VVV-Venlo

VVV-Venlo pakt punt in Zwolle

VVV-Venlo heeft een punt overgehouden aan het duel met PEC Zwolle. In een zonnig Zwolle werd er vooral flink verdedigend door de Venlonaren, maar ook kon er meegevoetbald worden in de tweede helft. Meer dan een punt hadden de Venlonaren niet verdiend en wij zijn dan ook blij met het punt.

PEC is gewoon een goede tegenstander die in het linkerrijtje staat en het beloofde dan ook een lastige pot te worden voor de geel-zwarten. Door de schorsing van Ralf Seuntjens en de plotselinge blessure van Torino Hunte, moest er hier en daar geschoven worden in de opstelling. Van Crooij en Castelen begonnen op de flanken voorin, Opoku speelde op het middenveld. Promes keerde terug in de basis en zo stond de vertrouwde verdediging er eindelijk weer.

De eerste helft was het PEC Zwolle dat de lakens uitdeelde. VVV kwam er simpelweg niet aan de pas. Iedere bal die VVV had werd snel weggewerkt of naar voren geschoten, het was vrij duidelijk dat de Venlonaren zich tot verdedigen moesten beperken de eerste 45 minuten. In de eerste helft kreeg PEC welgeteld 7 grote kansen om de score te openen via Namli, Saymak, Mokhtar en Ehizibue. Dat de rust met 0-0 gehaald werd, was vooral te danken aan het laatste verdedigend werk van VVV en het onvermogen van de gastheren om af te maken. Daarnaast werden de backs van VVV constant overlopen door de snelle, behendige spelers van Zwolle en het was dan ook min of meer afwachten wanneer tegengoal zou gaan vallen.

Dit was niet het geval in de eerste helft en we gingen de theepauze in met een 0-0 tussenstand. Ik vond het zelf fantastisch als je kijkt naar de kansen die we hadden gehad – nul dus – en hoeveel we er tegen kregen. Het liep voorin nog niet zo lekker met Opoku en Castelen, maar hopelijk kon dat in  de tweede helft beter georganiseerd worden door de Venlose formatie. VVV begon met dezelfde namen aan de tweede helft.

Waar VVV-Venlo in de eerste helft nul kansen kreeg, kreeg het in de eerste vijf minuten van de tweede helft meteen drie kansen. Ik weet niet wat Steijn in het water heeft gedaan in de rust, maar het leek te werken. Twee kansen voor Thy en een voor van Crooij, dus we gingen er maar goed voor zitten, voor die tweede helft.

In de 60e minuut moest Promes ingrijpen na een uitbraak van PEC en kreeg de thuisploeg een vrije trap op een hele gevaarlijke plek. Die trap ging er niet in, maar het was dus opletten geblazen voor de Venlonaren. In deze fase had het VVV het heel lastig en moesten er zogenaamde professionele overtredingen worden gemaakt. Dat zie je ook terug in de vier gele kaarten die we deze wedstrijd hebben gepakt. Maar VVV rechtte de rug en kreeg een serie van kansen. Castelen kon mooi door de Zwolse defensie maar werd gestopt door Sandler en Dekker – het was een penaltymoment en het was zeer discutabel -, daarna schoot Opoku op de paal en kreeg Van Crooij ook nog kansen.

In de 68e minuut werd Rutten neergehaald en kreeg VVV een vrije trap op een gunstige afstand. Niet Leemans nam die vrije trap, maar Van Crooij. En hoe! Zijn vrije trap was scherp en draaide zo richting de linkerkruising, waardoor hij keeper Boer kansloos liet! 0-1 voor VVV! Wederom uit een standaardsituatie kwam de Venlose ploeg op voorsprong en dat is echt wel een dingetje geworden dit seizoen.

Lang kon er overigens niet genoten worden van die voorsprong, want in de 73e minuut maakte PEC alweer gelijk. Een voorzet van Mokhtar werd niet goed ingeschat door zowel Lars Unnerstall als Jerold Promes, waardoor Saymak makkelijk kon binnenkoppen bij de tweede paal: 1-1. Een flinke domper voor VVV, maar ze moesten geconcentreerd blijven want Zwolle wou de volle buit. Zwolle ging nu voluit, maar echt doordrukken lukte niet. Steijn greep ook in door Leemans eruit te halen (die leek last te hebben van een blessure) en Jens Janse te brengen.

