De derby tussen VVV en Roda eindigt in een gelijkspel

VVV-Venlo behaalde vanmiddag een meer dan verdienstelijk gelijkspel tegen de nummer 2 van de Jupiler League.  In een redelijk goed gevuld stadion de Koel was weinig van enig kwaliteitsverschil te merken. Dit mag een compliment worden genoemd richting spelers en trainer Maurice Steijn. Hij had zijn ploeg prima voorbereid op dit duel. De juiste strategie werd gehanteerd. De Venlonaren loerden vooral op een snelle uitval via Melvin Platje. Dit leek in de eerste helft zijn vruchten af te werpen. Platje mocht na een prachtige pass van Danny Post alleen op de keeper van Roda JC afgaan. Hij speelde de bal voorbij de doelman maar tot ontzetting van alles en iedereen ging de bal aan de verkeerde kant naast het doel.

Roda moest het vooral hebben van lange en hoge ballen op Frank Demouge. Voetballend is deze goalgetter echt zwaar onvoldoende maar waar deze spits al jaren om bekend staat werd vanmiddag wederom duidelijk. In de laatste minuut presteerde hij het weer. In de kleine ruimte wist hij zich één keer te ontdoen van Jerold Promes en dat betekende ook meteen de gelijkmaker. Puur op wilskracht en fysieke kracht wist hij Roda hiermee een punt te bezorgen. Voor de negende keer dit seizoen scoorde Roda in de laatste minuut.

De wedstrijd golfde hieraan voorafgaand op en neer. Dan leken de Venlonaren weer een licht overwicht te hebben dan weer de ploeg uit Kerkrade. Rond de 60ste minuut leek de pijp bij sommige VVV spelers leeg. Vooral het middenveld moest VVV-Venlo toen uit handen geven. Danny Post, na een uitstekende eerste helft , en Jeffrey Altheer konden het niet meer bijbenen. Dit werd vooral veroorzaakt door Vito van Crooy die er na één helft compleet doorheen zat. Het wisselen aan Venlose zijde duurde te lang. VVV kon zich amper onder de druk uit werken. VVV-Venlo kan het verwijt worden gemaakt dat de counters niet secuur genoeg werden uitgevoerd. Want na de 1-0 door Randy Wolters, na een prachtige voorzet van Melvin Platje, had VVV-Venlo met iets meer vernuft de wedstrijd kunnen beslissen. Doelpuntenmaker Wolters had deze middag trouwens niks in te brengen tegen zijn directe tegenstander.

Na 90 minuten stond 1-1 op het scorebord. Al met al mag iedereen hier tevreden mee zijn al waren de Venlonaren vandaag heel dicht bij een driepunter. Helaas mocht het niet zo zijn.

Vraag blijft; waarom kan deze ploeg niet iedere week zo strijden als vanmiddag? Dit was hartverwarmend. Dat het voetballend niet overhelt is tot daar aan toe. Maar de mensen zien tenminste dat er voor elke meter geknokt wordt.
Uitblinkers waren vandaag zonder enige twijfel Danny Post (eerste helft), Jerold Promes en Buwalda.

Verslag van Ruivercity

Statistieken
VVV-Venlo – Roda JC 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 78. Wolters (1-0); 88. Demouge (1-1)

Gele kaart(en): (VVV-Venlo); Van Peppen, Dijkhuizen, Ramos (Roda JC);
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 6.300

Scheidsrechter: Braamhaar
Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Promes, Buwalda en Joppen; Altheer, Post en Van Crooij (73. Elito); Wolters (85. Balkestein), Platje en Khalouta

Opstelling Roda JC:
Verbist; Biemans (90. Plat), Ramos, Van Peppen, Van Hyfte, Höcher (57. Lagouireh), Demouge, Faik, Dijkhuizen, Paulissen (81. Cicilia) en Pluim

 

29 Responses

 1. Meuske

  Ik had de 3 punten ook al gerekend maar helaas het mocht niet zo zijn. Heb wel genoten vandaag van het voetbal en van het team want ik vond wel dat ze er stonden en alles gaven. Net zoals in het verslag geschreven als ze dit nou iedere week konden brengen dan doe je gewoon weer mee. Wat erger ik me dan weer aan die Koempels wat een triest volk is dat zeg man man wat een kleuters. Hier gewoon op voort borduren dan komt het uiteindelijk allemaal goed en pakken we misschien nog een periode. Trots op os VVVke

