VVV-Venlo sluit eerste seizoenshelft af met overwinning op FC Den Bosch

VVV-Venlo heeft afgelopen zaterdag de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning op FC Den Bosch. Het was, ondanks de vele lagen kleding en het hossen, vreselijk koud in Stadion de Vliert, waar de Venlonaren uiteindelijk met 0-2 wonnen. 

Lang hoefden de 148 meegereisde uitsupporters niet te wachten op een goal. VVV leek profijt te hebben van de epische (maar tikkeltje overdreven) opkomstmuziek, die zo uit een Marvel film zou kunnen komen. Na amper drie minuten tijd combineerde Daan Huisman en Kees De Boer uitstekend rondom de zestien en haalde Huisman hard uit. Zijn schot belandde feilloos in de bovenhoek: 0-1! Hierna pakte VVV goed door. Een aantal minuten later zette Huisman voor, na een uitstekende counter, maar de inzet van Sven Braken werd gestopt door de doelman.

Na 24 minuten leek VVV de voorsprong te verdubbelen. Een geweldige aanval kwam bij De Boer terecht, die de voorzet van Huisman binnen kon lopen. De grensrechter vlagde echter al snel voor buitenspel van de Vitesse-huurling. Vanuit het uitvak was het lastig te zien, maar het leek er op dat Huisman géén buitenspel stond.

Vlak voor rust creëerden beide ploegen nog één kans. Eerst was het Hammouti namens FC Den Bosch, die een voorzet binnen kon schieten, maar zijn schot ging langs het doel van Van Der Gouw af. En in de nastoot kregen de geel-zwarten nog een kans. Richard Sedlacek schoot van afstand op doel, maar wederom bracht doelman Van Der Steen redding.

Een prima eerste helft voor de Venlonaren. De opbouw, waar ik me de afgelopen weken op ergerde, ging eindelijk weer wat sneller, waardoor VVV veel meer kansen creëerde. 

In de tweede helft kreeg Den Bosch de eerste mogelijkheid. Ahannach haalde uit binnen de zestien uit, maar Van Der Gouw bood geweldig redding! En ook de volgende kans was voor de Brabanders. Verbeek zette voor richting Konings, die de bal vogelvrij kon binnenkoppen omdat Ketting hem helemaal kwijt was, maar de aanvaller kopte de voorzet wonderbaarlijk genoeg naast. 

Buiten wat afstandschotjes van VVV, leken ze in deze fase iets meer in te zakken. Na een dik uur kreeg FC Den Bosch een hoekschop. Ditmaal was het Brian Koglin die zijn tegenstander uit het oog verloor, waardoor Sven Braken ternauwernood redding moest brengen op de doellijn. Hierna kreeg VVV weer wat meer lucht: het spel van Den Bosch zakte naar een bedenkelijk niveau en VVV hield het achterin prima dicht. Het was jammer dat de vele kansen niet afgemaakt werden, want daardoor laat je Den Bosch te lang in de wedstrijd. Maar gelukkig was het Braken (wie anders) die de wedstrijd in het slot gooide. Uit een Venlose hoekschop kopte de Maastrichtenaar de 0-2 binnen!

We hadden onszelf nog meer kunnen belonen, 0-4 was namelijk niet overdreven geweest, maar ondanks dat heeft VVV uitstekend gewonnen van Den Bosch. En daarmee sluiten we de eerste seizoenshelft af – waar we afgezien van de wisselvallige periodes toch zesde staan op de ranglijst. Een positie waar we met deze concurrentie, deze selectie en de afgelopen paar maanden héél tevreden meer kunnen zijn.

Na de WK-break neemt VVV het 11 december op tegen hoogvlieger MVV Maastricht. Tot dan!

Scoreverloop:
3’ Daan Huisman 0-1
81’ Sven Braken 0-2

Opstelling VVV-Venlo:
Van Der Gouw; Dekker, Ketting, Koglin, Janssen; Klaasen, Sedlacek, Huisman (94’ Kristinsson), De Boer (91’ Van Rooijen) Johansson (82’ Verheijen) en Braken (82’ Venema).

