VVV-Venlo

VVV-Venlo pakt verdiend punt in Utrecht

VVV-Venlo heeft goede zaken gedaan in de uitwedstrijd met FC Utrecht. In Utrecht werd het 1-1 en daarmee pakten de Venlonaren een punt in de Domstad. Al zullen ze daar niet helemaal tevreden mee zijn als we kijken naar de tweede helft.

Het was een redelijk rommelige week geweest in Venlo met veel negativiteit dat het nieuws wist te beheersen. De terechte kritiek op de werking van de VAR in de wedstrijd tegen Ajax en de kwestie rondom het stadion verbod kregen enorm veel media aandacht. Maar het belangrijkste voor een voetbalclub is voetballen en dat moest gebeuren tegen een traditioneel sterk FC Utrecht. VVV-Venlo had voor het laatst een punt gepakt in Utrecht in het jaar 2009. Kortom dit beloofde een lastige wedstrijd te worden voor de Venlonaren, zoals eigenlijk iedere wedstrijd dat is.

In de opstelling vond er een wijziging plaats die opgevat kan worden als een tactische wijziging. Van Ooijen verhuisde naar de bank en Susic stond in de basis. Hiermee waren de aanvallende intenties van Maurice Steijn duidelijk, aangezien Susic veel aanvallender speelt dan Van Ooijen, die iets meer een controlerende rol aanneemt op het middenveld. Voor de rest zag de opstelling er vertrouwd uit en moesten deze mannen het gaan doen tegen FC Utrecht.

We kunnen lang en breed spreken over de eerste helft, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het gewoon slecht was die eerste helft. In de eerste 10 minuten wist VVV-Venlo nog enigszins mee te komen met FC Utrecht, maar daarna was FC Utrecht dat de lakens uitdeelde. Hierna volgde er kans op kans voor de Domstedelingen en had VVV geluk dat het vizier van de thuisploeg niet op scherp stond. Dit hield stand tot de 23e minuut. Utrecht was aanvallend aanwezig en dreigend, maar het converteren van kansen gebeurde niet. In die 23e minuut schoot Gavory van ruim 25 meter op het doel van Unnerstall en zijn machtige uithaal wist Unnerstall te verschalken: 1-0 voor de thuisploeg. Een verdiende voorsprong voor FC Utrecht.

VVV richtte zichzelf hierna op en kreeg via Susic een enorm grote kans op de 1-1, maar zijn schot ging net naast. Susic had net daarvoor met een correcte tackle gezorgd dat Utrecht niet een grote kans kreeg op een 2-0 voorsprong. In de 39e minuut mochten we ons weer enorm gelukkig prijzen met onze keeper, want de aanval van FC Utrecht was vloeiend en eindstation Kerk leek de 2-0 op de voet te hebben, maar Unnerstall bleek weer een prima sta in de weg voor de aanvaller. Het leek of VVV even een trap onder de kont kreeg, want in die laatste minuten van de eerste helft was er meer drang naar voren. De intentie was er duidelijk, alleen de uitvoering daarvan was niet goed. Slecht zelf. Slordig, onnauwkeurig en gehaast. Dit moest dan ook echt beter in de tweede helft.

Maurice Steijn had genoeg gezien en greep in de rust in. Onze aanval had niet genoeg actie met Grot aan de zijkant en daardoor werd Opoku ingebracht bij VVV-Venlo. Met deze inbreng kregen we een heel ander VVV-Venlo te zien. Direct in de 46e minuut werd Seuntjens in de 16 gevloerd en daardoor gaf scheidsrechter Makkelie een penalty voor VVV. Susic ging achter de bal staan en bleef koel oog in oog met keeper Jensen. Hij schoot de bal door het midden en maakte zo de gelijkmaker: 1-1!

Waar gedacht werd dat VVV die 1-1 zou willen consolideren, bleek in praktijk dat de Venlonaren die hele tweede helft op zoek ging naar de voorsprong. Een verfrissend beeld en een teken dat er misschien meer offensieve kwaliteiten in dit team zitten dan voorheen gedacht werd. Vooral vanaf minuut 80 was het VVV dat de klok sloeg in Utrecht en met Opoku kregen we twee enorme kansen, maar het vizier staat nog niet op scherp bij onze aanvaller. In de 84e minuut brak de ingevallen Van Ooijen door aan de linkerkant en Opoku schoot de bal via de handen van Jensen naast het doel. Eeuwig zonde.

Na de extra tijd bleef de stand op 1-1 staan en dat was tevens ook de eindstand. Het was een nogal merkwaardige wedstrijd van de Venlonaren. De eerste helft was slecht, maar de tweede helft is een van de beste helften die ik gezien heb van deze ploeg. Een punt is zeker verdiend, maar je kunt het gevoel niet wegnemen dat er misschien meer in had gezeten als we nauwkeuriger waren voor het doel. Dit biedt in ieder geval vertrouwen voor de komende belangrijke wedstrijd tegen SC Heerenveen in Stadion de Koel.

FC Utrecht – VVV-Venlo 1-1 ( 1-0 )
Doelpunten: 23. Gavory 1-0, 47. Susic 1-1 (strafschop),
Scheidsrechter: Danny Makkelie.
Gele kaart: Willem Janssen (FC Utrecht), Tino-Sven Susic (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 15.226.

