VVV-Venlo verliest van bekerwinnaar PEC Zwolle

In een amper gevuld stadion de Koel (ongeveer 1000 toeschouwers) is het bekeravontuur voor de Venlonaren na vanavond afgelopen. PEC Zwolle werd de winnaar met het minst mogelijke verschil 0-1.

Deze score kwam al vrij snel in de wedstrijd op het scorebord. Vito van Crooij liet zijn tegenstander aan de rechterkant lopen en de voorzet werd vakkundig afgerond. PEC Zwolle bleef  VVV constant onder druk zetten. VVV-Venlo probeerde met counters gevaar te stichten maar kwam hier amper aan toe. Alleen een afstandsschot van Randy Wolters zorgde voor enig gevaar. Gaandeweg de eerste helft vond PEC Zwolle het wel goed en probeerde met minimale inspanning de wedstrijd uit te spelen. VVV-Venlo kwam hierdoor beter in de wedstrijd en leek een optisch overwicht te hebben.

Vooral de tweede helft probeerde VVV-Venlo meer en meer uit de schulp te kruipen. Maar vooral door eigen onvermogen kwam dit niet tot uitdrukking in echte kansen. Voorzetten, corners en de laatste pass kwamen steeds niet bij de juiste man aan.
Trainer Maurice Steijn probeerde met breekijzer Pim Balkesteijn in de spits, naast de jarige Melvin Platje, meer druk te zetten maar veel hielp het allemaal niet. PEC Zwolle bleef vrij makkelijk overeind en mag zich nu gaan opmaken voor de volgende ronde in de KNVB beker.

VVV-Venlo toonde vanavond in ieder geval dat men weer bereid was om te knokken. Vraag blijft dan toch waarom deze selectie dit niet elke wedstrijd kan opbrengen?!  Onderschatting van de tegenstander (Achilles ’29?) zou wel een grote overschatting van eigen kunnen zijn. Vanavond werd op sommige momenten ook pijnlijk duidelijk hoe groot het tekort aan (handelings)snelheid van sommige VVV spelers is. Het enige doelpunt was daar een goed voorbeeld van. Vito van Crooij werd er compleet uitgelopen. De driehoekjes die de Zwollenaren vooral aan het begin  van de eerste helft lieten zien waren van een hoog gehalte. Tijdens die fase werd het krachtsverschil wel heel erg duidelijk tussen eredivisie en Jupiler League.

Uitblinkers aan Venlose zijde waren vanavond weer Jerold Promes, Robin Buwalda en Danny Post.
VVV-Venlo mag zich nu gaan opmaken voor de volgende derby. A.s. zondag komt Fortuna Sittard op bezoek.

Wedstrijdverslag van RUIVERCITY

Statistieken wedstrijd
VVV-Venlo – PEC Zwolle 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 12. Necid (0-1);

Toeschouwers: 2.800

Scheidsrechter: Nijhuis

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Promes, Buwalda (80. Balkestein) en Joppen; Sevinç, Post en Altheer (61. Elito); Wolters, Platje en Van Crooij

Opstelling PEC Zwolle:
Hahn, Van Polen, Van der Werff, Van Hintum, Lukoki, Drost, Necid (76. Nijland), Brama, Rienstra, Lam, Thomas (75. Saymak)

 

22 Responses

 1. mats

  Ja hoor je kon er op wachten…tegen een sterke tegenstander kunnen de dames blijkbaar wel enige motivatie op brengen.

  Volgende week tegen Fortuna worden ze weer als natte tampons weggespeeld…..

 2. Zeker wete

  Ik heb VVV nu toch al enkele thuiswedstrijden met passie en inzet zien spelen. Vanavond met een groot hart de strijd aangegaan tegen Pec en een beter resultaat was niet eens onverdiend geweest. Chapeau voor de mentaliteit vanavond. Zondag die nep-limbo’s van de mat vegen en dan eindelijk eens een uitwedstrijd spelen met inzet anders moeten ze de uitwedstrijden maar schriftelijk afdoen.

 3. Ben

  Goede wedstrijd gespeeld, weinig echte kansen, maar ik ben tevreden.
  Laten we ons maar concentreren op de competitie, dat kost genoeg energie. Zondag proberen fortuna over de knie te leggen. FORZA VVV!

 4. Ben

  Ruivercity, je bent wel erg negatief. PEC is op dit moment een topclub in Nederland. VVV is niet totaal kansloos weggespeeld. Prima toch? Zoals ik al eerder schreef, laten wij ins maar concentreren op de competitie, daar valt wat halen, hoe moeilijk het ook zal worden. FORZA VVV!

 5. Oelie op zuid

  Fleuren was de beste aan vvv zijde. Er waren meer dan 2000 toeschouwers. Scheidsrechter maakt het wel makkelijk om de goal van vvv af te keuren. Verder komen we verdedigend ( voetballend te kort) om van achteruit dreigend op te kunnen bouwen ( opkomende verdediger)

 6. Frosty

  Over inzet valt deze keer niet te klagen als je het mij vraagt.
  Je ziet wel dat VVV technisch gezien er nog maar weinig van kan helaas.
  Ik vind ook dat het nog steeds geen team is, wanneer de voorhoede druk probeert te zetten is het handig als de rest van het team iets meer naar voren schuift. Dit zie je ook bij omschakel momenten, waar VVV het toch vooral van moet hebben.
  En wat te denken van die twee vrije trappen op het laatst? Dat is toch diep triest of niet?
  Al met al is het nog altijd los zand als je het mij vraagt…

 7. supportertje

  Zonde dat ze eruit liggen. Goede wedstrijd met veel inzet. Ik vind het niet te begrijpen wat Vito van Crooij in het elftal doet. Laat zijn man gemakkelijk lopen waar een doelpunt uitkomt. Word overal op het veld eruit gelopen, en dwaalt vaak als een kip zonder kop over het veld. Kortom, schiet gewoon overal te kort op het veld. Verdedigend en aanvallend. Maakt al met al een hele zwakke indruk, en daar heeft het team ook last van. Ook word Randy Wolters vaak verkeerd aangespeelt. Veel de bal achter de persoon, terwijl hij voor hem moet krijgen. Dan is hij bijna niet bij te houden. Maar weer concentreren op competitie, daar is nog genoeg te halen. Maar dan moet de trainer wel eens zorgen voor chemie tussen hem en de spelers. Laat die jongens voetballen, zij hebben ook ideeën, en die moet hij stimuleren. Voor een natuurlijke leider gaan die jongens door het vuur.

