Hard bevochten zege VVV-Venlo op RKC Waalwijk

VVV-Venlo heeft de maandagavond wedstrijd tegen laagvlieger RKC Waalwijk met 4-3 weten te winnen. Zoals de eindstand doet vermoeden, ging het absoluut niet van een leien dakje, maar we hebben 3 punten weten te behalen en dat is op moment het allerbelangrijkste.

Dat iedere wedstrijd voor VVV een uitdaging opzich is, was wel meteen te merken. Bij de eerste de beste aanval van de gasten uit Waalwijk konden de Venlonaren de bal uit het net vissen. Een snelle aanval ontstond door een fout van Bourdhouxhe, en met eindstation Langedijk betekende dat de 0-1 in het voordeel van RKC. Het zou toch niet weer een zeer matige wedstrijd worden van VVV? Deze vraag proefde je bijna in de Koel.

VVV wist geen antwoord te geven op de achterstand het eerste half uur. Het was een foutenfestival en echt gevaarlijk kon VVV niet worden. Maar vlak voor het verstrijken van het half uur was daar een goede actie van Gianluca Nijholt en die vuurde op het doel van RKC. In eerste instantie werd de inzet nog gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Van Crooij en die bracht de wedstrijd weer in evenwicht: 1-1.

Het leek wel of iedereen even wakker geschud werd, want VVV ging opportunistischer spelen en ook het publiek kreeg er weer zin in. Maar door het aanvallende spel van VVV vielen er gaten en daar wist RKC 5 minuten later alweer van te profiteren. Een hoge bal kwam achter Bourdouxhe terecht en die was niet bij machte om Thomassen in te halen. Oog in oog met de keeper wist deze via Deckers de 1-2 te noteren. Opnieuw een flinke deceptie voor de Venlonaren. Dit was ook gelijk de ruststand en het publiek was zichtbaar ontevreden, de spelers werd uitgefloten bij het verlaten van het veld.

De tweede helft begon met een dubbele wissel aan Venlose zijde. De ongelukkig spelende Bourdouxhe werd gewisseld voor Fleuren en Resida werd er ook uit gehaald. Voor hem kwam Opoku in de plaats. Hij was niet geheel fit, maar Steijn zag geen andere mogelijkheid dan hem erin te brengen. Niemand kon op dat moment voorzien wat voor Rol Opoku zou gaan spelen deze tweede helft.

Opoku werd in het strafschopsgebied onderuit gehaald, maar er werd niet voor gefloten. Het zat de Venlonaren nog absoluut niet mee in de partij. Waar het leek dat de Venlonaren al genoeg pech hadden gehad, werd het nog een tikkeltje erger wanneer bij een uitbraak van RKC, Haagen hands maakt in het strafschopgebied: Penalty voor RKC. Deze werd geconverteerd door Langedijk en de stand werd 1-3 in het voordeel van Waalwijk. Velen zagen de bui al hangen en dit werd een heel moeilijk iets. Al helemaal als even later de 1-4 binnengeschoten lijkt te worden, maar deze wordt al dan niet onterecht afgekeurd.

Maar dan voltrok zich op deze maandagavond iets met VVV wat al jaren niemand echt op het netvlies heeft geregistreerd in competitieverband: pure wilskracht en ondanks het matige spel doorgaan. Dit gegeven leidde dan ook een veel aanvallender spel, met name Paulissen ging nog dieper spelen aan de linkerzijkant. Via de flanken met Paulissen en Van Crooij werd het spel steeds dreigender. Diezelfde Paulissen wist 3 mannetjes in de luren te leggen en met een afgemeten voorzet Opoku te bedienen: Kopbal in het doel en 2-3! VVV leefde en ook het stadion ging er nog eens flink achter staan. Zou het dan toch nog kunnen?

3 minuten later stond daar Paulissen wederom aan de zijkant met de bal en wist de achterlijn te halen, maar via een verdediger verdween de bal tegen de lat. Maar Seuntjens stond daar als een echte spits op zijn kans te wachten en kopt de bal tegen de touwen: 3-3! De stand was weer gelijk getrokken en we hadden nog 25 minuten de tijd om voor de overwinning te gaan.