Opstelling VVV-Venlo:  Unnerstall, Kum, Promes, Röseler, Janssen, Rutten,  Post, Susic, Samuelsen ( 65. Van Ooijen), Seuntjens en Grot ( 46. Opoku ).

14 Responses

 1. Animal

  wat een goede 2e helft zeg !! geweldig. jammer dat met name Opoku zijn kansen mist. maar volledig terecht punt en hadden er zomaar ook 3 kunnen zijn. VVV gaat nog heel veel plezier aan Susic beleven. 🙂

 2. roermond

  Hoop dat Mlpa snel fit is, met een goeie spits had VVV hier 3 punten meegenomen….goede 2e helft en de volgende wedstrijd beginnen met Opoku ipv Grot, wat een verademing de 2e helft….come on Venlo….forza VVV….

 3. ponnie veag oet de pan

  Mooie wedstrijd mn 2e helft! Ben ook blij dat opoku weer fit begint te worden. Heeft wat wedstrijdritme nodig en een paar doelpuntjes.. want die kansen moeten erin!

 4. RuiverCity

  Net terug uit Utrecht. Na een teleurstellende eerste helft maakte de tweede helft alles goed. Klasse! VVV speelde zeer volwassen. Er stonden elf kerels op het veld. Daar had Utrecht niet van terug. De laatste minuten had je de volle buit binnen kunnen, nee moeten halen. Maar als Utrecht die kans op 2-0 benut in de eerste helft was het over en sluiten geweest,
  VVV komt voorin snelheid te kort. Tijdens de wedstrijd had men hierdoor nog gevaarlijker kunnen zijn. Opoku en Van Ooijen vielen sterk in. Die laatste is echter geen linker aanvaller. Samuelsen heeft leuke acties maar lijkt te speels, te iel, komt fysiek te kort.
  Centraal achterin staan echter de kanjers. Promes en Röseler dragen (met Post en Seun) dit elftal.

 5. Gerardus

  Aparte wedstrijd, met twee gezichten. Raar om te zien dat het zo slap is in de eerste helft en de tweede helft weer ouderwets sterk. Wel goed om te zien dat de invallers ook echt wat brengen, vooral Opoku liet weer eens wat van zijn ouderwetse klasse zien alleen jammer dat hij het niet afmaakt. Ik vond Samuelsen eerder ongelukkig dan te kort komen, hij laat wel zien een goede voetballer te zijn alleen missen we denk ik wel een snellere buitenspeler of een snellere spits.

  Ik zie die Utrechters alleen maar zeiken op Makkelie maar zo slecht was hij toch ook weer niet ? Ik kan mij hun frustratie snappen met de penalty maar verder viel het toch wel mee ? IK denk dat ze zelfs nog geluk hebben gehad dat die Makienok mocht blijven staan terwijl hij Jansen in het gezicht trapte.

  1. mats

   Makkelie was goed. Niks op aan te merken.het uitfluiten van Unnerstal omdat hij zogenaamd veel tijd rekte bij zijn uittrappen was echt overdreven.

   Wij bij VVV zijn ook niet altijd positief over de ploeg, maar bij Utrecht kunnen ze er ook wat van hoor. Snel ontevreden dat publiek en t team werd flink uitgefloten na het eindsignaal

 6. De Koel

  Van tevoren had ik getekend voor een gelijkspel, maar achteraf gezien hadden we hier gewoon drie punten kunnen en moeten pakken. Net als vorig seizoen heeft VVV weer veel te weinig scorend vermogen. Opoku viel sterk in, maar als je zo’n kansen mist… Ik weet dat hij lang geblesseerd is geweest, maar zo’n ballen moeten er gewoon in. Dit is de Eredivisie.

 7. jurgen

  VVV ligt al 4 punten voor t.o.v. het vorig seizoen, nu 1-1 verleden jaar 1-0 verlies, 0-1 winst bij Willem II verleden jaar 3-0 verlies, Ajax thuis beide verloren, als VVV het dit seizoen kan opbrengen om ook, nadat ze zich “veilig gespeeld” hebben, gewoon hun puntjes te pakken dan is een aantal van tussen de 40/45 mogelijk.
  (wel een beetje mazzel hebben met blessures/gele/rode kaarten en de VAR)

 8. mats

  Niet veel aan toe te voegen. Eerste keer dat ik deze ploeg kon zien voetballen dit jaar. Verwachtte er veel van. Eerste helft echt verbaasd over t slappe spel en niveau. Dacht dat VVV sterker was geworden. Maar vooral Grot en Samuelsen vielen flink tegen zeg. Schrok er van. Gelukkig in de 2e helft weer een fel VVV en met de wissels werd het veldspel ook beter.
  Voorin moet er echt wat gebeuren.

 9. LJ

  Opoku heeft in 1,5 jaar tijd bijna geen wedstrijden gespeeld. Ook de huidige voorbereiding gemist. Als hij fit blijft komt ook de scherpte terug.

  Maat wát is hij afgetraind zeg. Mooi om te zien.

 10. Dond

  1ste helft – schrok ik echt wat VVV liet zien.
  2de helft – totaal anders, en wat genoot ik van VVV.
  Ook blijf ik erbij wanneer er in de voorhoede meer snelheid is dat we nog gevaarlijker kunnen worden. Hopelijk wacht ons deze laatste week nog minimaal 1 verrassing 🙂

Leave a Reply