Opstelling FC Den Bosch:
Van Der Steen; Mulders, Maas, Van denBogert, de Groot (59’ Patoulidis); Ahannach, van den Heijden, Hammouti; Konings (82’ Cordoba), Möller en Verbeek. 

Omslagfoto van vvv-venlo.nl

40 Responses

 1. RuiverCity

  Prima wedstrijd van de Venlonaren met een paar uitblinkers (Ketting, Johannson, Sedlacek en Braken). Eens te meer wordt duidelijk dat Dekker (vooral qua spelinzicht en techniek) en Simon Janssen (duelkracht) dit niveau niet aankunnen. Sedlacek NOOIT meer op rechtsback zetten. Wat verzet hij een bergen werk op het middenveld. In de winterstop toch proberen om twee flankspelers te halen.

 2. wuilus

  Heerlijke wedstrijd van vvv. Blijft zonde dat ze dit “nog” niet in de koel hebben kunnen laten zien.
  Als er in de winterstop nog een linksback gehaald kan worden, dan kunnen ze nog eens verrassen na de winterstop, want helaas, Simon dat kan echt niet meer

 3. FC VVV03

  Prima pot van VVV! Vaak veel kritiek gekregen, maar wat speelde de Boer een lekkere wedstrijd. En jongens…wat mogen wij in onze handen knijpen met Johansson. Voetbaltechnisch veruit de beste en wat een schande dat hij vorig jaar zo weinig gebruikt is.

  1. mats

   De Boer speelde idd beter dan ooit. En ik ben bepaald geen fan. Misschien ligt het dus wel aan de positie waar hij speler en past een ‘Opoku-rol’ hem beter.

   Met ene aanvallend ingestelde !
   Huisman daarachter en Brake/Johansson daar weer omheen zwervend (afgewisseld met Venema en Verheijen) .

   De mannen daarachter Sedlacek en Klaassen die vroeg mee storen, verdedigend werk doen maar ook een pass vooruit kunnen geven

   Goh, het wordt nog eens wat.
   Nu nog Dirks terug ipv Koglin, en twee nieuwe backs. Hoppa!

 4. Geelzwart

  Laat dit elftal nu eens een paar wedstrijden in dezelfde formatie spelen en ga dan pas kijken wat er nu echt nodig is. Wat me wel op viel in de wedstrijd is dat het middenveld veel ruimte laat aan de zijkant, waardoor de backs keuzes moeten maken. Als de middenvelders niet snel genoeg aansluiten krijg je 2 tegen 1. Den Bosch speelde dit niet slim uit, maar tegen betere ploegen breek dit op.

  1. mats

   Maar dan heb je ook gewoon betere backs nodig…. je kunt dat niet alleen wijten aan het middenveld… die hebben we ook nodig voor de pass vooruit…..anders krijg je dus alleen maar die lange ballen……. en die passes breed en terug….dus ja laat het zo maar een tijdje staan , maar volgens mij is het wel duidelijk dat we qua backs meer power nodig hebben.

   1. Mats, Dekker vind ik een prima back op dit niveau. Moet wel werken aan zijn pass en voorzet als hij opkomt, ik weet dat dit een probleem is dat al langer speelt, maar toch hoop ik nog steeds dat hij daar progressie in gaat boeken.
    En Janssen is idd (verdedigend) geen back. Stond weer 1x totaal verkeerd opgesteld, waar gelukkig geen goal uit viel. Als opkomende back vind ik m wel steeds sterker worden, m.n. in de combinatie en met af en toe een prima schot of steekpass…

