de afgelopen 3 wedstrijden?

 5. mats

  Seuntjens wie?
  Ging vandaag bij vlagen wel aardig.
  Net als Susic…bij vlagen aardig.
  Grot, Joosten, Mlapa, Kum, VanOoijen… bij vlagen….
  Aardig….
  En doorselecteren. Ben benieuwd eat Dtan uit de hoge hoed gaat toveren…

 6. expat

  Steijn, de trainer dan, werd nogal eens verweten dat hij te laat wisselde. Afgelopen twee wedstrijden deed hij dat bij uitstek niet en zie het resultaat: de Graafschap werd dik verslagen (even los van scorebordjournalistiek) en vanavond scoorden invallers de goals en gaf invaller Dekker de assist voor de tweede goal. Waar het ook aan lag, Steijn heeft veel geëxperimenteerd de laatste tijd, ten goede of ten slechte, maar hij probeert dingen. Hulde daarvoor. Best een stijlbreuk want dat heeft jij jaren zelden gedaan.

 7. LJ

  Geweldige toptrainer die Maurice Steijn. Ieder jaar progressie met VVV. Ondanks alle negatievelingen hier bewijst hij toch telkens weer het tegenovergestelde.

  Nee, het is niet altijd 100 procent goed wat hij doet, maar voor VVV begrippen uitstekend.

  14-15: 7e plek in de JL
  15-16: 2e plek in de JL.
  16-17 :1e plek in de JL en kampioen.
  17-18: 15e plek in de ED en directe handhaving
  18-19: ??e plek in de ED en directie handhaving, hoogste puntenaantal sinds de jaren 80!

 8. Split

  Trots op dit team! Ook al was de wedstrijd niet echt om aan te zien en werden er redelijk veel fouten gemaakt, hebben we toch weer een punt mee naar Venlo genomen. We staan elfde waar we ontzettend trots op mogen zijn. Na een aantal slechtere wedstrijden is dit team toch weer in staat om te blijven strijden en knokken voor ieder punt en wordt het niet zo’n einde zoals vorig jaar (waar ik een beetje bang voor was). Nog twee wedstrijden knallen en dan op naar volgend seizoen!!

  Over 5 dagen kunnen we onze seizoenskaart weer verlengen!!

 9. pavisto67

  (toch wel) opvallende uitspraak van Valckx, voorafgaand aan de wedstrijd van gisteren (FOX)
  De verwachting is dat er 2 a 3 nieuwe Duitse spelers komen, maar dat er ook (Duitse) spelers vertrekken. Hij noemde de namen van de huurlingen Grot en Joosten ( logisch), maar ook Mlapa en Susic. Had VVV niet een huurovereenkomst wat betreft Mlapa, met de optie een jaar verlening aan te bieden (eenzijdig)? De optie van Susic is gelicht, wat dus zou inhouden dat hij verkocht gaat worden aan een club. In ieder geval prettig dat de club zo vroeg al veilig is en dat ze kunnen doorschakelen naar volgend seizoen. Gaat wederom een interessante transferperiode worden.

  1. Bij tekenen van huurcontract was een optie tot koop bedongen, omdat hij nog een contract heeft tot medio 2020 bij Dresden. Mlapa is door dit seizoen vrij gewild en VVV kan waarschijnklijk de koopsom niet betalen/wil niet betalen.

   1. Goodie

    De interesse in Mlapa heeft in principe toch geen invloed op de koopsom die VVV heeft bedongen? Ik dacht namelijk dat de koopsom bij een optie tot koop vooraf is vastgesteld.
    In dit geval vind ik het dan ook vreemd dat VVV het bedrag niet kan betalen.

   2. mats

    Behalve als VVV nooit van plan is geweest Mlapa te kopen, maar de schijn ophield omdat de koopsom onderdeel was van voorwaarde hem te kunnen huren? Zoiets?

 10. RuiverCity

  Unnerstall, Seun, Mlapa, Dekker, Opoku, Van Bruggen, Joosten, Promes, Grot, Susic, Lima, Van Crooij, Rutten, Borgmann, Korkmaz, en ……
  Van deze spelers zijn er toch 8/9 (!!!) uit de basis. Dat wordt een hele kluif om die allemaal te vervangen. Rutten blijft hopelijk. Susis is heel vreemd aangezien hij in de winterstop verlengd is. Mlapa wil misschien zelf hogerop en cashen.
  Valckx kan aan het werk…….

 11. chretien

  Dat gehuurde spelers waarschijnlijk terug gaan naar hun club is niet onwaarschijnlijk. Logisch ook om geen contracten te verlengen van spelers die niet of nauwelijks zijn gebruikt. Maar al teveel spelers laten vertrekken lijkt me geen goede zaak. We hebben genoeg spelers die ik niet graag zie vertrekken. De “zaak Seuntjens” vind ik jammer. Natuurlijk mag de Seun in de spiegel kijken, maar VVV had er ook anders mee kunnen omgaan. Jammer, met goede sociale vaardigheden had dit probleem kunnen worden opgelost. Ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren.

 12. polleke

  @chretien:
  Helemaal mee eens.
  Laat Seuntjens nu helemaal geen sociale vaardigheden bezitten,
  Hij laat zijn club vallen, hij laat zijn werkgever vallen en hij laat ook nog eens zijn eigen collega’s vallen.
  Niet een keer maar meerdere malen.
  En dan ook nog eens via de pers
  M.a.w. hij maakt zich zelf onmogelijk.
  Wie zijn gaatje brandt moet op de blaren zitten.
  Niet meer opstellen, dit heeft hij aan zichzelf te danken.
  Een afscheid moet je verdienen en naar mijn mening verdient hij dit niet door eigen toedoen,

  1. chretien

   Ik respecteer je mening, natuurlijk zit de Seun fout. Weet hijzelf ook. Maar, het had ook anders gekund. Ook VVV is nu een verliezende partij, alleen maar verliezers dus. Blijft jammer.

 13. kenfen

  Komend jaar zullen we toch grotendeels opnieuw moeten beginnen nieuwe keeper deels nieuwe verdediging, hopelijk blijven er een paar. Ook enkele middenvelders en waarschijnlijk een hele nieuwe aanval nodig. Dit wordt een hele pittige klus voor Stan en Steijn om daar een gelijkwaardige selectie van te maken.

 14. RuiverCity

  Die Duitse keeper van VFL Osnabruck kunnen we dus ook vergeten. Wordt nog een jaar verhuurd door Hertha aan deze club. Als het maar geen Van Leer of die van Emmen wordt.

 15. OooLGooO

  Maak je naar niet druk, via een of andere manier lukt een vvv altijd een topkeeper voor vvv begrippen binnen te halen. Gaat dus wel goed komen. Evenals de rest van het opstellen van de selectie. Vvv gaat doorselecteren dat zie je aan alles, ze leggen de lat dus weer wat hoger dan afgelopen jaar, kwa selectie.

Leave a Reply