VVV-Venlo

VVV-Venlo pakt punt tegen Heerenveen in slotfase

VVV-Venlo heeft in de slotfase een punt uit het vuur weten te slepen in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. In de 85e minuut zorgde Ralf Seuntjens ervoor dat het 2-2 werd en dat de Venlose formatie met een punt richting Venlo kon vertrekken.

Zoals vooraf bestempeld in de voorbeschouwing was het een duel tussen twee ploegen die allebei de kansen niet wisten af te maken de afgelopen wedstrijden. VVV begon goed aan het duel en zette vroeg druk op de helft van de Friezen. Die wisten daar niet adequaat op te reageren en dat kwam helemaal tot uiting in de 10e minuut, wanneer Lennart Thy er van doorgaat. Hij kapte zijn directe tegenstander behendig uit – of die gast gleed uit – en schoot via het been van een Friese verdediger de 0-1 tegen de touwen! Het was gelijk het allereerste doelpunt van Thy in de Eredivisie en dat zal de Duitser erg goed hebben gedaan. En alle meegereisde enthousiasteling uit Venlo ook, wat een start!

Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want Heerenveen maakte nog geen 10 minuten later de gelijkmaker. Tot die tijd hadden ze niets in te brengen, maar door een overtreding van Roel Janssen mochten ze ene vrije trap nemen. Die vrije trap werd gekopt door Dumfries – die werkelijk twee keer zo hoog sprong als Janssen – en die kopte de bal knap met een boog over doelman Lars Unnerstall heen: 1-1. Erg pijnlijk, want de thuisploeg had tot nu toe helemaal niets in te brengen. De goal veranderde dit aanzienlijk, want ineens leek Heerenveen weer ballen te hebben en ze waren veelvuldig op zoek naar die voorsprong. Het was dat Unnerstall weer als een klasbak stond te keepen, dat we met 1-1 de rust wisten te halen.

De eerste 10 minuten van de tweede helft was het lastig voor de Venlonaren, de Friezen kwamen op het doel van Unnerstall stormen. Dat ging 5 minuten goed, maar in de 49e minuut was het toch helaas raak voor de gastheren. Henk Veerman wist Unnerstall met links te verschalken en de bal in de lange hoek te schieten: 2-1… auwiej. Mij bestreek wel even het gevoel van: het wordt weer zo’n avond. VVV kon eigenlijk alleen maar gevaarlijk worden door standaardsituaties en daarin werden soms verkeerde keuzes gemaakt. Er was geen overzicht van Thy, of mensen begrepen elkaar niet. Minder vlinder.

Waar Steijn soms de kritiek krijgt dat hij te weinig of te laat wisselt, bleken zijn ingrepen deze wedstrijd van de betere hand. Hij haalde de nogal onzichtbare Kelechi Nwakali van het veld en verving deze door Johnatan Opoku. Even later bleek Steijn de geniale ingreep te hebben door aanvallend te wisselen. Bij Fox Sports bleven ze maar gaan over deze aanvallende wissel voor de 80e minuut, maar dat was het ook gewoon. Hij bracht Ralf Seuntjens in het veld voor Jerold Promes en deze wissel bleek goud waard te zijn in de 85e minuut. Een afgevallen corner die nog twee was afgevallen, kwam uiteindelijk voor de voeten van Van Crooij. Die haalde uit, maar zijn schot werd van richting veranderd door Seuntjens en zo werd keeper Hahn verslagen: 2-2!!

Wat is dat toch een heerlijk gevoel om in die slotfase een gelijkmaker te forceren, echt fantastisch! Heerenveen was in die laatste minuten niet in staat om die 3-2 te maken, VVV leek zelfs eerder bij een 2-3 te zijn. Na 93 minuten vond Dieperink het wel welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Het punt was binnen!
Het was geen makkelijke wedstrijd en in die tweede helft had VVV het echt heel zwaar, maar het laatste kwartiertje wist VVV de rug te rechten en dat was echt vruchtbaar. Ook mooi om te zien dat ze leermomenten hebben getrokken uit de vorige partijen, waar juist in die laatste 20 minuten de wedstrijd werd weggegeven.