 5. Ik heb gisteravond de wedstrijd integraal teruggekeken. Her 1e half uur vond ik nog best veel onnauwkeurige balpassing en onnodig balverlies, maar wat wel gelijk opviel was dat het weer goed stond.
  Net als uit tegen NAC en jong Ajax was het voor FC Den Bosch heel lastig om er doorheen te komen en ergens een gaatje te vinden. Voorin werd vroeg gestoord, waardoor FC Den Bosch nauwelijks een fatsoelijke aanval kon opzetten of de bal kwijt kon. Ik vind het toch knap dat Kruys dit met het team voor elkaar heeft gekregen, en dat maakt VVV in uitwedstrijden voor veel tegenstanders een lastige opponent.
  Wat deze wedstrijd dan wel weer xtra opleverde was dat er ook best aanvallend gespeeld werd en er af toe mooie combinaties te zien waren.
  Jammer dat niet alle kansen benut werden, anders hadden we nog met meer doelpunten verschil kunnen winnen…
  Even wat aandacht voor individuele spelers.
  Van der Gouw keepte een prima wedstrijd en heeft over het algemeen ook goede spelhervattingen, dus inderdaad laten staan als Zima weer helemaal hersteld is, want het is ook onze keeper voor de toekomst.
  Achterin was Ketting – m.u.v. die ene onachtzaamheid uit het wedstrijdverslag – de uitblinker en de organisatie was daar helemaal op orde.
  Op het middenveld is Sedlacek een echte terriër. Is overal te vinden en staat zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje. Heeft zich op deze manier in het elftal gespeeld en is inmiddels onmisbaar, dus altijd opstellen!
  De Boer kan door Sedlacek aanvallend en in de combinatie ook meer doen, wat gisteren goed uitpakte. Hoeft daardoor ook verdedigend minder te doen, wat sowieso toch al veruit zijn zwakste kwaliteit is, Sedlacek vangt die tekortkomingen van de Boer uitstekend op.
  Huisman, hier nog niet genoemd in de reacties speelde ook uitstekend!
  Was de laatste wedstrijden wat minder, maar gisteren liepen veel aanvallen over hem en hij bekroonde zijn spel met een prachtige goal!
  Johansson was gisteren ook weer een van de uitblinkers. Een plaag voor de Bossche verdedigers met zijn dribbels. Als hij nou nog wat progressie zou boeken in de afwerking (schieten op goal), wordt het echt een topper! Ook altijd opstellen!
  En Braken, is absoluut een uistekende spits geworden onder Kruys, iets wat er vorig seizoen nauwelijks uit kwam.
  Balvast, scoort veel, slimmigheidjes (goal van gisteren). Je merkt aan alles dat hij baat heeft bij het vertrouwen dat hij van Kruys krijgt.
  Tevreden over de plek op de ranglijst en het behaalde aantal punten.
  Hoe we uit moeten spelen is duidelijk en werpt z’n vruchten af, nu nog aan het werk om in thuiswedstrijden beter voor de dag te komen…

  1. Goodie

   Helemaal met je eens. Ketting is veruit de beste verdediger die we hebben. Gelukkig ligt die voor 3 jaar vast.
   De laatste weken zien we de Sedlacek van voor zijn blessure weern onmisbaar op het middenveld.
   Vorige week had ik kritiek op zowel Huisman als de Boer, maar beide deden het prima dit weekend.

   Het waren trouwens broodnodige punten. Over 2 weken krijgen we MVV en een week later Eindhoven.
   De kans bestaat dat je over 3 weken op hetzelfde aantal punten staat.

 6. jurgen

  Als VVV er zin in heeft en ze spelen een uitwedstrijd, krijgen ze over het algemeen meer ruimte en dat bevalt ze goed. Thuis echter, als de tegenstander inzakt en je moet het spel zelf maken en de ruimtes worden kleiner, dan wordt het lastiger. Tot nu toe, over het algemeen, goed gedaan.

 7. Relax its only Soccer

  Zo zie je maar weer, jonge spelers té snel afzeiken als ze even niet lekker gaan. Zo staat ‘onze’ Haji Wright voor de VS wel mooi op het WK. Dus … wees voorzichtig met te snel oordelen van onze jonge spelers …

  1. Wat suggereer je nu? Haji Wright was op dat moment gewoon 1 van de slechtste spelers die in in 40 jaar voor VVV heb zien spelen.

   99,9 procent van die jonge spelers waar je het over hebt speelt inmiddels bij clubs als Wittenhorst, Deurne, De Treffers, SV Venray, UNA en EVV Echt. Maar als er dan 1 speler in die 40 jaar het WK haalt gebruik je die om een punt te maken?

