VVV-Venlo wint van SC Telstar

VVV-Venlo behaalde vanavond weer 3 punten. Maar wat ging het moeizaam tegen een onthutsend zwak Telstar. VVV begon met twee wijzigingen ten opzichte van het duel van vorige week tegen FC Volendam. Danny Post en Jeffrey Altheer waren niet fit genoeg om bij de selectie te zitten. Voor hen speelden  Maksimenko en Vito van Crooy. Door het gemis van beide spelers kon VVV-Venlo veel minder druk zetten. Vooral fysiek moesten de Venlonaren veel inleveren. Met van Crooy en Gijzen op het middenveld loop je nou niet bepaald over van kracht en ervaring. Dit kwam ook duidelijk tot uiting in het spel van de Venlonaren. Daar waar vorige week de wedstrijd in de eerste helft al werd beslist kon men nu het overwicht niet in de score tot uiting brengen.

Vooral de flankaanvallers Wolters en Elito speelden een zeer zwakke wedstrijd. Spits Platje sleurde weer als vanouds maar kon alleen het verschil ook niet maken. Het duurde tot ver in de tweede helft voordat VVV-Venlo op voorsprong kon komen. Invaller Khalouta benutte een van de spaarzame kansen. Net daarvoor was VVV-Venlo zelfs nog ontsnapt aan een achterstand. De laatste man van Telstar, die meer weg had van een bodybuilder, kopte geheel vrijstaand tegen de paal. Tevens vond Telstar met spaarzame counters keeper Mäenpää op hun weg. Met keeper Mäenpää is ook meteen weer de absolute uitblinker aan Venlose kant genoemd. Onbegrijpelijk dat de topclubs in Nederland zo liggen te slapen en zijn kwaliteiten niet zien.

Tevens was het heel opmerkelijk en voor mij onverklaarbaar dat trainer Maurice Steijn diep in de tweede helft bij een 0-0 stand nog een verdedigende middenvelder in het veld bracht. Maksimenko werd vervangen door Quin Kruijsen, terwijl Selman Sevinc ook al in het veld was gekomen. Waarom vraag je je dan af? Waarom niet Pim Balkestein in de spits zetten en ballen hoog voor de goal gooien met Melvin Platje daarom heen cirkelend? Gevolg, meer druk en het publiek dat er achter gaat staan.
Opvallend detail was dat er vanavond, na de goede wedstrijd tegen Volendam, niet meer toeschouwers op deze wedstrijd af waren gekomen. Of het aan de toeschouwersaantallen ligt is moeilijk te bewijzen maar de wedstrijd speelde zich af in een kil en bijna sfeerloos stadion de Koel. De drie punten zijn desondanks binnen.

Het is te hopen dat enkele spelers bij VVV a.s. maandag op de Toekomst tegen Jong-Ajax  ongeschonden uit de strijd komen want volgende week zondag wacht de derby tegen Roda JC. VVV-Venlo zal dan vooral fysiek uit een heel ander vaatje moeten tappen om deze derby te winnen.

Het wedstrijdverslag is geschreven door RUIVERCITY.

Statistieken
VVV-Venlo – SC Telstar (0-0)

Scoreverloop: 80. Khalouta (1-0)

Gele kaart(en): (VVV-Venlo); Varkevisser, Almubaraki, Korpershoek (SC Telstar)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.300

Scheidsrechter: Berben

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Gijzen (46. Sevinç), Maksimenko (73. Kruijsen) en Van Crooij (69. Khalouta); Elito, Platje en Wolters

Opstelling SC Telstar:
Varkevisser; Van Huizen, Olfers (82. Talsma), Cruz Vicente, Korpershoek, Kindermans (77. Tissoudali), Seuntjens, Almubaraki, Van Essen, Kulhan, Beissel

10 Responses

 1. bear664

  Het was niet om aan te zien, maar de punten blijven tenminste hier ….
  Maar ik snap niet dat Steijn niet als eerste die Elito wisselt …. man man wat een drama.

 2. Goodie

  De 3 punten kunnen we in ieder geval bijschrijven. Ik vond Sevinc degelijk spelen vandaag, maandag naast Post op het middenveld! Nu Jong ajax en dan Aachen-Nord. Beide zijn te pakken, alleen denk ik dat komende maandag moeilijker word.

 3. Gerardus

  Het was toch vooral de verdienste van Telstar dat het niet echt geweldig was. Man wat waren die al vroeg aan het tijdrekken. Pas na de goal gingen ze eens wat tempo maken. Ik vond platje zelf ook wel tegenvallen. Loopt vaak langzaam terug uit buitenspel waardoor er niemand voorin stond om de bal naar toe te spelen. Als dit Nwofor was geweest dan was die al voor weet ik wat uitgescholden. Sevinc mag toch ook wel eens in de basis staan want die is nog een beetje creatief. Ik snap wel niet wat iedere trainer toch steeds in Kruisen ziet, een waterdrager voor het geval dat maar verder… Die zal ook nog wel bij een ploeg als Telstar komen. Verder denk ik dat van Crooiy en Gijzen hetzelfde lot hebben als Kruissen want hun twee zijn ook maar wat waterdragers in dit team.

 4. Meuske

  De wissels kon ik ook niet plaatsen, waarom niet elito eruit en Yuki erin heeft bij jong toch weer bewezen van waarde te kunnen zijn met een doelpunt en assist. Desondanks blij met de punten. Forza VVV op naar Amsterdam

 5. binky

  van crooy gijzen en keuissen wat een compleet drama
  als ze anders niets hebben
  dan stop ermee
  ts loop met van crooy niet weg dit is ook niks net een balletdanser

 6. Ben

  Vreselijke wedstrijd, maar we hebben gewonnen. Als we blijven winnen, gaan we van zelf beter spelen,stijgen we op de ranglijst en komen er vanzelf ook veel meer toeschouwers. Wijn dus op de goede weg, FORZA VVV!

  1. sultana

   Inderdaad Ben, belangrijke overwinning we hebben de punten hard nodig. Morgen een gelijkspel bij Jong Ajax zou mooi zijn en dan zondag nog eens drie punten tegen Roda……. forza VVV

 7. Goodie

  Even wat anders. Toen ik onderweg was naar de Koel las ik dat er 21 Telstar supporters aanwezig zouden zijn. Ik heb toen is gelet op de politie inzet, en dit vond ik toch wel een beetje lachwekkend. Ik telde 6 politie auto’s/bussen, 1 motor en dan die Golf (undercover auto). Dit lijkt me toch overbodig veel voor 21 supporters van Telstar wel te verstaan.

 8. Sanderkuh

  Ik vind het wel knap hoor met 9 man winnen van Telstar…..want met van Crooij en Elito in de basis begin je gewoon met twee man minder. Maar ze zullen denk ik wel wat laten zien op de training anders staan ze er niet in. Maar je maakt me niet wijs dat Sevinc minder laat zien…persoonlijke problemen met Steijn ja. En Elito…sorry, heeft iemand deze man ooit aan het werk gezien….

Leave a Reply