VVV-Venlo

VVV-Venlo pikt een puntje in de Kuip

VVV-Venlo heeft zaterdagavond een nieuwe definitie gegeven aan het begrip ‘gestolen punt’, want de Venlonaren kregen welgeteld twee kansen op doel, waarvan eigenlijk een nog niet eens geteld mag worden. Eindresultaat tegen Feyenoord? Een 1-1 gelijkspel en dat voelt als een hele lekker overwinning en ook als een boost voor de jongens. Het was een beetje een apart avondje in de Kuip en het was eigenlijk gewoon niet om aan te zien, van beide ploegen.

Als ik heel eerlijk ben dacht ik dat het niets zou worden voor VVV. Kijk, Feyenoord is niet in goede doen de laatste tijd, verre van zelfs, maar wij blijven toch VVV en zij blijven toch Feyenoord. We hadden al bijna 30 jaar geen punt gepakt in de Kuip, dus ik zag het allemaal een beetje somber in. Als je keek naar de opstelling met 6 verdedigers was de intentie van Maurice Steijn duidelijk: schadebeperking (en heel misschien voor dat puntje gaan), dat voelde niet lekker. Tel daarbij op dat Moreno Rutten ook uitviel bij de warming-up, ik zag het somber in.

Zoals verwacht begon Feyenoord voortvarend aan de wedstrijd, met veel druk op de Venlose defensie. Steven Berghuis – de oud-VVV’er – had bij het Nederlands Elftal laten zien dat hij wel degelijk goed kan voetballen, maar tegen VVV leek het er weer niet van te komen. Zijn pogingen in de 3e en 4e minuut, gingen over en kwamen in de handen van Lars Unnerstall. Weliswaar geen gevaar, maar de intenties van Feyenoord waren duidelijk. Net voor het verstrijken van de tien minuten, braken Vito van Crooij en Lennart Thy uit. De twee spitsen gingen op avontuur uit, maar de pass van Thy was niet zorgvuldig genoeg, waardoor Van Crooij niet in de positie kwam om te vuren op het doel van Brad Jones.

Het leek alsof Feyenoord een beetje schrok van die uitbraak, want ze speelden heel behoudend en leken bang te zijn voor de counteraanval van de Venlonaren. In de 10e minuut kreeg de Rotterdamse aanvoerder Karim El Ahmadi een grote kans, maar zijn schot ging net over het doel van Unnerstall. In de 12e minuut ontspon zich een fantastisch tafereel. Iedereen (ook de VVV supporters) in het stadion maakte de lichtjes aan om Feyenoord-doelman Brad Jones een hart onder de riem te steken, het was 6 jaar geleden dat hij zijn zoontje verloor. De minuut werd afgesloten met You’ll Never Walk Alone. Het was echt kippenvel, zeer indrukwekkend.
Het eerste half uur kreeg Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen twee grote kansen. In de 19e minuut ging zijn poging langs en zijn inzet in de 28e minuut werd uitstekend gepareerd door Unnerstall.

Berghuis had veel de bal aan de rechterkant, maar eigenlijk was het resultaat steeds hetzelfde: de bal eindigde in de handen van Unnerstall. Zo ook weer in de 34e minuut. Feyenoord leek niet te weten wat ze aan moesten met VVV en waren een stuk behoudender dat gedacht. Maurice Steijn zag dit ook en ging van een 5-3-2/4-2-2 formatie naar een 4-3-3 formatie, door Leroy Labylle eraf te halen en te gaan spelen met Torino Hunte. Alsof Steijn het gevoel dat er iets te halen viel. Ik was minder positief gestemd, want het blijft Feyenoord natuurlijk. Daarnaast hadden we ook redelijk goed gespeeld tegen Ajax en PSV, maar ook die wedstrijden gingen uiteindelijk verloren.
Net voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Jeremiah St. Juste nog een dot van een kans, maar zijn schot ging rakelings langs. We gingen de rust in met een 0-0 tussenstand en dat was aan de ene kant een klein wonder. Feyenoord had namelijk 8 kansen gehad in de eerste helft om de score te openen. Aan de andere kant was het ook zo dat VVV ook gewoon goed stond te verdedigen tegen de landskampioen.

Zoals gezegd verdedigde VVV prima, maar het uitverdedigen was ronduit dramatisch. Onzuivere passes, domme keuzes en de ballen kwamen steeds in de voeten van iemand met een rood-wit shirtje. In de 54e minuut kregen we hier de rekening voor gepresenteerd. Jens Janse kopte de bal ongelukkig naar achter, waardoor Jørgensen nu vrij voor Unnerstall stond. De Deense spits faalde niet en zette VVV op een 1-0 achterstand. Minder vlinder.
VVV was niet echt onder de indruk van de 1-0, maar laten we wel wezen, het was ook echt een draak van een wedstrijd. Niet om aan te zien, maar goed.

