VVV-Venlo schudt ook FC Emmen vrij eenvoudig van zich af

VVV heeft ook de laatste wedstrijd van 2015 winnend weten af te sluiten. In Emmen werd het 1-4 voor de Venlonaren en daarmee sluit VVV een prima periode af. VVV was de bovenliggende partij en geen moment gaf de wedstrijd het idee dat Emmen aanspraak maakte op punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden Vito van Crooij en Ralf Seuntjens in het zonnetje gezet met hun Bronzen stier voor beste talent en topschutter van de Jupiler League van de afgelopen periode. Vito bracht de beeldjes naar de dugout en hij stond amper in het veld of Resida werd weggestuurd aan de rechterkant door Rutten. Resida haalde de achterlijn en behield goed het overzicht, hij wist Seuntjens op zijn wenken te bedienen en die kopte de bal in het doel: 0-1 voor de Venlonaren en dat al na 2 minuten gespeeld te hebben!

Waar we soms dit seizoen nog wel eens zagen dat VVV dan gas terugnam, bleven ze dit keer goed druk zetten op de defensie van Emmen. Amper bekomen van de eerste tegenslag, mocht FC Emmen van geluk spreken dat Opoku niet kon scoren na een goede voorzet van Fleuren.
Na ongeveer 20 minuten weten de gastheren een stukje van de regie over te nemen van VVV-Venlo, maar tot kansen leidt dit niet. Onze keeper heeft weinig tot niets te doen en meer dan speldenprikjes weet Emmen niet uit te delen.
Na een half uur wordt VVV weer een aantal keren gevaarlijk via een corner en een vrije trap, maar de kansen willen er niet in. En bij zulke acties komt de voetbalwet kijken, scoor je zelf niet dan scoort de tegenpartij. Na wat gefrommel bij een corner van Emmen blijft de bal hangen en weet notabene oud VVV-er Kolder de bal achter Deckers te prikken: 1-1. Een teleurstelling voor de Venlose ploeg, want dit had absoluut niet gehoeven en met die gedachte mochten de ploegen gaan rusten

In de tweede helft kwam VVV met pit uit de kleedkamers, want na amper een minuut lost Van Crooij een schot op de kist. Deze gaat net langs, maar het zet de toon voor de tweede helft. De wil om te winnen is er en VVV heeft het hef in handen, maar toch spelen ze een beetje geremd. Emmen wachtte namelijk geduldig haar kansen af en gokte op de counter.
VVV kreeg een enorme meevaller in de vorm van een rode prent voor Emmen, Siekman ontvangt zijn tweede gele kaart en nu heeft VVV 1 man meer in het veld staan.  Het is nu aan de Venlonaren om te laten zien dat zij ook goed met de situatie overweg kunnen en de overwinning kunnen pakken. Ook Maurice Steijn zag dat in en wisselde aanvallend: Fleuren werd vervangen door Bourdouxhe. Met Bourdouxhe hebben we ook meteen de speler te pakken die de aanvallende intenties van VVV meteen duidelijk maakte. Zijn voorzet kwam bij Opoku, die de bal controleerde en vervolgens netjes met buitenkant rechts binnenschoot: 1-2 voor VVV!

VVV kreeg steeds meer kansen omdat ze handig gebruik maakte van het overtal en met Van Crooij hadden zij een goede kans op een doelpunt, maar de keeper bracht redding voor de Rood-Witten. In de 80e minuut was het toch weer raak voor de Venlose equipe. Ralf Seuntjens, nu in de rol van aangever, geeft de bal hard,laag en secuur voor. De inmiddels ingevallen Torino Hunte weet deze voorzet te waarderen en met een sliding maakt hij de 1-3 voor VVV!
Na de 1-3 neemt VVV gas terug en speelt het de wedstrijd rustig uit, maar de euforie is helemaal compleet wanneer in de blessuretijd, de Venlonaren een strafschop krijgen. Goalgetter Seuntjens gaat achter de bal staan en schiet zijn tweede van de avond binnen: 1-4!

Dit is dan ook direct de eindstand en de Venlonaren doen erg goede zaken. Zij blijven winnen en zo de druk opvoeren op koploper Sparta Rotterdam. Ook is de tweede plaats vastgehouden en gaan we met een uitstekend sportief gevoel de winterstop in. FC Emmen had buiten de goal niet veel te zeggen op eigen veld en het was dan ook aan VVV zelf te danken, dat de gastheren wisten te scoren. Maar uiteindelijk was het een vrije eenvoudige zege voor de Venlose trots.
Wederom 3 punten, de laatste 5 wedstrijden gewonnen, 15 punten en een doelsaldo van 16-1. VVV is goed bezig en als zij dit volhouden, dan is niets onmogelijk!

Op naar de volgende competitiewedstrijd, 15 januari thuis tegen Almere City!

