VVV-Venlo

“VVV-Venlo richt vizier op België: Buitenspeler Benson Manuel wekt interesse”

VVV-Venlo zou zich hebben gemeld voor buitenspeler Bensor Manuel van Royal Antwerp – uitkomend in de Belgische Jupiler Pro League. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De krant meldt het volgende over de speler die op huurbasis weg mag uit Antwerpen: ” PEC Zwolle deed al een voorstel en het Limburgse VVV Venlo – het nummer veertien in de Eredivisie – intussen ook. In België hebben Moeskroen, Waasland-Beveren en KV Kortrijk zich gemeld voor de flankaanvaller en recordaankoop van de Great Old, maar zijn voorkeur gaat toch uit naar Nederland.”

Mocht dit doorgaan bij VVV-Venlo, dan lijkt het er op dat er misschien 1 of 2 krachten zullen vertrekken bij de Venlonaren.

Wordt vervolgd..

62 Responses

 1. jurgen

  Hupperts weg, dat weten we, maar wil VVV nu toch nog Roemer en Bastiaans gaan verhuren !!
  De laatste 2 lekker bij de selectie houden, het zal wel een Hupperts vervanging zijn.
  We gaan ut wel zien.

  1. Als je Bastiaans en Roemer wilt behouden dan moeten ze die jongens ook zeker wekelijks laten spelen, en dan bedoel ik niet een half uurtje per week.Basiskrachten zijn het (nog) niet. Ze moeten minuten maken en het liefst bij een ploeg waar ze wekelijks bij de basis 11 behoren.

 2. Goodie

  Lijkt me lichtelijk overdreven om nog een buitenspeler te halen. Dan zullen er echt nog een aantal spelers weg moeten. Hupperts, Coric, Schmitz en eventueel nog Hunte of Bastiaans verhuren. Op dit moment zijn er al 5 buitenspelers in de selectie.

  1. Godfried

   als het kan, direct doen. creativiteit voorin is altijd welkom. hupperts laat het niet zien en bastiaans komt nog te kort. ook roemer gaat het natuurlijk niet de rest van het seizoen voor je. doen. John en van crooij zijn erg wisselend.

 3. Real VVV

  Huur zonder een optie tot koop lijkt me geld weggooien. Ik denk dat het beter is om niet meer geld uit te geven dit seizoen aan salarissen. Met de huidige buitenspelers moeten we het gewoon kunnen redden. In de zomer zien we wel weer verder.

  1. Oelie op zuid

   Je zag wel hoe goed die afgedankte spelers waren bij Den Hasg . Janmaat zei dat hij niet wakker lag van Giakoumakis. Volgens mij heeft hij daarna niet meer goed geslapen. Vejenovic moet ook nog minstens zes weken trainen voordat hij wedstrijd fit is.🤪

  1. Ievel Knievel

   ADO moet 8 punten EXTRA halen ten aanzien van VVV.

   Als VVV gewoon zijn eigen punten blijft pakken en van zijn eigen kracht uit gaat kan je gewoon je voorsprong vast houden. Mits VVV er dus meer dan vol voor blijft gaan; discipline, teamgeest, tactiek, overgave!

  2. Grad

   Dat is nog maar de vraag. Na het vertrek uit Zwolle speelde Mokhtar in Turkije, Amerika en tussentijds 3 mnd voor een Noorse club. Totaal speelde hij 49 wedstrjjden en scoorde 6 keer. Echter van de 49 wedstrijden heeft hij maar 5 wedstrijden de volle 90 min. gespeeld.

 4. chretien

  We boffen met het niveau van de 2 achterhoedespelers, die zijn allebei een versterking gebleken. Donis moeten we nog eerst een paar wedstrijden zien, om iets over hem iets te zeggen. Bij twijfel liever geen verdere spelers laten komen. De echte reden waarom deze speler niet komt zullen we waarschijnlijk nooitweten. Ik heb vertrouwen in het verdere verloop van deze competitie. Ik kijk uit naar voetbal met publiek. FORZA VVV!

