VVV-Venlo – RKC Waalwijk (0-0)

In een redelijk goed gevuld stadion de Koel leek alles gereed voor VVV-Venlo om alle frustraties van de laatste weken van zich af te spelen. Het begin van de wedstrijd leek die kant ook op te gaan. Maar na een kleine 10 minuten stopte de dadendrang van het Venlose elftal. Het niveau zakte zienderogen. Welgeteld één kans in de eerste 45 minuten was het resultaat. Spits Melvin Platje kwam totaal niet in het spel voor omdat hij amper een bruikbare bal kreeg. Werd hij eindelijk wel gevonden dan was het meestal door de lucht, iets waar Platje niet geschikt voor is. Opvallend was de ergernis die zich meester maakte van de spits van zoveel onkunde om hem heen. Tijdens het rustsignaal was er al een gering boe-geroep vanaf de tribunes te horen.

Ook in de tweede helft begon VVV-Venlo weer met goede bedoelingen. Maar nog sneller dan in de eerste helft zakte dit snel weer weg. De wedstrijd kabbelde in een zeer laag tempo door. VVV bleef gebruik maken van de lange bal of tikkie terug. Enkele VVV spelers (Post, Joppen, Platje en Fleuren) probeerden door er een schepje bovenop te doener deze wedstrijd nog 3 punten uit te halen. Maar hun medespelers konden niet meer brengen vandaag. Het was onvoorstelbaar hoe zwak enkele spelers vandaag voor de dag kwamen. Khalouta, van Crooij, Wolters zijn totaal uit vorm of hadden hun dag niet.

Het spel van VVV-Venlo is al weken niet om over naar huis te schrijven. Maar de ECHTE wil om door slim spel er 3 punten uit te slepen ontbreekt ook. In de eerste helft kreeg de linksback van RKC Waalwijk al een gele kaart. Je zou verwachten dat VVV daar de tweede helft gebruik van gaat maken door juist hem op te zoeken maar niets is minder waar. Het leek wel of ze juist de rechterkant meden.
Een hele opmerkelijke wissel deed zich voor in de 88ste minuut. Daar waar je zou verwachten om door middel van een pinchhitter (Balkestein) de 3 punten te pakken brengt men Yuki Otsu in de ploeg. Een onvoorstelbare wissel mijn inziens.
In de slotminuten had RKC, geheel tegen de verhouding in trouwens, nog de 3 punten mee kunnen nemen naar Waalwijk. Maar dankzij een redding van keeper Mäenpää bleef het bij de bloedeloze 0-0.

Vanmiddag was een wedstrijd om weer heel snel te vergeten. Het niveau, waarvan velen hopen dat het elke week verbetert, is bij tijd en wijle niet om aan te zien.
Vandaag was VVV-Venlo de bovenliggende partij tegen een onthutsend zwak RKC Waalwijk. Dat VVV-Venlo tijdens een thuiswedstrijd in 90 minuten welgeteld één kans weet te creëren spreekt boekdelen. Net als het doelsaldo vóór in deze competitie.

Tot slot nog een opmerking over de entourage in stadion de Koel. Het leek vanmiddag wel of we in stadion ‘Toverland’ waren. De muziek, het voorspel voor aanvang van de wedstrijd, het wordt er allemaal niet beter op. VVV-Venlo is blijkbaar bezig met een charme offensief richting de jeugd in de regio. Maar men vergeet één ding. De mensen komen voor het voetbal op het veld. Misschien dat ze zich daar eens meer om moeten gaan bekommeren dan over die randzaken! Want veel (gratis) bezoekers zullen de weg naar de Koel niet snel meer vinden. Een gemiste kans…….

Wedstrijdverslag is geschreven door Ruivercity

Interviews
Klik hier voor het interview met Ben van Dael na afloop van de wedstrijd bij Fox Sports.

Klik hier voor het interview met Melvin Platje na afloop van de wedstrijd bij Fox Sports.

Radio interview 1Limburg met Ben van Dael

Statistieken
VVV-Venlo – RKC Waalwijk (0-0)

Gele kaart(en): (VVV-Venlo); Deckers, Esajas, Van Zeelst (RKC Waalwijk)

Toeschouwers: 6.950

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Buwalda, Promes (80. Schroijen), en Joppen; Van Crooy (90. Otsu), Post en Altheer (57. Kruijsen); Wolters, Platje en Khalouta.