 2. marcel

  jammer dat het op het laatst 1-1 werd, maar toch met een tevreden gevoel naar huis. inzet van de spelers was prima, al mis ik soms een beetje een echte ‘over mijn lijk mentaliteit’, of strijdbaarheid omtrent overtredingen van tegenstanders (als team erbovenop, zoals bij de beuk die danny post na rust achter tegen zijn hoofd kreeg, of de overtreding rand strafschopgebied op v.crooy. daar moet je de scheidsrechter toch wat proberen onder druk te zetten, of een bal uitschieten na een blessure, als je 5 minuten daarvoor hetzelfde doet en de bal niet terugkrijgt).
  maar goed dat is een extraatje. over de wedstrijd van vandaag tevreden. na rust leek vvv de overhand te krijgen, maar vanaf minuut 60 was het toch enkele malen billenknijpen. mooie aanval, en goal van vvv, waarna Aken-west de druk nog meer ging verhogen, met uiteindelijk de ongelukkige gelijkmaker.

  In een competitie, waarin je mag verwachten dat de koploper niet veel punten zal verliezen, pakken we toch twee dure punten van Aken-west af. als ze die op het eind tekort komen, zal dit mijn waardering voor dit gelijkspel alleen maar vergroten.

 3. sultana

  Had van te voren niet getekend voor dit punt, jammer dat VVV het wederom weg gaf op het middenveld. Vraag me af wat Steijn in Altheer ziet, deze jongen is te traag en komt constant tekort. Van Crooy raakte geen bal goed, complimenten voor Promes, Buwalda en Post. Verdedigend stond het op Fleuren na prima, jammer toch weer van het tegen doelpunt. Tja Roda heeft het geluk al weken aan hun zijde vandaar ook dat ze tweede staan, want goed vond ik ze allerminst, als ze op deze manier door blijven spelen gaan ze nog wel zakken op de ranglijst. Op naar Achilles waar hopelijk drie punten gepakt gaan worden. Forza VVV

 4. Goodie

  Zonde van dat tegendoelpunt, maar hij zat er al een tijdje aan te komen. Verder vond ik VVV degelijk spelen met strijd. Had alleen liever Sevinc gezien dan Altheer, en zeker in dit soort wedstrijden. Roda speelt al tijden slecht voetbal, toont toch aan dat VVV er goed aan heeft gedaan om niet verder te willen gaan met Trost. Komende 2 competitie wedstrijden zijm tegenstanders waar we 6 punten moeten pakken. Achilles en Fortuna, tussendoor nog een bekerwedstrijd.

 5. vvv_supporter_op_zuid

  Van te voren getekend voor een punt, achteraf toch teleurgesteld dat we de 1-0 niet over de streep konden trekken, jammer.
  1-1 was een juiste afspiegeling van kansen en balbezit.

  MINPUNT …. welke “terrorismedreiging” was er geuit voor de wedstrijd dat IEDEREEN voor de wedstrijd gefouilleerd diende te worden inclusief oma’s van >75 jr en kinderen <5 jr??? Meest schandalige was ook nog dat VVV gewoon de wedstrijd laat beginnen en rustig hun EIGEN, betalende supporters gewoon nog blijft fouilleren ondanks dat ze in de regen staan en begin van de wedstrijd moeten missen. Hoe jaag je de mensen de Koel uit … en dan maar proberen mensen 'warm' te krijgen door allerlei acties e.d. pffff.

  Wij waren op tijd maar ik hoop dat er veel mensen een klacht indienen bij VVV…

  Waar ik me wel ERG zorgen over maak….. deze spelers lijken ALLEEN maar gemotiveerd tegen de betere ploegen (op papier) zoals o.a. Volendam, Eindhoven, Roda,… als ze tegen RKC, Telstar spelen laten ze zich meezuigen in het bedroevende slechte niveau en veteranen tempo…

  1. Begrijpelijk ik stond om ongeveer 2 uur in de rij en was pas om 7 minuten over half in het stadion. Best jammer want hierdoor wat leuke fotootjes gemist :). Aan de andere kant een goed teken! Het stadion zat eindelijk eens redelijk vol, waar ik toch wel best blij om ben. Maar goed ik snap best dat ze willen fouilleren en strengere controles willen hebben maar dit sloeg inderdaad een klein beetje door. Want ik hoorde dus later dat er best veel Roda fans op Z en op VW zaten. Dan moet je toch afvragen of deze controle niet op een andere manier uitgevoerd kan worden. In ieder geval heeft de ME weer hun speelkwartiertje gehad.

