VVV-Venlo snel klaar met FC Den Bosch

VVV-Venlo heeft vanavond op zeer overtuigende wijze revanche genomen voor de zwakke vertoning tegen Jong-Ajax. FC Den Bosch werd vanaf de eerste minuut compleet overlopen door een ontketend Venloos team.

Het was reeds in de 3de minuut Melvin Platje die met een prachtige boogbal de keeper van den Bosch verschalkte, 1-0. De Venlonaren bleven echter van achteruit verzorgd voetballen. Het Venlose middenveld liet zich vanavond niet het kaas van het brood eten en bleef fel storen. Vooral Nijholt strooide met mooie dieptepasses richting Platje en Khalouta. Deze laatste maakte na een fraaie aanval de 2-0. VVV-Venlo zat hiermee al vrij snel op rozen.

FC Den Bosch kon hier bitter weinig tegenover stellen. Zodra VVV-Venlo balverlies leed ging het op jacht om de bal weer snel in bezit te krijgen. In balbezit werd de bal goed rondgespeeld en eindelijk werd er eens diepte gezocht. Iets dat we dit seizoen vaak gemist hebben. De 3-0 van wederom Melvin Platje kwam door goed doorzetten en overzicht behouden van Nijholt. Met deze ruime ongekend ruime voorsprong ging men de pauze in.

Na de pauze eenzelfde beeld. Het middenveld van de Venlonaren was constant in beweging. Er straalde een enorme geldingsdrang vanaf om de bal weer zo snel mogelijk in balbezit te krijgen. Had men de bal weer dan werd geprobeerd de voorwaartsen zo snel mogelijk in stelling te brengen.

De 4-0 kwam grotendeels op het conto van Ramon Voorn. Hij bleef doorjagen op de bal totdat hij een mooie voorzet kon afleveren. Vito van Crooy kopte de bal prachtig via de onderkant van de lat binnen.
VVV-Venlo liet hierna iets de teugels vieren maar bleef alert om de score op te voeren.

Niet alleen het middenveld maar zeker ook het centrale duo verdient vanavond een groot compliment. Buwalda en Promes hielden het hart van de verdediging dicht door tomeloze inzet en door op juiste moment in te grijpen. Tevens zagen we eindelijk weer eens een naar het middenveld inschuivende Promes of Buwalda waardoor een overtal situatie op het middenveld ontstond. Ook het dreigende opkomen aan de rechterkant van Guus Joppen was lang geleden.

FC Den Bosch had gedurende de gehele wedstrijd geen schijn van kans tegen dit VVV-Venlo.
Dat het uiteindelijk bij 4-0 bleef deerde niemand. De toeschouwers hadden vanavond eindelijk weer eens genoten van de geel-zwarten. Melvin Platje was de hele wedstrijd een plaag voor de Bossche verdediging.
In de eigen Koel werd de tegenstander de wil opgelegd en dat zien de supporters graag. Dat hierbij niet alles lukt is tot daar en toe. Maar de enorme gedrevenheid vergoedde veel.

Toch nog een kritische kanttekening over het wisselbeleid van trainer Maurice Steijn. Dat Buwalda werd gewisseld was logisch want hij scheen last te hebben van een blessure. Maar de wissel 5 minuten voor tijd, Elito voor Promes, druiste tegen elke logica in. Hierdoor moest Voorn namelijk achterin gaan spelen. Het lijkt er veel op dat Vito van Crooy, die er wederom helemaal doorheen zat, niet gewisseld mag worden.

Volgende week zaterdag wacht de laatste derby van dit seizoen. VVV-Venlo gaat dan op bezoek bij Fortuna Sittard. VVV-Venlo nadert met rassen schreden de top 5 van de Jupiler League. Hopelijk kan men de doorgaande lijn in Sittard doortrekken want dan lonkt niet alleen een goede eindklassering maar tevens de 4de periode.

Statistieken

VVV-Venlo – FC Den Bosch 4-0 (3-0)

Scoreverloop: 2. Platje (1-0); 14. Khalouta (2-0); 28. Platje (3-0); 55. Van Crooij (4-0);

Gele kaart: Nijholt (VVV-Venlo); Boddaert (FC Den Bosch)
Rode kaart:

Toeschouwers: 3.300

Scheidsrechter: Berben

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Buwalda (74. Maksimenko), Promes (87. Elito) en Fleuren; Post, Nijholt en Voorn; Khalouta, Platje en Van Crooij

Opstelling FC Den Bosch:
Heemskerk; Rutten, Hofstede, Van Huijgevoort en Statie; Boddaert (82. Seria), Maguire, Kabashi en Belterman (38. Thomassen); Maatsen en van der Sande (46. Bassou)

24 Responses

 1. Meuske

  Was Ajax zo goed en wij zo slecht of was Den Bosch zo slecht en wij zo goed? Ik kan het niet meer volgen maar wat was het genieten. Vol vertrouwen klopt mijn hart weer want als je zo speelt in de nacompetitie kun je iedereen pakken. Platje is echt een held en VVV moet alles op alles zetten hem te behouden want als het lukt om ook nog die jongen van de Topklasse te strikken dan gaan we volgend jaar echt knallen. Trots op os VVVke

 2. Goodie

  Eindelijk weer is genoten van VVV. Ik weet niet wat er gebeurd is, maar Platje en Khalouta bleven maar aan het combineren, ook terwijl ze er zelfs soms beter voor stonden gunden ze elkaar het doelpunt. Platje man of the match vanwege zijn 2 doelpunten, maar wat vond ik Voorn lekker spelen zeg.