Samenvatting

Interviews
Schermafbeelding 2015-12-19 om 01.37.10
Maurice Steijn: Missie volbracht tot nu toe (klik op de link om het interview te bekijken)

Schermafbeelding 2015-12-19 om 01.36.56
Ralf Seuntjens: Straks lekker pizza eten in de bus (klik op de link om het interview te bekijken)

Statistieken
FC Emmen – VVV-Venlo 1-4 (1-1)

Scoreverloop: 2. Seuntjens (0-1); 42. Kolder (1-1); 69. Opoku (1-2); 80. Hunte (1-3); 90+ Seuntjens (1-4 (pen.))

Gele kaarten: Kwee (FC Emmen); Resida (VVV-Venlo)
Rode kaart(en): Siekman (2x geel) (FC Emmen)

Toeschouwers: 2.903

Scheidsrechter: Pérez

Opstelling FC Emmen:
Telgenkamp, Kwee, Siekman, Jallo, Rozema, Mannes, Kolder (61. De Groot), Ten Voorde, Danso, Streutker (81. Hagenauw) en Van Deelen
Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren (65. Bourdouxhe); Post, Opoku en Nijholt (85. Kruijsen); Van Crooij, Seuntjens en Resida (72. Hunte)

 

24 Responses

 1. RuiverCity

  Complimenten voor dit team. Weten op de juiste moment toe te slaan. Hopelijk weet de gemeenteraad van Venlo (lees Satijn) dit ook te doen en het cultuurerfgoed van Venlo te redden van de ondergang. VVV LEEFT GEMEENTERAAD!!!!!!

 2. supportertje

  Goed gedaan, en hiermee laten ze zien hoe stevig dit team in zijn schoenen staat. Gemeenteraad moet nu maar aan de bak gezien het feit dat Hai Berden zijn handen van VVV aftrekt ( lees geen geld meer geeft ). VVV verdient het, supporters verdienen het, Venlo verdient het.

 3. Meuske

  TROTS!!!!!! OP VVV en TROTS op dit team want hoelang geleden hebben ze zo gepresteerd? Gemeente Venlo open je ogen en maak ons TROTS op deze gemeente…….Forza VVV wij gaan verder

 4. roermond

  Sinds jaren zeg ik..er hoeft niemand bij in de winterstop..prima elftal. ..goeie staf..alleen nou zijn er andere problemen. .come on Gemeente Venlo..laat ins niet in de kou staan. ..neem dit niet van ons af…Vvv leeft en heeft bestaansrecht. ..

 5. socrates

  Onwaarschijnlijk knappe prestatie, zoals Steijn al zegt: ‘vorig jaar zevende, 55% salarisbudget, 50% totaal budget ingeleverd ten opzichte van dat jaar, van 23 naar 18 contractspelers’ en nu gewoon soeverein tweede staan. Een onvoorstelbare prestatie waar je bestuursleden al weken niet meer over hoort praten. Op zich al wonderlijk, en dan vanwege botsende ego’s ook nog dreigen met het voortbestaan van de club. Curieus, maar ook ontzettend tekenend voor deze nouveau riche wereld. Misschien goed als bestuursleden en wethoudertje hun grote ego’s eens aan de kan zetten en zien dat deze trainer met deze selectie en staf een hele bijzondere prestatie aan het neerzetten is. Hopenlijk dringt dat snel door in de door eigendunk gevulde bestuurs, raadkamers en andere gezellige business lounges. Zou mooi zijn als de waardering voor deze prestatie in meer wordt omgezet dan het via de media voeren van een ordinair wedstrijdje ver plassen. Jongens wordt snel volwassen en verkoop het ongekende succes van dit VVV.

  1. Nederkoorn

   Het gaat prima, en de prestaties zijn knap, maar ik wil wel even relativeren: ‘ongekende succes’? Luister, ze staan tweede. En dat is aan het einde van de rit precies hetzelfde als vijfde eindigen, instromen in de halve finale van de play-offs. Niet meer, niet minder. Daarnaast moeten gemeentebestuurders zich niet laten leiden door de korte termijn. Dat zou pas dom zijn. Dat gezegd hebbende, VVV mag uiteraard niet verloren gaan.

