VVV-Venlo sluit seizoen af met overwinning op Jong FC Utrecht

VVV-Venlo heeft afgelopen vrijdag, in de laatste wedstrijd van het seizoen, gewonnen van Jong FC Utrecht. Op Sportpark Zoudenbalch werd het uiteindelijk 2-3 voor de Venlonaren.

VVV begon de wedstrijd wat aarzelend. Vooral de verdediging leek tamelijk instabiel; logisch gezien de vele blessures en verschuivingen in de achterhoede. Het centrale duo De Boer-Kluskens leek in de openingsfase niet opgewassen tegen de aanvallers van Jong FC Utrecht. Maar gelukkig deed Lukas Zima – die de voorkeur kreeg boven Delano Van Crooij – het degelijk, waardoor de openingstreffer van Jong FC Utrecht uitbleef. Buiten een slap afstandsschot van Sven Braken, kwam VVV aanvallend ook te kort. Maar gelukkig schoot Jong FC Utrecht ze te hulp. Centrale verdediger Van Den Hoek kopte de bal recht in de voeten van Rayan El Azrak, die vrijuit mocht uithalen. Zijn inzet werd nog gered, maar de rebound werd door Nick Venema eenvoudig binnengewerkt: 0-1!
Lang bleef die voorsprong alleen niet staan. Amper vijf minuten later wist Jong FC Utrecht via de rechterflank op te stomen naar het doel van VVV en mocht Rijks de bal, kinderlijk eenvoudig, binnenschuiven. 1-1. Hierna volgde een fase waar eigenlijk alleen maar Jong FC Utrecht aanzette. Bijna wist Rijks ook zijn tweede van de avond te maken. In eerste instantie liet Zima de inzet ietwat knullig los, maar de rebound wist de Tsjechische keeper keurig te stoppen. En even later, tegen de verhouding in, wist VVV van deze gemiste kansen te profiteren. Na een klein halfuur spelen wist Kees De Boer de bal terug te koppen naar Mitchell van Rooijen, die bal van een paar meter afstand eenvoudig kon binnenwerken. En daarmee zette de middenvelder, tegen zijn oude club, de 1-2 op het scorebord! Hierna wist VVV wat meer van zich af te bijten en werd de bovenliggende partij, onder luid gezang van de meegereisde supporters. Kansen volgden er alleen niet meer in de eerste helft.

Vroeg in de tweede helft wist Jong FC Utrecht helaas langszij te komen. Van buiten de zestien wist Mallahi de bal prachtig in de linkerbovenhoek te krullen, 2-2… En enkele minuten later was het diezelfde Mallahi die ook de voorsprong op zijn schoen had. Simon Janssen gleed uit, waardoor de Utrechtse aanvallers vrijuit richting het doel van Zima konden spelen. Maar gelukkig wist de lat het schot van Mallahi te blokken. Daar kwamen we goed weg, zeg…
Het was een fase waarin VVV eigenlijk weinig in te brengen had. Dankzij de reddingen van Zima, die tot twee keer toe een schot van 2 meter afstand wist te stoppen, bleef de voorsprong voor Utrecht uit. Maar slechts één minuut later wist VVV eindelijk weer eens een kans te creëren. Venema hervatte het spel met een snel genomen vrije trap en stuurde Janssen weg. Hij zette de bal uitstekend voor en Braken schoot deze voorzet heerlijk binnen. 2-3! Wát een knal.

En met de voorsprong op zak kon VVV iets meer vrijuit voetballen. Zo’n twintig minuten voor tijd wist Ian Hussein Ngobi (die een prima wedstrijd speelde) bijna zijn eerste goal te maken, maar tot twee keer toe redde de Utrechtse keeper. Buiten een schot van Braken, die rakelings langs de paal af ging, creërde beide ploegen niet veel kansen meer. En na 92 minuten floot scheidsrechter Gerrets af voor het einde van de wedstrijd, waardoor VVV met 2-3 wist te winnen van Jong FC Utrecht – de eerste overwinning op een belofteteam dit seizoen! En daar hebben de jongens ook goed voor gestreden, ondanks dat er niets meer op het spel stond.

En dit was het dan. Dit was het seizoen 2021/22. Dit is dan ook het moment om jullie te bedanken voor de steun afgelopen seizoen, in de reacties, op de sociale media etc. Bedankt! Op naar een véél mooier ’22/23, maar eerst gaan we ons deze zomer richten op transfergeruchten, oefenduels en daarna het nieuwe hoofdstuk in de jacht naar promotie. We hebben er zin in!

