VVV-Venlo promoveert naar de Eredivisie na zege op RKC!

Eindelijk is het dan toch zo ver. VVV keert terug in de eredivisie. Na 4 moeilijke jaren in de Jupiler League mogen we volgend seizoen de nationale elite weer aanschouwen in stadion de Koel.

De wedstrijd in het knusse Mandemakers stadion te Waalwijk was een wedstrijd met twee gezichten.
De Venlonaren heersten de eerste helft volledig. VVV kreeg een paar grote kansen maar die werden niet benut. De grootste kans was voor Ralf Seuntjens. Hij kon de bal, na een afstandsschot van Sleegers, zonder problemen binnen tikken maar hij plaatste zijn voet op de bal in plaats van ertegen. De kans werd hierdoor om zeep geholpen.Even later was het dan toch raak. Vito van Crooy werd door Evander Sno genadeloos overhoop geschopt. Clint Leemans hield zijn zenuwen in bedwang en schoot VVV naar de zo gehoopte voorsprong.

Na rust kwam Opoku voor Vito van Crooij. Vito had in de eerste helft een gele kaart gekregen en de kans op rood lag op de loer. Even later kreeg ook RKC een penalty. Jerold Promes ging vol op de enkel van een RKC-aanvaller staan. Terecht wees scheidsrechter Kamphuis naar de stip. Gelukkig kreeg Promes geen kaart voorgehouden. Delano van Crooij was kansloos tegen de inzet van Johan Voskamp. De 1-1 was voor VVV niet voldoende om te promoveren. Het leek echter of door de tegentreffer de angst weer in de ploeg sloop. VVV kon amper nog combineren en kon alleen maar de lange bal hanteren. Die werd heel eenvoudig door de Waalwijkers onschadelijk gemaakt. RKC leek sterker en sterker te worden. VVV moest terug. In de voorhoede van VVV zat geen snelheid meer.

Zeker na het uitvallen van Torino Hunte. Hij gleed deze wedstrijd een paar keer uit. Bij de laatste glijpartij kwam hij ongelukkig in botsing met de keeper van RKC. Minutenlang bleef Hunte roerloos op het veld liggen. Met een brancard werd hij van het veld gedragen. Zijn vervanger werd Zelalem.
Net als de overige spelers haalde hij niet zijn normale niveau. Toch kwam nog de ontlading……

De vele meegereisde VVV supporters konden toch nog uitzinnig juichen. In de laatste minuut van de speeltijd kregen de Venlonaren een vrije schop. Clint Leemans ontfermde zich over de bal en krulde hem in de verre hoek, 1-2. Het uitvak ontplofte. Zou het dan toch……

Na zeven minuten extra tijd, met nog een enorme kans voor Johan Voskamp die door Delano van Crooij voortreffelijk werd gepareerd, konden de kurken van de champagne. VVV-Venlo is weer terug in de eredivisie! Na afloop van de wedstrijd ontstond er een Venloos feestje op het veld en tribune. Een genot om de ontlading bij iedereen te zien.

A.s. maandag kan VVV ook nog kampioen worden. Jong-Ajax dat vanavond ternauwernood wist te winnen van FC Dordrecht (1-0) gaat op bezoek bij Jong-PSV. Mochten de Amsterdammers daar punten verspelen dan…….

Namens Venlonaren willen wij de selectie, de technische staf, management en directie van harte gelukwensen met de promotie naar de eredivisie.

26 Responses

 1. supportertje

  Potverdorie, wat kunnen we met zijn allen blij zijn dat we weer in de EREDIVISIE zitten. Er is hard voor gevochten, en het resultaat mag er zijn. Nu ook nog het kampioenschap binnen halen, en de staf en spelers kunnen trots zijn op zichzelf. Dat is natuurlijk nu ook het geval met de promotie, maar ik denk dat ze voor het volle pond blijven gaan.

 2. Koelie

  Hulde aan de spelersgroep. Hulde aan Maurice Steijn en de rest van de staf. Hulde aan Stan Valckx het technische brein. Hulde aan Hai Berden de grote roerganger. Boys wat een prestatie!!! Gruuëts!! Hopelijk kunnen we het feestje maandagavond nog eens dunnetjes overdoen!

