VVV-Venlo

VVV-Venlo sluit jaar af met zege op PEC Zwolle

Nadat we afgelopen week nipt verloren van Vitesse, wisten we gisteren de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. In de Koel werd met 2-0 van PEC Zwolle gewonnen. Deze 3 punten waren essentieel om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Steijn koos wederom voor een kleine wijziging in de basis. De afgelopen weken heeft Joosten meerdere malen bewezen dat hij dicht tegen de basis aanzit. Gisteren besloot hij om de huurling van FC Utrecht dan toch in de basis te zetten. De opstelling zag er als volgt uit:

Opvallend was het feit dat Lars Unnerstall niet onder de lat stond. Hij is afgelopen week door zijn rug gegaan. In zijn plaats speelde Delano Van Crooij. Mooi moment voor hem aangezien hij vandaag tegenover broer Vito op het veld stond. Jongeling Linthorst mocht ook weer starten in de basis 11. Een mooi compliment voor de jongeling, dit laat zien dat de trainer veel in hem ziet. Seuntjens, Post en Janssen werden helaas nog gemist.

De verwachtingen vanuit het Venlose publiek waren hoog gespannen. We hadden de punten heel hard nodig om het vertrouwen terug te winnen na een slechte reeks. De Venlonaren begonnen sterk aan de wedstrijd. In de achtste minuut gaf Opoku de bal mee aan Joosten. Deze werd omlaag getrokken in het strafschopgebied. De scheids twijfelde geen moment en floot direct voor een penalty. Susic stond al klaar om deze te nemen toen de scheids plots naar zijn oortje greep. De VAR had buitenspel geconstateerd en dus werd de penalty afgekeurd. Het was op het randje, soms zit de VAR mee en soms tegen. In de 14e minuut was het raak aan de andere kant van het veld. Grot leek de bal te stoppen met een onnatuurlijke armbeweging. De Zwollenaren protesteerden maar de scheids vond dat er van opzet geen sprake was. De volgende grote kans was voor de Venlonaren. Susic nam in de 23e minuut een vrije trap en Grot schoot de bal net over de goal. In de periode daarna werd de wedstrijd wat feller van beide kanten. In de 24e minuut tackelde Flemming de opkomende Rutten op een onbesuisde manier. Hij kwam goed weg met geel maar de kaart had zomaar een andere kleur kunnen hebben. Nog geen twee minuten later gaf Rutten een mooie pass op Joosten. Boer besloot om uit te komen maar kwam te laat. Joosten was eerder bij de bal en de Keeper in dienst van Zwolle kwam uit met een karate trap. Penalty voor VVV en rood voor Boer. Wederom stond Susic klaar voor het nemen van een penalty. Dit keer mocht hij hem wel nemen. Hij schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek. We stonden voor, met een man meer op het veld, dit was een mooi moment in de wedstrijd.

In de tweede helft was het zaak om de overwinning over de streep te trekken. Na vijf minuten gaf Röseler een mooie cross pass op Joosten. Hij verlengde op zijn beurt de bal naar Opoku en kreeg de bal ook weer direct terug. Vervolgens schoot hij de bal te hard voor het doel langs. Grot probeerde hem nog te koppen maar mikken was haast onmogelijk. VVV kreeg veel ruimte om te voetballen, mede door het feit dat ze met een man meer speelden. Helaas wisten we dit nog niet om te zetten in doelpunten. Mlapa probeerde het nog met een schot, maar zonder succes. In de 65e minuut kregen we een vrije trap dankzij een goede actie van Grot. Ditmaal besloot Susic over de bal te rennen en mocht Joosten het proberen. Hij schoot de bal fantastisch langs de keeper. We stonden voor met 2-0 en vanaf dit moment was voor iedereen duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. In de resterende minuten probeerde VVV af en toe nog aan te vallen maar alleen Grot was nog dicht bij een doelpunt.