Opstelling RKC Waalwijk:
Van Dijk; Verkoelen, Van Weert, Van Mosselveld en Deckers; Van Arnhem (87. Anderson), Jungschläger, Van Zeelst en Coster; Fortes (64. Valpoort) en Esajas (83. Yildirim).

38 Responses

 1. Louis van Gaal

  Nou degene die hier de komende ook maar iets positiefs over weet te vertellen snapt niets van voetbal, is stekeblind of knettergek….. Mensen met aantrekkelijk voetbal terug krijgen naar de koel …. Laat me niet lachen…

 2. RuiverCity

  Die Maurice Steijn met zijn one-liners….ik moet er steeds meer om lachen! Of hij snapt er helemaal de ballen van of de spelers laten hem compleet zakken!

 3. beek

  Elke wedstrijd word ik toch weer verrast: het kan nog slechter dan vorige week.
  Ik kan niet alles bespreken wat fout gaat, dat kost te veel tijd.
  Toch wat opmerkingen.
  Het is belachelijk om de 89ste minuut nog iemand te wisselen, dat is een belediging. Yuki durft natuurlijk geen commentaar te hebben, want dan word je geschorst zoals Sevinc is overkomen na zijn interview in de krant.
  We hebben geen buitenspelers: Kalouta is een spits en Wolters komt ook geen man voorbij.
  Joppen speelt te vaak achteruit.
  De beste man (op Maenpaa na) is iedere keer weer de (meestal ten onrechte bekritiseerde) is Fleuren.
  Van Crooij had al na 20 minuten gewisseld moeten worden.

 4. Venske

  Niet ëén echte aanval gezien pffffffff Van Crooy en khalouta hadden de tweede helft absoluut niet meer op het veld mogen staan en dan een wissel in de 90e minuut. Schande. Een kidsdag om nieuwe klanten te binden is een wegjaagdag geworden. Slecht gevoetbald en nog veel slechter gecoacht.

 5. dewien

  Zolang hai berden als oppergod aan de macht staat veranderd er niks. Ieder jaar een andere trainer. Nu een trainer die met zijn karakter niet binnen de club past. Intern wanbeleid van de bovenste plank. Onrust bij suppprters groeit. Men gaat bij de kaartverkoop al bijna op de vuist zoals vanmiddag gebeurde omdat men de controle kwijt is. Vrijwilligers en ehbo’ers krijgen consumptiebonnen die door de cateraar in de koel geweigerd wordt….. Hai succes, wellicht kun je een chinees de zaak laten opkopen!?

 6. Meuske

  Moet eerlijk zeggen dat ik normaal altijd positief gestemd ben en altijd het goede wil zien maar vandaag zoals gezegd, mijn hemel wat een zaad partij en inderdaad Yuki in de 90e minuut brengen…..?? Nee dit was niet om aan te gluren en deed mij zelfs pijn aan de ogen laat staan die kids die er waren met hun vaders. Maar heb toch een kaartje voor dinsdag gekocht dus op naar een betere wedstrijd hoop ik. Forza betere tijden

 7. brise continu

  7000 toeschouwers??
  Dat is natuurlijk inclusief de stewards…oké….
  Vwb vetpercentages zoals bij onze Döner vriend…hebben jullie die kont gezien van ôzzen Kwinnie??
  Toen hij t veld opkwam hebben ze met spoed een extra lichtmast moeten aansluiten….my god wat een apparaat!

  Pssst….zo ff sprietse!!

  1. vvv_supporter_op_zuid

   hahaha… inderdaad, na de zomer van ik Sevinc een dikke reet hebben, dacht al te goed vakantie gevierd, maar ‘Kwinnie’ mag er ook wezen. Pfff… krijgen ze soms bij VVV de verkeerde pillen? Misschien anti-conceptie van de vrouw ipv vitamine pillen? 😉

 8. Ben

  Laten we positief blijven, RKC was de mindere, jeetje, wat zijn die in korte tijd ver weggezakt. Wij waren niet veel beter, maar dit was een wedstrijd, die je zonder veel extra inspanning, gewoon met 3-0 moet winnen. Gauw vergeten, maar dat zeggen we de laatste tijd vaak. FORZA VVV!