Scoreverloop:
19′ Venema 0-1
24′ Rijks 1-1
32′ Van Rooijen 1-2
51′ Mallahi 2-2
62′ Braken 3-2

Gele kaarten: Johansson, El Azrak, Van Rooijen en Timber

Opstelling VVV-Venlo:
Zima; Ngobi, Kluskens, De Boer, Janssen; Van Rooijen, Johansson, El Azrak, Schroijen (84′ Van Dijck); Venema (89′ Roemer) en Braken

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nijhuis; Culhaci, Van Den Hoek, Timber, Eerstelling; Lottin, Ikeshita, Alou (62′ Sellouf); Fernandes, Mallahi en Rijks

29 Responses

 1. De Realist

  Toch nog net op de valreep (dankzij Hellemond) 10e geworden en dus net in het linkerrijtje. We zijn uiteindelijk de best of the rest geworden zullen we maar zeggen. Al met al een teleurstellend seizoen en het kan volgend jaar alleen maar beter gaan zou je denken. Come on Venlo !

 2. chretien

  De nabeschouwing gezien. Mooie wedstrijd lijkt me. Mooie doelpunten. En dat met een ernstig gehavend elftal. We eindigen met een uitzege en in het linker rijtje!

  We moeten accepteren dat we de nacompetitie bij lange na niet hebben gehaald. Laten we er “blij” om zijn, want daar horen we niet thuis.

  We hebben een net niet behoorlijke selectie.

  Afscheid nemen van enkele “net niet” spelers en 3-4 juiste spelers erbij gaan we volgende seizoen lekker in de top meespelen om de prijzen.

  FORZA VVV!

 3. Ievel Knievel

  Je komt 9 punten te kort voor de play offs. Precies die drie wedstrijden die je niet had hoeven verliezen na de winterstop. Play offs waren gewoon haalbaar geweest. Ook met deze selectie. Zij het net.

  1. supportertje

   Ik ben blij dat ze niet de play-offs gehaald hebben, ze zijn er gewoon niet klaar voor, en te wisselvallig. De play-offs waren na een wedstrijd al afgelopen geweest. Kater voor ons en de spelers was het gevolg geweest. En met alleen deze spelers de ED in was een onmogelijke opgave geweest. Gewoon de realiteit dus. Op naar het volgende jaar, en dan echt voor de play-offs.

 4. Voor Braken is het jammer dat het seizoen er op zit, want hij zit net helemaal in de juiste flow. Hij knalt ze er lekker in moet ik zeggen en laat zien dat hij een prima spits is in het zestien meter gebied, mits hij de juiste ballen krijgt en een beetje ruimte…
  In de voorbeschouwing las ik dat volgens de Limburger VVV verder wil met Venema en El Azrak. Guy Jongen heeft zijn twijfels, dat snap ik want ze hebben wel heel wisselvallig gespeeld.
  Toch denk ik nog steeds dat ze, mits in een betere vorm, aanwinsten zijn.
  Ik zou ze nog een jaar proberen te huren, met optie tot koop. Het eerste van FC Utrecht gaan ze zeker niet halen lijkt mij, dus voor hun lijkt me dat ook een prima optie. En dan inderdaad zoals Chretien zegt nog minimaal 4 nieuwe echte versterkingen (keeper, centrum – en vleugelverdediger, buitenspeler met een goeie actie en dito voorzet) en dan gaan we meedoen voor de nacompetitie volgend seizoen!

 5. lucien1978

  Gewoon een reëel seizoen. Op het begin van het seizoen had geen een trainer voorspeld dat VVV in de top 10 zou eindigen.

  Met deze selectie gewoon gepresteerd naar behoren. Niet goed en niet slecht.

  Nu doorgaan en doorselecteren.

 6. RuiverCity

  Venema en Braken zijn beiden goede spitsen voor VVV. Probleem is alleen dat VVV veel te weinig in de 16 van de tegenstander komt, omdat er geen druk naar voren gezet kan worden. Daar schuilt het grote probleem. Ik lees nu al weer berichten dat mensen hier denken dat we volgend seizoen met een paar versterkingen om de promotie mee kunnen gaan doen. Dat hoopt iedereen natuurlijk, maar het grote probleem is het geld. VVV heeft de laatste jaren niet echt goodwill in de regio gekweekt wat betreft sponsoren en supporters.