Uiteindelijk was het een redelijk makkelijke avond voor ons ploegje. We zijn eigenlijk geen moment in de problemen gekomen en ook Delano van Crooij heeft het erg rustig gehad in zijn doelgebied. Dit is een compliment waard. Het was zeker niet onze beste wedstrijd maar na de slechte reeks was het een héle belangrijke om het vertrouwen terug te winnen. Na deze 3 punter kunnen we met een goed gevoel de winterstop in.

Verder was het ook mooi om onze helden Vito en Clint weer te mogen verwelkomen in de Koel. Ze hebben heel veel betekend voor onze club en het was mooi om te zien dat ook de fans dit lieten merken in hun liederen. Vito liep emotioneel van het veld af. Het blijft toch een jongen van de club.

 

Uitgelichte spelers

Joosten: Terechte man of the match, hij bracht veel creativiteit en speelde een hele sterke wedstrijd. Zodra hij aan de bal is merk je dat er mogelijkheden liggen en ook zijn voorzetten zien er vaak prima uit. Mooi om te zien dat hij eindelijk de kans heeft gekregen om in de basis te starten.

Lindhorst: Speelt iedere wedstrijd beter. Hij kreeg meer ruimte maar het leek alsof hij al jaren in dit team speelde. Mooi om te zien dat deze jonge speler zich zo snel en goed ontwikkeld.

Opoku: De laatste weken is er veel kritiek rondom het opstellen van Opoku. Vandaag stond hij op het middenveld en hij kwam stukken beter uit de verf. Hij speelde een goede wedstrijd en combineerde alleraardigst.

 

VVV-Venlo – PEC Zwolle 2-0 ( 1-0 ).

Doelpunten: 28. Susic 1-0, 66. Joosten 2-0.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Gele kaart: Linthorst, Röseler (VVV-Venlo), Flemming, Ehizibue (PEC Zwolle).

Rode kaart: 26. Boer (PEC Zwolle). Toeschouwers: 7.235.

 

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij, Rutten ( 74. Dekker), Promes, Röseler, Kum, Opoku, Linthorst, Susic, Joosten ( 90. Samuelsen), Mlapa, Grot.

33 Responses

 1. RuiverCity

  Heel blij met drie belangrijke punten. Uitblinkers Promes, Röseler en Linthorst. Tevens speelde Opoku weer eens een goede wedstrijd.
  Ongelooflijk wat die Grot en Mlapa presteren. Elke simpele bal springt van hun voeten, geen enkele individuele actie in huis. Grot met zijn postuur moet dat fysiek eens gebruiken maar laat zich elk duel aftroeven door iedere verdediger.

  Gelukkig had VVV een zéér zwakke tegenstander vanavond want het was weer huiveren bij elke hoge bal in het strafschopgebied bij VVV. De paar die hoog voor kwamen waren weer levensgevaarlijk. Wordt er met die Delano van Crooij niet getraind op hoge voorzetten? Al twee jaar hetzelfde liedje.
  VVV speelde de man méér situatie dramatisch uit. Tempo was véél te laag.

  Nu de winterstop in met 23 punten. Ongekend aantal met niet al te best voetbal. Er moet zeker iets bij, zeker in de voorhoede, want daar stokt het bij VVV iedere aanval. Hopen op een buitenkansje. Hopelijk straks weer met een fitte Post, Unnerstall en Janssen.

  Wat is die Vito trouwens ver weggezakt bij dat Zwolle. Leemans heeft een veel te trage handelingssnelheid maar dat was in Venlo al bekend.

  Fijne feestdagen allemaal……

  1. DeOtjes

   Geen idee wat jij tegen Mlapa/Grot hebt maar die 2 hebben zich een slag in de rondte gewerkt. Grot paar goed verdedigende acties. Mlapa wordt steeds vaster als aanspeelpunt maar er is dan weinig tot geen aansluiting.
   Aanvallend gaat bij die 2 in de counter niet alles goed en ziet het er knullig uit. Ze komen wel in die stelling. Daarnaast van de 5 kansjes die we hebben gehad waren er 2 schoten van Grot.