Veel aanvallen begonnen bij Paulissen of Nijholt en die probeerden om hun beurt Opoku en Seuntjens te bereiken, maar dit wilde maar niet lukken. Een schot van Van Crooij en Paulissen gingen naast en gered door de keeper. Met nog maar 10 minuten op de klok begon de tijd te dringen voor de Venlonaren. Maar toen stond de niet helemaal fitte, supersub van VVV op: Johnatan Opoku. Topscorer Seuntjens legde de bal voor op Van Crooij en die wist Opoku weer te bedienen. Die zorgde ervoor dat de Koel in euforie uitbarstte met zijn 2e doelpunt van de avond: 4-3 voor de Venlonaren!

Met nog 5 minuten te gaan werd Opoku gewisseld. Zijn invalsbeurt was een noodzakelijk kwaad, maar ook zeer vruchtbaar: 2 doelpunten en een goede aanvalspartner van Seuntjens. Als het moet dan staan daar de grote spelers, Opoku was ook verdiend de Man of the Match. De wedstrijd werd daarna uitgespeeld en VVV wist met veel pijn en moeite de 3 punten binnen te slepen.

Het was geen goed optreden van de Venlonaren met 3 tegendoelpunten, maar in ieder geval werden de 3 punten in Venlo gehouden en als we kijken naar de uitslagen elders in Nederland is dat maar goed ook. Koploper Sparta ging onderuit bij Almere, waardoor we 3 punten inlopen. Verder verliest ook onze naaste concurrent Eindhoven bij provinciegenoot Fortuna, waardoor het onderlinge verschil weer 4 punten bedraagt. We hebben toch een slag geslagen vandaag en dat moeten we ook onthouden. Positief de weg naar boven nu.

We komen nu hopelijk weer in de winning-flow terecht en aankomende vrijdag spelen we de kraker tegen nummer 3 FC Eindhoven. Een heel belangrijke pot voetbal met de play-offs in het vooruitzicht. De tweede plaats is een prioriteit en daar kunnen we vrijdag behoorlijke stappen in maken.

Statistieken
VVV-Venlo – RKC Waalwijk 4-3 (1-2)

Scoreverloop: 3. Langedijk (0-1); 29. Van Crooij (1-1); 34. Thomassen (1-2); 52. Langedijk (1-3, (pen.)); 61. Opoku (2-3); 64. Seuntjens (3-3); 84. Opoku (4-3)
Gele kaarten: Nijholt (VVV-Venlo); Nieuwendaal, Wormgoor (RKC Waalwijk)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.515

Scheidsrechter: Pérez

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Haagen, Buwalda en Bourdouxhe (46. Fleuren); Nijholt, Paulissen en Sevinç; Van Crooij, Seuntjens en Resida (46. Opoku (87. Hunte))

Opstelling RKC Waalwijk:
Vos, Wormgoor, Verkoelen, Nieuwendaal, Van Arnhem, Langedijk, Seedorf, Thomassen (65. Cecilia), Rienstra (86. Yildirim), Sanoh, Ndefe

33 Responses

 1. Zeker wete

  Geweldige veerkracht van VVV. Prima wissels van Steijn en Opoku speelde fantastisch. Rendement van Seun en een paar andere spelers schiet ook omhoog met Opoku in de ploeg. Complimenten aan het hele team.
  Ondanks dat hij slecht speelde vind ik het wel erg beneden peil om een speler na één verkeerde actie al uit te joelen. Daar gaan de supporters wel erg vaak mee de fout in.

  1. supportertje

   Vond het maar een beschamende vertoning op de O tribune. Ja ik was ook over de zeik met die snelle 0-1, wie niet. Maar om zo je eigen speler af te branden slaat nergens, maar dan ook echt nergens op. Ik heb al eens eerder geschreven dat we als supporters volwassen moeten worden en achter onze spelers en team moeten gaan staan. Chapeau, het is gelukt, we hebben er een onder de grond gestopt, in plaats van te steunen en weer zelfvertrouwen te geven. Er is echt een klimaat geschapen, dat als er spelers zijn die twijfelden over opstappen, er nu een goede reden voor hebben.

