VVV-Venlo plaatst zich voor de play-offs na winst op De Graafschap

VVV-Venlo heeft zich één wedstrijd voor het einde van het seizoen definitief geplaatst voor de play-offs. Een late treffer van invaller Daan Huisman zorgde ervoor dat de gezapige wedstrijd tegen De Graafschap eindigde in 2-1. 

In de gehele eerste helft gebeurde er eigenlijk vrij weinig in De Koel. Buiten een afgekeurde goal van Korte, die Simon Janssen opzichtig in zijn rug duwde, ontstonden er geen kansen. De protestactie van de supporters van De Graafschap was het enige hoogtepunt in het eerste bedrijf. Met onder andere het spandoek “(vervoers)beperkingen, lege uitvakken en uitbannen emotie. KNVB, clubs, politie en gemeentes: jullie keuzes zijn een schande voor de volkssport” haalde de bezoekende supporters hard uit naar de belachelijke sancties die de lokale driehoek voor de wedstrijd had opgelegd. Dat uitsupporters via een verplichte buscombi moeten afreizen en dat VVV een café op haar eigen grond moet sluiten, omdat VVV-supporters banden hebben met KFC Uerdingen en De Graafschap met MSV Duisburg, is te ridicuul voor woorden. 

Vroeg in de tweede helft leek de wedstrijd los te barsten. Braken passeerde – eigenlijk voor het eerst – zijn directe tegenstander op de achterlijn, waarmee hij dreigend de zestien in kon dribbelen. Zijn voorzet werd uiteindelijk door de matig spelende Soulyman Allouch naast geschoten.
Maar twee minuten later was het alsnog raak. Een afstandsschot van Robin Lathouwers verdween in de linker onderhoek: 1-0!!! Lang konden de geel-zwarten de voorsprong echter niet vast houden. De Superboeren zetten heel eventjes aan en overmeesterden de achterhoede van VVV meteen. Uiteindelijk kreeg Haen de bal achter Van Der Gouw: 1-1. 

En dan maken we een forse tijdssprong naar het eind van de wedstrijd. VVV was eigenlijk alleen gevaarlijk wanneer de ingevallen Nick Venema de bal kreeg. Het is niet allemaal vlekkeloos, maar door zijn fanatisme en optimisme blijft het een ontzettend onvoorspelbare spits. Waarom hij wederom minder dan een halfuur mocht spelen (als gedeeld clubtopscorer) is onbegrijpelijk. Venema kreeg aan het eind van de wedstrijd twee dotten van kansen, maar tweemaal werd zijn inzet knap gepareerd door doelman Jurjus. 

Tot in de 93e minuut. Uit het niets kon Venema een-op-een met Jurjus komen, maar Venema behield het overzicht en speelde de bal op het laatste moment af richting Daan Huisman, die de bal voor open goal kon binnenschieten: 2-1!!! En met deze bevrijdende treffer heeft VVV zich officieel geplaatst voor de play-offs. En ondanks een ontzettend matige wedstrijd brak er een volksfeest los in de Koel, met zelfs een pitch invasion van de supporters aan de oost-tribune. Een tikkeltje overdreven bij het behalen van de play-offs.

Nog een opmerkelijk momentje na afloop: Rick Kruys koos er niet voor om de winst te vieren met ‘zijn’ elftal, het team waar hij dag in, dag uit mee werkt. De trainer koos ervoor om eerst als een soort Jürgen Klopp te gaan juichen, om vervolgens als allereerste richting de catacomben te gaan. Maar enfin. Na een uitzichtloze reeks wedstrijden heeft VVV zich alsnog weten te plaatsen voor de play-offs, waarbij we het virtueel op moeten nemen tegen Almere City. Olé olé! 


36 Responses

   1. De Realist

    Het was allemaal niet zo best, maar who cares….de Playoffs zijn een feit ! De Playoffs waar vaak vanalles kan gebeuren. Het is een momentopname, de vorm van de dag. Hoe vaak is het niet gebeurd dat een team in vorm de 1e ronde er gewoon uitvliegt. Wie weet overleeft VVV de 1e ronde en gaat het gewoon spoken in De Koel. Daarna is alles mogelijk en wie weet, wie weet promotie…..we blijven dromen. Come on Venlo !!!