   Opoku won wel zijn duels in de lucht maar verder liep hij continu zo dat hij in de dekking komt te staan ipv de vrije nr 10 te zijn.

   De 0 is gehouden en op 1 boksbal na heeft van Crooy niks te doen gehad. Blijkbaar leest hij het spel dan goed.

   Overall is de man meer slecht uitgespeeld. Maar na een slechte serie dit resultaat neerzetten is gewoon prima. Niet leuk om naar te kijken. Maar straks kijken we toch alleen maar naar de punten.

   1. RuiverCity

    Waar zeg ik dat Grot en Mlapa niet hard gewerkt hebben? Dat lijkt me toch wel het minste wat we van ze mogen verwachten. Voetbaltechnisch was het echter ver onder de maat. Met een beetje meer vernuft voorin had je dit Zwolle moeten oprollen. Vooral Grot weet echt niet wat hij af en toe aan het doen is en met zijn fysiek moet je veel meer uit bepaalde situaties halen.
    Delano van Crooij had twee kanjers (Promes en Röseler) voor zich staan, die hebben PEC van de goal af gehouden! Delano is een prima lijnkeeper maar met hoge ballen een zeer onzeker factor.

    Bij het laatste fluitsignaal inderdaad drie punten waar iedereen heel tevreden mee mag zijn.

   2. LJ

    Ik verbaas me zeer over de uiterst beperkte techniek van een Mlapa. Wat heeft hij in al die jaren in Duitsland nou eigenlijk geleerd. Hij struikelt over de meest simpele ballen. Met Seuntjes pd Opoku in de spits zou VVV veel beter tot z’ n recht komen.

    Evert Linthorst ontwikkeld zich echter tot een prima speler. Daar waar hij in de eerste wedstrijden nog erg veilig speelde komt er steeds meer dreiging in zijn spel. Mooi om te zien.

  2. jason

   Helemaal met je eens RuiverCity echter niet met Opoku. Hij had mss een paar goede ballen maar doet alles in een heeeeel laag tempo en vind het prima als hij een goed moment heeft gehad. Kan hij daarna weer een half uur uitrusten. Dan zitten er toch echt betere spelers op de bank. Maar volgens Steijn is Opoku heel belangrijk voor het team. Jammer dat voetbaltrainers uitspraken nooit hoeven uit te leggen. Verder alleen blij met de 3 punten en was het eerder lachwekkend wat we gezien hebben van een heel laag niveau van beide kanten.

   Ook de actie van onze trainer om de van westham gehuurde speler Samuelsen een halve minuut te laten invallen was weer belachelijk. Zal die wel in zeist geleerd hebben maar van mij had hij de middelvinger gehad. Dan laat je een eigen jeugdspeler voor een minuut invallen maar niet iemand die voor de basis gehuurd is en al niet happy zal zijn in Venlo.

   Lang leve De Koel

   1. Geelzwart

    Opoku speelde gisteren een goede partij. Hij speelde vanuit Leemans, die daardoor niet aan het voetballen kwam. Dat geldt ook voor Grot, die maakte flink wat meters om mee te verdedigen, dan kom je voor wat te kort. Als hij iets rustiger is en daardoor meer overzicht houdt kan hij nog stappen maken.
    Het was niet van hoog niveau gisteren, maar als je zelf twee keer scoort en je geeft geen kans weg, dan heb je het goed gedaan.

  3. chretien

   Je hebt niet gezien dat Grot zijn primaire opdracht heel goed uitvoerde!? Zijn eerste taak was de Zwolle rechtsback Ezebuh bij aanvallende acties af te stoppen. Dat heeft hij naar behoren gedaan. Dat hij toch nog redelijk veel aan de bal kwam en naar voren opstoomde was al een plus. Hij knokte voor de overwinning en was ongelukkig in zijn aanvallende acties. Hij maakte de meeste kilometers. Ik vond de gehele voorhoede voor ons niveau prima. Joosten dikke voldoende, Mlapa maakt doelpunten, dus geen commentaar. Uiteindelijk hebben we gewonnen ondanks de afwezigheid van enkele sterren. Ik ben dolblij met de punten. Bij PEC mogen ze zich terecht zorgen maken: het ontslag van een goede trainer, kost veel geld en dat hadden ze beter kunnen besteden aan een extra speler. Fijne feestdagen!