Waar je dacht dat Zwolle die laatste 5 tot 10 minuten zou knallen, leken ze ineens moe te zijn. Ze konden niet echt meer. VVV daarentegen had er nog wel zin in en kon er een paar keer goed uit komen. Helaas was het overzicht niet goed of de pass niet afdoende, waardoor de 1-2 niet gemaakt kon worden. Na 92 minuten vond scheidsrechter Manschot het wel genoeg geweest en was het 1-1 gelijkspel een feit.

Een prima prestatie als je kijkt naar het grote deel van de wedstrijd, waarin Zwolle beduidend beter was maar niet kon doordrukken. Ik denk dat VVV optimaal gebruik heeft gemaakt van de geboden kansen en dat er gewoon niet meer inzat dan een punt. Janssen en Van Crooij staan nu op scherp en zullen moeten opletten volgende week. Dan spelen we thuis in de Koel tegen Excelsior. Handhaving ligt binnen handbereik!

PEC Zwolle – VVV-Venlo 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 68. Van Crooij (0-1), 73. Saymak (1-1)
Gele kaarten: Ehizibue, Dekker, Mokhtar (PEC Zwolle), Promes, Post, Rutten, Van Crooij (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 12.985

Opstelling PEC Zwolle:
Boer; Ehizibue, Dekker, Sandler, Van Polen; Thomas, Bakker, Saymak; Namli, Parzyszek (84. Menig) en Mokhtar (90. Ondaan)

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans (81. Janse), Post, Opoku; Castelen (90. Labylle), Thy en Van Crooij.

14 Responses

1. RuiverCity

Weer een prima resultaat. Het voetbal was de eerste helft ver onder de maat. Kwamen overal één stap te laat in de duels.
    Jammer dat Hunte geblesseerd raakte voor de wedstrijd. Met hem heb je toch meer stootkracht dan met Castelen. Castelen hield de bal af en toe goed vast maar werd ook geregeld (op snelheid!) voorbij gelopen.
    Tegendoelpunt staat Promes helaas te slapen.

Als Lars Unnerstall aangeeft dat hij wellicht wil blijven kun je gaan bouwen aan een stabiele middenmoter.

Volgende week Excelsior. Net als VVV een ploeg die het in uitwedstrijden beter doet dan in thuiswedstrijden. Al speelden ze gisteren tegen AZ zéér sterk.

1. bear664

Met Hunte is het maar de vraag of het beter gegaan was … rendement van Hunte is het hele seizoen al ver onder de maat.
      Hij heeft inderdaad wel de snelheid, maar daarna houdt het op … Castelen is weliswaar minder snel en een stuk ouder, maar wel stukken slimmer …
      Zorgt heel vaak met slimme acties voor gevaar … datzelfde geldt voor Lennart Thy … weliswaar zelf niet zoveel goals gescoord, maar oh zo belangrijk voor het elftal

2. expat

Mooi verslag, dank!

Uit een punt pakken bij de subtopper PEC is natuurlijk fantastisch. Zoals zo vaak waren we de mindere partij, maar wel met kans op een driepunter. Er komen vier wedstrijden aan waarvan we er drie te winnen zijn (Excelsior, Twente en Sparta), maar we kunnen ook door de mand vallen. Als we deze wedstrijden winnen, dan is de kans dat Unnerstall of andere toppers bij ons blijven ook groter.

3. RuiverCity

Als VVV rond plaats 10 eindigt, is dat voor zowel de huidige als nieuwe spelers aantrekkelijker dan als je rond plaats 15 eindigt.
    VVV moet commercieel nu ook flink doorpakken. Zeker nu het in Kerkrade zo slecht gaat. Midden-Limburg moet qua sponsering en toeschouwers veroverd worden.

