VVV-Venlo

VVV-Venlo pakt punt in Heerenveen

VVV-Venlo heeft vanavond in Heerenveen tegen de plaatselijk Sportclub een punt gepakt. Achteraf mag je, gezien het spelbeeld, zeggen dat dit een winstpunt is. VVV begon de eerste helft prima. Zette druk op Heerenveen en de Venlose spelers konden elkaar goed vinden. Er waren op sommige momenten zelfs driehoekjes te zien. Helaas werd dit niet uitgedrukt in een doelpunt.

Na ongeveer 20 minuten veranderde het spelbeeld langzamerhand. SC Heerenveen zette meer druk en kreeg ook een paar kleine kansjes, maar dit waren vooral afstandsschoten.

VVV moest echter verder en verder in de achteruit. Achterin stond het echter als een huis. De verdediging onder aanvoering van de geweldig spelende Röseler en Kum hield stand. 

Het middenveld raakte echter meer en meer de grip op de wedstrijd kwijt. Bruns speelde een verdienstelijke wedstrijd en had in de keihard werkende Post een goede ondersteuner. 

Het thuispubliek raakte steeds meer geïrriteerd door de steeds meer op de grond liggende Venlose spelers na een overtreding. VVV-Venlo heeft op dit gebied veel geleerd de afgelopen weken. De ideale schoonzonen zijn ineens echte mannen geworden met bijna Italiaanse trucjes. 

De rust werd ondanks de nodige druk met 0-0 bereikt. 

De tweede helft werd SC Heerenveen alleen maar sterker. De verdediging bleef voorlopig echter overeind. VVV-Venlo kwam totaal niet meer aan voetballen toe. De bal werd van achter uit naar voren geramd maar kwam vliegensvlug weer terug. Voorin was er niemand die de bal kon vasthouden waardoor er geen enkele aansluiting kon komen.

In de 57ste minuut werd Yeboah, die na de pauze in het veld was gekomen voor Sinclair, gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter twijfelde geen moment. Deze keer mocht Opoku achter de bal gaan staan. Hij maakte geen enkele fout en zodoende stond VVV ineens op een 0-1 voorsprong.

SC Heerenveen reageerde meteen en wisselde twee spelers. Deze twee spelers zorgde voor nog meer lengte voorin en de druk op het Venlose doel werd nog hoger. Keeper Kirschbaum keepte echter een prima partij en had een paar goede reddingen. VVV kon de voorsprong niet lang vasthouden. Florianus, de back van Heerenveen, gleed de bal in het doel. Helaas kwam de 1-1 dus toch op het scorebord. Het was voor Florianus zijn eerste doelpunt in de eredivisie. 

Daarna volgde een stormloop op het Venlose doel. SC Heerenveen rook de overwinning. 

In de 74ste minuut hetzelfde scenario als vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Bruns verliet het veld ten koste van Simon Janssen. Prima om jeugdspelers te laten proeven aan het grote werk maar wellicht was een Cattermole verstandiger geweest om in te brengen. Hij kan met zijn ervaring en vechtlust toch iets meer brengen dan een Simon Janssen met drie wedstrijden op eredivisieniveau. 

Heerenveen kreeg nog een goede kans via weer Florianus maar Kirschbaum redde voortreffelijk op het afstandsschot. VVV-Venlo kon voorin geen potten meer breken.

Gelukkig hielden de Venlonaren tot het einde het gelijkspel vast. Vandaag mag er zeker van een winstpunt gesproken worden. 

Komende vrijdag wacht de wedstrijd tegen SC Heracles. Een driepunter zou dan van harte welkom zijn. Na 22 wedstrijden heeft VVV nu 21 punten. Normaal gesproken moet je rond de 34 punten zitten wil je je veilig spelen. Dat betekent dat de Venlonaren uit de resterende 12 wedstrijden nog minimaal 13 punten moeten pakken. Een hele klus maar met deze werklust moet het zeker goed komen. 