Hopelijk kunnen we nu die lijn door gaan zetten, want er komen nog 4 belangrijke duels aan in 2017. Deze week krijgen we Utrecht op bezoek en dan moeten we naar onze minst favoriete bestemming voor de wedstrijd tegen Roda JC. Nog even knallen tot aan de winterstop!

SC Heerenveen – VVV-Venlo 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 10. Thy (0-1), 19. Dumfries (1-1), 49. Veerman (2-1), 85. Seuntjens (2-2)
Gele kaarten: Pierie (SC Heerenveen), Van Bruggen (VVV-Venlo)
Rode kaarten:
Toeschouwers:

Opstelling SC Heerenveen
Hahn; Dumfries, Høegh, Pierie, Schmidt, Schaars (87. Näss), Thorsby, Vlap, Kobayashi, Veerman, Mihajlovic (72. Van Amersfoort)

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall, Rutten, Röseler, Promes (78. Seuntjens), Janssen, Nwakali (67. Opoku), Van Bruggen, Leemans, Van Crooij, Thy, Hunte (87. Janse)

31 Responses

 1. VVV 4ever

  het eerste en het laatste kwartier speelde VVV sterk, het uur ertussen `was Heerenveen sterker en creëerde VVV vrijwel niets…..
  al met al mogen we tevreden zijn met het behaalde punt en heeft Thy eindelijk zijn eerste eredivisie doelpunt te pakken( had er eigen nog een moeten maken)
  Seuntjens en Opoku vielen goed in!
  Aankomende woensdag weer thuis tegen Utrecht, hopelijk krijgen we net zo’n VVV te zien als in de bekerwedstrijd…..

  Forza VVV !

  1. pavisto67

   Eens met VVV4 ever, en nu eens complimenten voor het wisselbeleid van Steijn,
   Aanvallend durven wisselen en hiermee de wedstrijd kunnen doen kantelen met de gelijkmaker als resultaat.

   Alles zit erg dicht bij elkaar op dit moment, wat zou een driepunter lekker zijn woensdag

 2. RuiverCity

  Volgende wedstrijd weer met Nwakali beginnen. Geef die jongen maar een paar wedstrijden vertrouwen. Verder wisselde Steijn goed.
  Arbitrage in Nederland is ook niet om aan te zien. Die speler rent zonder toestemming het veld in en Van Bruggen krijgt geel. VVV moet hier absoluut tegen in protest gaan.

  Komende week minstens 4 punten en we zijn goed op weg.

  1. lucien1978

   Nwakali moet natuurlijk weer terug naar de bank. Was vandaag weer niet goed. Je zag vandaag dat Seuntjens wordt gemist. Die is belangrijker als velen hier denken. De enige die ik eens zou laten spelen is Amendiyo ipv Hunte. Hunte werkt zich kapot en doet verdedigend goed zijn werk , maar hij mist toch de klasse om de kansen af te maken.

   1. mats

    Whahahahaha serieus. Nee Nwakali is geen Messi.. maar iedereen heeft gisteren kunnen zien dat Nwakali meer techniek in zijn linkerteen heeft dan alle andere spelers bij elkaar. Hoe hij soms zijn mannetjes passeerde, heerlijk om te zien..
    Maar ik snap dat veel supporters liever Vito en Hunte zien die zich voor de zoveelste keer vastlopen op de tegenstander
    Hij moet gewoon vaker spelen, vertrouwen krijgen

 3. mats

  Verder complimenten aan Seun hoor. Knap dat je zo terugkomt.
  Ook leuk dat het wisselbeleid van Steijn eindelijk eens goed uitpakt (al heb ik liever Nwakali dan Opoku).