   1. Leonardus

    Lul niet man. Jij was het ook die Zima bij een oefenwedstrijd al na 1 helft afbrak tot aan de grond. Daar zat je ook fout net zoals bij Wright. Fouten moet je ook toe kunnen geven!

   2. Wat betreft Haji Wright: volgens mij zijn er wel veel slechtere spelers voorbijgekomen de afgelopen 40 jaar. Ik hoorde Maaskant vanmiddag bij VI zeggen dat uit de cijfers bleek dat Wright een van de hoogste scores wat betreft expected goals
    had in de eredivisie toen hij bij ons speelde. Toen hebben ze er veel trainingen aan besteed om hem te laten scoren in wedstrijden, het heeft helaas niks opgeleverd. Uiteindelijk is hij topscorer geworden in Turkije, dus wie weet waar het aan ligt mag het zeggen…
    Maar om nou te zeggen dat hij de slechtste speler was in de afgelopen 40 jaar? Eh nee…
    Je kunt wel zeggen dat het er totaal niet uit is gekomen in zijn periode bij VVV, dat dan weer wel…

 8. chretien

  Nog even dit. Onlangs kondigde VVV aan dat er dit jaar geen HTM zou worden gespeeld.

  Ze, VVV, zouden “achter de schermen druk in gesprek zijn geweest met meerdere potentiële tegenstanders….

  Uiteindelijk niet gelukt: De potentiële tegenstanders niet naar Venlo wilden komen…

  VVV betreurt het dat het niet mogelijk is om een waardige Herman Teeuwen Memorial te organiseren.

  Hoe kan dit? Ik heb zo mijn twijfels. Alle clubs gaan juist nu oefenwedstrijden spelen, drie weken lang staan de competities stil. Dus?

  Of wilde het management van VVV alleen spelen tegen clubs als Real Madrid, Manchester United, etcetera?

   1. supportertje

    Zou zo maar kunnen. wie het weet mag het zeggen. Denk dat Roda bij iedereen zwaar op de maag ligt.

   2. chretien

    Wat een vreemde reactie. Dat je begrip hebt voor de gemeente is al vreemd, maar je gaat wel heel ver met verwijzing naar Corona.
    Immers door Corona heeft VVV steeds zonder publiek gespeeld, dus bij al die wedstrijden geen publiek nodig.
    De gemeente en politie hadden juist ter “compensatie” kunnen suggereren klaar te staan voor een HTM tegen een grote tegenstander.
    Gemeente en politie moeten er zijn voor ons…

   1. Ievel Knievel

    Sorry hoor, maar dit is het riedeltje dat VVV IEDERE keer gebruikt om haar eigen straatje schoon te vegen.

    Grote clubs en clubs van naam kunnen helemaal niet en dat weet VVV donders goed. De politie kampt namelijk met personeelstekorten en enorme achterstanden, ook dankzij een overinzet tijdens corona. Kan noch de gemeente/ noch de politie iets aan doen. Een club van grootte of van naam vergt erg veel extra politie-inzet die op dit moment niet geleverd kan worden. Is dus gewoon niet/ nooit mogelijk. Dat is in het voorjaar al aan VVV bekend gemaakt. Dat VVV dan nog steeds denkt dit wel te kunnen fixen zegt iets over het gebrek aan intellect op de club en over de koppigheid van VVV (en dat ze beter niet hadden kunnen communiceren dat de HTM in het najaar ZEKER door zou gaan, terwijl er niets zeker was op dat moment). De politie en burgemeester als voorzitter van de veiligheidsregio hebben immers al duidelijk gemaakt aan VVV wat WEL kan en wat niet kan.

    (Wil VVV of een sponsor sowieso eigenlijk betalen voor die extra politie-inzet?> Dan nog is die capaciteit er waarschijnlijk niet eens. De criminaliteit in Venlo kan al niet erg goed aangepakt worden, gelet op het aantal dealers op straat en zeer zware drugscriminaliteit in de regio).