  1. chretien

   Nog een opmerkelijk momentje na afloop: Rick Kruys koos er niet voor om de winst te vieren met ‘zijn’ elftal, het team waar hij dag in, dag uit mee werkt.

   Is de pleuris uitgebroken, of wat?

   1. rongo26

    Kan me ook voorstellen dat hij kritisch is op zijn team, was ook heel druk aan het coachen, en dat de winst bij hem meer als opluchting kwam dan als reden voor een feestje.

    Zou er niet zoveel achter zoeken….

   2. supportertje

    Denk dat hij gewoon het feestje aan de spelers en supporters wilde gunnen, zonder zelf een rol op te eisen.

  2. Grad

   @GuyJongen Mag ik opmerken, dat het VVV zich niet twee-, maar één wedstrijd voor het einde van de competitie plaatste voor de play-offs. Ook vind ik het niet zo opmerkelijk wat Rick Kruys na de wedstrijd deed. Hij kan het dan wel op z’n Jürgen Klopps gevierd hebben en is mogelijk als allereerste de catacomben ingegaan, maar dat deed hij pas nadat hij eerst ook de supporters op Oost heeft bedankt. Mogelijk heeft hij bewust hiervoor gekozen om alleen de spelers de eer te gunnen dit met hun supporters te delen, omdat uiteindelijk het de spelers zelf zijn die deze prestatie op het veld geleverd hebben.
   Verder een goed verslag, dank daarvoor.

  1. Ievel Knievel

   Dan moeten we wel terug in vorm komen. Fijn dat Johansson er weer eens bij was en ook Huisman weer eens in kon vallen. Ook al zijn het misschien niet de favoriete spelers van velen, met beide spelers in het team kan dit team gewoon beter ballen dan we de afgelopen weken hebben gedaan. Laten we gewoon weer eens in de sterkst mogelijke opstelling gaan spelen. Dan is er echt wat meer mogelijk.

   Hopelijk wordt er ook weer een betere rol voor Venema gevonden, in plaats van dat invallen laat in de 2e helft.

   1. chretien

    Johansson, Venema en Huisman, 3 spelers, die er wat mij betreft altijd in zouden staan.
    De trainer is niet gek.
    Waar zit ik fout?
    N.b.: Braken en Venema tegelijkertijd in één team kan ook heel goed, maar dan wellicht tweemans voorhoede.
    FORZA VVV!

 1. Geelzwart

  Ik heb Rick Kruijs nog nooit zien meelopen met de ereronde, de staf gaat gelijk naar boven. Blijkbaar had hij het gevoel om het publiek te bedanken en daarna pas naar boven te lopen, na het behalen van de play offs.
  Niets meer en niets minder, zo zie ik.

 2. RuiverCity

  Het is te hopen dat Kruijs wakker is en bij de play-offs kiest voor Johansson, Venema en Huisman. Wat een (voetballend) verschil maken deze speler
  Het lijkt wel of VVV al gepromoveerd is, als ik de reacties zie op de diverse media.
  Laten we met zijn allen hopen dat we niet in de eerste ronde al tegen Willem II mogen spelen. Die zijn echt in topvorm. Dat is bij VVV wel anders.

  Mijn kritiek blijft evengoed staan……Boogers en Bongaerts out! Liefst vandaag nog….

  1. Noordsupporter

   Ja, ik vind ook dat ze basisspeler mogen zijn. Maar vergeet niet dat het voor de ingevallen aanvallers wat makkelijker was. De graafschap moest risico nemen en er kwam dus meer ruimte.

   1. ponnie veag oet de pan

    Idd, graafschap haalde die kale laatste man eruit en ging 1 op 1 voetballen achterin. Ik vond de graafschap trouwens ook echt heel slecht..