 4. chretien

  Leuk voor Thy, zijn doelpunt en hopelijk gaan er vele volgen, maar hij mist wat elke Duitser bijna van nature wel heeft: de bal er niet in leggen, maar er in rammen.
  Wat een scheidsrechter en dat in het betaalde voetbal!
  Bij de eerste goal van Heerenveen stond onze keep er alleen maar van bewondering naar te kijken? Delano zou deze bal hebben gehad.
  Leuke wedstrijd, vooral Nwakali viel me in positieve zin op. Zowel van Crooij als Hunte mogen best eens een wedstrijd toekijken. Beiden werkten wel hard, maar waren bepaald niet in vorm.
  Het wordt tijd dat we eens een wedstrijd gaan winnen. De overwinning tegen Utrecht zou ik graag willen inruilen voor die van komende woensdag.

 5. supportertje

  Al met al een fijn resultaat wat VVV heeft neergezet in Heerenveen. Viel mij trouwens wel tegen hoeveel mensen er in het stadion zaten. Ook daar veel vrije plekken. Ik vond het een spannende wedstrijd, en bleef tot aan het einde het gevoel hebben dat het goed zou komen. Op het moment dat Seuntjes er in kwam, kreeg VVV weer meer grip op de wedstrijd. Er ontstond weer meer dreiging en met een gelukje werd het 2-2. VVV hield daarna de controle en sleept een punt uit Heerenveen weg.

  Maar het is duidelijk dat dit af te dwingen is als er op tijd gewisseld word. Blijft het feit dat er een team op het veld staat dat tot het einde wil knokken om een resultaat te halen. Nu op naar woensdag tegen Utrecht thuis. Zou mooi zijn als er een goed resultaat neergezet word voordat we afreizen naar Kerkrade. Want wat er ook gebeurt, daar moeten we winnen.

  WAAR ZIJN TROUWENS AL DIE SUPPORTERS VAN VVV. Tot nu toe hebben we maar een bus of zes die naar Kerkrade vertrekken. Kom op mensen, meld je aan voor de busreis. We moeten toch makkelijk het uitvak kunnen vullen daar, en de steun is hard nodig daar voor onze ploeg.

 6. Goodie

  Een prima resultaat in Heerenveen. Belangrijke doelpunten voor zowel Thy als Seuntjens, hopelijk valt er nu een druk van de schouders van Thy. Tegen Utrecht zie ik graag Seuntjens weer op 10 en Nwakali met als bij zijn tijd in Maastricht op de flank. Daar valt nog wat te halen imo. Hunte en Van Crooij werken hard, alleen het rendement valt tegen.

  De wedstrijd van woensdag tegen Utrecht zal een lastige worden. Een punt zou mooi meegenomen zijn, de wedstrijden tegen Roda en Heracles zijn de wedstrijden waar het er om gaat en waar het moet gebeuren. Des te vreemder vind ik dat er pas een bus of 6 vol zijn. Moeten toch zeker een man of 6 a 700 mee kunnen naar Kerkrade?

   1. bear664

    Ben ik niet met je eens … als je ziet dat mensen al compleet bezopen in Heerenveen aankomen, dan is de buscombi de enige remedie …

   2. jason

    Ach die bezopen gasten gaan ergens in een hoek liggen en heb je verder weinig last van behalve dat ze zichzelf voor schut zetten en niks van de wedstrijd meekrijgen. Echter zorgen zij er wel voor dat wij ook met de bus moeten naar bv roda omdat de suppoosten/club ook liever geen zatte apen in het vak hebben. Wij gaan altijd met de auto en drinken bier (behalve Bob) en zijn niet bezopen. Dus ja wij hebben ook een hekel aan deze bierloze buscombi’s.

    lang leve De Koel

   3. supportertje

    Bij veel busreizen is het tot nu toe mogelijk geweest om eenmaal op de autosnelweg een biertje te drinken. Zij het met mate, of dit altijd mogelijk is blijft de vraag natuurlijk, maar hangt helemaal af van de situatie. Op de terugreis is altijd een biertje mogelijk. En na een overwinning of gelijk spel van VVV smaakt die des te beter. Maar ik kan mij voorstellen dat er wedstrijden bij zijn waarbij de boel drooggelegd word. Maar uiteindelijk reizen we toch mee om VVV te ondersteunen en aan te moedigen.