 5. Godfried

  De echte reden waarom deze speler niet komt zullen we waarschijnlijk nooit weten…. Hoezo? Hij kiest gewoon voor een grotere club. En geen nieuwe spelers? Als er ruimte is, absoluut wel nog een aanvallende versterking presenteren. Wat is er mis met een versterking? Alsof we voorin zo ruim bedeeld zijn! 2 Jeugdspelers die nog absoluut niet klaar zijn om week in week uit op het hoogste niveau te spelen. 2 oudgedienden die niet echt overtuigen. En Vito, die ook nog niet heel erg uitblinkt tot nu toe.

  Maw, als Stan nog ergens een potje heeft en er is een speler die het team beter maakt, doen.

 6. FC VVV03

  Dat Valckx ook gelijk maar een belletje pleegt richting Adrie Koster voor volgend seizoen! Een rustige fatsoenlijke man die over het algemeen zijn teams verzorgd voetbal laat spelen. Hij kent onze club ook nog eens.

  1. Koelie

   Als je tegen degradatie vecht is het geen geschikte kandidaat. Toen bij ons in de eerstedivisie ook veel te aanvallend, waardoor we veel te vaak de deksel op de neus kregen. Precies hetzelfde wat er nu in Tilburg gebeurde. Alleen in de eerstedivisie doet het minder pijn dan wanneer je punten hard nodig hebt in de eredivisie. Helaas voor hem is Willem II in neerwaartse spiraal terecht gekomen en moeten ze nu knokken om de punten. Alleen hebben ze daar de selectie en trainer niet voor. Dus exit Koster.

 7. Ievel Knievel

  @ FC VVV03

  Lijkt me geen goede keus voor dit VVV. Tactisch ook niet zo sterk gebleken. Verder idd. prima man.

  Misschien is Steijn volgend seizoen of over 2 jaar weer vrij. Is nog niet de beste match met NAC, maar goed; iedereen sneuvelt daar. Zegt meer iets over de club(-cultuur).

  Tussenjaar met Luhukay?

  1. rongo26

   Koster laat zijn elftallen altijd leuk voetballen. dit jaar zit ook wel alles tegen….
   de tijd van Steijn is wel voorbij. het heeft het hier uitstekend gedaan, maar dan kan je net zo goed HDK met Driessen laten staan; tactisch doen die niet iets heel anders.

   1. Ievel Knievel

    Steijn weet heel goed wat hij doet. Bij HdK zie ik twijfel en rare beslissingen.

    Steijn is ook het brein achter een goed uitgewerkte speelwijze. Driessen en HdK hebben zelfs vorig seizoen daar op voortgebouwd en profijt van gehad. Maar zonder de meester zelf werd het niet even goed uitgevoerd.

 8. De Koel

  Als er nog ruimte is voor een (aanvallende) versterking moet VVV dat zeker doen. Dit seizoen is er een grote groep clubs die elkaar niet veel ontloopt. Utrecht staat 8e met slechts 5 punten meer dan VVV. Ik had het een paar weken geleden na de nederlaag tegen PSV absoluut niet verwacht, maar het linkerrijtje is dichterbij dan ooit.

 9. VVV1903

  Voor wat betreft een trainer voor volgend seizoen. Adrie Koster, aardige man maar volgens mij nog minder uitstraling dan de Koning, altijd heel erg gelaten, prima trainer als het goed gaat maar volgens mij veel te soft
  Een de Steijn, ja die heeft het hier prima gedaan. Ergerde mij erwel mateloos aan dat hij continue in gesprek was met andere clubs en ja eerlijk gezegd presteert hij met NAC heel erg slecht, staan maar liefst 12 punten achter op Cambuur en Almere, NAC mag op de helft van de competitie slechts hopen op de nacompetitie. Een club als NAC met zo’n groot budget moet tot het laatst meedoen om de titel….misschien is Steijn toch niet zo goed als iedereen denkt,. Wat mij betreft is Valckx de grote man bij VVV die al jaren lang goede spelers binnenhaalt bij VVV, natuurlijk zit er ook wel eens een mispeer tussen maar ook een aantal zeer goede spelers…