 2. RuiverCity

  Geweldige veerkracht? VVV moet zich diep schamen zoals het deze wedstrijd benaderde. Werd door de laagste club uit het betaalde voetbal te kijk gezet. Steijn kan ik echt niet volgen. Resida en Paulissen spelen al weken ver onder de maat maar mogen blijven staan. Resida onderneemt geen enkele poging om een man te passeren. Elke bal speelt hij achterwaarts. Een Hunte die elke wedstrijd bijna scoort en veel dreigender is wordt buiten de eerste elf gehouden Onvoorstelbaar! Dan de zich supporters noemende mensen die Boudouxhe uitjouwen. Natuurlijk speelde hij zwak maar die gasten doen net of Fleuren zo’n wereldspeler is. Niels werkt hard daar is alles mee gezegd. VVV zonder Post is als een plumpudding die elk moment in elkaar kan storten.

  1. Je wint, je staat tweede, loopt in op Sparta en loopt weg van je concurrentie. Schamen lijkt me iets aan de overdreven kant. We zijn soms te kritisch naar de spelers en het team vind ik persoonlijk. Bekijk het eens van de positieve kant in plaats van de negatieve. Er valt altijd wel wat aan te merken maar goed daarom spelen we Jupiler League en geen Champions League. We hebben een heel laag budget en we weten allemaal dat we een smalle selectie hebben. Als er een speler wegvalt gaat het niveau wat omlaag. Nu zijn er 3 basiskrachten die wegvallen en dat is even moeilijk op te vangen. We mogen blij zijn dat we tweede staan en het enorm goed doen met vaak goed voetbal.

   Dat het vandaag niet goed was zag iedereen. Maar als je met 1-3 achter staat en zelfs de 1-4 valt maar onterecht wordt afgekeurd mag je echt wel spreken van enorme veerkracht. RKC wint overigens vaker van hooggeklasseerden ploegen maar verliezen alles van de “kleintjes”. We zijn 7 wedstrijden ongeslagen dus zo’n plumpudding is het niet.

  2. bear664

   Man man man … Paulissen was vanavond de man van de assists … en door dat drama dat Bourdouxhe heet stonden we er al na 3 minuten achter …. heel terechte wissel in de rust en noooiiiit meer in de basis.
   Fleuren is zeker geen 10, maar geeft altijd alles. Dat kan Bourdouxhe niet zeggen; fluitconcert was geheel terecht.

 3. ger

  Ik neem toch aan dat iereen het mee eens kan zijn dat dit gewoon een zeer maar dan ook zeer beroerde wedstrijd was.
  En dat we met slecht voetbal toch drie punten pakken is mooi mee genomen lijkt mij.
  Het is ook niet dat er èèn speler slecht speelde maar het was in totaal gewoon niet goed!

 4. RuiverCity

  Ben ik niet met je eens. En dat blijkbaar niemand ziet dat Hunte vele malen beter presteert in de wedstrijden dan een Resida of Paulissen. VVV draait stroef sinds Post weg is. Dit team vergeet te voetballen als hij er niet bij is. Het is toch vreemd dat je tegen Telstar, Jong-Ajax en RKC 8 doelpunten tegen krijgt. Positief zijn is goed maar dan moet dat verdient worden. Mijn in ziens heeft VVV het na NAC behoorlijk laten liggen zeker als je denkt aan klantenbinding. De maandagavond is verre van een ideale voetbalavond maar dat was niet de hoofdoorzaak vanavond. Complimenten trouwens voor Rutten en Sevinc Zij lieten zien wat knokken voor elke meter is.