 3. rimpelkop

  Geweldige ontlading, kippenvel. Mooi dat eindelijk ook onze trainer werd toegezongen. Dat heeft hij zeker verdiend. Mooi ook dat enkele honderden supporters na middernacht de spelersbus opwachtte. Op naar de eredivisie.

 4. Goodie

  Wat een ontlading bij de 1-2 in het uitverkochte uitvak! Kunnen we dit vaker hebben in de eredivisie?

  Op naar 2e paasdag om het kampioenschap binnen te harken. Net even de beschikbare kaarten opgeteld en ik kwam uit op nog 1240 stuks.

 5. sultana

  Wat een spanning en dan is daar Leemans ???????? wat een ontlading! Mijn paas weekend kon niet beter beginnen. Maandag de kers op de taart dat zou dik verdiend zijn voor dit team. Complimenten aan iedereen binnen VVV met een klein budget toch een team neergezet die voor elkaar gevochten hebben en ons in de eredivisie gebracht hebben. Verwacht dat Steijn niet te houden is, helaas. Maandag hopelijk feest in de stad, ????Heb er zin in, FORZA VVV ????????

 6. VenloVVV

  Prachtige prestatie!!

  Heb net even op de website gekeken, er zijn ongeveer 7100 kaarten verkocht voor maandag als ik het systeem moet geloven! Hopelijk wordt het volle bak! Dat zou wel mooi zijn en een kampioenschap zou al helemaal geweldig zijn aanstaande maandag! Kan Niels meevieren!!

  PS. Hopelijk ook een waardig afscheid voor Niels Fleuren maandag aangezien hij eindelijk weer eens hier is!

 7. RuiverCity

  Je hebt niet alleen successupporters. Wat te denken van de gemeenteraad! Jaren GEEN ENE MOER voor VVV gedaan. Maar bij de huldiging staan ze weer met hun lachende gezichten voor aan. Als ik VVV was geweest had ik een bühne in de Zoepkoel neergezet en de gemeente Venlo volledig genegeerd. De gemeente Venlo begrijpt nog steeds niet dat Venlo op de kaart staat door VVV en niet door hun geweldige bestuurlijke kwaliteiten! Ik hoop dan ook dat bij een toespraak van de burgemeester of wethouder er een striemend fluitconcert zal plaatsvinden. Waarvan akte……FORZA VVV.

   1. Goodie

    Dat is dus ook precies waar ik bang voor ben. Dan ga je zo’n 30 wedstrijden in een seizoen naar VVV en bij een huldiging zou je niet bij kunnen zijn omdat het al vol staat met successupporters.

   2. mats

    vv moet gewoon zorgen dat er ene vak voortaan leeg blijft voor mensen die uit het stadion komen…

   3. Goodie

    Ben ik het helemaal mee eens. VVV wilde een vak voor de SCC houders maar dit is door de gemeente en politie tegen gehouden.

    Stadshuisplein is allemaal leuk en aardig. Maar als hier maar 3000 mensen kunnen staan kun je je afvragen of dit wel de juiste locatie is.

 8. john

  komt t gemeentebestuur met de kabelbaan , of toch nog met een verassing !!!

  nieuwe stadion op oude veilingterrein ,zodat VVV door kan groeien naar een blijver in de EREDIVISIE !!!

 9. Nard

  HUP HUP HUP VVV!! Op nao ’t kampioenschap……???!! As ’t wat tegenzit dan kunnen we thoes kampioen worden op 28 april als we tegen ………Jong Ajax speule…..!! Beej Jong Ajax wonnen we overtuigend, misschien moeten we dat nu ook maar doen om te laten zien wie er de sterkste is in de huidige competitie. …..
  Maar…..Jong Ajax zal vandaag niet gaan bechikken over z’n eerste elftal spelers, want Peter Bosz zal die wijselijk aan de kant houden gezien het drukke programma van Ajax…….. Dus liggen er kansen voor Jong PSV vandaag tegen Jong Ajax………, waarmee ze ons VVVke in de kaart kunnen spelen!! …….
  Allemoal toekoms-meziek, we motte vandaag iers maar ens winne van FC Emmen!!
  Eej VIVA VVV!! ….trap steeds d”n bal nao veure, dan geit der van zelluf waat gebeure………

Leave a Reply