   1. Goodie

    Als de primaire taak van een aanvaller is om de verdediger van een zwak spelende tegenstanders af te stoppen dan moet Steijn zich na laten kijken.

   2. marcel

    eens, Grot heeft verdedigend zijn steentje ruim bijgedragen (al had hij ook een penalty tegen kunnen krijgen), echter ik hoop toch echt niet dat dat zijn primaire taak was…….

   3. RuiverCity

    Helemaal mee eens Goodie. Zeker tegen een ploeg die in een zware dip zit.

   4. Gerardus

    Vergeet niet dat vorig seizoen de problemen van Zwolle kwamen door het constant opkomen van Ehizibue en het naar binnen trekken van de buitenspeler aan die kant. Daar had VVV het toen heel moeilijk mee dus ik kan mij er wel iets bij voorstellen dat dit zijn primaire taak was want anders speel je hun zo in de kaart. Ehizibue kwam evengoed nog heel veel op maar gelukkig kon Grot dit wel herstellen.

 2. De Realist

  Ik ben heel blij met de 3 punten en we gaan erin blijven, daar ben ik van overtuigd. VVV gaat die 11 of 12 punten nog wel halen in de 2e seizoenshelft. Het spel van VVV was weer niet echt om aan te zien. (Reactie van van Polen na de wedstrijd:Die gasten willen gewoon niet voetballen”) De beste (of minste slechte) aanvaller was Joosten. Mlapa en Grot is af en toe gewoon lachwekkend om te zien. Kan onze grote Luc Nilis deze 2 lange slungels nou helemaal niks leren ? Verder vond ik Susic ook goed spelen. We mogen blij zijn dat we hem ingeruild hebben voor Leemans. Hij was vrij onzichtbaar, net als Vito. Vito en Clint dachten het even hogerop te zoeken, maar het gaat nu degradatievoetbal voor hun worden. Verder geen slecht woord over Vito en Clint, maar ze zullen het zich toch anders voorgesteld hebben. Zo nu de koppies even allemaal leegmaken in de winterstop en dan er weer fris en fruitig tegenaan. Danny Post zal er dan ook weer gelukkig bij zijn. Wat is hij belangrijk voor VVV, ook qua coaching. Ik wens iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2019 !

  1. rongo26

   Vreemde reactie van meneer van Polen. Zelf 0 schoten op doel! Het was niet best, maar in deze fase waarin VVV zit, zijn 3 punten cruciaal. Nu iedereen weer fit en uitgerust krijgen en dan gaat het niveau vanzelf wel weer omhoog.

 3. chretien

  Geschrokken van het niveau van PEC. Kijk wij wilden persé winnen. Zij speelden zeer slecht, wij iets minder. Dolblij met de overwinning, maar had toch 4 of 5-0 moeten worden. Zonder Post wordt het moeilijk. Zalig kerstmis

 4. OooLGooO

  Trots op het tesultaat van de 1e seizoenshelft. Speltechnisch valt er het eea van te zeggen, maar wie kan hier wat van zeggen als we gedeeltelijk 7e staan?!
  Wij hebben gewoon beperkt/goede voetballers voor vvv begrippen. Ook Mlapa 6 goals, 2 assist en Grot 2 gaols, 1 assist. Beiden zijn wisselvallig, maar we moeten wel inzien dat dit een teamprestatie is.
  Zoals Valcx op Fox zei; we zijn bezig om aflopende contracten te verlengen en gaan hiermee door in januari. Wij zullen niet actief zijn op de transfermarkt deze winterperiode. Kan iedereen deze illusie ook meteen terug in de broekzak stoppen?