SC Heerenveen – VVV-Venlo 1-1 ( 0-0 )
57’ Opoku, 0-1, 69’ Floranus, 1-1.
Scheidsrechter: Richard Martens
Geel: Van Ooijen, Darfalou (VVV-Venlo), Floranus (sc Heerenveen)
Toeschouwers: 16.400

sc Heerenveen: Bednarek, Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus, Kongolo ( 64. Hajal), Faik, Veerman, Van Bergen, Odgaard ( 64. Espejord), Ejuke.

VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R.Janssen, Bruns ( 73. S. Janssen), Post, Van Ooijen, Opoku ( 90+3’ Wright), Darfalou, Sinclair ( 46. Yeboah).

40 Responses

 1. Het is een punt, maar ook een punt waar je niet bijster veel mee zult opschieten mocht pec winnen vanavond. Treurig om te zien dat VVV wederom nog geen 3x achter mekaar de bal in de ploeg kan houden, elke lange bal naar voren geen vvv’er bereikt of simpel ingeleverd wordt. Het is een punt maar het was wederom van een zeer bedenkelijk niveau wat vvv liet zien.

 2. rongo26

  Eens. Aan een punt heb je niet heel veel. Maar puntje was wel maximaal.

  Aanvallend inderdaad zeer pover.
  Snap ook niet helemaal wat het aanvalsplan was. Opoku werd niet als aanspeelpunt gebruikt, Bruns niet als aanspeelpunt op middenveld. Van ooijen onzichtbaar.

  Verdediging was natuurlijk uitstekend. Keeper goed, pachonik uitstekend en ook mooie verdedigende acties gezien van post en kum.

  Winnen van Heracles en dit is een bonuspunt. Verliezen van Heracles….

  1. Koelie

   Puntje met 0-0 was het doel van Jay. Dus geslaagd. Bij een achterstand was je de Sjaak geweest.

   Inderdaad schieten er weinig mee op , maar dit was het maximaal haalbare vandaag.

 3. Nard

  Hmmmm….’n paar wedstrijden verder en het aantal punten bedraagt meer dan het aantal gespeelde wedstrijden……iedereen tevreden! Of toch niet, want er zijn altijd wel ………

  HUPHUHPHUP VVV!!

 4. RuiverCity

  Zoals ik in het verslag al schreef. Een echte teamprestatie waarbij vooral de verdedigende spelers positief opvielen. Vrijdag zal er toch echt anders gespeeld moeten worden. Een driepunter is dan hoog nodig.

  1. chretien

   Aan de tekst meende ik al op te maken dat jij het schreef. Maar, had jij een biertje teveel op, of een beslagen bril? Onverwacht gelijkspel en daarom tevreden met dat ene puntje? Als we daar ooit hadden kunnen winnen, dan was het gisteravond wel. Wij speelden tegen een heel matig Heerenveen. Wij van VVV kwamen voor dat ene puntje, dat hebben we ook gepakt. Aanvallend was het een ramp, vooral ook omdat Post de 5e verdediger was. Daarom ook konden we aanvallend geen vuist maken. Bijna geen enkele uitverdedigde bal kwam aan bij een VVV speler.
   Kijk ook eens wat Bear664 schrijft. Klopt als een bus. Heerenveen spelers net iets gertructer dan VVV spelers, veel, ook kleine overtredingen,,
   Beste spelers bij VVV waren Kirschbaum, Pachonik, Pachonik, Kum, ja ook Jansen en Post. Wellicht komt eea ook doordat meerdere halfspelers en ook Sinclair veelal meer verdedigende.
   Darfalou nooit mee laten verdedigen, altijd zo ver mogelijk van het eigen doel laten spelen.
   Oh ja, heel erg blij met dat ene punt. We hoeven niemand te bedanken. Dik verdiende punt! FORZA VVV!

   1. RuiverCity

    Chretien wat goed zeg dat jij volgende week vrijdag het verslag wilt schrijven. Super initiatief om je daar vrijwillig voor aan te melden. Moesten er meer doen….

