VVV-Venlo

VVV-Venlo sleept zege uit het vuur in Tilburg

We zijn begonnen! De eerste wedstrijd zit erop en deze heeft VVV-Venlo winnend weten af te sluiten door in Tilburg met 0-1 te winnen door en schitterend doelpunt van aanvoerder Danny Post. Makkelijk ging het echter niet, maar de Venlonaren bleven standhouden (met een beetje hulp van de VAR) en konden zo de eerste drie punten van het nieuwe seizoen noteren.

Voor aanvang was het echt lastig te zeggen hoe VVV zou gaan spelen. Er stonden nogal wat geblesseerden op de lijst. Maar daar was ik bij het zien van de opstelling niet meer zo zeker van. Waren verscheidene spelers nu ineens snel fit geworden of had Steijn wederom weer een spelletje met ons gespeeld? Desalniettemin was het wel positief dat Ralf Seuntjens en Moreno Rutten in de basis begonnen. Jay-Roy Grot, Johnatan Opoku en Evert Linthorst namen allen plaats op de bank. Rutten stond in de basis, maar op het middenveld samen Tino Susic en Danny Post. Daardoor zagen we dat Christian Kum op de rechtsbackpositie speelde.

Een nieuw team zorgt voor onwennigheden op het begin en dat zag je ook in het eerste kwartier van de wedstrijd. Willem II kon wat makkelijk door onze as heen voetballen en kon dus ook gevaarlijk worden middels een schot van Lieftink in de 4e minuut. Lars Unnerstall kon deze meteen keren en in de 7e minuut ging Fran Sol alleen op de keeper af, maar dat was buitenspel. Duidelijk was wel dat de balans gevonden moest worden door de geelzwarten. Het eerste gevaar van VVV-Venlo kwam na 16 minuten spelen. Martin Samueslen werd neergelegd na een goede actie – dit gebeurde diverse malen in de wedstrijd – en uit die vrije trap kwam de dreiging. Susic legde bal klaar op het hoofd van Kum, maar hij kopte de bal naast.

Net nadat Crowley gevaarlijk was geweest in de 19e minuut en Jerold Promes moest ingrijpen, sloeg VVV in de volgende aanval toe. De bal kwam na een actie van Van Ooijen op ruim 20 meter van het doel te liggen. Rutten bleef wijs van de bal af en daardoor produceerde onze aanvoerder Post een fantastische knal. Deze bal eindigde in de rechterbovenhoek en Tilburgse doelman Wellenreuther was verslagen: 0-1!

In de 27e minuut kregen we dé uitgelezen kans om op 0-2 te komen, maar ditmaal kon Post de kans niet converteren tot een doelpunt. Zijn schot met links ging langs het doel van Willem II. Hierna pakte Willem II het op, maar beide ploegen waren erg slordig waardoor het spel erg rommelig oogde. De gastheren kregen verschillende kansen, maar konden niet echt een gevaar stichten voor het doel van de Venlonaren. VVV had in het restant van de eerste helft de controle over de wedstrijd en zo gingen we met een 0-1 voorsprong de rust in. Het was zeker niet fantastisch, maar als je voor staat halverwege mag je niet klagen.

Willem II had in de rust waarschijnlijk een kleine donderspeech gehad van Adrie Koster, want zij waren een stuk feller en wilden het niet iets meer. Dat zag je vooral nadat het uur was verstreken. De aanvallers van VVV waren moe en konden minder druk zetten op de Tilburgse defensie, waardoor Willem II makkelijker vooruit kon voetballen. In de 64e minuut kwam VVV goed weg. Kum wilde de bal wegwerken, maar zijn poging belandde op de eigen lat. Het zweet werd van het voorhoofd van menig support weggeveegd, maar de druk van de tegenstander bleef aanhouden. Vooral de voorzetten van Croux vanaf rechts waren scherp en erg gevaarlijk, maar VVV had het geluk dat Willem II voorin niet scherp was.