  1. Ievel Knievel

   Persoonlijk denk ik gewoon dat NAC niet zo’n hele goede selectie heeft als iedereen denkt. Er wordt daar vrijwel altijd, op een uitzondering na 1x in de zoveel jaar, vooral “ondermaats” gepresteerd.

   Volgens mij doet Steijn het naar behoren. Eerste jaar VVV werd hij ook 7e (terwijl de verwachting ook toen veel hoger was) ; hij wil waarschijnlijk gewoon rustig werken aan een plan en daar tijd voor uittrekken. Die is er bij NAC vaak niet. Zoveel budget heeft NAC niet, vooral torenhoge schulden.

  2. clubman

   Je slaat de spijker op z’n kop:
   De grote man achter de inmiddels jarenlange handhaving van VVV in de eredivisie is Stan Valckx.
   Noem mij 1 technisch manager in de eredivisie die met een dergelijk minimaal budget keer op keer regelrechte toppers in huis weet te halen. Het rendement op zijn aankopen is ongekend hoog. En tuurlijk zitten er ook miskleunen tussen maar onder de streep is het ongelofelijk wat hij steeds weer opnieuw weet klaar te spelen.
   Bij VVV. hebben we geen probleem als het bier op is, maar als Valckx onverhoopt vertrekt. Die man is zijn gewicht in goud waard!

  3. Zeer mee eens, genoeg misperen, maar de juweeltjes zorgen voor de juiste balans onder de streep!
   Maar dat was in het verleden ook al het geval als je b.v. kijkt naar Honda en Musa.
   Maar Valckx doet fantastisch werk, heel graag behouden en voor de club van levensbelang!

 10. rongo26

  Waarom mag een trainer niet rustig zijn. Heel veel voetballers geven aan dat ze een drukke trainer helemaal niet waarderen.

  Steijn heeft het hier fantastisch gedaan. Maar was ook niet goed in een plan B. Of zijn we dat allemaal weer vergeten?

  Het is allemaal prematuur, maar zou me niks verbazen dat als VVV erin blijft er niks veranderd bij de technische staf.

 11. Leonardus

  Stan is zeker waardevol. Maar heeft toch ook al heel wat missers op zijn conto.

  Schmitz, Schäfer, Coric, Huppertz, Swinkels, Sinclair, Wright, Cattermole, Scheiman, Soriano, Yeboah, Antonis, Neudecker, Borgmann, Samuelsen, Janse, Labylle, Mink, Nwakali, Jacobsen, Amenyido, Tissoudali.

  En misschien vergeet ik er nog wel een paar de afgelopen 4 jaar.

  1. De Koel

   Als je met een vrijwel lege beurs ieder jaar een selectie moet samenstellen en ook niet de beschikking hebt over een groot scoutingnetwerk, is het logisch dat lang niet iedere speler een voltreffer is. Zolang er maar regelmatig diamantjes tussenzitten zoals Mlapa of Giakoumakis. We spelen toch al heel wat jaren op rij Eredivisie met een KKD budget.

  2. clubman

   Leonard’s jij bent een kei om te benoemen waar het allemaal fout gaat.
   Tegelijkertijd is dat ook het makkelijkst. De beste stuurlui staan aan wal.
   Kun je ook moeiteloos het lijstje voltreffers van Valckx opnoemen en daarna de balans opmaken?
   Kritiek hebben is heel makkelijk, zeker als je langs de zijlijn staat.
   Nogmaals, noem mij 1 technisch directeur in de eredivisie die een dergelijk rendement behaalt met een dusdanig laag budget.
   Ik help je meteen: die is er niet.
   Hij zit (nog) bij VVV en als hij straks weg is zullen zelfs jouw ogen open gaan.