   2. chretien

    Waaruit blijkt dat ik, met al mijn beperkingen, de pen zou willen overnemen? Ik zou me zelf belachelijk maken. Ik heb groot respect voor jouw verslagen, maar wij mogen toch wel een klein beetje kritiek hebben? Ik zeg niet dat ik gelijk heb, ik zeg alleen maar hoe ik het zie.

    Voor een neutrale toeschouwer was het een bout wedstrijd, die hebben tv uitgezet.

    Ik blijf het jammer vinden dat we niet stiekem 3 punten hebben gejat. Zoals dat ook had gekund tegen PSV en fcutrecht.

    FORZA VVV!

 5. mats

  Een punt, joepie. Ik moet er blij mee zijn denk ik. Maar waar heb ik in godsnaam weet naar zitten kijken? Verdedigend prima (inclusief Post) en Sinclair, Darfalou en Opoku doen hun beste….

  Wederom slag op het middenveld verloren. VanOoijen weer onzichtbaar en Bruns wtf? Als dit is wat hij toe kan voegen aan VVV dan kan hij linea recta terug naar Vitesse. Wat een slappe hap. Erg teleurgesteld als ik hem zo zonder enige puf over het veld zie hobbelen!

   1. mats

    ja een schone onderbroek. Zou jij ook eens moeten doen,, dan ruft to hier wat minder.

   2. ponnie veag oet de pan

    Ik vraag me ook wel eens af waar ik naar zit te kijken als ik mats’ zijn commentaar lees.. commentaar van d’n boksepoeper..

 6. bear664

  “Het thuispubliek raakte steeds meer geïrriteerd door de steeds meer op de grond liggende Venlose spelers na een overtreding. VVV-Venlo heeft op dit gebied veel geleerd de afgelopen weken. De ideale schoonzonen zijn ineens echte mannen geworden met bijna Italiaanse trucjes.” … snap dit niet helemaal … het waren echt wel echte overtredingen … 2 spelers van ons hebben één van hun ogen bijna dicht zitten …. en die oetlul in het zwart gaf maar geen geel …. de strafschop was dan misschien een goedmakertje …
  Had af en toe de indruk dat Heerenveen met 12 man speelde … Darfalou werd onderuit gehaald, nog geen vrije trap … aan de andere kant een veel mindere overtreding … vrije trap

  1. mats

   Ben ik met je eens. Zoveel ellebogen gezien van H’veen spelers, was gewoon absurd. Wat een oetlul die scheids.

   En wat dacht je van die karatekid trap die Opoku op zijn gezicht kreeg. Scheids wuifde t gewoon weg maar gaf even later Darfalou een kaart vanwege een balletje flauw weggooien. Absolute mafkees die scheids. Vind t schandalig hoe er tegen VVV gefloten werd.

 7. OooLGooO

  Gisteren was het gewoon een erg sterk Heerenveen waar VVV geen grip op kon krijgen. Door hard werken een punt eruit gesleept, chapeau!!

  Verder vind ik het vreemd dat er gezegd wordt dat je met een punt niets opschiet. Elk punt is er eentje. Psv, utrecht en heerenveen gelijk tegen gespeeld, je kunt het ook zo zien. een van deze wedstrijden hebben we “gewonnen” en de andere 2 verloren. Dan zou iedereen het erg knap vinden als we dat voor elkaar hadden gekregen. Ik blijf erbij elk punt is er een, we staan nu wel 4 punten los van Ado, die halen ons voorlopig niet in. 1x winnen en je staat weer zo 13e…