In de 60e minuut werd Van Crooij weggestuurd, maar het duel werd gewonnen door Haps en dat was gelijk de enige keer dat VVV echt gevaarlijk werd vanuit het veldspel. In de 69e minuut dacht de hele wereld dat het 2-0 zou worden, wanneer Vilhena op 5 meter van het doel de trekker overhaalde. Gelukkig voor iedereen die VVV een warm hart toedraagt, bracht Unnerstall prachtig redding. Ook even later zat Feyenoord er dichtbij, maar Berghuis kon zijn oude ploeg niet pijn doen in de 72e en 73e minuut.

Feyenoord toonde echt bijna geen geloof meer en Jean-Paul Boëtius was de belichaming daarvan. Zijn pogingen waren geen gevaar voor de Venlonaren en zijn inzet in de 79e minuut leek het meest gevaarlijk, maar zijn schot ging over.
Het leek af te stevenen op een 1-0 overwinning voor de Rotterdammers, maar in de 86e minuut kwam daar verandering in. Hunte dwong een corner af en het was een corner die genomen werd door Clint Leemans. Deze was ingestudeerd en gaf de bal op enkele meters buiten de 16, waar Damian van Bruggen stond. Een fantastische dropkick in de loop geschoten met buitenkantje rechts, zorgde ervoor dat het 1-1 werd! WAUW! Onvoorstelbaar, VVV deed het toch weer in die laatste minuten van de wedstrijd!

Feyenoord was geslagen. Ze kregen nog twee kansjes met Haps en Diks, maar die waren niet echt gevaarlijk. Na 94 minuten vond scheidsrechter Higler het allemaal wel mooi geweest en was het 1-1 gelijkspel een feit! Het was niet om aan te zien en heel veel spelers van VVV, waren offensief dramatisch. Maar uiteindelijk hebben ze geknokt voor iedere meter en bal, en dat die bal er dan op zo’n manier invliegt, dat is geluk dat je moet hebben. Een zwaar onverdiend gelijkspel, maar als Feyenoord vergeet de wedstrijd op het slot te gooien, dan is er altijd die kans op een punt. Damian van Bruggen knalde de 1-1 binnen en dat is het belangrijkste mensen.

Volgende week zaterdag spelen we om 18.30 uur een zeer belangrijke wedstrijd tegen Willem II, thuis in Stadion de Koel.

Feyenoord – VVV-Venlo 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 54. Jorgensen (1-0), 86. Van Bruggen (1-1)
Gele kaarten: Janssen, Unnerstall (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 47.500
Scheidsrechter: Higler

Opstelling Feyenoord:
Jones; Nieuwkoop (78. Diks), Van Beek, St. Juste, Haps; El Ahmadi, Toornstra (89. Kramer), Vilhena; Berghuis, Jørgensen en Larsson (70. Boëtius)

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall; Janse (72. Opoku), Röseler, Promes, Janssen, Labylle (38. Hunte); Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Thy (90. Dekker) en Van Crooij

49 Responses

 1. robbaan

  Super…weinig weg gegeven en lef getoond in de slotfase.
  Een prachtige corner variant verraste de landskampioen, van Bruggen maakt een schitterende goal.
  Top een super bonuspunt gepakt!

 2. De Realist

  De wedstrijd begint. De opstelling is wel heel verdedigend met maar liefst 6 verdedigers in de basis. We komen maar niet onder de druk uit. Mocht Feyenoord scoren, wie moet dan in Godsnaam de gelijkmaker maken ?Het is tegenhouden, maar Feyenoord creeert ook niet echt veel en Unnerstall staat weer zijn mannetje.
  Labylle wordt gewisseld door Hunte. Het wordt er niet beter op. Ruststand 0-0, houdt VVV dit vol ? Ja hoor, daar is de goal van Feyenoord. VVV is tot de tegengoal nog niet echt bij het doel geweest. Weer rijst de vraag: Hoe moet VVV in Godsnaam de gelijkmaker gaan maken ? Vilhena mist een levensgrote kans op de 2-0 en Opoku komt erin. VVV dringt welliswaar een heel klein beetje aan. De gelijkmaker gaat niet vallen, dat kan gewoon niet. Je blijft hopen, het is nog steeds maar 1 goal verschil.
  Corner voor VVV en is dat niet de 1e ?
  Waar gaat die bal nou naar toe ? De bal ligt erin, droom ik ???

 3. VVV 4ever

  vvv wilde niet voetballen maar bleef wel goed in de organisatie spelen ondanks de 1-0 achterstand….