 5. De Realist

  Ik verwacht ook geen nieuwe spelers in de winterstop en dit zou waarschijnlijk ook kapitaalvernietiging zijn. Het doel is handhaving en laten we eerlijk zijn, dat moet lukken als je in de 2e seizoenshelft nog 11 of 12 punten moet halen. (Hoe slecht het vorig seizoen ook ging na de winterstop) Ze kunnen het geld beter in de zomer spenderen. Come on Venlo !

 6. aoje

  Belangrijke 3 punten en een goede 1e seizoenshelft. Wel slechte pot gisteren. Jammer dat Samuelson geen kans krijgt. Ik denk dat die veel creatiever en fanatieker is dan Opoku, want daar kreeg ik de krets van. Contstant in de dekking en geen loopacties naar voren. Hij oogt moe en lui. Geen rendement. Linthorst bevalt me elke wedstrijd beter. Nu maar kijken of we ons in de 2e seizoenshelft op tijd veilig kunnen spelen. Al met al doen we het prima. Eerst maar eens kerstmis en nieuwjaar. Hup VVV !

 7. De Realist

  Mlapa en Grot zijn inderdaad ongelukkig in hun acties de laatste weken. We moeten met Grot wel een beetje voorzichtig zijn. Hij werd bij Leeds United ook regelmatig weggehoond door het publiek. Hier dreigt dat ook te gebeuren en hierdoor zal zijn zelfvertrouwen nog verder dalen. Laten we na de winterstop alle spelers positief ondersteunen en ze naar een plaats in de top 10 schreeuwen. Come on Venlo !

 8. mats

  Het voetbal was weer niet om aan te zien. Vooral Grot en Mlapa zijn soms tenenkrommend dan lachwekkend.

  Maar toch, Grot doet zijn werk, ook verdedigend en probeert wel acties naar voren te maken die beslissend kunnen zijn (Vito was niet veel beter, zeker niet verdedigend) en Mlapa scoort dus die doet sowieso wat ‘ie moet doen. Of hebben we liever die Duitser van vorig jaar die uitermate sympathiek was maar noooooooit scoorde. Ik weet wel wat mijn voorkeur heeft.

  Joosten was gisteren lekker bezig. Mooi om te zien. Linthorst kan wel wat, is scherp, heeft voetbalgogme…die wordt steeds beter en zou ik een plaats op ‘t middenveld geven naast Susic. Want die heeft gewoon iemand naast zich nodig die hem helpt zijn kleine foutjes te herstellen dus vandaar dat hij nu een Post of een Seuntjens naast zich mist. En nee, géén Opoku, want wat die staat te doen weet niemand behalve Steijn.

  Verdediging stond er gisteren toch maar weer gewoon. Rutten keihard gestreden…Kun ook, ondanks zijn traagheid bikkelde hij er steeds in.

  Het voetbal ziet er niet uit, maar we hebben 23 punten bloody hell….niemand begrijpt het maar toch is het zo.

  Twee dingen nog;
  Het geklaag over Grot en Mlapa vind ik niet geheel terecht. Aanvoer vanuit ‘t middenveld is niet goed. Ik denk dat je eerder Susic, Seuntjens en Opoku hierop aan moet spreken.
  Opoku moet sowieso gewoon uit de basis. Dat ziet iedereen behalve Steijn.

  De wissel in de 93e minuut was belachelijk en respectloos naar zowel Samuelsen als de tegenstander.

 9. De Realist

  De wissel in de 93e minuut was denk ik een publiekswissel en om Samuelsen mee te laten delen in de winstpremie. Wellicht heeft Steijn het er net voor de wissel met hem over gehad. We moeten hier niet te snel over oordelen. Wat mij betreft geen probleem deze wissel. Come on Venlo !

  1. jason

   Een wissel voor de winstpremie ? Wat krijgen ze 10 euro ?

