VVV-Venlo – sc Heerenveen 2-2

VVV-HeerenveenIn Seacon Stadion – De Koel – heeft VVV-Venlo in de slotfase een zeer belangrijk punt gepakt tegen SC Heerenveen. Tijdens de laatste vijf minuten boog de Koelclub een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege dankzij twee goals van invaller Ruud Boyamns. Het was echter niet voldoende aangezien Bas Dost ver in blessuretijd de 2-2 aantekende.

VVV-Venlo begon het duel in eigen huis goed en kreeg al na twee minuten een mogelijkheid. Met ietwat geluk kreeg Michael Uchebo de bal voor zijn voeten en de spits haalde hard uit. Het schot van de Nigeriaan verdween echter enkele meters over het Friese doel. Daarna verdween het tempo in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kreeg Oussama Assaidi een gele kaart vanwege doorgaan na een fluitsignaal wegens buitenspel. In de herhaling bleek dat de aanvallende middenvelder echter niet buitenspel stond.

Aan de andere kant wilde de thuisploeg vijf minuten voor rust een strafschop toen de bal tot tweemaal toe de hand beroerde van een verdediger van SC Heerenveen. Scheidsrechter Nijhuis gaf echter geen pingel. Helaas voor VVV-Venlo moest er in de ploeg een minuut voor de thee gewisseld worden. Balázs Tóth moest vanwege een blessure de strijd staken en voor de aanvoerder kwam jongeling Quin Kruijsen in het veld. In blessuretijd kwamen de geelzwarten op achterstand. Ferry de Regt haalde Luciano Narsingh op twintig meter van het eigen doel neer en Mika Väyrynen ontfermde zich over de bal. De Fin deed dat uitstekend en krulde de bal over de muur binnen: 0-1.

Na de pauze was de eerste mogelijkheid wederom voor VVV-Venlo. Doelman Kevin Stuhr Ellegaard had de grootste moeite om een schot van Dario Vujicevic onschadelijk te maken. Enkele minuten later kwam de Koelclub met de schrik vrij toen Narsingh maar rakelings naast het doel van Dennis Gentenaar schoot. Tien minuten na de rust kreeg VVV-Venlo de uitgelezen kans om langszij te komen. Met een geweldige actie was Ahmed Musa zijn bewaker Daryl Janmaat de baas. In het strafschopgebied haalde de verdediger de Nigeriaan neer en Nijhuis gaf de thuisploeg een terechte strafschop. Vujicevic nestelde zich achter de bal, maar schoot te slap in waardoor de Heerenveense goalie de bal makkelijk kon pakken.

Kort daarna werd Musa wederom de diepte ingestuurd, ditmaal door Achmed Ahahoui. De aanvaller schoot de bal net naast de voor VVV-Venlo verkeerde kant van de paal. Met nog ongeveer twintig minuten te spelen werd Ruud Boymans ingebracht voor Achmed Ahahaoui. Een kwartier voor tijd leek SC Heerenveen een strafschop te mogen nemen. Arbiter Nijhuis trok de beslissing later in na beraad met zijn grensrechter. Hij zag namelijk dat Oussama Assaidi de bal met de hand beroerde.

In de slotfase werd ook nog Bryan Linssen gebracht door Boessen. Hij verving verdediger Michael Timisela. De druk werd zodoende op SC Heerenveen vergroot en de verdiende gelijkmaker viel via invaller Ruud Boymans. Met een schitterende omhaal schoot hij de meer dan terechte gelijkmaker binnen: 1-1. Een minuut voor tijd bezorgde hij de thuisploeg ook nog de voorsprong toen zijn schot van richting werd veranderd: 2-1. Seacon Stadion – De Koel – ontplofte vervolgens en het was een groot feest. Te vroeg werd er echter feest gevierd , want in de blessuretijd zette Bas Dost beide ploegen weer op gelijke hoogte: 2-2. Door de 2-1 zege van Willem II op AZ Alkmaar bedraagt de voorsprong van VVV-Venlo op de hekkensluiter met nog twee duels te gaan nog drie punten. 

VVV-VENLO – SC HEERENVEEN 2-2

45. Mika Väyrynen 0-1, 85. Ruud Boymans 1-1, 89. Ruud Boymans 2-1, 90. Bas Dost 2-2. Scheidsrechter: Nijhuis. Toeschouwers: 7500. Michael Timisela, Achmed Ahahaoui, Ruud Boymans, Ferry de Regt (allen VVV-Venlo), Oussama Assaidi en Viktor Elm (beiden SC Heerenveen).

Opstelling VVV-Venlo:

Dennis Gentenaar; Michael Timisela (82. Bryan Linssen), Ferry de Regt, Maya Yoshida, Youssef El Akchaoui; Dario Vujicevic, Balázs Tóth (45. Quin Kruijsen), Robert Cullen; Ahmed Musa, Michael Uchebo en Achmed Ahahaoui (72. Ruud Boymans).

Opstelling SC Heerenveen:

Kevin Stuhr Ellegaard; Daryl Janmaat, Jeffrey Gouweleeuw, Arnold Kruiswijk, Michel Breuer; Philip Haglund, Oussama Assaidi, Mika Väyrynen; Oussama Assaidi, Luciano Narsingh , Bas Dost en Roy Beerens (64. Viktor Elm).

Bron: VVV-Venlo

Foto: Sport in Venlo

Leave a Reply