VVV-Venlo sluit het jaar 2014 af met een gelijkspel tegen Fortuna

VVV-Venlo profiteert niet van groot veldoverwicht
In een druilerig stadion de Koel heeft VVV-Venlo verzuimd om de 3 punten in eigen huis te houden. Over de volle 90 minuten was de verhouding wat betreft balbezit 70% tegen 30% maar de eindstand was zoals de wedstrijd begon, 0-0.

Dit puntverlies mag zowel de spelersgroep als de technische staf zich aanrekenen. De Venlonaren begonnen al met een vreemde positie wisseling. Shaquile Simmons stond onverwacht rechtsbuiten in plaats van de steeds beter in zijn spel komende Elito. Diezelfde Simmons bakte er de eerste helft niet veel van. Maar geheel VVV-Venlo speelde in een veel te laag tempo. Fortuna Sittard stelde hier, buiten een paar speldenprikjes, ook niet veel tegenover. Het spel golfde op en neer maar echte hoogtepunten bleven uit. Net voor de pauze viel aanvoerder Danny Post ook nog eens geblesseerd uit. Zijn vervanger Elito speelde de laatste paar minuten op zijn positie.

Na de pauze kwam Quin Kruijsen in het veld voor Simmons. Elito verhuisde hierdoor naar de rechtsbuiten positie. Meteen kon VVV-Venlo meer druk zetten. De kansen kwam maar VVV-Venlo wist niet tot score te komen. De ene na de andere kans werd om zeep geholpen.

Het is voor de Venlonaren een hele kluif om dit seizoen te scoren. In de laatste 4 wedstrijden wisten de Venlonaren welgeteld één keer te scoren. Veel te weinig om op de ranglijst te stijgen en eventueel nog kans te maken op een play-off ticket.
Hier mag ook een kanttekening richting technische staf gemaakt worden. Waarom wordt Pim Balkestein pas 2 minuten voor tijd als breekijzer in de spits gezet? Waarom gebeurt dit niet rond de 70ste minuut? En waarom wordt Melvin Platje, die dan juist om Balkestein kan gaan zwerven, er dan uit gehaald. Onverklaarbaar! Als je druk wilt zetten in de zestien van de tegenstander haal dan een verdediger er uit. Dit getuigt duidelijk van angst!

Uiteindelijk bleef het dus bij 0-0 omdat VVV-Venlo vandaag (weer) niet bij machte was om te scoren. Fortuna Sittard was uitermate tevreden met het puntje dat meegenomen werd. Wat de Sittardenaren vandaag echter lieten zien was ook van een allerbelabberst niveau.

Na de eerste competitieronde staat VVV-Venlo in de middenmoot van de Jupiler League. Een teleurstellend 2014 werd vanmiddag afgesloten met een zwaar tegenvallend resultaat. Tevens mogen we ons gerust zorgen maken over het tempo van deze selectie. Vandaag was het weer allemaal veel en veel te traag wat de ongeveer 2000 toeschouwers voorgeschoteld werd. Een schrikbarend aantal toeschouwers voor een derby.

Boven op d’n berg mogen ze in de winterstop eens heel goed gaan nadenken hoe het in de 2de seizoenshelft anders moet gaan. De derde periode begint weer niet met winst. Een heel slechte afsluiter van het jaar 2014. En hierdoor maak je de start in 2015 ook meteen een stuk zwaarder.

Gezien de financiële situatie zal er de komende transferperiode niet veel gebeuren. Al lijkt het vrijwel zeker dat Niki Mäenpää vandaag zijn laatste wedstrijd voor de Venlonaren heeft gekeept. Misschien dat een vriendendienst uit Mönchengladbach een diepgaande en aanjagende middenvelder kan opleveren.

Positief mogen Promes en Buwalda weer genoemd worden. Dit zijn 2 echte kanjers die het VVV shirt meer dan waard zijn om te dragen. Niels Fleuren werkte weer als vanouds maar technisch en tactisch komt hij zoveel te kort. De rest mag tijdens de winterstop eens in de spiegel gaan kijken. VVV-Venlo eindigt door dit gelijkspel op 11de plek in de Jupiler League.

Statistieken
VVV-Venlo – Fortuna Sittard (0-0)

Scoreverloop:

Gele kaart(en): Wolters, Sevinç, Fleuren (VVV-Venlo); Bauer (Fortuna Sittard)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.900

Scheidsrechter: Higler

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Promes, Buwalda en Joppen; Sevinç, Post (41. Elito) en Van Crooij; Wolters, Platje (89. Balkestein) en Simmons (46. Kruijsen)

Opstelling Fortuna Sittard:
Kaya, Turan, Janssen, Linssen en Kis; Ter Borg, Marveggio en Bauer (82. Watson); Vankan, Conneh en Waalkens (90. Gulpen)

23 Responses

 1. beek

  Toch maar mooi één punt erbij (van de zes die we moesten halen van Steijn).
  De tweede helft was iets beter dan de waardeloze eerste helft.
  Het voetbal is minimaal, misschien kunnen ze niet beter. Maar je mag wel inzet verlangen!!
  Alleen Promes ontwikkeld zich goed.
  Ik vond Elito vandaag niet tegenvallen.
  Sevinc valt me niet mee, hij komt handelingssnelheid te kort.