   1. vvv_supporter_op_zuid

    Ja, toen de goal viel, sprongen er op Z achter mij en vak naast ons opeens een aantal mensen op.
    Maar dat houdt je niet tegen. Wist niet eens dat ze er zaten (zoals het hoort). Ik heb daar dus niet zo’n moeite mee zolang ze zich gedragen en niet provoceren. Ik ben voor hetzelfde vergrijp (juichen in thuis vak) een keer een stadion uit gezet…. maar ja, dat was al 20 minuten! Het was in ieder geval WEL goed dat zogenaamde Roda supporters pas 3 minuten voor het einde van zich lieten horen op Z. Jaren geleden een keer een gehandicapte MVV supporter op Z voor minder klappen zien krijgen van VVV supporters die vanaf O kwamen aanrennen … toen ze het in de gaten kregen.

    Maar om je eigen publiek aan een ergere controle te onderwerpen dan bij een bezoek van de Paus of Obama vind ik wel een beetje overdreven. Zo extreem volgens mij in 35 jaar nog niet meegemaakt dat IEDEREEN (tenminste tot aftrap van de wedstrijd daarna zag ik vanaf de overkant dat het sneller ging… moesten ze ook wel) gefouilleerd werd.
    In Engeland en andere landen nooit meegemaakt. En waren toch wel ‘spannendere’ wedstrijden dan VVV – Roda 😉

    Daar moet toch een aanleiding voor zijn geweest? Tweet, facebook, app of wat dan ook? Kan me niet voorstellen dat het alleen vanwege bezoek Roda was. Tegen Fortuna en MVV weer haha… en dan later zeggen dat politie inzet te veel geld kost. Ze hoeven in principe alleen de uitsupporters van de thuissupporters af te sluiten. Wij kunnen echt niet iets gooien in de kooi (als we dat al zouden willen). De uit supporters die tussen de thuissupporters gaan zitten houdt je er niet mee buiten. Dat ze fouilleren OK, maar doe dat een beetje met beleid en pik er 1 op de … uit. Maar ALS je zo’n operatie als vandaag uit wilt voeren… zorg dan WEL dat je genoeg mensen hebt om te fouilleren en niet dat na 10 minuten na de aftrap nog mensen binnen komen.

   2. JTB83

    De toegangscontrole was belachelijk: de laatste supporters waren pas 11 minuten na aanvang binnen. En fouilleren kunnen ze ook niet… Maar goed. Waarschijnlijk waren ze bij VVV op de hoogte van het tuig van VN1/VN2 met hun sjaaltjes voor het gezicht. Net voor de goal van Roda lopen ze met een man of 30 richting West. Maar als ze zien dat de ME klaar staat, druipen deze ‘helden’ met een paar armgebaren weer af. Ik dacht dat we bij VVV deze idioten niet hadden…

   3. vvv_supporter_op_zuid

    ah… nu wordt het ook wel duidelijk;

    Als je dus 30 “Wannabee hoolies” op VN hebt staan… die niet via de trap (O) maar door de tunnel naar binnen komen… moeten er 3000+ thuis supporters 1 voor 1 gefouilleerd worden. Immers onder de 30 “wannabee hoolies’ bevinden zich wellicht enkele met vuurwerk of andere dingen die niet in een voetbalstadion thuis horen.

    Ook geen wonder dus waarom er zoveel ME nodig was, om VN af te blokken van de kooi en de bussen met Roda JC supporters.

    m.a.w. de groep hoort(de) dus niet op VN thuis ….

 6. YowVVV

  Jammer van de Duitse tegengoal, enthousiasme en strijd gezien! Wissel van Wolters begreep ik juist niet gezien de stand (lees:counter). Roda poot dwars gezet, kampioenschap en periodegeld is weer verder weg. We moeten gewoon de komende 2 duels met deze strijd winnen. We hoeven voor niemand bang te zijn. Hoezo probleem met vuurwerkhandhaving op 31 december? Wat een korps, chapeau..! Wat komen ze doen?? Bij een wedstrijd van gladbach is er nog niet eens 1/10 van aanwezig. Ik ga trouwens online aangifte doen; seksuele ongewenste handelingen bij het fouilleren, want een ballenknijpers zeg.. De….