4. idderzienmeining

Complimenten voor de ploeg want wéér is een lastige wedstrijd over de streep getrokken. Het scenario is vaak hetzelfde; de 1e helft is vooral tegenhouden en dan komt VVV niet of nauwelijks in haar spel en dan gaat de wedstrijd gedurende de 2e helft beetje bij beetje kantelen. Chapeau dus !

Prachtige vrije trap van Vito van Crooij en mooi dat Clint Leemans hém een keer de kans gunde. Hij had namelijk ook zelf kunnen aanleggen en voor de kopie van de goal in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle gaan. Dit was echter verrassender en uiteindelijk een prachtig doelpunt.

Komende week wacht Excelsior en ondanks dat dit een leuk voetballende ploeg is (spelen zonder druk en dus lekker fris voetbal) zullen er voor VVV zeker weer kansen liggen op een goed resultaat.
    Wat zoú het vet zijn als ik zaterdag getuige ben van een overwinning en het feit dat we over de “magische grens” van 35 punten gaan !

@ RuiverCity: Jerold Promes stond niet te slapen maar er stond zowel vóór als áchter hem een speler van PEC Zwolle …. hij moest dus op twee paarden wedden en helaas voor hem legde Mokhtar de bal over Promes waardoor hij er verdedigend slecht uitzag. Was hem mijn inziens echter NIET aan te rekenen !

1. LJ

Klopt.
      Het probleem bij het tegendoelpunt zat ‘m in het feit dat Rutten geen druk zette op Moktar. Hij had assistentie van Post. In zo’n situatie kan hij vol druk zetten op de bal en als het dan toch misgaat kan Post de zaak nog repareren. Nu liet Rutten twee meter ruimte om de voorzet te geven.

5. jason

Slechte eerste helft, goede 2e helft. Vito was overal gisteren wat heeft hij een meters afgelegd zeg. Niet altijd even gelukkig met zijn passes maar toch een dikke voldoende. Echter opoku was wat dat betreft dramatisch slecht. Doet alles in een (traag) tempo en het spel gaat volledig aan hem voorbij. En rutten laat inderdaad bij de tegengoal zijn tegenstander gewoon voorzetten zonder de bal te willen blokken. Volgens mij hebben we dat eerder gezien van hem (Utrecht thuis). Jammer maar toch wel tevreden.

Lang leve De Koel

6. polleke

Ik heb zojuist de samenvatting nog eens rustig bekeken. Bij het doelpunt van Pec Zwolle staat Promes 2 meter voor zijn tegenstander waardoor de kleinste speler van het veld vrij kan inkoppen. Voor de rest staan er geen spelers van Pec Zwolle die voor gevaar zorgen; Promes hoeft dus niet te kiezen tussen 2 spelers zoals hier eerder gesuggereerd.
    Laten we eerlijk zijn: gewoon een inschattingsfout van Promes en dat kan gebeuren.

1. Koelie

Inderdaad zeldzame fout van Promes maar dat neem ik hem niet kwalijk. Hij is een van de toppers in deze selectie. (Eigenlijk begint de tegenaanval door foute pass van Roseler). Weer een mooi punt gepakt bij een subtopper, er had zelfs meer ingezeten. En dat met een selectie waarin je bijna niet kunt wisselen. Wie had gisteren bijvoorbeeld Opoku moeten vervangen? Er was geen alternatief.
      Dus uitermate knap hoeveel punten er met deze bescheiden middelen uitgeperst wordt.

7. Goodie

Fout van beide als je het mij vraagt. Promes staat te ver voor zijn man en Rutten geeft geen druk. Dit is waarom ik liever Dekker zie. Aanvallend minder, maar verdedigend fel en geeft druk. Niets is er zo vervelend als buitenspeler.

1. Gerardus

Ik denk eerder andersom. Vind Dekker juist meer een speler die het van zijn snelheid en opkomen moet hebben. Maar Rutten is de afgelopen twee wedstrijden ook belangrijk geweest bij twee doelpunten. Ik denk dat het op dit moment eigenlijk lood om oud ijzer is. Ik ben in ieder geval blij dat Rutten weer zijn vorm te pakken heeft.