   4. chretien

    Wellicht is het mogelijk om een infuus aan te leggen? Wellicht dan whisky ipv bier

 7. Godfried

  een wedstrijd met 3 gezichten: een sterk begin van vvv tot de 1-1. daarna was het heerenveen dat domineerde en een paar keer erg gevaarlijk werd en begin tweede helft ook de verdiwende 2-1 maakte. vervolgens weer een sterke 25 muniten van vvv. prachtig dat de Seun hem dan nog maakt. super goed resultaat.

  een ding dat me elke week opvalt. kopballen worden door de verdedigers en middenvelders continue bij de tegenstander in de voeten geplaatst. met iets meer rust maak je het jezelf een stuk makkelijker.

  maar verder niets dan lof!!

  1. Grad

   Nou Roel Janssen mag zich het eerste doelpunt wel aanrekenen. Eerst maakt hij onnodig een overtreding op een plek waar hij ook niet hoort te zijn en bij de daarop volgende vrije trap laat hij zich wel heel makkelijk aftroeven door Dumpfries.
   Janssen heeft vaak de neiging om naar het centrum te trekken, waardoor er vaak veel ruimte op links ontstaaat en de rechter aaanvaller alle ruimte krijgt en ongehinderd kan voorzetten, hierdoor ontstond ook het 2e doelpunt tegen W II.

   1. Godfried

    Mwa, die goal kon hij weinig aan doen. Die jongen sprong zo ontzettend hoog. niet normaal. Daarbij zat hij op een gegeven moment zowat op de schouders van Roel. Probeer dan nog maar omhoog te komen.

    Dat hij vaak naar binnentrekt komt natuurlijk ook door het spel van de tegenstander. je kunt moeilijk je direct tegenstander vrij naar binnen laten trekken. Het is zaak dat de middenvelder dan naar buiten snijdt en de boel afschermt.

  1. bear664

   Die Australiër, Anthonis heet hij, heeft nog geen enkele serieuze kans gehad …
   Steijn blijft maar spelen met een veredeld JL elftal en dat heeft ons ook punten gekost …
   Promes kan bijvoorbeeld het niveau niet aan …
   Bij de wedstrijd tegen Willem II kreeg Rutten de schuld van Steijn, maar Promes was de echte schuldige van 2 tegen doelpunten.
   Ook tegen Heerenveen zag het er 60 minuten lang bedroevend uit, met name de verdediging

   1. Godfried

    Nou nou nou. uit in Heerenveen en hoe vaak heeft Unnerstall nu echt moeten optreden? Ik geef het je te doen tegen een spits als veerman. 2 meter vlees waar je tegenaan rent. prima spits als aanspeelpunt.
    En kijk Obeche de laatste weken. doet het tegen iedereen alleraardigst. beweeglijke jongen met een neusje voor de goal. Vind het centrale duo van VVV prima spelen dit jaar.

  1. chretien

   Inderdaad, desnoods overlaten aan onze “jonkies,” of hoe ze ook genoemd mogen worden. wedstrijd tegen Roda is veel belangrijker en interessanter. Zal heel moeilijk worden. Misschien voor de rust en voorbereiding goes als wedstrijd tegen FC Utrecht wordt afgelast?

   1. Godfried

    ?? de wedstrijd tegen Roda is toch eerder dan die tegen PSV! Wat heeft het dan voor nut om tegen PSV met de jonkies te spelen?

   2. chretien

    Het ging in de discussie niet om welke wedstrijd eerst, maar om het belang van de ene wedstrijd boven de andere en ten tweede de verwondering over dat men de bekerwedstrijd tegen PSV zo promoot, terwijl de (eerder te spelen) wedstrijd tegen Roda zoveel belangrijker is. Tegen PSV kunnen dan de eerste 11-tal spelers een beetje rust nemen, omdat er tegen PSV zeker in deze fase toch niets te halen zou zijn. PSV zal die wedstrijd perse willen winnen en ze zullen niemand overschatten. Ook VVV niet. Het wort zo wel een erg lang verhaal en, wie weet, niet duidelijker. Laten we ons nu maar mentaal voorbereiden op de wedstrijd van vanavond…

Leave a Reply