  1. Het klopt wel dat we veel te weinig in de 16 komen, maar dat was in het laatste seizoen in de eredivisie ook, terwijl Giakoumakis (een typische 16 meter spits) toch topscorer werd van de eredivisie, dus dat zegt niet alles…
   Toch denk ik het vooral ook met de aanvoer te maken heeft. We hebben b.v. geen Van Crooij meer die de daar heel goed in is, dus daar moet aan gewerkt worden…
   Weinig geld is niet altijd het enige probleem, de juiste spelers halen en een goed team smeden is een veel belangrijker issue op dit moment denk ik. En meedoen voor een plek in de nacompetitie (bij de eerste acht, misschien negen) mag je wel als doestelling nastreven bij een club als VVV lijkt mij…

 7. Depor

  Jammer dat spelers als Roemer, Essanoussi en Van Dijk zich niet hebben ontwikkeld. Daar hadden deze spelers ideaal de mogelijkheid voor dit seizoen en ook genoeg kansen voor gehad. Ze komen echter te kort voor dit niveau.

  Hopelijk kunnen de gebroeders Munsters, Smans en Kluskens komend seizoen doorgroeien naar een vaste basisplaats.

  Verder staat er denk ik een mooie basis met spelers als Koglin, Dirks, Janssen, de Boer, Sedlatek en van Rooijen. Hier op verder bouwen zoals dit ook in de tijd van Meeuwis en van Kouwen gebeurde.

 8. spits

  Een 10 de plaats is te weinig maar meer zat er niet in.
  We weten nu precies wat de huidige selectie kan en wat niet. En het is niet genoeg. We kunne dus gericht werken aan verbetering en hopelijk is er (1) genoeg scoutingwerk gedaan (2) genoeg geld beschikbaar om de selectie te verbeteren.

 9. idderzienmeining

  Ik las ergens voorbij komen dat VVV zich heeft versterkt / gaat versterken met Tyrese Duijker … een 20 jarige centrumspits uit Amsterdam die via Volendam in Roemenië was beland …

  Kijken of VVV dit snel bekend maakt ?

 10. Mooi stukje inderdaad weer in Venlo van binnen, waarvoor dank Supportertje.
  Als kritische kanttekening wil ik daarbij wel vermelden dat het inderdaad belangrijk is dat een spelersgroep conditioneel naar een hoger niveau wordt gebracht.
  Maar ik verwacht ook dat een goeie trainer spelers ook op technisch en tactisch gebied beter maakt en dat er ook automatismen worden ingeslepen in het spel. Daar zie ik echter mede misschien door de vele blessures weinig van terug.
  Bovendien lijken te veel spelers nu al aan hun plafond te zitten, dus ik hoop dat er deze zomer het nodige gaat gebeuren…
  Gisteren trouwens nog de nacompetetiewedstrijd van De Graafschap gezien, wat een matig elftal is dat zeg, maar blijkbaar zijn wij nog minder…

 11. supportertje

  Denk dat dit redelijk bij de realiteit komt, van wat er daar werd geschreven. Er komen wat nieuwe spelers aan. Ben zeer regelmatig bij de trainingen van het team, en de laatste weken wat spelers voorbij zien komen. Zij kwamen een kijkje nemen bij de trainingen, en de sfeer proeven bij VVV.

   1. chretien

    Ja, zeker als je bedenkt dat het vanzelfsprekend is dat er mutaties zullen zijn. Beetje interessant doenerij lijkt me.

   2. supportertje

    Wil je een hint, een er van speelt er nu in Italië en is nu transfer vrij. Heeft eerst in Nederland gespeeld bij een KKD club, en daarna gegaan voor zijn kansen in dat land. Maar uiteraard is het geen zekerheid.

  1. supportertje

   Chretien, sorry ik heb er meer gezien de laatste weken. Maar helaas komen ze zich niet voorstellen zoals is geschreven. Probeer wel wat met vragen hier en daar, maar meer als we zijn rond aan het kijken krijg je niet.

   1. supportertje

    En als ik het al weet, hoort de primeur bij de club, en niet bij mij of op dit forum.

 12. Kom op jongens, supportertje is bij veel trainingen, ziet vreemde gezichten en denkt dat dat evt. nieuwe aanwinsten zouden kunnen zijn en de sfeer willen proeven, lijkt mij geen vreemde gedachte…
  Geen van deze spelers zal op supportertje afstappen zich voorstellen en daarbij melden dat ze nieuwe spelers zijn voor VVV-Venlo. Als het rond is zullen we dat via Word of de officiele kanalen horen, dus we moeten geduld hebben…

Leave a Reply