  Bonuspunt erbij dankzij een buitenkantje voet 😉

  Volgende week thuis tegen willem 2 moeten we weer eens een overwinning gaan pakken!

  Forza VVV!!!

 4. R.P

  Het spel van VVV was niet om aan te gluren, ze leunde veeeeeel te veel op de verdediging en dat pakte dankzij een uitmuntende Unnerstall gelukkig goed uit. Maar wat een wereldgoal van v Bruggen!! 1-1 in en tegen Feyenoord is gewoon een net resultaat voor VVV.

  Dat gezegd hebbende…. ik hoop toch echt dat we volgende week tegen Willem II weer terug gaan naar zoals we begin van het seizoen speelde: aanvallend en fris voetbal. We weten dat ze het kunnen, hopelijk laten ze het dan ook weer eens zien.

  1. Regio

   Je wilt graag aanvallend en fris voetbal zien tegen Feyenoord? Nac dacht ook aanvallend en fris te gaan voetballen… dan krijg je er 8 om je oren. Dit was vanuit VVV zijde niet om aan te zien maar alleen de punten tellen! Dus laat ze lekker leunen tegen een veel betere tegenstander.

   1. jason

    Ja regio met fris en aanvallend voetbal. iets wat door iedereen bij vvv ook geroepen werd om de koel weer vol te krijgen. Maar wat krijgen we ? En ja dit punt telt. Maar van wie is dit de verdienste ? In geen 100 jaar krijg je nog een punt als je zon wedstrijd speelt. Puur geluk.

    We hebben een trainer die graag complimenten ontvangt dat hij met zoveel spelers van het vorige seizoen speelt. Nou trainer proficiat. Helaas heb ik deze trainer niet vaak een wedstrijd zien laten kantelen met wissels. Steeds diezelfde rare wissels die niemand begrijpt.

    Als ik huurspelers was bij vvv dan zei ik doei doei vvv ga wel bij mijn eigen club op de bank zitten. opoku brengen die nog bijna niet gespeelt heeft het laaste jaar??

    Hunte 18 scharen over de bal op de linksback positie ??

    nee het was een grote bagger, ook tegen nac. / den haag

    Door de club wordt vito bestempeld als een groot talent. Beste vvv waarom heeft dan geen een club interesse in deze jonge ?? bij Fortuna hebben ze ook een talent ……

    Zo dat moest er even uit. Fijne zondag iedereen.

    Lang leve De Koel (behalve dat achterlijke korrelgras) dat dan weer wel !

   2. supportertje

    Jason, in welke wereld leef jij. Tja het was niet goed kwa aanvallend spel, maar er stond wel een knappe verdediging van VVV op het veld. In Italië word een team geprezen als het zo kan verdedigen dat een tegenstander er moedeloos van word. Voor het voetbal zelf ziet het er niet goed uit. Maar de punten tellen aan het einde van het seizoen, het is voor VVV van levensbelang dat ze aan het einde van de rit met beide voeten in de eredivisie staan. Willen we vooruit met VVV dan is een terugkeer in de juup geen optie. Het team bestaat grotendeels uit mensen die alleen in de juup hebben gespeeld en daarom is het gewoon een knappe prestatie dat ze op plaats 12 staan.

 5. sultana

  Dat het niet om aan te zien was boeit niet we hebben een heel belangrijk punt gepakt in de Kuip, wat een prachtig doelpunt van Damian! Nu zaterdag weer eens de volle winst pakken tegen de kingside pannenkoeken ????
  Forza VVV

 6. Ievel Knievel

  VVV hoeft nog maar 4 punten te halen in 6 wedstrijden en de 1e doelstelling halverwege het seizoen is al gehaald.

  Natuurlijk gaat VVV behoudend spelen, uit, in DE KUIP, tegen de lanskampioen. Duh………………Logisch toch? Een punt stelen, dat was misschien wel gewoon een goed idee en met geluk, dat heb je nodig in dit soort wedstrijden, lukt dat.

  Verder wel eens met de kritiek dat sommige gehaalde talenten geen of weinig speelminuten krijgen en dat sommige spelers die verleden seizoen speelden wel erg veel krediet hebben onder het motto “never change a winning team”, maar ja. Tegen sommige tegenstanders had wel degelijk anders gespeeld kunnen worden. Het team heeft in het begin van het seizoen overigens bewezen wel degelijk EN aantrekkelijk te kunnen spelen EN punten te kunnen pakken. Dat is ook Steijn’s verdienste.

  Misschien moeten we er gewoon in blijven onder Steijn en dan gaan we volgend jaar eens Luhukay proberen te strikken als trainer. Lijkt me wel wat.