   Maar zelfs als ze meer krijgen dan nog verdient deze jongen het niet om voor een halve minuut in te vallen. Samuelsen is gehaald voor de basis en kan daarin goed mee. Bovendien waren er een aantal die rijp waren voor een wissel al ruim voor tijd. laat hem dan op zijn minst een kwartier spelen. vvv zal er niet slechter op worden. (eerder beter) Nogmaals een waardeloze actie van Steijn.

   Lang leve De Koel

   1. Grad

    Inderdaad de zogenaamde publiekswissel had ook 5 of 10 min. voor het einde uitgevoerd kunnen worden. Was respectloos van Steijn, had hij maar eens de ballen om Opoku te wisselen, want hij presteert al weken onder de maat en is bij lange na niet de Opoku van voor de blessure

 10. Goodie

  De 3 punten zijn binnen en dat is het belangrijkste. Ik vond VVV zeker niet goed, maar wat wil je als 4 cruciale spelers afwezig zijn. Er is geknokt en met het benodigde geluk (domme rode kaart) komen we op 23 punten en staan we aan het einde van het weekend minstens 8 punten voor op de degradatiezone.

  Joosten en Linthorst speelden uitstekend gister. Joosten heeft eigenhandig de wedstrijd beslist. Cruciale overtreding op hem + mooi doelpunt. Hij heeft mij in de minuten tegen Vitesse en PEC mij overtuigd in de basis te horen.
  Linthorst had goede onderschepping maar was voornamelijk spelbepaler bij VVV.

  Tja en Grot dan… Je zou zeggen dat hij alles in zich heeft om perfect in dit team te passen. Groot, sterk en snel maar de simpelste dingen doet hij fout. Ballen die van de voet springen, ballen te ver voor zich uitspelen.

 11. Koelie

  Nu weer eens de wedstrijd “dood” gemaakt en de hele belangrijke punten gewonnen. Het was matig maar hopelijk is dit weer de ommezwaai naar een goede reeks. Die wissel van Joosten was een publiekswissel niets om over te zeiken en inderdaad lekker winstpremie voor Samuelsen. Met Uchebo clowns Grot en Mlapa viel er genoeg te lachen.

  Nog 8 maanden en is er eindelijk die nieuwe Hai tribune met fancafe die een eind maakt aan helft lang wachten op bier. Manmanman.

 12. mats

  Overigens vergat je tijdens de tweede helft volkomen dat we tegen 10 man speelden. Maar ja met Opoku erbij speelt VVV ook altijd met 10 man dus dat was dan niet zo vreemd.

 13. wuilus

  Heel tevreden met de 3punten, maar wat pijnlijk om te zien, dat je nog geen druk kunt uitoefenen op de tegenstander, terwijl hun maar met 10 man zijn. Als je zag hoe Emmen vvv onder druk zette toen? Ik weet wel dat er een aantal geblesseerde waren, maar het was echt verschrikkelijk om naar te kijken. Dot levert geen extra supporters op die naar het stadion komen.

 14. robvvv

  Heel belangrijke punten…Maar nog steeds staan de degradatiekandidaten nog in het zicht…
  Een wedstrijd waarin VVV met 11 tegen 10 niet echt het verschil kon maken.
  Wat me toch zorgen baart is het onvermogen om een wedstrijd te domineren. Ook nu werd PEC niet echt teruggedrongen en zag ik optisch geen verschil. PEC was slecht maar VVV kon er niet van profiteren. Hoeveel uitgespeelde kansen hebben ze feitelijk gehad ? Tekenend was dat de overwinning uit 2 dode spelmomenten moest worden veiliggesteld.

  Bedroevend om te zien hoe Grot en Mlapa continue ruzie met de bal hadden. Een groeibriljant hebben we wel weer in het midden : Lindhorst . Zo gauw hij de schroom van zich afgooit (met zijn 18 jaar toont hij nu al meer lef dan menig ander in dit elftal) is hij de nieuwe Honda…… mark my words! .. Vele jaren geleden zei ik hetzelfde over Stan Valkx .. (niet de vergelijking met Honda uiteraard , maar ik zag destijds in hem een speler voor het Nederlands elftal en ik kreeg gelijk).
  Ik zie veel negatieve commentaren over Jonathan Opoku… zijn spel is uitermate flegmatiek en oogt ongeïnteresseerd maar hij werkt zich binnen zijn mogelijkheden uit de naad. Mag ook eens gezegd worden. Van de andere kant .. eens een basisplaats voor een ander (bijv Samuelsen ) zou een optie zijn om de boel weer eens op te stoken.