In de 71e minuut leken we toch de rekening gepresenteerd te krijgen voor het vertoonde spel vanaf de 60e minuut. Een voorzet van Croux ging over Unnerstall heen (zag er niet lekker uit) en Sol kon tussen Promes en Kum binnenwerken. Het leek de gelijkmaker en iedereen had wel het gevoel dat bij een 1-1 stand, Willem II nog wel eens erover heen zouden klappen. Maar sinds dit seizoen is er ook VAR in de Eredivisie en deze liet even weten dat het doelpunt van de Spanjaard ongeldig was, omdat hij hands gemaakt had bij het scoren van die goal. De goal ging dus niet door en de voorsprong voor VVV bleef gehandhaafd. Het was daarnaast ook de eerste keer dat het in de Eredivisie gebeurde, dus een primeur. Niet dat we daar verder lang over hoeven uit te wijden.

Het laatste kwartier was volledig voor Willem II. VVV moest zich echt beperken tot het verdedigen – nog meer dan ze al moesten doen. De Venlonaren kwamen goed weg toen Crowley opnieuw naar binnentrok en zijn poging de paal raakte in de 82e minuut. Enkele minuten later voorkwam Post met een tackle op het laatste moment de gelijkmaker en daardoor bleef de voorsprong gehandhaafd. Sterker nog, na 95 minuten spelen floot scheidsrechter Dieperink voor het einde van de wedstrijd en was de overwinning een feit!

Was het goed die eerste wedstrijd? Nee, zeker niet. Maar drie punten zijn drie punten, en dat zijn er al meer dan sommige andere ploegen. Net zoals vorig jaar het geval was, kunnen we ieder punt goed gebruiken op weg naar de volgende handhaving in de Eredivisie.

Willem II – VVV-Venlo 0-1 ( 0-1 )
Doelpunten: 21. Danny Post 0-1.
Scheidsrechter: Dieperink.
Gele kaart: Sol, Saddiki (Willem II), Kum, Post (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 11.800.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Kum, Promes, Röseler en Janssen; Rutten, Post en Susic; van Ooijen ( 73. Grot), Seuntjens ( 65. Opoku) en Samuelsen ( 81. Van Bruggen).

26 Responses

1. VVV 4ever

Zwaar gehavend drie punten binnen harken is gewoon uitstekend, hoe of wat boeieeeeeeeee!
    Volgende week thuis tegen Ajax, goed moment denk ik….

Forzaaaaaaaa VVV!

2. Frosty

Top!
    Van Ooijen vond ik het best goed doen op de vleugel terwijl dat zijn positie helemaal niet is. Kum en Janssen vond ik tegenvallen. Susic en Samuelsen zijn zeker versterkingen!

1. Grad

Janssen in deze vorm baart me echt zorgen, was zeer zwak, werd aan alle kanten voorbijgelopen. Promes, en ook andere spelers moesten herhaaldelijke voor hem ingrijpen. Op TV kon je zien, dat Promes zich er gruwelijk aan ergerde.

2. Koelie

Helemaal eens. Op de plek van Janssen kun je net zo goed een jeugdspeler zetten als die alleen maar achteruit hoeft te lopen en alle voorzetten te geven. Kum was ik ook niet kapot van, maar neem aan daar nu tijdelijk speelde vanwege de blessures. Hij greep wel meer in dan Janssen. Susic en Samuelsen zijn aanwinsten. Als Samuelsen nog wat fysiek sterker kan worden , dan is het echt een hele goeie speler. Van Ooijen ook niet heel sterke wedstrijd, maar gaf wel een paar goeie passjes.

Zure druiven voor Willem 2 dat de dan
      maar het water van de gastendouches op standje extra heet zette. Net zo kansloos als het knokken tussen je eigen supporters.

Kortom heerlijke drie punten en Post mag vaker schieten.

3. Dond

Ook ik ben zeer blij met de 1ste 3 punten!
    Vooral met een gehavend elftal.

Ps. Ik wil nu niet gelijk negatief gaan doen; maar ik zie toch echt graag een echte snelle buitenspeler komen. Hier kun je zoveel extra gevaar mee brengen.
    Maar dit zal VVV zelf ook wel zien dus heb er vertrouwen in dat die er nog komt voor 31-augustus ???