 7. Sanderkuh

  Idd YowVVV, zaterdag bij Gladbach tegen Herta geweest….50.190 man…en wat heb ik gezien…2 politieagenten op de fiets aan de Nordkurve waar we vlakbij zaten…..En bij VVV ME met schilden….jezus zeg……

 8. binky

  prima wedstrijd van vvv terechte uitslag alleen vraag ik me af waarom van crooy erin staat voor deze wedstrijden komt hij toch duidelijk tekort promes speelde prima wedstrijd terecht man of the match

  1. Van Crooy kwam deze wedstrijd inderdaad tekort. Heeft het tot nu toe wel goed gedaan met ups and downs. Maar is gewoon een jonge hele smalle jongen die echt body moet krijgen. Had gisteren persoonlijk een andere keuze gemaakt maar de trainer heeft een strijdplan en dat heeft gewerkt want VVV speelde een prima wedstrijd

 9. Sanderkuh

  Sorry, maar met van Crooy in de basis in een derby begin je al met 10 tegen 11. Komt te kort op allerlei vlak…laat die er maar eens een paar keer invallen en zo ervaring opdoen….er word een hoop gezegd over Krujissen maar die zie ik er liever staan dan van Crooy…

 10. Venske

  Over t voetbal kan inkort zijn. Eindelijk passie, maar het duurde erg lang voordat men doorhad dat door de wissel van Holcher er een extra aanvaller op links kwam, waardoor Joppen kwam te zwemmen en er constant vrij kon worden voorgezet vanaf links.
  De veiligheidsmaatregelen van gisteren …….. Zwaar over de top, zo roep je alleen maar agressie op. VVV mag van geluk spreken met de “vredige” venlonaar als supporter. Ik kan supportersgroepen noemen die de ingang met geweld zouden hebben genomen. En dan na afloop iedereen, achterom de Duitse kant door de waterplassen laten lopen, en ook een aantal ouderen die minder goed ter been waren al die trappen op laten klimmen. Publiek wegjagen noem ik dit. Waarom niet de Venlonaren het stadion laten verlaten en pas daarna het uitvak laten vertrekken. Bang natuurlijk dat de Duitsers agressief zouden worden. Kortom een slechte beurt.

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Bij ons zitten mensen van 75+ waarvan 1 mevrouw vorig jaar nog een bloemetje kreeg voor 50 jaar seizoenkaart/supporter.
   Die wordt gewoon gefouilleerd hoor en de trappen opgestuurd. Doen ze bij VVV niet moeilijk over :-O

  1. Goodie

   Zag de foto op facebook waarbij t supportershome is ingesloten door de ME.. Absurd dat de ME zo aanwezig was gister. Om kwart voor 2 liep ik vanaf het station naar de Koel, nou heb wel 5 politie te paard, 2 te fiets en 4-5 ME busjes onderweg richting het station gezien…

   1. Ik dacht dat tegen Helmond en MVV al veel was maar dit sloeg inderdaad een beetje door. Zal wel wat kosten 🙂 maar blijkbaar was het nodig.

   2. Goodie

    Ik vind het eigenlijk week op week dat er absurd hoge politie inzet is. Ik had het hier eerder gemeld met Telstar vorige week. 21 supporters van Telstar (!), en had zo’n 7 politieauto/bussen geteld. Tja het mag allemaal wat kosten, aan de politie inzet kan VVV weinig doen. Maar wat ik wel kwalijk vond was het fouilleren waardoor er mensen die een kaartje gekocht hebben voor 90 minuten voetbal er pas na 10 minuten binnen kunnen komen.

   3. marcel

    lekker overuurtjes declareren, kunnen ze vrij nemen als ze achter echte boeven aan moeten. hahahaha

 11. beek

  De inzet was goed, maar het voetbal abominabel.
  Van Crooij is wat te licht, maar hij heeft wel voetbalintelligentie.
  Helaas zijn onze buitenspelers ver onder de maat. Kaloutha en Wolters kunnen geen man passeren.
  Promes speelt sinds zijn rode kaart puik.

 12. Meuske

  Buitenspelers ver onder de maat vind ik ook wat overdreven want Randy scoort de laatste tijd weer en er gaat weer dreiging vanuit. Khalouta vind ik de laatste tijd ook niet echt super maar heeft ook niet altijd een basis plaats. Bij Fortuna heeft hij toch bewezen een neusje voor de goal te hebben dus altijd een versterking voor de selectie. Van crooy moeten ze veel meer in het kracht honk zetten die heeft een body van een puber en word vaak opzij gezet maar inzicht heeft hij zeker.

Leave a Reply