    Overigens ook lekker makkelijk van VVV. Weer de gemeente de schuld geven zonder zelf ook maar iets van duidelijkheid te geven. Erg dom, aangezien je nog langer dan vandaag en morgen met de gemeente door een deur moet. Het zoeken van een zondebok in de gemeente stapelt zich op. Niet altijd even terecht. Totdat de gemeente echt klaar is met VVV. Kan je dat nieuwe stadion (waar Marco al vanaf 2006 mee loopt te kutten) voorgoed vaarwel zeggen.

   2. kuebke

    Geef dan ook eens een naam van de grote club van formaat als je het toch weet.

 9. Ievel Knievel

  Sorry hoor, maar dit is het riedeltje dat VVV IEDERE keer gebruikt om haar eigen straatje schoon te vegen.

  Grote clubs en clubs van naam kunnen helemaal niet en dat weet VVV donders goed. De politie kampt namelijk met personeelstekorten en enorme achterstanden, ook dankzij een overinzet tijdens corona. Kan noch de gemeente/ noch de politie iets aan doen. Een club van grootte of van naam vergt erg veel extra politie-inzet die op dit moment niet geleverd kan worden. Is dus gewoon niet/ nooit mogelijk. Dat is in het voorjaar al aan VVV bekend gemaakt. Dat VVV dan nog steeds denkt dit wel te kunnen fixen zegt iets over het gebrek aan intellect op de club en over de koppigheid van VVV (en dat ze beter niet hadden kunnen communiceren dat de HTM in het najaar ZEKER door zou gaan, terwijl er niets zeker was op dat moment). De politie en burgemeester als voorzitter van de veiligheidsregio hebben immers al duidelijk gemaakt aan VVV wat WEL kan en wat niet kan.

  (Wil VVV of een sponsor sowieso eigenlijk betalen voor die extra politie-inzet?> Dan nog is die capaciteit er waarschijnlijk niet eens. De criminaliteit in Venlo kan al niet erg goed aangepakt worden, gelet op het aantal dealers op straat en zeer zware drugscriminaliteit in de regio).

  Overigens ook lekker makkelijk van VVV. Weer de gemeente de schuld geven zonder zelf ook maar iets van duidelijkheid te geven. Erg dom, aangezien je nog langer dan vandaag en morgen met de gemeente door een deur moet. Het zoeken van een zondebok in de gemeente stapelt zich op. Niet altijd even terecht. Totdat de gemeente echt klaar is met VVV. Kan je dat nieuwe stadion (waar Marco al vanaf 2006 mee loopt te k*tt*n) voorgoed vaarwel zeggen.

  1. supportertje

   Helaas klopt het dat VVV zo goed als rond was met een dikke club. Ook nog met een mooie grote aanhang van supporters. Denk dat hier nu net de kneep zat, ondanks het voorbeeldige gedrag hiervan.

 10. Oelie op zuid

  Politie inzet? Onzin. Vandaag hadden ze 20 agenten beschikbaar om snorfietsen en bromfietsen te controleren. Is een kwestie van ” prioriteiten stellen”. Brommertjes controleren brengt geld in het laatje. Vvv begeleiden kost geld.

  1. chretien

   Klopt wat je schrijft. Bovendien, de Nederlandse politie kon in de vakantie periode ook “all over Europe” assistentie bieden in badplaatsen en andere toeristische plekken. De Nederlandse politie assisteerde zogenaamde, omdat zij beter zouden communiceren met “rambammende” Nederlandse toeristen…….

   1. Ievel Knievel

    @Chretien

    Wens/ afspraak buitenlandse collega’s, omdat Nederlandse jongeren zich, in navolging van de Engelse, in de badplaatsen niet meer normaal kunnen gedragen en ook al niet met de autoriteit van de buitenlandse collega’s kunnen omgaan. Alsof ze in het buitenland zitten te wachten op cellen vol aan niet opgevoed Nederlands jongerentuig? Alsof iemand een nacht in de cel gooien geen geld kost en gratis is? Alsof de Spaanse politie niks beters te doen heeft dan dronken agressieve doorgesnoven nederlandse jonge lui van de straat te vegen? En die 2-5 agentjes die even elders aan het werk waren winnen het echt niet van die tientallen-honderden agenten die een voetbalwedstrijd vraagt.