 8. YowVVV

  Met deze selectie is een 11e plek belachelijk laag, ook het presteren van de coach en de technische staf moet maar eens onder de loep gehouden worden tijdens de winterstop. Tegen de hogere teams en nu tegen Zwolle blijkt maar weer, voetbalvermogen is er wel, nu nog vertrouwen (zie 4 spelers in 1 half jaar uit de selectie gezet! Ligt in mijn ogen dan niet alleen aan de spelers in kwestie) en gewoon een aanvallende speelstijl tegen de mindere clubs (zoals achilles.

  1. BakuBaku

   “voetbalvermogen is er wel”

   Pfieuw… Voetbalvermogen? Wat versta jij daar onder? Als VVV iets niet heeft de laatste paar jaren dan is dat wel het vermogen tot het spelen van voetbal. Het werd bijv. gisteren pas gevaarlijk wanneer Randy Wolters met de ogen dicht begon te rennen. En dat versta ik nu niet onder voetbalvermogen. Wanneer je voetbalvermogen hebt in je selectie dan kun je minimaal drie keer naar dezelfde kleur overspelen.

   Juist de eerste zes in de Juup ontspringen de dans omdat ze voetbalvermogen hebben (en dan vind ik Roda veruit de minste van allen).

 9. Meuske

  Vond de opmerking van Steijn voor de wedstrijd ook echt niet kunnen. “Verlies liever zonder Khalouta dan winnen met hem”. Denk dat de toon is gezet tussen die twee maar vind dat Steijn in deze lekker zijn mond moet houden naar de pers toe. Aziz heeft berouw getoond en is geschorst dus daar is de zaak mee afgedaan voor de buitenwereld. Dan nog een trap na geven vind ik ook niet nodig en zaait alleen meer onrust. Ben blij dat het 0-1 is gebleven en dat we ons weer volledig kunnen richten op de competitie dat is al moeilijk genoeg zo blijkt de afgelopen week.

 10. supportertje

  Sandurkuh, jij hebt het helemaal begrepen. Een goede coach/trainer cijfert zichzelf weg voor het team, en gaat geluidloos om met kritiek van de spelers.. Als hij een tik uitdeelt naar een specifieke speler, dan gaat dat onder vier ogen. Je moet kunnen omgaan met frustraties die spelers kunnen hebben, mede door het spel wat hij vind dat vvv moet spelen. Zijn opmerking vwb Khalouta en liever verliezen met vvv vind ik buiten proporties en levert hem geen vrienden op, ook niet onder de supporters. Een natuurlijk leider motiveert, stimuleert, en geeft mensen verantwoordelijkheid. Haalt het beste uit ze naar boven en zorgt er voor dat ze het vertrouwen krijgen om optimaal te kunnen presteren.

 11. binky

  ja ik vraag me ook al weken af wat van crooy in dit elftal te zoeken heeft
  wat een waardeloze voetballer laat meer achteruit dan vooruit
  en laat zijn man telkens lopen
  kan beter bij het ballet gaan

 12. RuiverCity

  Wat ik onbegrijpelijk vind is dat onze voorzitter in geen velden of wegen te bekennen is. Hij mag zijn mening wel eens geven over de mentaliteit van sommige spelers (o.a. tegen Achilles ’29). Natuurlijk doe je dat eerst intern maar om de supporters te laten zien dat hij het ook niet meer accepteert had dit wel (voor een gedeelte) naar buiten mogen worden gebracht. Supporters en sponsoren blijven weg. Dit kan onze club niet hebben. Dadelijk komt het nog zover dat we eind van het seizoen moeten vrezen voor het voortbestaan van ons cluppie.

  1. Goodie

   Op twitter reageerde Berden op de tweet van VVV waarin stond dat er met 3-0 verloren was met: ”Pijn aan de ogen!”. Berden heeft het zelf ook wel in de gaten dat het niet loopt.

 13. mats

  Goh, wat zijn we weer positief hier. Slechts met 0-1 verliezen van PEC en het lijkt weer alsof er potentie is? Nee nee nee VVV is compleet verrot en kapot… Als zelfs Achilles met inzet en passie kan winnen, dan ben je echt door en door verrot…

 14. Meuske

  Beetje gefrustreerd Mats? Mijn god jou reacties de laatste tijd laten niet veel aan de verbeelding over maar door en door verrot? Waarom zo ergeren gewoon VVV niet meer volgen als je er zo over denkt.

 15. Venloco

  Als ze zondag tegen Fortuna zo spelen zijn ze verzekerd van de 3 punten, maar kennelijk moet de tegenstander eerst een hoog niveau hebben wil dit elftal gaan voetballen. Het is me een groot vraagteken, ondanks dat hebben ze gisteren prima gespeeld, op naar zondag! En die negativiteit altijd, kritiek is prima maar week na week onze club afzeiken lijkt me niet nodig.

Leave a Reply