 8. ponnie veag oet de pan

  Gevochten als team voor een punt tegen een sterker heereveen. Meer zat er niet in dus aan alle naolers heejbaove: bin blie met un punt! Ieder punt is nodig! Als ik dan toch een verbeterpuntje mag aanstippen wat ik wat meer zag dan vorige wedstrijden, maar waar nog wat meer werk inzit: vvv moet minder die bal naar voren rossen als ze de bal onderscheppen. Ik zag af en toe wel driehoekjea hoe ze zich eronder uit probeerden te voetballen, maar dit moet nog beter. We verloren gisteren 9 van de 10 kopduels.. dat moet je als ploeg na 10 min al doorhebben. Dan heeft het weinig zin om die piele naor opoku en darfaloe te sturen. Gelukkig zie ik weer een team dat strijdt voor iedere meter en dat sommige spelers zoals van ooijen hierdoor niet uit de verf komen is jammer, maar om ze hier dan maar af te fikken heeft weinig toegevoegde waarde. Als we zo door blijven gaan zie ik het wel goed komen dit seizoen. We krijgen nog genoeg kansen op 3 punters..

  1. mats

   Jij bent zelf echt een helder licht he? Heb jij echt gezien dat VVV alleen maar ballen naar voren rost, dat ze daarmee Opoku en Darfalu niet bereiken, dat ze 9 van de 10 kopduels verliezen, dat ze wel driehoekjes proberen te maken maar dat het echt beter moet? Dat ze strijden maar dat niet iedereen daardoor uit de verf komt? Jij hebt een gave, dat had echt niemand door. Gelukkig weet onze Jomanda-veeg-oet-de-pan dat het allemaal wel goed gaat komen. Als we allemaal maar blij en kritiekloos blijven.

   1. Ievel Knievel

    Wil jij aub eens normale reacties gaan typen die niet zo op de man/vrouw gericht zijn? Daarnaast hoef je ook niet zo kleinerend en denigrerend te doen als iemand het wat anders ziet. Het bederft het leesplezier hier nogal en volgens mij ben je vrij recentelijk al geweerd hier. Dus….

 9. Absoluut blij met het (onverdiende) punt.
  Als je puur kijkt naar de resultaten na de winterstop, dan zijn die prima.
  Vier van de nog resterende zes thuiswedstrijden moeten dus wel gewonnen worden, met nog een incidenteel gelijk spel hier en daar en je bent veilig. Er komt dus flink druk op te staan de komende tijd en het gaat heel spannend worden..
  Concluderen kun je wel dat de verdediging incl. doelman prima staat en dat is toch de basis om resultaat te halen.
  Tegen Heracles rustig aan beginnen en weer compact spelen. Dessers en de gevaarlijke loopacties van Van de Water beteugelen en de 2e helft volle bak. Yeboah weer laten invallen, die gaat samen met Darfalou de verdediging van Heracles (Pröper) aan gort gaan spelen!

 10. mats

  Rot jij effe lekker op zeg.
  Ik ben hier nog nooit geweerd. Hoe kom je daar toch bij? Het zou ook belachelijk zijn want de goede lezer weet dat ik bijna nooit persoonlijk wordt. Ik noem iemand wel eens droeftoeter ofzo ja maar verder…echt schelden? Scheldwoorden? Of agressief? Ik probeer het nog met een beetje humor te brengen. Je moet eens met bewijzen komen voordat je dit soort dingen roept.
  Ik geef wel mijn mening ja.
  En zeker als ik domme opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd krijg of mensen zoals jij die alleen maar de boel opstoken hier.

  Ik reageer heel vaak inhoudelijk op mensen . Geef reactie op wat ze zeggen. Probeer nog iets van een discussie aan te gaan. Laat weten of ik het eens ben met iemand wel of niet.
  Rot op met je obsessie naar mij toe. Zoek een vriendin!

   1. hendrik

    Ga allebei a.u.b. huilen in een hoekje waar niemand jullie zien of zal horen. Dit is forum over VVV en voetballen, want voor degene die het niet zou weten dat doet VVV ook, en geen “afzeik” rubriek.