 3. supportertje

  Was ‘m.i.toch een gedenkwaardige avond. Playoff gehaald, maar het kostte moeite. Op voorsprong komen, en een minuut later alweer gelijk. Hield mijn hart vast, maar door de achterstand vanTelstar moest de Graafschap komen. Dus meer ruimte voor ons. Resulteerde in een aantal kansen, maar het duurde lang voordat het bevrijdende doelpunt viel. En uitstekend gedaan van Nick. Heb al vaker gezegd dat die gelanceerd moet worden, dat gebeurde in aanloop naar de 2-1. Vooral dat hij Koel bleef, niet zelf schoot, maar aflegde op de vrijlopende Huisman. Dan ben je dus echt goed bezig. Daarna brak er een echt feestje los. Zo wel voor de spelers, als voor de supporters. Spontaan, mooi om te zien en mee te doen, wat volop gebeurde. Zowel de spelers als supporters gooiden hiermee alle frustratie van zich af van de afgelopen 8 weken, waarin het maar niet wilde lukken. Daarna werd dit herhaald bij de fanclub. En die hadden het goed geregeld voor feestje. Alle vrijwilligers en bestuur van de fanclub bedankt voor jullie tomeloze inzet van het afgelopen jaar wat niet bepaald makkelijk is geweest voor jullie. Maar jullie staan er wel. Ook de spelers bedankt voor de manier hoe jullie het feestje hebben gevierd met ons. Nu nog tegen Utrecht de laatste speelronde voor de KKD, en we weten wie daadwerkelijk onze eerste tegenstander gaat worden. En hopelijk niet gelijk de laatste.

  1. chretien

   Het zou mooi zijn als we de allerlaatste wedstrijd, ja, van de nacompetitie, winnen… de joeksmobiel heeft de winterbanden al verruild voor de normale? FORZA VVV!

 4. huubtt

  Slechte eerste helft (zoals thuis veel te vaak) en veel betere 2e met een mooie apotheose. Als “we” in Utrecht winnen zijn alle plaatsen van 5-8 nog mogelijk, afhankelijk van de andere uitslag en dan .……!!??

 5. Geelzwart

  Als ik de wedstrijden van dit weekend bekijk, mogen we blij zijn dat de wedstrijd vrijdag niet is stil gelegd. Bij andere wedstrijden werd het stil gelegd naar het gooien van ” vreugdebier”. Gelukkig gooide de keeper van G’schap de bekers snel achter de reclameborden en dat in combinatie met de overgebleven speeltijd.

 6. Zeker wete

  Mooi resultaat na een serie matige tot slechte wedstrijden. Geweldig die ontlading. De massale sfeer zegt wel iets over de beleving in de koel.

  @Rick Kruijs: Je doet het prima maar..VENEMA MOT IN DE BASIS GODVERDOMME

 7. supportertje

  Ievel Knievel, contacten van VVV geven aan dat jij met je kritische kanttekeningen van harte welkom bent om daar over te sparren in een 1 op 1 bij VVV. Ook met de AD, en ik wil je hierover informeren, en laten weten dat je van harte welkom komt bent hiervoor. Ik weet niet of ik jou persoonlijk ken, maar als dat zo is, dan ken jij mij ook en kun ook met mij contact opnemen. Dus als je interesse hebt, zou ik zeggen laat gaan, daar hebben we met zijn allen iets aan.

   1. supportertje

    Ik hoop het toch wel, heeft vaak goede stellingen. En misschien kunnen alle partijen hun voordeel doen hiermee. Kwaad kan het zeker niet.

   2. Ievel Knievel

    Jawel hoor.

    Heb ook al eerder wat ideetjes via Venlonaren richting VVV gestuurd in een grijs verleden.

    Ik wil ook best een samenvatting van mijn ideetjes op papier zetten: hoe ik denk dat VVV toekomstbestendig kan worden.

    Kleine moeite.

    Ik hoop dat een kritische blik af en toe gewaardeerd wordt.