  1. beek

   RKC speelde uit. Heb jij VVV wel eens in een uitwedstrijd gezien?
   Ik was in Den Bosch: het was om te huilen.
   Als je gewoon met 3-0 moet winnen, waarom doe je dat dan niet?

   1. marcel

    het gaat toch in principe maar nog om een ding, en dat is dat VVV dit aan zijn fans blijft voorschotelen. passieloze figuren, die het nog niet op kunnen brengen om eens een keer een wedstrijd op de mat te leggen, waarbij een beetje inzet tentoon gespreid wordt. Na de uitwedstrijden, beginnen de thuiswedstrijden ook steeds vaker een persiflage op voetbal te lijken. Op de tribunes van de koel wordt grotendeels gekletst, en met de telefoons gespeeld, omdat hetgeen er op het veld geen ene reet gebeurd. In navolging van een goedkoop tripje rotterdam, mag het bestuur zich langzaam af gaan vragen of men niet hele seizoenkaarten gaat vergoeden.
    De laatste jaren zelden zo’n slechte tegenstander gezien als dit RKC, het moment om weer eens aan het publiek te laten zien, maar zelfs dat was te veel gevraagd voor dit elftal. Als je dan ziet dat men een medespeler aan wil spelen en er nog geen 10 meter in de buurt komt, en dan die ene ook nog een positief applausje geeft naar de ander…………… Wordt tijd dat men elkaar eens een keer de huid volscheld, misschien maakt dat wat wakker in zo’n team. tijd om Leemans of Toth, eens te bellen?

 9. Oelie op zuid

  De creatieve spelers van vvv zitten op de bank en de tribune. Een speler afbranden kunnen ze wel. Je bent niet goed bezig als je een speler vanaf de 60e minuut 3 keer laat warm lopen en hem dan 1 minuut voor het einde laat invallen.Wanneer start de trainer met de sterkste opstelling met Otsu en cevinc in de basis?

 10. RuiverCity

  Hay Berden laat je gezag eens gelden. Ons cluppie glijdt langzaam af naar de onderste regionen van de Jupiler League. Dat hebben we al een keer meegemaakt. Toen riepen we allemaal: ‘Dat eens, maar nooit weer!’. Nou het komt nu wel heel dichtbij.De ploeg is amper vooruit te branden. Toeschouwers haken massaal af. In 4 jaar tijd van 8000 naar ongeveer 2000!!!! Schrikbarende cijfers mede gezien de categorie waar we nu in beland zijn. VVV heeft een groot achterland met veel voetballiefhebbers. Maar wat er de laatste seizoenen vertoont wordt is niet acceptabel meer. Waar is de bezieling van de spelers? Waarom is er intern zoveel onrust? Het roer moet om Hay …….En heel snel!

 11. vvv_supporter_op_zuid

  Nou, …. het laagste punt vandaag gaat toch wel naar de trainer/leiding. Als je toch pas in de 89e minuut Yuki gaat in brengen ….
  Die gast had toch in de rust ingebracht moeten worden. En waarom Schroijen en niet Balkestein voor Promes?
  Balkestein en Yuki op de bank. Yuki mentaliteits probleem e.d.? Die moet toch gewoon achter Platje spelen op 10.
  Van Crooy heeft amper een goede bal geraakt. Die moet Stein weer vanaf de bank brengen.

  En het ergste… de VETERANEN spelen toch altijd zaterdagmiddag? Nou, … de balcirculatie bij de veteranen ligt nog hoger dan bij VVV vanmiddag. PFFFF….

  En ben maar niet bang voor de jeugd…. die komen ECHT niet meer de volgende keer als ze gratis binnen mogen. Zo wie zo de papa’s/mama’s die wel moeten betalen gaan niet meer en de kids gaan liever naar Balorig. Degene die thuis LiVE hebben gekeken zullen toch zeker na 15 minuten hebben gezappt naar Nickelodeon.

  Jammer dat ik mij zoontje van 4 niet meegenomen heb…. dan was ik zeker na 15 minuten al naar huis gemoeten. PAP… wat is dit saai.. zullen we anders gaan doen?