 2. bear664

  Het grote gebrek was vandaag het afmaken van de aanwezige kansen …
  Dat mogen met name Platje en vooral Wolters zich aanrekenen …. Wolters was dramatisch en Platje krijgt al weken diverse 100% kansen en niet in …
  Aan het gebrek aan inzicht en wilskracht, dat er bij de spelers is, kan geen enkele trainer iets doen ….

 3. Ben

  Wel vaker gezien maar dan vooral bij topwedstrijden dat angst om fouten te maken de spelers als het ware verlamt. Niemand durfde iets te ondernemen. Platje en Wolters’ hadden desondanks makkelijk de wedstrijd kunnen beslissen.
  Ik ga skiën.
  Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar 2015!

 4. brise continu

  Topwedstrijden en VVV??…whaaaaahhhaaa….maar Benny toch, weer teveel gezopen?
  Maar goed. ..VVV sluit t jaar in stijl af…inspiratieloos…smakeloos. ..doelloos. ..doelpuntloos…zouteloos….kwaliteitsloos.. zielloos….niks loos toch Hay en co?

  Pssst. …zo ff sprietse! !

  1. Meuske

   Moet eerlijk toegeven Brise, het was niet best maar het had gewoon een overwinning moeten zijn dit Fortuna was echt slecht en rijp voor de slachtbank. Moedeloos dat werd ik er wel van want hoeveel kansen wil je dan hebben voor er maar ÈÈNTJE in te prikken mijn hemel wat een teleurstelling. Steijn zijn 6 punten is er 1 geworden dus hij kan eisen wat hij wil de spelers raken er niet van onder de indruk. Als Maenpaa ook nog zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft dan beginnen we inderdaad al met een achterstand na de winterstop. Laten we hopen dat er wat mogelijk is met het vrij gekomen salaris van Yuki. Hopen dat ze de oefen wedstrijd tegen Cuyk winnen , zal lastig worden!!!!!

   1. Ben

    Besparingen op salaris zorgen er voor dat schuld wat minder ver oploopt. Ik denk niet dat VVV het geld gaat besteden. Rust op de plaats, het jaar verder uitzitten, aan het eind van het seizoen vertrekken veel spelers, er zullen niet al te veel aflopende contracten worden verlengd. Spelers huren en amateurs een contract aanbieden, dat is de toekomst. FORZA VVV!

   2. Nog niet zo lang geleden nog een nieuwsbericht geplaatst dat VVV de groep gaat verkleinen en er zullen in de winterstop waarschijnlijk spelers verkocht/verhuurd worden. Ik ga er eerder vanuit dat er spelers gaan dan komen. Al gaf Steijn pas in een interview aan dat hij graag de selectie wilt versterken.

 5. mats

  Wow, daar hebben de meiden toch maar mooi een punt weten te bemachtigen tegen het altijd lastige Fortuna… Chapeau! Dat doen niet veel clubs -zeker niet thuis- ze na!

  1. beek

   Hallo Meuske,

   als je toch op 830 kijkt, zie je ook dat alleen de onderste drie minder doelpunten dan VVV hebben gemaakt.
   Een voordeel is dat je meteen door kunt lopen bij de ingang.

 6. YowVVV

  Als Higler gewoon die pingel geeft is er niets aan de hand, wat een aanfluiting is hij. Gaf een gele kaart als het geen gele kaart was, gaf geen gele kaart als het wel een gele kaart was. Verder gewoon zelf de kansen moeten benutten, vrij goed spel gezien de 2e helft. Vreemd wisselbeleid Steyn.

  1. Klopt maar volgens mij was er ook een momentje waar Wolters rood had kunnen krijgen. Hij raakte een speler in het gezicht met zijn arm/hand. Ik kon het niet goed zien maar volgens mij konden we daar van geluk spreken dat het bij geel bleef. VVV had kansen genoeg, Buwalda twee grote kansen en Platje die alleen op de keeper afgaat. Maar ze moeten er ook in gaan.