4. idderzienmeining

Fantastisch resultaat in een wedstrijd waarin VVV wederom als team heeft gevochten voor de punten ….

Natuurlijk kan nog veel beter en natuurlijk hadden we gisteravond geluk (lat, interventie VAR en paal) maar laten we gewoon giga blij zijn met deze 3 punten

De groep wordt weer breder nu Seuntjens, Opoku en Grot terug keren en met de week moet deze groep elkaar beter leren kennen en groeien en met resultaten gaat dit proces een stuk sneller !

Klasse prestatie in elk geval

5. Gerardus

Nondeju, ik vind het nog steeds lekker al baart de diepgang mij wel zorgen. Janssen had het af en toe lastig maar kreeg naar mijn mening ook wel weinig rugdekking en na de tweede helft had ik niet gedacht dat deze wedstrijd nog over de streep werd getrokken. Vooral het afkeuren van het doelpunt door de VAR deed mij heel goed. De eerste helft vond ik VVV eigenlijk best wel goed spelen, niet geweldig maar wel aardig. In het begin wat moeite met de beweeglijke middenvelders maar dat werd ook steeds minder naarmate de wedstrijd vorderde en de controle was eigenlijk volledig bij VVV. Stiekem hoopte je dan ook op de 2-0 want je zag het geloof bij de Tilburgers steeds verder wegzakken. Maar het gevaar van de Tilburgers kwam pas echt na een minuut of 55, toen van Ooijen, Kum en nog iemand rechtsachterin steeds aan het kutten waren en VVV niet meer onder de druk uit kwam, sindsdien werd WII echt alleen maar gevaarlijk en was het wachten op de gelijkmaker, maar die viel gelukkig niet. Maar ohhh wat heerlijk dat de wedstrijd toch nog over de streep werd getrokken!!

6. Goodie

3 belangrijke punten die we maar vast kunnen hebben. Een uiterst effectief VVV gezien want buiten de 2 schoten van Post om hebben eigenlijk niks gecreeërd, al misten we ook een aantal aanvallers. Mooi dat we de 3 punten hebben, maar snel de wedstrijd vergeten, was van beide kanten niet best.

7. Koelie

Jammer dat we volgden week tegen Ajax en niet tegen Feyenoord spelen. Wat zijn die slecht.

De Graafschap en Emmen doen het niet slecht, net zo taaie teams als wij.

8. chretien

Fantastisch, blij met de overwinning. Verrast door meespelen van Seuntjens en later Opoku.
    Je degradeert vooral niet als uit en thuis de wedstrijden wint van je “directe tegenstanders” onderin. Dan hoef je geen enkel punt te halen tegen de toppers. Hopelijk ziekenboeg snel leeg, benieuwd naar vervolg.

9. Depor

Koelie, bij Ajax rommelt het ook. Dus we mogen gelukkig zijn met deze tegenstander nu. Zeker indien ze morgen er uit vliegen tegen Luik.

Laten we hopen op een mooie wedstrijd. 1 of 3 punten zo meegenomen zijn.

1. robbaan

Maar daar ligt juist de kans tegen Ajax.
      Ajax moet altijd winnen!
      Extra druk om zeker te moeten winnen in Venlo is daarom in het voordeel van VVV.
      Ook zal het resultaat tegen Luik nog een schepje erop kunnen doen, door of niet door?
      Goed in 7 van de 10 wedstrijdn wint Ajax van VVV.
      En wat je zegt de bal is rond en VVV speelt zijn eerste thuiswedstrijd in een volle koel op het kunstgras, waar Ajax niet op uitblinkt. Met genoemde eerdere factoren een van de drie wedstrijden waarin VVV kan winnen van Ajax.
      Overigens voor 1 punt teken ik vooraf.

1. Knoajboks

Ben benieuwd hoe snel na de wedstrijd er alweer mensen zullen gaan zeuren dat het veld te slecht is…..