  1. Ben

   Sorry, het kwam helemaal verkeerd over, alsof ik het met Lincoln eens was, maar het gold uiteraard voor wat jij schreef en ook nu ben ik het helemaal met jou eens. We hebben enorm gemazzeld.
   Feitelijk was RKC de betere ploeg. Wij hebben met veel geluk en vliegwerk ten onrechte gewonnen. Alleen met de zege ben ik blij, de rest was shit (Engels voor stront).
   Bourdouxhe is geen linksback, maar linkshalf, stand-by voor Nijholt en die is binnenkort geschorst. Dat uitfluiten eigen speler is ziek, maar dat zooitje supporters doet niet anders dan eigen club beschadigen.
   Dat we een gezonde Post hard nodig hebben is geen vraag. Het wordt een moeilijk restant van het seizoen, wellicht dat de supporters iets kunnen bijdragen?
   FORZA VVV!

 5. Goodie

  Enorm veel veerkracht, maar een slechte wedstrijd. Bourdouxhe hoeft voorlopig niet meer opgesteld te worden. Die heeft werkelijk geen duel gewonnen. Steijm heeft het team aan het voetballen gekregen, maar moet hij zijn ego op krikken met onbegrijpelijke basisspelers? Hunte speelt sterk, scoort regelmatig en is heel erg dreigend, maar speelt 7 minuten, terwijl alle andere buitenspelers vandaag het een uur niks lukte. Fleuren die het hele seizoen al degelijk speelt en aanvallend ook het een en ander brengt vervangen door Bourdouxhe die ons al is 3 punten gekost heeft en vandaag ook weer bijna. Overigens Ruivercity, mogen we Bourdouxhe niet uitjouwen naar zo’n belachelijke vertoning? De gevaarlijkste man in de 1e helft van Rkc, de nummer 27 Sanoh heb ik de hele 2e helft niet meer gezien!!

  En oja… mochten de spelers niet wat langer bij oost blijven staan? Omdat Bourdouxhe een slechte wedstrijd speelde en een beetje werd uitgejouwd? Gezien de 2e helft lijkt het me volkomen terecht. Belachelijke actie van VVV.

 6. Depor

  Boudouxhe is tien klassen beter dan fleuren. Jammer dat Steijn zich liet kennen en m wisselde.
  Trieste supporters hebben we op oost maar dat wisten we al!

  En blijkbaar worden de kwaliteiten van Paulissen ook niet gezien. Jammer…

  1. Goodie

   Ik vraag me af waar jij dit op basseerd…. Ben je überhaupt wel in de Koel geweest? Dit was een lachwekkende vertoning van Bourdouxhe. Die Sanoh was de 1e helft de beste op het veld, de gehele 2e helft heb ik hem niet meer gezien.

  2. RuiverCity

   Helemaal mee eens Depor. Boudouxhe is zeker beter dan Fleuren, zowel tactisch als technisch. Uitjoelen van je eigen spelers….geweldige supporters. En dat sommigen hier op de site realiteit verwisselen met negatief doen is hun probleem.

 7. Luis Erique

  Iedereen heeft het over Post als reden dat het niet loopt, en die is ook belangrijk, maar naar mijn idee komt dit omdat Promes er niet bij is. Achterin is de rust en leiding weg, waardoor Buwalda wat minder gaat spelen en tja, Haagen is geen hoogvlieger. Van de laatste 10 goals tegen is ie zeker bij 6 betrokken. Vvv scoort voldoende, ondanks een middenveld wat zonder Post en Opoku wat body mist.

  1. sultana

   Dacht dat ik de enigste was die het opviel van Haagen, we krijgen teveel en te gemakkelijk doelpunten tegen al een paar wedstrijden op rij. Wat bezielt Steijn om Boudouxhe erin te zetten? Een team wat goed draait wijzig je NOOIT muv blessures en schorsingen uiteraard. Opoku hoort wat mij betreft in de basis, hij en Seuntjens voelen elkaar perfect aan. Geef Hunte inderdaad eens een kans, komt veel dreiging van deze jongen af. Op naar Eindhoven vrijdag, 3 punten ophalen. FORZA VVV

 8. eric

  Jullie maken allemaal een fout, jullie noemen die uitjouwers supporters !!!!!!!!!! , lijkt me geen goede woordkeuze, een supporter staat altijd achter zijn club in goede tijden en in slechte tijden, laat ze naar TV kijken naar programma goede tijden slechte tijden !!!!! leren ze misschien weer wat, de meeste van hun zullen dit jaar wel naar de grote school gaan, hebben ze geen tijd meer om van die nozele onzin te schreeuwen mogen ze lekker brugklas huiswerk maken,.