  En een opmerking voor de criticasters: ja.. in ben VVV supporter en al 59 jaar …. Ik heb alle ups en downs meegemaakt . met een beetje meer flair gaan we nog een hoop plezier beleven in de Koel de komende maanden.!!

 15. robvvv

  Rest me alle VVV supporters een Gelukkig Kerstfeest en een voorspoedig, gezond en sportief 2019 te wensen met een hopelijk vreugdevol verder verloop het het seizoen…

 16. Gerardus

  Het was eigenlijk een vrij saaie wedstrijd zonder echte spanning en met een zeer zwak PEC dat zichzelf in de kaart speelt met een achterlijke rode kaart. Alleen na de 1-0 en de rode kaart ging VVV wel slecht voetballen en met name Susic was tot aan de rust dramatisch, overigens wel heel erg goed die penalty binnengeschoten. Hij had een aantal keer echt dom balverlies. Eigenlijk had VVV in de tweede helft weer ouderwets de controle en was je ook niet echt bang dat PEC een goal ging maken, ze hebben dan ook niet voor niets geen schot op goal gehad.

  Waar ik mij wel aan erger is Grot, in die jongen zit zoveel meer dan dat hij steeds laat zien. Het is echt een tank die snel is en een goed schot heeft maar hij gaat bijna nooit zijn tegenstander voorbij. Pas richting het einde van de wedstrijd zag je dat een paar keer. Dit is gewoon zonde want hij kan ook echt veel beter dan hij laat zien. Bij Mlapa heb ik af en toe het gevoel dat hij wat ritme mist na zijn jaren blessureleed, het is af en toe zo knullig hoe hij de bal verspeeld. Hij heeft als VVV speler toch wel een aardig moyenne wat betreft het maken van doelpunten en ik denk eerlijk gezegd wel dat als hij steeds langer fit blijft hij er in de tweede seizoenshelft weer een mooi aantal gaat maken en ook steeds beter zal gaan spelen.

  De lichtpuntjes waren toch echt wel Joosten en Linthorst. Joosten was eigenlijk bij ieder belangrijk moment betrokken en heeft ook veel dreiging en snelheid. Linthorst was de sterkst spelende op het middenveld en had zeer weinig balverlies en ging ook steeds beter spelen, ook al was het tegen tien man. Nog een jaartje rustig zijn wedstrijdjes meepikken en over twee jaar hebben we dan een goede middenvelder uit de eigen jeugd op het middenveld staan, mooier kan niet.

  Iedereen fijne feestdagen toegewenst!

  1. Grad

   Grot wordt vaak, naar mijn mening, verkeerd aangespeeld. Veelal krijgt hij de bal in de voeten en dan heeft hij problemen met het passeren van de man. Wordt hij in de diepte en op snelheid aangespeeld dan is hij op z’n sterkst en passeert hij met z’n snelheid ook gemakkelijk zijn tegenstander.

   1. Je mag van een betaald voetballer op dit niveau toch verwachten dat een aanvaller een mannetje kan passeren en niet alleen maar hard achter een bal aan kan rennen die in de diepte gespeeld wordt,

 17. twiggy11

  Ik hoop dat de trainer het nu heeft gezien dat Joosten wel degelijk in de basis moet staan die jongen brengt snelheid en slimheid in de voorhoede dat kan ik van grot niet zeggen en ook niet van opoku volgend jaar maar starten met Joosten en samuelson op de vleugel ten koste van grot en als post weer fit op de plaats van opoku .

Leave a Reply