 6. marcel

  Nadat VVV de 0-1 had gemaakt (na een flitsend begin), zakten ze toch een beetje terug. ondanks dat iedereen roept makkelijke overwinning had VVV het in het laatste deel van de eerste helft echt niet gemakkelijk. Na rust zeker weer beter, en de rode kaart hielp daarin zeker. na de 1-2 een gelopen koers. en liep men verdiend uit na 1-4.
  Vooral mooi om te horen: ik wou de penalty aan vito geven. Nadat we zelf al roepen: ze werken voor elkaar en zijn een team, spreekt dit boekdelen over hoe de onderlinge verhoudingen liggen. grote klasse van een speler als Seuntjes om zo’n bal aan vito te willen geven. Al met al, een lekker roadtripje naar Emmen. Zij pizza in de bus, wij met 3 auto’s MacDonalds in tegelen. dus ook de uitsupporters deden weer aan teambuilding. hahahaha

 7. Meuske

  Na jaren kut voetbal met te dure spelers eindelijk een team dat voor elkaar door het vuur gaat met fris en fruitig aanvallend voetbal is godverdomme het geld op. Stel ze kunnen het jaar uitzingen en dwingen promotie af dat word dan toch een lastig verhaal in de Eredivisie. Waar zijn we in hemelsnaam in terecht gekomen en hoe komen we uit dit doem scenario. Hoop dat er snel eens goed nieuws komt vanaf de berg. Forza VVV os Clubke

 8. Ben

  Hartstikke mooie! Ongekend, ik kan me de tijd niet heugen, 5 wedstrijden, 15 punten, doelsaldo 16-1. Jammer dat we nu een tijdje dit hogeschool voetbal moeten gaan missen. Na de winterstop geen dipje, maar achter Sparta aanjagen. Wie weet waar dit gaat eindigen? FORZA VVV!

 9. Goodie

  Ik vond VVV na de 0-1 ver inzakken en het zichzelf zo onnodig moeilijke maakte, wat resulteerde in de 1-1. Na rust weer op de aanval en na de rode kaart het prima uitgespeeld. Wie had gedacht dat we de winterstop als nummer 2 in zouden gaan? Op het veld zijn de prestaties dit seizoen goed. De gemeente moet is goed gaan nadenken, want betere reclame dan VVV die krijg je niet meer.

  1. Helaas ik moet het ook doen met wat ik hoor. En ik hoor veel verschillende dingen en sporen en gedachtengangen. Je weet dat vaak dingen uit zijn verband worden getrokken maar durf hier geen feitelijk uitspraak over te doen. Ik weet wel dat eind van dit jaar 0,5 mil op de rekening moet staan.

   Maar als ik mijn mening mag geven denk ik dat faillissement een mogelijkheid is maar denk dat het niet zo ver gaat komen. Een ding is zeker HET IS CRISIS. Ik denk als we echt faillissement dreigen te gaan, we wel op de hoogte worden gesteld om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zover is het nog niet.

 10. kenfen

  Ja hopelijk stroomt de Koel weer eens vol. Ik kan me nog herinneren en dat is echt lang geleden, dat er op de wedstrijddag een wagen met mobilofoon of hoe heet zo’n ding door de straten reed en de venlonaren opriep om naar VVV te gaan. Ideetje misschien

  1. supportertje

   Weetje we leven in een tijd van digitale media. Iedereen kan overal bij en kijken hoe zaken er voor staan. We kunnen problemen en misstanden als een lopend vuurtje rondlaten gaan. Wat mij verbaast is dat na een bijna een week van petitie er pas zo’n veertienhonderd namen daarop staan. Als iedere supporter nu eens zijn contacten gebruikt en de mensen oproept om de petitie te lezen en als ze er achterstaan, te laten onderschrijven, zouden er volgens mij allang vijfduizend op staan. En dat is naar mijn mening nog niet genoeg

   1. Ligt het aan de supporters of aan de petitie of degene die de petitie hebben opgesteld? Relevante vragen. Het is vrij bijzonder te noemen dat maar 1400 mensen deze hebben getekend. Ik denk dat de socioclub alle media aandacht hebben gehad en aangegrepen die er is.

  2. supportertje

   Hopen dat de koel vol stroomt daar kunnen we zelf wat aan doen. Doe eens een wedstrijdkaartje cadeau, maak mondreclame voor VVV. Nodig familie of vrienden uit voor een wedstrijd. Zorg dat ze warm lopen voor VVV, kortom er zijn mogelijkheden om wat te doen. Als iedere SC houder drie keer iemand meeneemt, dan hebben we een aardig gevulde koel. Ook op het werk kunnen we reclame maken voor VVV. Het is hoe je er in staat.

 11. supportertje

  Willen we wat bereiken met zijn allen, dan ook met zijn allen aan de bak. Dus mail, twitter, facebook en ik weet niet wat nog meer. Maar kom in beweging, zorg dat de site van de Socioclub waar de petitie staat overstroomt van aanmeldingen. Dat gaat niet vanzelf, veel mensen weten nog niet eens dat deze petitie bestaat. Word lid van de Fanclub, Socioclub, en laat alles en iedereen weten dat VVV gered moet worden. EEN VOOR ALLEN, ALLEN VOOR EEN. Wij zijn trotse Venlonaren, en we laten ons VVVke niet verloren gaan. De voetballers maken het op dit moment waar. NU WIJ NOG.

Leave a Reply