   2. Ievel Knievel

    Tuurlijk. Ga het even over mij hebben. Met mijn ene post waarin ik aangeef dat wat gezanik op anderen het leesplezier in het voetbalcommentaar een beetje vergald. Ik ben vervolgens niet degene die het persoonlijk maakt en met een slowchat de boel frustreert hier.

    Ik stoor mij mateloos aan het gezwets hier af en toe van deze of gene die er op los scheldt als iemand ook maar 1 meter afwijkt van een nogal hokjesvisie op voetbal.

    En dat dat hele gelul overt discussies aanzwengelen. Geef gewoon je mening en probeer andere niet te overtuigen (dat is een discussie namelijk) van jouw gelijk.

    Reacties zoals van een Marcel hieronder zijn EN prettiger om te lezen en getuigen van wat meer realiteitszin (en zijn ook nog eens gebaseerd op voetbalkennis). Hou ik wel van.

    Dan hoe ik het zie.

    VVV speelt inderdaad geen aantrekkelijk voetbal. Maar daarmee kom je er ook niet hoezo zou je dat eigenlijk ook verwachten van een club die vecht en hoort te vechten om lijfsbehoud. Dat gevecht kan het ook interessant om naar te kijken. Vind ik. In mening andere competitie op een lager niveau zie je vrijwel geen 1 team aantrekkelijk spelen, maar wel knokken. Geloof maar niet dat die supporters daar zo veel commentaar op of over hebben.

    Trouwens. Als we Maaskant niet voor de groep hadden gehad hadden we misschien wel 6 punten meet behaald (of meer) en kijk eens waar we dan gestaan hadden. Dan had je misschien wel lelijk gespeeld maar rond de 10e plek gebivakkeerd. Dan had je dus eigenlijk ver boven je stand geleefd.

    Dat VVV bewijst dat het niet tegen massale nederlagen aan hoeft te lopen, als het knokt. Ook niet tegen betere tegenstanders. Als het collectief de boel maar kort houdt.

    De punten die we de laatste tijd halen voelen niet zo lekker als een overwinning, maar zijn wel degelijk bonuspunten. Je had ze op basis van de tegenstanders ook gewoon niet kunnen hebben behaald en dan waren ADO en RKC wel heel dichtbij gekomen. Dit kunnen net de puntjes zijn die je aan het eind nodig hebt. 1 punt is nog altijd meer dan 0 punten.

    Het enige dat VVV eigenlijk moet doen is wennen van zijn directe concurrenten. Dat zou moeten kunnen mistast er 110 % gegeven wordt en de mindset goed is. Maar dat moet je sowieso als je wat wil en als je erin wil blijven. Dat is de missie dus. Met een beetje geluk eindig je ook nog gewoon op een 11e, 12e, of 13 plek. (1oe is zelfs mogelijk). Dat zou in theorie gewoon kunnen en dan heb je het nog beter gedaan dan Steijn en op basis van de begroting, grootte van de club, aantal sponsors en achterban leef je dan zelfs ver boven je stand. Zelfs dan gaan er waarschijnlijk nog mensen zogenaamd kritisch zijn.

    Er is wel degelijk een verschil tussen positief kritisch zijn en wat inhoudelijk commentaar hebben, dan een afziekcultuurtje waarin sommige wat blijven hangen.