  VVV supporters moeten eens leren anders naar westdijen te kijken, het gaat altijd van enorm zeiken, naölen naar overdreven hosanna. De middenweg lijkt niet te bestaan en dat slaat echt nergens op.

  Wat tips:

  Je steunt je club soort van altijd (enkele hele erge uitzonderingen daargelaten).
  Je steunt je club JUIST als ze steun nodig hebben, dus als het wat minder gaat.
  Je geeft niet tijdens een wedstrijd af op een slecht spelende speler, hij gaat daar niet beter van spelen.
  De supporters zorgen voor sfeer, de spelers doen het werk.

  Je snapt dat een promovendus met het laagste budget er alles aan gaat doen om niet laatste te worden en dat dit gepaard gaat met knokvoetbal en niet met oogstrelend aanvallend voetbal. Dat kan simpelweg niet. Zelfs als kampioen van de Juup vorig jaar, met ook niet het hoogste budget (verre van zelfs) speelde VVV vorig jaar soms knokwedstrijden die niet om aan te gluren waren, wel met succes.

  Ja gaat niet met rare verwachtingen het seizoen in en je hebt ook geen rare verwachtingen voorafgaand aan wedstrijden. VVV gaat niet zomaar uit een mooie wedstrijd spelen tegen een topclub in Nederland. :Let op mijn woorden: VVV gaat het moeilijk krijgen tegen Willem II, dat wordt knokken, niet per sé mooi voetbal, maar het is mogelijk resultaat te halen. Misschien verliezen ze heel hard, kan. Niet verliezen is ook een resultaat. Je sprokkelt an weer een punt bij het inmiddels hele aardige aantal dat er nu al is. Hal;verweeg het seizoen sta je er dan prima voor. Veel beter dan verwacht ook nog eens. Veel beter dan de doelstelling van de club zelf.

 7. Goodie

  Mijn 1e keer in de zo geprezen Kuip. Wat een sfeerloze bak is dat zeg…

  VVV speelde niet goed en heeft eigenlijk niks gecreeerd, maar we pakken toch maar weer een (bonus)punt. In zo’n geval heeft de trainer dus gelijk, met dank aan Unnerstall en Van Bruggen. Ondanks het slechte spel heb ik gewoon een fantastische avond in de Kuip gehad.

  De uitslag Willem2-Sparta is ook een prima uitslag. Als Roda vanmiddag geen punten pakt hebben we gewoon een goed weekend gehad.

  1. Koelie

   De sfeer in De Kuip is wel eens beter geweest. VVV kreeg De Kuip stil!
   Zegt genoeg dat je je na afloop van de Feyenoord stewards je sjaaltje moet verstoppen. Punt gejat prima. Lekker.

  2. expat

   Exact, die uitslag is een kers op de Rotterdamse taart van dit weekeinde. Wedstrijd was niet best, fantastisch doelpunt en fijne spreekkoren door de meereizende supporters in De Kuip.

   Zaterdag is een hele belangrijke wedstrijd. Want één keer winnen tegen Willem II is op het einde van het seizoen toch echt meer waard dan gelijkspelen tegen Vitesse en Feyenoord.

   Weer trouwens dat het doorzetten van Hunte leidt tot een situatie waaruit een doelpunt gescoord wordt. Hij snoept graag corners of vrije trappen af en dat heeft een uitermate goed rendement.

 8. pavisto67

  Vooropgesteld, ik ben ontzettend blij met dit gejatte punt. Verder vond ik het veldspel en de tactiek/wissels een aanfluiting. Als je 85 minuten lang niet 1 keer op doel schiet, en nauwelijks 10 seconden de bal in de ploeg kunt houden dan zak je wat mij betreft door de ondergrens.
  Dit punt is 100% gebaseerd op ontzettend veel mazzel hebben. Speel je deze wedstrijd met deze opstelling nog 99 keer dan verlies je deze 99 keer. En uiteraard, kleinste begroting, uit tegen de kampioen, genoeg argumenten om verdedigend te starten, maar dit deed echt pijn aan de ogen.

  Door zo ontzettend verdedigend te starten geef je dit team eigenlijk een vrijbrief in de zin van, we hoeven niet te voetballen, schop alle ballen maar weg en we zien wel, en dat was goed terug te zien in het belabberde veldspel. Verder begreep ik niet dat Hunte werd ingebracht… een middenveld met Leemans, Seuntjes en Hunte, ik ben er niet gecharmeerd van. Maar goed… wel blij met dit punt natuurlijk.