 11. Ievel Knievel

  Wat een populistisch onderbuikgel*l hier.

  Er ligt in Nederland een eis van alle burgemeesters met een stad met een betaald voetbalorganisatie om tegenwoordig altijd politieinzetparaat te hebben bij een wedstrijd van de BVO. Dit, omdat het te vaak mis gaat. Niet alleen met eigen supporters, maar ook omdat hooligans van andere clubs dit soort wedstrijden aangrijpen om een potje te knokken. Vreemden uit andere steden dus.

  Bij een inzet van een betaald voetbalclub heb je het niet over een twintigtal agenten maar eerder over een honderdtal. Ook bij vriendschappelijke wedstrijden, zeker bij clubs met een grote aanhang, ook al zijn ze nog zo vredelievend.

  Die agenten komen niet alleen van het corps Limburg, maar ook uit andere regio’s want zoveel agenten kan Limburg alleen vaak niet leveren. Aangezien oefenwedstrijden vaak in de avond of weekenden gespeeld worden kost dat de politie dus overuren/ uitbetalen in verlof, of weekendsalarisregelingen> dus meer geld. Aangezien de manschappen er op dit moment niet zijn bij de politie kan het überhaupt niet. En de vraag is of die andere regio’s willen leveren.

  Scoortercontroles zijn helemaal geen onzin. Hoeveel mongolen rijden zichzelf of ANDEREN wel niet te pletter op niet deugdelijke opgevoerde brommers? Hoeveel drugrsgunnertjes crossen er in Venlo wel niet rond op brommertjes en scootertjes? Iets belangrijker dan een vriendschappelijke wedstrijd van VVV, die dankzij gepruts van VVV en gelieg van VVV nu een rommeltje is geworden. Lekker eerbetoon.

  Aangezien VVV al in april te horen heeft gekregen wat de stand van zaken was van politieinzet in sowieso de zomerperiode (want vakantie van ook agenten die al vele overuren hadden opgebouwd) en eigenlijk vrijwel het gehele jaar, kan VVV wel net doen alsof het niet haar schuld is, maar ze weten al een maand of 7 a 8 dat grote wedstrijden tegen grote clubs sowieso niet kunnen. Kan je wel net doen alsof je een grote vis aan de haak hebt geslagen, je weet ook dat die never nooit goedkeuring had gekregen. Lekker excuus dus voor je eigen falen. Blijf vooral het gepruts bij de club een hand boven het hoofd houden zou ik zeggen. Erg dom om steeds de zwarte piet bij de gemeente neer te leggen. Deze moet toch echt meewerken aan een nieuw stadion. Of aan een wijziging bestemmingsplan Koel.

 12. Hermano

  @Ievel Knievel,

  Waar lees jij in onderstaande stuk tekst dat VVV de driehoek/veiligheid de schuld geeft? In de zomer deden ze dat wel, nu toch niet?

  VVV besloot om de Herman Teeuwen Memorial uit te stellen omdat het alleen een nieuwe editie wil organiseren die eer aandoet aan de historie achter de wedstrijd. Vanaf dat moment is de club achter de schermen druk in gesprek geweest met meerdere potentiële tegenstanders, die uiteindelijk allemaal niet naar Venlo wilden komen of volgens de club niet van dusdanig formaat waren om een waardige Herman Teeuwen Memorial te organiseren. Om die reden moeten we nu helaas melden dat er dit seizoen geen Herman Teeuwen Memorial gespeeld zal worden. Hierover willen we graag op tijd duidelijkheid geven.

  1. Ievel Knievel

   @ Hermano

   Dat is wat VenloVVV (en anderen niet op dit forum) stellen. Staat inderdaad niet in de officiële verklaring van VVV. Wel in de verklaringen van afgelopen zomer.

 13. robvvv

  ESPN a.s. zondag ….. Roda JC- Heracles .is nog te begrijpen… maar Almere- ADO
  (nr.5 tegen nr. 17) ipv de Limurgse kraker VVV-MVV (nr.6 tegen nr.3 ) … Ik ga maar weer eens een mailtje sturen met de vraag waar dit op slaat…..

Leave a Reply