 11. marcel

  Prima verhaal. maar hoe je het ook bekijkt, de waarheid van deze wedstrijd ligt in de persoonlijke observatie. Puntje gestolen – ja, aanvallend weinig – ja, hard gewerkt – ja. Je kunt deze wedstrijd negatief of positief benaderen (en beide standpunten kunnen goed verdedigd of beargumenteerd worden). Wel vind ik dat je in een uitwedstrijd het publiek niet hoeft te vermaken. De 100 die meegereisd zijn, zal het waarschijnlijk worst wezen, die gaan voor hun club en hun passie, en gaan op deze manier liever met 1 punt naar huis, dan met een 3-0 nederlaag.
  VVV hield de eerste helft het tempo uit de wedstrijd, en verdedigend hadden ze de zaken gewoon op orde. Aanvallend werd er gewoon te weinig gebracht. Op een gegeven moment gaat een elftal daar volgens mij ook naar spelen, waardoor verdediging en middenveld niet meer aansluit. Op dat moment is het bekeken, en is de basistaktiek van verdedigen en waar mogelijk aanvallen/counteren/uitbreken, voorbij en wordt er alleen nog maar verdedigd. Blijft over: hoe doe je dat? Nou in elk geval met volle overgave, soms met goed verdedigen, soms met hulp van de keeper, en op het laatst ook nog wel het nodige geluk. Veel spelers zaten er op het laatst echt doorheen. Dus onder de streep een punt waar hard voor gestredenis. om nu te zeggen dat je daar niets aan hebt lijkt voorbarig. Dat weet je pas op het einde van de rit. Belangrijk is wel dat je thuis een keer een driepunter bij kan schrijven. Dus komende vrijdag zal er aanvallend ook wat gevraagd worden.

 12. wuilus

  Een draak van een wedstrijd van onze zijde, maar wel gevochten als een team. Ik had er geen moeite mee , omdat we de vorige 3wedstrijden op de eerste helft RKC na, wel goed spel op de mat hebben geleverd.
  Wat is er trouwens met onze keeper aan de hand? Ik ken hem niet meer terug, na de winterstop een totaal ander keeper en dat in positieve zin.
  Vrijdag nog eens vechten en als we dan 3punten pakken doen we helemaal weer mee.

 13. Goodie

  Dit weekend te veel gekregen, vorige week te weinig. Het voetbal hoeft van mij in uitwedstrijden niet altijd goed te zijn. Het resultaat is op dit moment het enige dat telt. Op maandagen naar de Herdgang of de Toekomst is namelijk minder leuk.
  Vooralsnog een prima weekend gezien de uitslag in Waalwijk.

 14. De Koel

  Prima resultaat tegen een veel betere tegenstander. Aantrekkelijk voetbal om te zien? Nee natuurlijk. Maar had VVV geprobeerd om mee te voetballen met Heerenveen, was het minstens 5-0 voor de thuisploeg geworden. Compact spelen is voor VVV met dit spelersmateriaal de beste strategie. Er zijn in de Eredivisie maar heel weinig ploegen die de kwaliteit hebben om een dermate hoog tempo te spelen, dat ze de verdediging van VVV kapot kunnen spelen. Heerenveen kwam er ook bijna niet doorheen, voornamelijk schoten uit de tweede linie gezien. Gewoon lekker countervoetbal blijven spelen, niets mis mee. Italië is daar ooit wereldkampioen mee geworden.

 15. Lincoln

  EEN DRINGENDE OPROEP AAN IEDEREEN DIE DEZE SITE GEBRUIKT, LEEST EN SCHRIJFT!!
  HOU EENS OP MET ELKAAR UIT TE SCHELDEN, TE BELEDIGEN EN DENKT OVERAL COMMENTAAR OP TE MOETEN LEVEREN!

  Deze site is ooit gemaakt om mensen te informeren, te discussiëren en onze club te steunen. Het enige wat de laatste tijd gebeurd is elkaar belachelijk maken. Ik kan dit amper meer serieus nemen!

  Ik heb geen zin om politieman te spelen en mensen te bannen en spreekverboden op te leggen. Kritiek, prima maar ga dit aan als een gesprek. Niet iedereen denkt, voelt of ziet hetzelfde. Iedereen heeft een ander perspectief en dat is ook goed zo. Maar respecteer elkaar en praat met elkaar! Alleen op die manier kunnen we groeien en voegen we iets toe aan onze club. Hoe kunnen we achter onze club staan als we allemaal zo versplinterd zijn? Kijk allemaal eens in de spiegel en ga eens na wat je wil bereiken met de woede uitbarstingen en alle zooi die wordt geschreven.