 9. piehen

  Zeer slecht eerste helft , door slecht verdedigen van Bouduoxhe maar ook van Haagen hij geeft geen leiding aan zijn verdedigers. Buwalda speelt sterk als Promes er in staat dan is er meer rust. Helaas is mijn inzicht over ( zie wedstrijd tegen jong Ajax)
  onze linksback in de eerste helft bewaarheid Fleuren is een betere verdediger en doet het aanvallend dit seizoen ook goed, hij toch aardig gegroeid dit jaar . Hoop dat Steijn dit nu ook door heeft het brengt maar alleen onrust in de ploeg
  Vooral als je al 3 steunpilaren mist. We spreken wel over Opoku maar door Niels zag je de aanvaller van RKC ook niet meer de tweede helft.Graag zou ik Hunte eens een hele wedstrijd willen zien . Hij is altijd dreigend een gevaar voor iedere verdediging je weet nooit wat hij doet dat is de verrassing van deze aanvaller. Resida heeft altijd de zelfde actie in huis . Paulissen vond ik de tweede helft ook goed spelen alleen jammer dat hij zo weinig scoort. Seuntjes zag je groeien met Opoku in zijn buurt..Prima van VVV dat het inzet en wilskracht toonde in tweede deel, maar dit moet al vanaf het begin van een wedstrijd. Forza VVV
  L

 10. marcel

  Laat ik vooropstellen dat ik het afkraken van een eigen speler op de manier zoals dat gister gebeurde bij bourdouxe zwaar afkeur. het was niet alleen het uitfluiten, maar ook het roepen om fleuren. Dat viel gister ook niet meer onder de noemer positief, maar het afzeiken van fleuren. in de rust voorspelde ik al een tegenactie van de spelers, die uiteindelijk ook kwam. en die ik uitermate terechtvond. Hier liet het Eltal zien een TEAM te zijn, door op te komen voor een van hun mede-spelers.
  Wat ik dan niet snap is dat mensen die de langdurig iemand van dat TEAM uitjouwen, verontwaardigd zijn als dat team niet even bij hun feestje komt vieren. Persoonlijk vond ik het nog heel netjes dat ze toch langskwamen.

  Daarnaast kun je echter niet ontkennen dat Jason wederom op de linksback positie niet uit de voeten kwam (al is het niet echt lekker voetballen meer als je al vanaf minuut 2 massaal uitgekotst wordt). Men kan bourdouxe een betere voetballer vinden, hij heeft toch al enkele malen bewezen dat de basistaak van een verdediger (en dat is verdedigen), niet zijn sterkste punt is. Daarbij heeft hij ook nog de pech dat deze fouten direkt toch tegendoelpunten hebben geleid. het begon met de serie zwolle-almere-oss,
  waarbij persoonlijke fouten van hem direkt geleid tot tegendoelpunten en puntverlies.
  hoe pijnlijk ook, hij is destijds niet voor niets uit de basis verdwenen.

  dat alles zorgt er echter nog steeds voor dat een eigen speler niet op deze manier benaderd mag worden. de tegenactie van het elftal is dan m.i. ook een geweldig statement. “wij zijn een team”

  op naar vrijdag, hopen dat we nu weer de gelederen gezamelijk kunnen sluiten. belangrijke wedstrijd, plek 2 geeft nou eenmaal een betere uitgangspositie voor de play-offs, en ook de periode is nog niet uit zicht, en die 75000 kan vvv goed gebruiken.