 9. mats

  Wat een belachelijke wedstrijd. Pijn aan de ogen.Ik hou van VVV hoor maar als er gewoon niet gevoetbald wordt…. waar moet je dan enthousiast van raken.? Seuntjens die weer eens een bal lukraak naar voren trapt? Vito die weer eens vergeet de val aan te nemen? Hunte die ergens onderweg over zijn eigen voeten struikelt? En je vergeeft het ze wel als er ook eens mooie dingen gebeuren of als er -tig ballen aangespeeld worden en er meerdere kansen zijn….. Maar als dat uberhaupt de enige keer is dat Vito de bal krijgt….
  Forza VVV maar het ziet er niet uit!

  En vergeet niet dat we geen zak hebben aan dit ene punt t als we thuis niet winnen van NAC en WilemII en dergelijke.
  En dan maakt aan het eind dat negatieve doelsaldo van NAC misschien helemaal geen zak uit. We zullen het gaan zien en beleven…

  1. Grad

   Het is maar hoe je het wilt benaderen, negatief in jouw geval, of positief. Het kan ook zijn, dat juist dit ene punt voldoende is om boven de streep te eindigen.

 10. wuilus

  Wat een billenknijpwedstrijd was dit zeg, eigenlijk al vanaf minuut 1. Verder wel blij natuurlijk met dit punt. Waarom word Seuntjes weer aangehaald, ik denk dat de meeste geen idee hebben hoe belangrijk hij is bij dit vaak matige vvv. Unnerstall de beste op het veld, maar bij vvv waren voor mij promes en Seuntjes daarna de beste. Hopen nu op beter spel tegen Willem 2

 11. weloveyouvenlo

  Venlonare wee kennen neet verwachten dat vvv waal ff ut belke ronjd luut goan in de kuip dor zien we neet good genog veur maar bin leever blie met dit punjt

 12. Ik snap aan de ene kant de frustratie en behoorlijke ergernissen. Maar goed aan de andere kant ik denk dat we gewoon reëel naar onze mogelijkheden hebben gespeeld. Als je in de Kuip gaat aanvallen is het zelfmoord.

  Het zag er niet uit en je hoopt natuurlijk op meer en beter voetbal want veel balbezit en combinaties waren er natuurlijk niet. Het is zeg maar ingraven en hopen dat Feyenoord niet scoort. En lang lukte dit ook wel met dank aan onze keeper die geweldig zijn werk deed. Feyenoord was nu nou niet bepaald erg goed en vond ze echt vrij matig qua afwerking en kansen. Ze drukte niet echt door.

  Uiteindelijk krijg je door een fout van Jens Janse omdat hij niet meeloopt met de lijn een doelpunt tegen. En dan hoop je op meer voetbal en aanval maar het strijdplan bleef ongewijzigd. De ploeg hoopte op dat ene kansje dat kwam. Gelukkig nemen we dus een erg gunstig puntje mee die aan het einde van de rit belangrijk kan zijn.

  Ik hoop natuurlijk ook wekelijks op sprankelend voetbal zodat we ons als club kunnen verkopen en ergens trots op kunnen zijn. Dit is ook niet mijn stijl maar zoals ik al zei het is wel realistisch! Ik denk dat er geen promovendus naar de Kuip gaat van we gaan Feyenoord maar even onder druk zetten. We speelde op de counter met backs die op moesten komen maar dit niet tot nauwelijks deden omdat ze erg slordig waren. Die counter momenten waren er ook maar werden ter nauwer nood gered door de verdediging van Feyenoord.

  We moeten ook niet vergeten dat we een hele lage begroting hebben en niet bepaald spelers hebben die wekelijks de tegenstander van de mat tikken. Daarom vind ik een aantal reacties ietwat overdreven maar goed ieder zijn eigen beleving natuurlijk. Maar kijk als we dadelijk erin blijven door dit puntje dat zo pijn deed aan de ogen interesseert het me geen flikker. Speel liever Eredivisie met een paar gestolen puntjes zodat we kunnen bouwen naar een mooiere toekomst dan volgend seizoen weer opnieuw te beginnen in de hoop dat je promoveert.

  1. marcel

   Feyenoord doet zichzelf ook geen dienst, soms moet je een tegenstander ook wat ruimte geven. Zeker als je huidige manier van spelen (voor rust vooral), niet voor echte dreiging kan zorgen. VVV speelde wellicht slordig, maar je moet ook eens kijken hoe vaak Feyenoord op het kleine speelveld druk is het zetten om de bal te veroveren. ja, je wil de bal zo snel mogelijk terug, maar in dit geval komt VVV helemaal niet meer uit de compacte stellingen, en blijven de ruimtes klein. Dus ik snap de intentie, maar soms moet je ook van je strijdplan afwijken. Feyenoord heeft met deze speelwijze een deel van zijn eigen problemen gecreeerd, en de manier van spelen van VVV versterkt.
   En ja, natuurlijk heb je ‘geluk’ dat die ene bal erin gaat, en die van feyenoord niet. maar dat is nu eenmaal voetbal. daarbij lijkt het voor feyenoord een terugkerend probleem, want verliezen van ADO, NAC en gelijk tegen VVV is geen toeval meer. VVV heeft vanuit zijn mogelijkheden en de zwaktes van Feyenoord optimaal gepresteerd. wij zijn er niet om het Rotterdams publiek te entertainen met 4 tegengoals of zo. Prima gedaan.