  Zo niet dat denk ik dat er geen toekomst meer is voor deze website…

  1. chretien

   Volgens mij zijn wij allemaal juist echt wel lief voor elkaar? Het is toch een site waar iedereen zijn ei kwijt kan? Nogmaals, ik heb bovenstaande reactie nog eens doorgelezen, maar volgens mij valt het wel mee.
   Ik ben juist eigenlijk wel blij dat onze jongens op het veld niet meer zo lief zijn voor onze tegenstanders. Als we zo doorgaan komt het misschien nog allemaal goed dit seizoen. Voor alles FORZA VVV!

  2. De Koel

   Goed gezegd Lincoln. Al ben ik bang dat jullie er niet aan ontkomen om af en toe de moderator te zijn. Dat heb je nu eenmaal op een forum waar veel emotie speelt en mensen zich achter een anoniem alias kunnen verschuilen.

 16. idderzienmeining

  Ik wil toch even reageren op het bericht van Lincoln als reactie op zijn gevoel wat overheerst t.a.v. een aantal mensen / quotes op deze site.

  Persoonlijk vind ik ook dat we hier over het algemeen “näölers” tegenkomen die de nadruk leggen op het negatieve. Daar kun je veel van vinden, maar het is nu eenmaal de aard van de Venlonaer. Ik probeer op deze site ook altijd discussies te voeren (liefst o.b.v. voetbal inhoudelijke zaken) en hoop op interessante reacties. Helaas komen die er (te) weinig en richten de meeste reacties dan toch weer op bepaalde spelers en op de zaken die NIET goed gaan. Daarom zien jullie mijn berichten hier minder vaak dan voorheen …

  Dan kun je twee dingen doen:
  1. of op alle berichten waaraan je je ergert gaan reageren maar dan wéét je wat dit oplevert. Méér (in jouw ogen) irritante reacties en dus ook méér ergernis.
  2. of deze site meer en meer gaan mijden … iets wat ik zelf dus ook doe, wel super jammer vind want nogmaals: ik hou ervan om over de wedstrijden te praten met elkaar (zowel van tevoren als erna) en accepteren dat andere mensen hier vooral hun “genäöl” kwijt willen.

  Persoonlijk hoop ik dat de algemene tendens op deze site positiever wordt.
  EN LET OP: met positiever bedoel ik dus niet dat niet gezegd mag worden wat niet goed was ! Nee, positief in de zin dat we ook positieve dingen schrijven maar met name niet zo op elkaar liggen te zeuren. Voetbal is een spel wat iedereen op zijn eigen manier ziet en beleeft dus we houden meningsverschillen. Juist mooi want DAAROVER wil ik met de mensen sparren hier !

  1. ponnie veag oet de pan

   Mss een idee voor de beheerders hier om iedereen een persoonlijke näöl score/meter te geven. Kan die van matseflats meteen op 100% gezet worden.

 17. idderzienmeining

  Terugkomend op de wedstrijd van afgelopen zaterdag … ik heb alleen de samenvatting gezien en moet het verder doen met de artikelen die ik kan vinden op de diverse sites.

  Een punt meenemen uit Heerenveen, na een wedstrijd waarin je zelf amper iets hebt kunnen creëren is per definitie een winstpunt. Het is jammer dat VVV in een uitwedstrijd wederom vooral achteruit gelopen heft, maar we zitten in de situatie dat ELK punt een belangrijk punt kan zijn ! We moeten reeël zijn: door de DRAMATISCHE periode onder Robert Maagkramp moeten we nu zien de schade te herstellen en ik moet zeggen dat ik respect heb voor de manier waarop VVV dit doet (beleidsbepalers, staf en spelers) !

  Maagkramp aanstellen was een fout …
  Ik was bang dat VVV hem niet zou ontslaan omdat dit de club geld kost en we die centjes eigenlijk niet hebben, maar gelukkig hebben Marco en Stan dit toch gedaan.
  De terugkeer van Jay Driessen als tussenpaus zorgde al voor meer rust, stabiliteit en een team wat weer strijdbaar werd en tegenstanders kon frustreren.
  De aanstelling van Hans de Koning lijkt een goede keuze: sowieso als persoon een verademing en goed passend bij VVV en vooralsnog qua resultaten ook.