  1. Goodie

   Oke, het uitjouwen hoort niet. Ik reageerde dat gister meer nog uit emotie. Dat hij werd uitgefloten daar kan ik me wel in vinden, maar dat keur ik niet goed. Wat wel massaal was, was het mopperen op Bourdouxhe en het roepen om Fleuren en op deze 2 dingen heb ik mezelf ook betrapt. Imo heeft Fleuren een uitstekend seizoen gedraaid, en die wordt zonder een echte reden op de bank gezet voor Bourdouxhe die nog weinig best heeft laten zien. Dan verwacht je als supporter dat Bourdouxhe deze kans met beide handen aan zou grijpen en heel gretig is. Maar als je dan na 2 minuten al zo een duel aan gaat en de gehele 1e helft ook dan gaat het uifluiten en uitjouwen gegarandeerd gebeuren.

 11. Zeker wete

  Zal ik volgende keer weer aftrappen met een reactie? Eindelijk leven in de brouwerij zoals ook onze club leeft!!

  Ik heb overigens niet één wedstrijd gezien maar twéé!
  Eerste wedstrijd(helft) was zwak en tweede wedstrijd(helft) erg goed.

 12. jason

  De 1e goal van rkc is gewoon een ongelukkige actie van Bourdouxhe. Hij wil de bal wegtrappen en trapt op het been van de rkc speler. Dit heeft niks te maken met het slap aangaan van een duel. Wat wel opvalt is dat andere verdedigers die op dat moment geen man hebben hem geen rugdekking geven terwijl het natuurlijk altijd mis kan gaan zoals ook gebeurde. De 2e goal was nog niet eens de persoonlijke tegenstander van Bourdouxhe dus ook aan deze goal kon hij weinig doen. Maar zelfs al was dit wel zo dan rechtvaardigt dit nog niet het belachelijke gedrag van een deel van het publiek. Zij hebben deze speler totaal naar de verdommenis geholpen en dat door je eigen publiek. Verder sloeg het negatieve gedrag naar deze speler toe over naar fluitconcerten voor het hele team als er wat mis ging. Wat een verwende snotneuzen/laffaards. Bourdouxhe werd voor van alles en nog wat uitgemaakt toen hij met de rust het veld afliep. Met een biertje in je hand is het ruig om met een grote groep een jochie van 25 uit te schelden die een in hun ogen foutje gemaakt heeft met voetballe. Hoe laf kun je zijn. Ik zeg een rolluik voor die o-tribune en regelmatig laten zakken. Na nac trots en na rkc schaamte en niet voor het team!

  Lang leve De Koel dat dan weer wel

 13. Meuske

  Het was allemaal niet goed wat er gebeurde, zowel op het veld als daarbuiten maar daar is er maar 1 verantwoordelijk voor en dat is Steijn. Waarom veranderen in je basis als je al genoodzaakt bent om te veranderen op cruciale plekken? Waarom Resida die momenteel nog geen bushokje voorbij komt ipv Hunte die ook nog scoort? Paullisen doet zijn stinkende best maar het rendement is nihil , 2e helft heeft hij dan een paar leuke acties. Laten weten in ieder geval hopen dat we in de play offs iedereen fit hebben want wat is deze basis belangrijk voor dit VVV. Opoku wat een HELD!!!!!! FORZA VVV

 14. spits

  Ik ben van mening dat we onze eigen spelers altijd moeten steunen en nooit afkraken. Daar heeft niemand wat aan.
  En ja onze trainer maakt keuzes meestal de juiste af en toe minder gelukkig.
  Maar dat je met een aanvallende back wil spelen tegen RKC lijkt me wel een goed idee. Oké de uitvoering was ongelukkig.
  Wie nooit iets probeert wint nooit.
  Maar ja als we het geld dat wr aan vervangers van fleuren hebben uitgegeven nog hadden hoefden we nu niet naar de gemeente te gaan.

  1. Meuske

   Je zegt af en toe rare dingen Spits maar wat Fleuren betreft heb je 100% gelijk want wat hebben wel daar al een geld aan uitgegeven en uiteindelijk staat hij er weer!!

   1. Ben

    Fleuren lijkt wellicht een beetje op wat Waterreus overkwam bij PSV. Dus hij zal wel eindigen als voorzitter van VVV. FORZA VVV!

Leave a Reply