  Slechtste (thuis) wedstrijd van het seizoen…. er hadden er maar weinig zin in vanmiddag om wat te doen voor hun riante voetbalsalaris. Of waren ze zich aan het sparen voor dinsdagavond? Er kunnen er na die 93 minuten wandelen toch maar weinig moe zijn. Als KIKA voor elke breedte pass en balletje terug Jaap 1 EURO hadden gekregen hadden ze toch een groot spaarvarken vol gehad……

  Ik heb GEEN enkele uitgespeelde kans gezien na een fatsoenlijk aanval in 93 minuten. Bij RKC toch zeker 3 …
  Misschien had RKC maar 0-1 moeten scoren… dan waren ze bj VVV misschien wakker geworden en begonnen met voetballen…

  Dinsdagavond sla ik over… op het zoontje passen…

 12. YowVVV

  Wat is eigenlijk de langere termijn doelstelling 1 tot 3 jaar? Juist, die ontbreekt. Ik begin daarnaast ook aan de geloofwaardigheid van Steyn te twijfelen. Optelsom, stop aub met die wekelijkse column. Zet je eigen eer aan de kant en zet Yuki en Sevinc in de basis. 90e minuut Yuki laten invallen bijvoorbeeld, belachelijk. Kruijssen als creatieve speler?!? 60e min laten invallen zoiets. Ook al hij zat op de tribune. Stelletje lamzakken die zich achter een ander verschuilen zijn het. Waarom zie ik de echte verantwoordelijke nu niet in de media en wel na een gelijkspel tegen de toppers in de eredivisie of een ander goed resultaat of spelersverkoop. Als het zo verder gaat is het einde zoek, we halen de play offs zo niet eens. Ik heb het gevoel dat vvv een speeltje was waar bijna mee uitgespeeld is. Rendabiliteit ontbreekt door onvermogen in deze sector.

 13. mats

  Ach ja ik roep t al jaren…de cultuur bij VVV klopt niet…. De ene na de andere trainer faalt om een elftal te laten voetballen…en daarbij is er maar één constante factor…Hai Berden. Het is mooi geweest. Hai moet weg en VVV moet op ieuw beginnen.

  1. De Koel

   Volledig mee eens. Nog even en we zijn weer terug bij af. Voetbal is al jaren niet om aan te zien. Dat ligt echt niet aan de trainers die we gehad hebben. Het enige dat de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt, is het banksaldo van Hai. Iedereen wijsmaken dat VVV niet zonder buitenlandse talenten kan, de club opzadelen met onverantwoorde salarissen en vervolgens de transferopbrengsten zogenaamd reserveren voor het fata morgana stadion. Met als resultaat een club die financieel er dramatisch voorstaat.

  2. vvv_supporter_op_zuid

   Vanavond TEGENLICHT gezien? VPRO ned 2. Prachtige reportage over o.a. Pompey, Coventry en United of Manchester.
   4000 supporters die gewoon zelf een club beginnen omdat ze zich niet meer konden vinden in het voetbal van nu waar de eigenaars gewoon op de rug van de club honderden miljoenen lenen etc.
   Had iedereen maar hetzelfde model als in Duitsland, de Engelsen krabben zich nog steeds achter hun oren …

   1. Ievel Knievel

    En ik heb het wel eens vaker aangehaald. Bij KV Mechelen hebben de supporters succesvol de club (voor een deel) overgenomen en invloed op hun club. Ok. KV zou nooit kampioen worden of de champions league winnen, maar het is wel een club van het volk, een club van de supporters, waar een hoop frustraties die bij het moderne voetbal horen gelukkig voor een deel achterwege blijven.

 14. Goodie

  Met Rajcomar en Reimerink werden alle kansen omzeep geholpen, mu creëren we ze niet eens meer. Enige gevaarlijk moment was weer een hoekschop. De wissels begreep ik ook niet echt. Wederom een verloren wedstrijd ondanks dat er gelijk is gespeeld. Hier moesten punten gepakt worden, supporters zullen niet terug komen en sommige zullen zelfs afhaken.