 7. marcel

  zoals ik al in de voorbeschouwing aangaf, is niet alleen fortuna maar ook vvv een team wat bijna geen doelpunten scoort. Vantevoren dacht ik dat de afwezigheid van kwaliteit bij fortuna, hier bij VVV vandaag iets aan zou kunnen verbeteren, of dat het een bloedeloze wedstrijd zou worden. De eerste helft (waarin VVV trouwens in het begin wel zeer fel aan de wedstrijd begon), was dan ook weer een in de rij van vele de laatste jaren: het was niet veel. veelzeggend was dat de grootste kans niet ontstond uit een fatsoenlijke aanval, maar goed doorzetten van simmons de bal voor de voeten bracht van platje, die (zoals de afgelopen 5 wedstrijden), wederom alleen op de keeper afging, en weer niet scoorde.
  Na rust (waarbij vooral Elito positief opviel), heeft VVV in elk geval geprobeerd om er iets van te maken. Veel situaties in en rond het strafschopgebied van fortuna, die echter helemaal niets opleverden (ook dat is (een tekort aan) kwaliteit).
  de opmerking hierboven dat VV dan ook alleen meer doelpunten maakt dan de onderste 3, sluit aan bij ongeveer dezelfde prestatie over het vorige seizoen.
  Hoe dan ook, na rust viel er in elk geval “iets” te beleven in de koel, en dat heb ik ook al lang niet meer gezien. wat ontbrak was het bevrijdende doelpunt.

  VVV heeft genoeg kansen gehad om het duel zelf te beslissen, maar toch nog een speciale notitie voor scheidsrechter Higler, die weer zeer wisselvallige beslissingen nam, aanslagen op post en wolters (waarom staat zo’n gast in hemelsnaam direkt op na zo’n tackle?), worden weer zonder gele kaart afgedaan, terwijl andere vergrijpen weer wel met geel bestraft worden. daarnaast minimaal 1 penalty onthouden bij een duidelijke handsbal, en een twijfelgeval bij promes. Maar goed, volgende week staat deze meneer weer een volgende wedstrijd te verzieken.

  ondanks al het negatieve, toch nog een beetje genoten van de dadendrang naar voren de tweede helft. hopen dat de vrijgekomen centjes van Yuki, VVV nog een beetje ruimte geven (liefst een lopende middenvelder, want alle middenvelders van VVV zijn veel te statisch. kan gelijk zo’n van Crooy een beetje uit de wind gehouden worden en minuten gaat maken als invaller, want deze jongen is toch echt gewogen en te licht bevonden om wedstrijden als basisspeler te spelen (al vond ik hem uit bij sparta een puike wedstrijd spelen).

 8. Goodie

  Wat een drama weer. Tot aan de verdediging liep het goed…. pass over 5 meter die niet aankomen, tot 3 keer toe 1-op-1 tegenover de keeper. Ik vond Elito goed invallen, maar ik had hem in de basis verwacht in plaats van Simons. Maar ik zie de laatste 2 wedstrijden dat VVV heel gastvrij is tegenover de uitsupporters. Vorige week kregen ze een gratis broodje hamburger, gister kregen ze weer iets van een broodje met nog wat erop. En wij? Iedereen bij VVV laat haar supporters in de kou staan. Waar de uitsupporters een broodje hamburger krijgen, worden de VVV-supporters massaal gefouilleerd waardoor er enkele pas in de 10e minuut het stadion in kunnen.

 9. Sanderkuh

  Ach ja Goodie, we worden niet getrakteerd buiten het veld…maar zeker binnen het veld ook niet…..
  Het enigste wat ik van VVV heb gekregen is een broodje aap…..

 10. binky

  steijn en verdere technische staf zien jullie nou werkelijk niet dat van crooy een aanfluiting is
  totaal geen inzicht loopt als een balletdanser,loopt weg van de bal ipv een stap zetten
  van dit soort lopen er veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel betern bij de amateurs
  wat een flop
  en dan wordt hij ook nog in de krant met een 6,5 beloond
  ik vraag mij af waarop

 11. druppelvanger

  VVV ligt gewoon op zijn gat en daar komt geen verandering in tenzij er een grote geldschieter op staat. VVV verkeert financieel in zwaar weer, speelt in een verouderd stadion, heeft geen eredivisiewaardig elftal en wordt maar door een klein aantal supporters en sponsors door dik en dun gesteund. Heeft dus niks in de eredivisie te zoeken.

 12. RuiverCity

  Sami Hyypia neemt ontslag als trainer bij Brighton and Hove Albion. Daar gaat Mäenpää dus niet naar toe. Goed nieuws voor ons. Alleen niet voor VVV want op het einde van het seizoen loopt ie gratis de deur uit. En als er iemand een mooie transfer verdient is Niki het wel.

  1. Meuske

   Wat zou VVV nog kunnen vragen voor een keeper met een halfjaar contact die speelt op de 12 plek in de 1 divisie? Denk dat ze liever wachten en hem na de zomer binnen hengelen. Volgens mij gaat hij wel naar een leuke club daar heeft hij genoeg kwaliteit voor.

   1. Ben

    Ik ben alleen maar flabbergasted dat deze gast nog altijd bij ons VVV speelt. Het kan zijn dat in zijn achterhoofd zit dat, voorwaarde hij blijft zo constant goed spelen de rest van het lopende seizoen bij VVV, dat het dan kassa, kassa wordt voor hem. Handgeld, plus, plus. FORZA VVV!

   2. Meuske

    Ben zit je al aan de snaps op de ski piste? Mijn hemel je ging toch skiën of hebben ze daar wifi op de berg?

Leave a Reply