 13. spits

  Ik hoor niets meer over West Ham is dat niet raar? Zeker nu her redelijk gaat met VVV zou je toch verwachten dat er spelers van WH naar Venlo komen. Of heb ik iets gemist

 14. jason

  Nee wij hoeven het rotterdam publiek niet te entertainen. maar wij mogen wel verwachten dat 11 profvoetballers de bal 3 keer naar elkaar kunnen overtrappen zonder tussenkomst van de tegenstander al is dit Barcelona.

  Als wij als supporters al blij zijn met deze bagger dan ga ik nog terug verlangen naar Ton Lokhof.

  Lang leve De Koel

  1. Koelie

   Al azijn gepist vanmorgen? Check de cijfers in de krant ruime voldoende.
   Iedereen snapt dat Steijn deze tactiek niet moet flikken tegen Willem II thuis, maar het gezanik en gezeur over dit lelijke punt is echt niet normaal. Wat een kudtsupporters hebben wij.

   1. jason

    Och als het 1-0 was gebleven had iedereen hier geazijnt. Maar omdat er toevallig EEN bal goed valt is er hozanna stemming. Hypocriet.

    de cijfers: in 3 uur voetbal 1 schot tussen de palen

    Ps het stuk in de krant is de mening van 1 persoon dus weet niet wat ik met deze opmerking moet.

    Lang leve De Koel

   2. Ievel Knievel

    Raar he, tegen de ex-landskampioen.

    Wat had je verwacht, dat de kampioen van de Juup, die toch echt 18 plekken lager de op ranglijst stond vorig seizoen, nog geen 5/6 maanden geleden (met grotendeels hetzelfde team nota bene), eventjes een showtje gaat geven in HET stadion van NL, de Kuip. tegen een nog steeds alleraardigst elftal, ook al zitten ze in een mindere periode?

    Als Real Madrid in eigen huis de nummer 12 t/m 18 van Spanje wegtikt in eigen huis vind je dat toch ook volstrekt normaal?

    Of als je VVV vervangen had door NAC, Willem II, Excelsior, etc…..?

    Overigens geluk hoort bij ieder spelletje. Voetbal is een spelletje.

    Dor maar net of VVV een toernooi speelt dit seizoen. Je supportert dan op een zelfde manier als bij bijv. het Ned. Elftal op een groot toernooi, waarbij mensen veel beter snappen dat zenuwen en angst een elftal kunnen overmannen, en waarbij het toegestaan is om lucky door te gaan en lucky te winnen en waarbij je ook een beslissende individuele actie waardeert, Ook dat is kwaliteit. Het kan de wedstrijd erna zomaar weer anders zijn. Dacht je dat de vreugde bij de Grieken of Denen minder was toen ze deels lucky het kampioenschap binnen haalden?

    Je kan de goal van VVV een lucky shot noemen, OF je ziet de assist en het schot ook als een kwaliteit. Van bruggen heeft gewoon een goed schot in de benen en de voorbereiding was ook gewoon goed. Niets mis mee. Ook dat is voetbal en ik kan ook daar van genieten.

    Daarnaast heeft VVV een prima keeper onder de lat staan. Ook dat is voetbal en zet die keeper de verdediging organisatorisch goed neer. Ook dat is voetbal. Van een goede defensie kan ik ook genieten.

    Daarnaast is het meer waard om als VVV zijnde dit jaar te struggelen en in de ere te blijven dan door te degraderen en WEER van voren af aan te beginnen, waarbij het volstrekt onzeker is of je de komende jaren weer kan promoveren, je kan ook zomaar eindigen waar Dordrecht of RKC gestrand zijn momenteel. Groei je vanuit volgend jaar met aantrekkelijker voetbal verder, dan is iedereen het struggelen al lang weer vergeten. Alle clubs die in de ere divisie zijn gebleven en vanuit een vergelijkbare positie als VVV zijn gekomen zijn doorgegroeid ooit. Het eerste jaar was het waarschijnlijk voor allen van deze teams knokvoetbal.