 15. binky

  wat een wedstrijd schandalig gewoon niet om aan te zien
  van daal rot toch op je hebt er helemaal geen verstand van
  om met van crooy en khalouta te beginnen
  die brengen toch helemaal niets
  en dan die kruissen man lever je contract in en ga wandelen stijf stuk hout
  technische staf dit is gewoon schandalig en dat mogen jullie je aantrekken
  als ik otsu of balkestein was geweest had ik tegen van daal gezegd diike lul doe dit zelf maar om je zo te laten misbruiken
  zo ga je niet met mensen om

 16. Zeker wete

  Positie van Steijn dient ernstig overwogen te worden. Je ziet gewoon aan het team dat het niet klopt. De verhoudingen zijn scheef en hetgeen Steijn beloofd heeft (passie/strijd en aanvallend voetbal) is nog steeds niet tot uitvoer gekomen. Sterker nog: het wordt erger!

 17. Depor

  Zeker Wete als je al meer dan 30 jaar trouwe supporter bent dan weet je dat het nog veel slechter kan dan dit (begin jaren 90).
  Met de trainer is niks mis, het licht aan de mentaliteit van de spelers.

 18. RuiverCity

  @Goodie. Waarom waren Excelsior en FC Dordrecht vorig seizoen een klasse beter dan VVV-Venlo? Omdat ze daar een betere scouting hebben (zeker die Adri Boogers van Dordrecht heeft een neusje voor talenten uit 2de elftallen) en omdat het één team is dat dat ook uitstraalt. Fysiek en qua snelheid komt VVV te vaak te kort!

  1. Goodie

   Ik kan niet echt zeggen dat het aan de scouting ligt, niet voor mijn gevoel in ieder geval. Vorige week was het spel redelijk, nu was het gewoon dramatisch. Platje is een prima spits, Khalouta was bij Fortuna ook goed, Buwalda vind ik zo slecht nog niet spelen, Elito moet het in Engeland fantastisch hebben gedaan. De echte winnaars mentaliteit is ver te zoeken.

 19. Ben

  Dinsdag er tegen aan of moeten we die beker maar gauw vergeten? Concentreren pp de competitie? We moeten niet verder wegzakken in de Jupiler, gauw naar de eredivisie. FORZA VVV!

  1. beek

   Wat bedoel je Ben, concentreren op de competitie? Dat we geen laatste worden?
   We hebben nergens iets te zoeken met zo’n selectie en volgend jaar is er nog geen tweede divisie.

   1. marcel

    Net als vorig jaar behoort VVV tot de minst scorende ploegen. helaas komt dit niet door het missen van kansen, maar het gebrek aan creeeren van kansen. Dit kon nog wel eens heel erg tegen gaan vallen, temeer daar VVV nog niet tegen Nec, volendam en aken-west gespeeld heeft.

 20. leevancleef

  Vooral het wisselbeleid snap ik niet bij VVV. Tegen Sparta brengen ze bij een 1-0 achterstand Simons. Juist als Sparta fysiek gaat spelen… dat mannetje heeft 2x de bal terug gekaatst. Zal vast een leuke speler zijn maar laat die debuteren tegen pakweg Almere als je met 2 doelpunten voorstaat. Kennelijk is Elito dus minder dan van Crooij en Simons? Otsu moet je gewoon eens vertrouwen geven man verdient hier een vermogen en zit op de bank!! Hoezo kapitaalsvernietiging ( ook al wordt ie door Berden en co betaald ). Ook wordt er veel te laat gewisseld en blijven sommige spelers veel te lang staan. Neem van Crooij talentvolle speler dat zeker! Maar je ziet dat die jongen na 60 / 70 minuten de pijp leeg heeft. Verder komt Khalouta als buitenspeler vet tekort. Heeft geen snelheid en actie, speelt dramatisch waarom mag hij wel blijven staan? Tegen RKC had je best de laatste 20 minuten met 3 verdedigers kunnen spelen, maar ipv daarvan komt Schroijen rechtsback ( terwijl hij al heeft laten zien hier echt niet goed te kunnen spelen! ). Mijn vertouwen in dit VVV zakt steeds meer weg en ik heb niet het gevoel dat ut dit seizoen beter wordt helaas!

Leave a Reply