   1. Leonardus

    Christian Kum, Romeo Castelen, Lennart Thy, Lars Unnerstall, Jay-Roy Grot, Patrick Joosten, Peniel Mlapa, Jafar Arias, Roy Gelmi, Joshua John, Thorsten Kirschbaum, Zinedine Machach, Tobias Pachonik.

    Je leest ook niet wat ik schrijf!
    Ik zeg helemaal niet dat Stan waardeloos is voor VVV. Ook zeg ik niets over andere TD’s.

    Maar diezelfde statistieken hadden we 10-12 jaar geleden ook al zonder Stan Valckx. Denk aan Honda, Musa, Yoshida etc.

 12. Te gemakkelijk, driekwart klopt, maar Samuelsen en Tissoudali b.v. hebben veel te weinig speeltijd en vertrouwen gekregen van Steijn waardoor ze hier niet geslaagd zijn, terwijl ze daarna hebben laten zien wat ze in hun mars hebben…
  De rest meestal gratis en dus transfervrij gehaald of gehuurd, dus weinig risico.
  Zoals ik al zei, wat blijft er over onder de streep? Giakoumakis is natuurlijk nog niet verkocht, maar de verkoop van zo’n speler heeft ontzettend veel invloed op het uiteindelijke saldo! Maar af en toe moet je dus indeedaad wel een klapper maken, zoals b.v. bij zo’n constructie als met Mlapa…

 13. Oelie op zuid

  Er staan in dat rijtje namen in de reactie van Leonardus minstens 8 tot 9 namen die geen kans hebben gekregen of veel te weinig vertrouwen en speeltijd hebben gekregen van onze trainers. Dat waren wel degelijk spelers die een meerwaarde zouden hebben in het team , als ze maar een kans hadden gekregen.

  1. Donderspeech

   Zal er een reden zijn dat ze weinig speeltijd hebben gekregen ? De trainer ziet ze iedere dag en kan waarschijnlijk beter inschatten of ze speeltijd verdienen.

   1. Godfried

    tactiek? persoonlijkheid? Maurie ruziet nu ook weer met een bepaalde spits. speelt amper, maar is wel de topscorer.

    vvv had altijd een team met een bepaalde instelling en wedstrijd opvatting. misschien werden spelers niet opgesteld die daar niet aan voldeden. wil niet zeggen dat ze geen meerwaarde hadden.

   1. Ievel Knievel

    @De Koel

    En wat als een werknemer vrijwillig een lager salaris accepteert (wat ik me bij iemand die al binnen is best kan voorstellen); dan vervalt zo’n bepaling toch?

    Ik vind die voetbalsalariswetgeving sowieso een hele vreemde. Die geldt namelijk voor normale buiten- eu-werknemers ook niet. Toch raar dat betaald voetballers een status aparte qua wetgeving hebben.

   2. De Koel

    Helaas, is een verplichting.
    Voetballers die niet de nationaliteit hebben van een lidstaat van de Europese Unie moeten minimaal anderhalf keer het gemiddelde Eredivisiesalaris verdienen. Voor speler die voor hun 20e levensjaar naar Europa wordt gehaald ligt het minimumloon op 75% van het gemiddelde jaarsalaris. Zodoende zijn de inkomenscriteria in het seizoen 2019/20 als volgt:
    Voor spelers van 18 en 19 jaar: 218.101 euro
    Voor spelers van 20 jaar en ouder: 436.202 euro

   3. De Koel

    Deze regel heeft als doel clubs te stimuleren om talenten uit de EU een kans te geven, i.p.v. spelers buiten de EU te halen. Overigens hebben alleen de kleine clubs hier last van, voor grote clubs is een dergelijk salaris geen enkel probleem.