    Momenteel subtoclubs die de afgelopen 20-30 jaar van eerste divisieclub met vergelijkbare toeschouwersaantallen (of lager) dan VVV zijn doorgegroeid na een waarschijnlijk moeilijk eerste seizoen in de ere: Heerenveen, AZ, Heracles, PEC, om er een paar te noemen.

   3. Godfried

    Jason, misschien kun je wel iets met de mening van VI. Daar waarderen ze VVV namelijk prima.

    VVV koos ervoor deze wedstrijd vooral de nul te houden en te gokken op dat ene kansje. Nou, dat eerste is niet gelukt, dat tweede wel. resultaat: 1 punt!

    Iedereen binnen VVV heeft overigens meerdere malen verkondigd dat ze fris en aantrekkelijk willen voetballen in wedstrijden dat het kan. Uit in de Kuip tegen Feyenoord is niet de wedstrijd om even lekker op de aanval te spelen.

    Wanneer het komend weekend tegen Willem II eenzelfde wedstrijd spelen, dan heb je reden tot zeuren. Niet nu tegen een tot op het bot getergd Feyenoord.

   4. jason

    Leuke verhaaltjes allemaal maar ik kan er niets mee. Ben er namelijk niet van overtuigd dat je met dit voetbal meer punten haalt dan dat je gewoon probeert te voetballen. Speel deze wedstrijd nog honderd keer op deze manier en je verliest 99 keer. Heb ook nergens gezegd dat ik vind dat ze vol op de aanval moeten spelen. Maar dit was bewust niet willen voetballen. Iedereen bleef staan en daardoor was er geen vrije man en hadden we maar 30 % balbezit. Trouwens raar dat na het geklaag over lokhof met zijn betonvoetbal dit voetbal nu ineens wel gewaardeerd wordt. Waarom? Omdat er toevallig een bal goed valt afgelopen zaterdag. Verder gaat deze trainer zelfs thuis tegen nac verdedigend wisselen. Raar ook dat veel mensen zich ergeren aan het gezeur. Dit topic gaat over feyenoord-vvv en daar kun je niet echt positief over zijn behalve dan die ene bal. Maak een topic over de plaats op de ranglijst en ik beloof jullie dat ik dan positief ben. Tenminste nu nog wel.

    Lang leve De Koel

   5. Ievel Knievel

    Speel je deze wedstrijd nog 99 x dan is de kans dat je winst pak ‘m beet 10 % en verliest 90%. Dat zijn zo’n beetje de krachtsverhoudingen.

    De punten in dit soort wedrtdijen zijn juist winstpunten, die andere degradatiekandidaten vaak niet halen.

    Er wordt de hele tijd geroepen dat het er tegen Willem II echt om draait. Dat klopt, maar het kan best zijn dat Willem II toch een beter team heeft. Dan is het dus niet raar als daarvan verloren wordt. Als degradatiekandidaat moet je alle punten pakken die je pakken kunt en gaat het echt niet alleen om het winnen van de zogenaamde 6 puntenduels. Je moet gewoon meer punten pakken dan de concurrenten voor degradatie. Daar haat het om. Pak je punten tegen tegenstanders waar zijn punten laten liggen, dan kom je er ook.

    Speel je deze wedstrijd als VVV zijnd 99 x superaanvallend dan is de kans dat je hem wint 1% en verliest 99%, zoals NAC afgelopen weekend tegen Ajax het schip in ging.

    Logische tactiek derhalve van VVV.

    Onder André Wetzel oogste VVV superveel lof in de eredivisie vanwege hun speelstijl. Superleuk aantrekkelijk voetbal met een ontketende Amrabat o.a. Aan het eind van de rit ga je op het eind toch nacompetitie spelen en vlieg je er gewoon uit. Heb je wat aan je positieve imago in den lande.

   6. Grad

    Jason als je alleen over Feyenoord-VVV wil hebben, wil je er dan ook (als verzachtende omstandigheden) rekening mee houden, dat het verschil in de begroting 60 miljoen euro is!

   7. Koelie

    Misschien dat het aan Feyenoord lag dat VVV er niet uit kon komen? De bedoeling was uit dat de backs moesten opkomen. Laat die nou net de slechtste van veld zijn. Daarnaast viel Rutten uit vlak voor de wedstrijd. Maar goed als jij denkt dat VVV de punten in De Kuip moet halen begrijp je er sowieso niet veel van. Net zoveel als dat na 1 wedstrijd Steijn Tonbeton is.
    Sneuneus.