  De winterversterkingen Darfalou en Bruns hebben aangetoond dat ze ons sterker maken. Van Gemli kunnen we nog niks zeggen, maar na het vertrek van Damian v. Bruggen en Samuel Scheimann moest er gewoon een defensieve versterking bij dus goed gehandeld !

  Als ik kijk naar hoe niet alleen het team zich ontwikkeld heeft (er staat weer een vechtmachine) maar ook hoe bepaalde spelers zich manifesteren dan zie ik daar zeer zeker groei. Een Kirschbaum oogt zekerder, ik vind Kum echt sterk spelen en ook andere spelers trekken zich daaraan op.

  Persoonlijk ben ik blij dat de huidige staf LIJKT te kiezen voor een middenveld waar OF Post speelt OF Cattermole speelt want de wedstrijden waarin ze SAMEN speelden vond ik dat dit het spel van VVV niet ten goede kwam …

  Dan de aanvallers, mijn grootste zorgenkindje van dit VVV.
  Sinclair 0 goals, Yeboah 1 goal (bij zijn debuut), Wright 0 goals …
  We kunnen inmiddels concluderen dat ze amper scoren en het zou me verbazen als dit nog gaat veranderen.
  Dan hebben we als supporters twee opties:
  1. we blijven daar op hakken en dan heb je altijd een (gegronde) reden om deze jongens af te vallen … hier op deze site maar ook in De Koel
  2. we proberen te kijken wat ze WEL doen voor de ploeg en voor onze club en dat is keihard werken (met name Sinclair, maar ook Wright leverde veel arbeid tegen FC Utrecht … naast alle balverlies en slechte keuzes in balbezit).

  Persoonlijk kies ik dan voor optie 2 en ga ik er als supporter op de W tribune proberen achter te staan !

  Op naar de wedstrijd van komende vrijdag, waarin we eigenlijk moeten winnen maar vooral NIET mogen verliezen ! Kijken of we later deze week nog wat leuke discussies kunnen voeren in aanloop naar deze pot 🙂

  1. chretien

   Niks op aan te merken, ben het in alle opzichten met je eens. Wellicht mediator van beroep, of? om Idderzienmeining als naam te kiezen kan geen toeval zijn. Hoewel, ik zeg altijd dat alles toeval is…
   Op naar de wedstrijd tegen Heracles, die we vooral niet mogen verliezen. Dat “niet mogen verliezen” moet wel geen killing factor gaan worden. FORZA VVV!

  2. Ik ben het met je eens dat Post en Cattermole tot nu toe samen op het middenveld niet echt leek te werken, maar het is nog niet geprobeerd sinds Bruns er is, misschien zou dat wel kunnen werken, maar ik kan het ook mis hebben…
   En wat betreft Wright en Sinclair, die zie ik ook niet ineens gaan scoren…
   Maar Sinclair heeft een actie in huis en Wright is snel en heeft een goeie voorzet, dat laatste hoop ik ook te zien tegen Heracles, mocht hij spelen. Soriano deed er niks mee of was te laat in het strafschopgebied, maar ik denk dat Darfalou wel iets mee kan met die voorzetten.
   Yeboah kan een hele verdediging bezig houden, scoort maar sporadisch en zou meer rendement uit zijn spel moeten halen, zoals b.v. uit bij RKC, toen viel hij fantastisch in!
   Zoals ik al eerder zei: tegen Heracles rustig aan beginnen, Dessers en de loopacties van v.d. Water in het strafschopgebied beteugelen. In de 2e helft volle bak! Yeboah laten invallen en de verdediging van Heracles (m.n. die matige Pröper) aan gort spelen!

Leave a Reply