  1. chretien

   Ik las het, maar ze zijn alle drie wel twee jaar ouder en ze worden er niet beter op. Ze gaan de Graafschap wel naar de eredivisie brengen.
   Ik mis de voorbeschouwing van de wedstrijd tegen Vitesse, of? Ik teken voor één puntje of is dat zelfs voorbarig. Ik zit in ieder geval wat rustige op mijn stoel dan “kort” geleden. FORZA VVV!

   1. Ievel Knievel

    Ik hoop ook op een 0-0 of 1-1. Laat Gio maar gewoon bewijzen hoe goed zijn neusje voor de goal is (bij zo’n 1-1).

    Maar het is ijdele hoop tegen de verrassing van de eredivisie.

    Voor ons is het ook gunstig als Fortuna en RKC gelijkspelen. Sowieso goed om de moraal van Fortuna wat te breken zo.

    Stiekem hoop ik ook nog op een lucky win tegen Feyenoord en 4 punten in de 2 Fortuna wedstrijden. Dan staan we ook echt wel solide op de 12e, 13e of 14e plek; en mochten de resultaten om ons heen meevallen, zelfs hoger.

   2. Goodie

    Tegen Heerenveen en Twente had ik het gevoel dat er wat te halen was, Vitesse daarentegen zal normaal gesproken een nederlaag worden.

    Wat betreft Fortuna-Rkc, laat Fortuna maar winnen. We moeten vooralsnog naar beneden kijken en hopen dat RKC en WillemII niet al te veel punten pakken.

  2. festina lente

   Ik hoor niks van uitgaande transfers.Schmitz Huppertz Schaefer . Geen belangstelling voor misschien.???
   Vooral Schmitz lijkt me geen goedkope speler op de loonlijst. De enigste speler die misschien weg gaat denk ik
   persoonlijk is Coric. Maar die stond niet op het lijstje.

   1. pavisto67

    Schmitz zou op basis van zijn cv best nog wel eens in de belangstelling kunnen staan van één of andere club, maar Huppertz en Schaefer krijg je aan de straatstenen niet kwijt ben ik bang, tenzij je ze gratis verhuurd.

 14. FC VVV03

  Nick Doodeman komende zomer transfervrij naar Cambuur. Dat zijn nou spelers waarvan ik denk dat was wel iets voor VVV geweest. Elk jaar goed voor assists en goals. De jaren dat VVV in de KKD uitkomt bij versterkingen lijkt voorbij.

  1. pavisto67

   VVV heeft geen scouting meer, zijn volledig overgeleverd aan het netwerk van Stan.
   Dat is wel jammer vind ik persoonlijk. De Ruben Schakens, Ralf Seuntjens, Opoku’s waren toch hele bruikbare spelers voor ons. Nu is het de laptop van Stan en alle makelaars en helaas geen enkele scouting in de KKD zo lijkt het…. Stel Stan vertrekt, wat dan? Stort alles als een kaartenhuis in elkaar ben ik bang

 15. FC VVV03

  Eerst zeiden ze nog dat deze spelers vaak financieel te duur waren, maar als je ook 2 ton voor Jako neerlegt kan dat ook wel voor een speler uit de kkd. Blijf het jammer vinden. Loopt genoeg rond daar wat beter is als spelers als John, Hupperts, Schafer enz

 16. OooLGooO

  Beste 1e helft sinds jaren…

  Wat een gouden combinatie giakoumakis en machach. Ook Donis echt een directe versterking.

  Post, normaal gesproken een van de betere valt in het niets door uitstekend spelende collega’s op het middenveld.

  Gelmi zou wat meer rust mogen hebben in dr defensie, dan continue alles blind naar voren rossen.

  Hopelijk gaat v crooij zich meer laten zien, valt niet echt op.

  Maar echt top wat ze als collectief laten zien!

Leave a Reply