    Uiteindelijk is het toch aan de mensen die in dienst zijn van VVV en betaald worden door de club, maar uiteen zetten wat er goed gaat en wat er niet goed gaat in mijn ogen wil ik zeker.

    Fijn dat de mensen bij de club die je gesproken hebt daarvoor open staan. In mijn vakantie komt er wat jouw kant op Supportertje!

   3. supportertje

    Ievel Knievel, zet het op papier, en benader mij maar hiervoor. Zorg ik dat je spreekt met de juiste mensen. De wil om te luisteren is zeker aanwezig, en goede ideeën zullen zeker opgepakt worden. Ook de kritiek zal aandacht krijgen. Of je op alles een antwoord krijgt kan ik niet garanderen. Maar men staat hier voor open, en kritische blikken worden zeker gewaardeerd, maar dan wel onderbouwd. Zoals gezegd gaat men graag het gesprek aan, en als ze er wat mee kunnen, of in hun vermogen ligt doen ze er wat mee. Een voorbeeld is het aanhalen van de kritiek op de aanwezigheid, van vaak veel zichtbare politie. Daar zijn ze nu mee bezig of dat niet anders kan. Dit omdat veel supporters vaak hebben gedacht van shit wat staat hier te gebeuren, en het een bepaalde sfeer oproept.

 8. idderzienmeining

  Play-offs zijn dus behaald en laten we eerlijk zijn … daar hadden we vóór aanvang van dit seizoen vooral op gehoopt.
  Gehoopt omdat VVV vorig seizoen zeer matig gepresteerd had, er een nieuwe onervaren hoofdtrainer (Kruijs) en een nieuwe onervaren TD (Janssen) werden aangesteld en de KKD met clubs als PEC Zwolle en Heracles Almelo er niet bepaald zwakker op was geworden !

  Persoonlijk werd ik vrij snel zeer aangenaam verrast door wat ik zag op de berg. Niet zozeer qua hoogstaand voetbal, maar wèl de rust rondom de club en selectie en vooral de wisselwerking tussen publiek en elftal. Wedstrijden werden steeds vaker gewonnen al was det telkens met een klain verschil en vaak ook nog eens laat in de wedstrijd. Maar goed: VVV klom gestaag op de ranglijst en dat was pure winst !

  De laatste maanden verbaast het mij eerlijk gezegd een beetje hoe de trainer wekelijks blijft husselen op bepaalde posities terwijl we een serie overwinningen geboekt hebben daarvoor met wekelijks juist dezelfde 11 namen (schorsingen en blessures buiten beschouwing gelaten).

  Maar goed: wat gewoon super mooi om te zien is is dat er nog steeds EEN GROEP SPELERS staat die samen gaat voor het maximaal haalbare en ik dénk dat het halen van de play-offs ook het maximale is ? Van de andere kant …. of VVV nu wint of verliest het is altijd met kleine verschillen dus als in de play-offs de uitslagen wat dat betreft net de goede kant opvallen dan KAN het zomaar per dubbele ontmoeting gunstig aflopen.

  Laten we er vooral van genieten en ervoor zorgen dat de 1e thuiswedstrijd in de play-offs net zo’n goede (en liefst nog net iets betete) sfeer heerst in De Koel en dan moeten de mannen laten zien wat ze waard zijn.

  FORZA VVV

  1. supportertje

   Playoffs brengen altijd iets extra’s. Zo wel bij de spelers als bij de supporters. Met zijn allen er positief in blijven is van groot belang. Geen moeite mee als ze op plaats 8 blijven. I.m.o. is dat gunstig. Gezien de tegenstander, maar het zegt natuurlijk niets.

   1. clubman

    Opstel al klaar Wazel?
    De hele directie en rvc zitten met bijeengeknepen billen te wachten op jouw waardeoordeel en ongetwijfeld bikkelharde advies.
    Leuk ook dat je blindelings ingaat op het hilarische aanbod van Supportertje. Zegt heel veel over je naïviteit en de blinde verliefdheid die je voor jezelf koestert.
    Geef ze van katoen in die bestuurskamer!! 🙂 🙂

Leave a Reply