 15. chretien

  Prachtig dit puntje, veeeel meer dan er eigenlijk te halen is voor VVV. De rest is stront, niks stront. Natuurlijk hebben we geluk gehad, maar dat mag toch wel eens een keer? Prachtig doelpunt toch? Feyenoord verdiende niet meer, ze konden niet beter tegen dit VVV. Juist in deze wedstrijd had Feyenoord vanaf minuut een met Kramer in de spits erbij moeten spelen. Dan waren er meerdere ballen in het netje terecht gekomen.
  Komende weekend tegen Willem II, dat is andere koek. Die moeten we winnen. Het is een 6 punten wedstrijd. Dat wordt een vele malen moeilijkere wedstrijd dan tegen Feyenoord. Ik denk dat juist bij deze wedstrijd het publiek als de spreekwoordelijke 12e man van betekenis kan zijn. Met zijn allen achter VVV gaan staan, nog voor de spelers het veld op komen. Het moet een heksenketel worden. Al bijna uitverkocht?

 16. chretien

  Nog even dit. Het is voor mij duidelijk dat je met ene goede keeper en verdedigers heel wat puntjes kunt ophalen. Ik weet niet wat die Unnerstall zou moeten kosten, maar hij is voor VVV wel heel veel waard. Misschien moeten we nu al uitkijken naar zijn vervanging? Of bestaat er een kans dat hij gaat blijven spelen voor VVV?

 17. Goodie

  Man, wat een gezeik hier. We hebben godverdomme een punt gepakt in de Kuip. Tuurlijk was het niet goed, dat ziet iedereen. Maar wat willen we dan? Dat we daar in de Kuip een beetje kamikaze voetbal gaan spelen en net als GAE vorig seizoen er met 8-0 afgaan?

  1. Ievel Knievel

   En idd net of het niets te maken heeft met het feit dat Feyenoord nog steeds een alleraardigst elftal heeft, ook al spelen ze wat minder dit seizoen dan vorig seizoen. Iig een team dat kwalitatief gezien 10x beter is dan VVV.

 18. Louis van Gaal

  puntje gepakt maar de eerste 84 minuten waren niet om aan te zien…. maar goed uit tegen Feyenoord, een punt, dat telt. Zaterdag tegen Willem II een heeeele belangrijke… of je zet ze op 7 punten of ze komen tot 1…
  Feit is dat VVV veel beter speelt als ze vroeg druk zetten, fel zijn, aanvallen en kansen creëren. Dit zijn de wedstrijden waar het erom gaat…

 19. Nard

  tja….gestolen punt? Punt kadoo in deze Sinterklaas tijd, klinkt beter. Feijenoord maakte het spel en VVV liep er achter aan. Niet het spelbeeld maar de goaltjes tellen. Als dat beeld mee moet tellen dan staat (bijna) elke wedstrijd ter discussie…..In ’n tijd met ieders mening ’n onbegonnen zaak? Misschien ’n ideetje om al die ‘coaches’ mee te laten beslissen? De meerderheid bepaalt dan de uitslag…..Feit is dat de Kuip stil werd…..of hoorde ik daar die VVV fans nog zingen???? HUPHUPHUP VVV!

 20. Gerardus

  Nou.. als promovendus en degradatiekandidaat nummer 1 op bezoek bij de landskampioen 1 puntje meenemen met 1 schot op doel ? Daar had ik voor de wedstrijd al voor getekend. Vooral na een mindere periode met veel tegendoelpunten is dit toch wel heel lekker. Mij hoor je dan ook niet klagen. Dit geeft mij eerlijk gezegd een heerlijk gevoel, vooral omdat het zo onverdiend is, het spel zal mij een worst wezen als er zo punten gepakt worden! Vooral als je bedenkt dat ze in Breda een pak slaag hebben gekregen en alle andere uitslagen gunstig waren voor VVV :D. Gohh wat heerlijk. Vooral als we ook nog even naar de uitslagen kijken van de wedstrijd die wat zuidelijker werd gespeeld 😀

  Nu al zin in volgende week dankzij deze wedstrijd! Winnen en in ieder geval niet verliezen van de kruiken!

  Bij winst zijn we in ieder geval al op de helft van de doelstelling.

 21. hendrik

  Gerardus, waarom onverdiend? Kan zijn dat ik mij vergis, maar of je wint of verliest wordt toch bepaald door het aantal goals die door de clubs worden gemaakt. Fyenoord heeft kansen genoeg gehad om tich goals te maken. Dit laten ze na, dus is dit punt niet gestolen, maar een verdiend punt. Basta.

  1. chretien

   Enne, laten ze in Rotterdam maar heel erg blij zijn dat we niet vaker op de goal hebben geschoten…. enne, wij hebben ene Lars. Dat is in het kort gezegd het grote verschil tussen Feyenoord en VVV…

Leave a Reply