 3. Meuske

  Waar blijven de reacties als er een klinkende overwinning is geboekt? Dat valt me altijd wel tegen hier op de site want als er verloren is dan stromen de reacties binnen maar bij winst valt er niets te zeiken en word er niks gepost. Kom op we mogen ook wel eens positief reageren richting spelers. Forza VVV

  1. supportertje

   Meuske, een dijk van een wedstrijd van VVV en een tien voor platje en Promes. Een goed team wat er dit keer stond en iedereen ging er voor. We hebben er met zijn allen op de tribune van genoten. Kon het maar altijd zo zijn, en dan is een keertje slecht spelen of verliezen ook niet zo pijnlijk. VVV bedankt voor de tomeloze inzet.

 4. Sanderkuh

  Klopt Meuske….bij vlagen mooi combinatiespel en geregeld vroeg druk zetten op de helft van de tegenstander. Met dit spel blijft na-competitie in zicht, iets wat ik gaandeweg het seizoen niet verwachtte. En wie weet wat er dan kan gebeuren…denk wel dat de eredivisie teams te sterk zijn voor de top van de Jupiler….

 5. Goodie

  3/9 wedstrijden gespeeld in de 4e periode. VVV heeft een doelsaldo van 8-0 en dat is hartstikke knap. VVV heeft samen met Nec en Oss 9 punten, maar die hebben dus al een periode. Hierdoor staat VVV dus al 3 punten los deze periode.

 6. Nederkoorn

  @Goodie VVV staat dan wel drie punten los op ploegen die nog geen periode wonnen maar als NEC en Oss blijven winnen, is een derde plek in de perioderangschikking niet genoeg voor de titel, daarvoor moet je als eerste of tweede eindigen. Maakt ook niet uit, als ze zo blijven voetballen, is die titel niet nodig.

   1. Nederkoorn

    Is veranderd ,ja. Vanwege Sparta inderdaad. Niet omdat ze als 17e eindigden maar wel omdat ze de periode die ze wonnen als derde eindigden achter Willem II en Jong PSV.

   2. marcel

    klopt helemaal, maar maakt in dit geval voor VVV dus niets meer uit. Want als ze derde in de periode worden achter OSS en NEC, zal dus niemand VVV meer inhalen. daarbij gaat die periode dan naar een team boven VVV, wat zal betekenen dat plek 8 al deelname betekent aan de play-offs.

 7. Ben

  Genoten! Wat een wedstrijd! Het wordt een probleem om de man van de wedstrijd te kiezen, want daar komen diverse spelers voor in aanmerking.
  Kan me trouwens iemand het verschil verklaren tussen het team VVV tegen Ajax en dat van gisteravond? Hoe kan dit?
  In ieder geval als het Stein lukt het team zo te laten spelen dan gaan we volop meedoen, zelfs voor plek no 5. FORZA VVV!

  1. Gerardus

   Dat is heel simpel te verklaren. Bij Den Bosch hebben ze simpelweg niet zoveel kwaliteit als dat J Ajax heeft. Of het nu gastjes van 19, 20 jaar zijn die uit de jeugd van Ajax komen of mannen die hun hele leven bij Den Bosch spelen, daar zit een groot verschil in.

 8. binky

  prima gevoetbalt van vvv maar den bosch was ook zeer zwak
  en ik blijf erbij dat van crooy geen basispeler is liet elke keer zijn man lopen
  veld breed houden kan hij niet kruipt de hele tijd naar binnen en loopt nijholt in de weg
  maakte wel een mooi doelpunt

 9. Wie had dat gedacht na de eerste competitiehelft waar een top 5 eindklassering een illusie was. We staan nog maar 5 punten achter op de nummer 3 Roda JC en plek 4&5 zijn nog maar 2 en 3 punten verschil. Het klopt dat we soms een totale off day hebben en niet goed voetballen. Maar als je die wedstrijden zoals Jong Ajax gewoon de 3 punten binnenhaalt dan doe je het goed. Zo kom je een heel eind en dan denk ik dat we de Play Offs wel gaan halen. Is het niet via de 4de periode dan wel via de eindklassering. VVV-Venlo is sinds de winterstop de 2de beste presenterend ploeg van de Jupiler League. Alleen NEC is beter dan VVV wat sinds de winter pas 1 wedstrijd heeft verloren en dat was Roda uit, waar we ook niet kansloos onderuit waren. Maar goed we hebben eindelijk een positief doelsaldo en het lijkt erop dat onze 2 vrienden Khalouta en Platje elkaar makkelijker kunnen vinden. Het is zeker nog geen hosanna maar we zijn goed bezig en dan vind ik het persoonlijk jammer dat het stadion ten eerste gewoon kansloos leeg is en er nog steeds weinig beleving is. Ik hoop dat de ploeg doorpakt en dat we nog wat te vieren hebben dit jaar. Met het aankomende programma Fortuna(uit), Jong PSV(thuis), Helmond(uit), Sparta(thuis), RKC(uit) en EHV(thuis) (moeilijke pot) kunnen we hopelijk stappen maken!

 10. marcel

  leuke wedstrijd. snelle combinaties, veel diepgang, en enkele zeer mooie doelpunten. Maar vooral ook het gegeven dat VVV niet stopte met voetballen ondanks de ruime voorsprong. de intentie om door te gaan was de tweede helft duidelijk aanwezig, helaas met wat minder goals, maar het spel was prima.

 11. supportertje

  VVV bedankt voor de geweldige wedstrijd tegen FC DB. Helemaal top en werkelijk genoten van het spel, de inzet, en vooral de mentaliteit en teamgeest. Hou dit vast, dan kunnen we blijven genieten en nog mooie dingen beleven. Chapeau.

 12. sultana

  Wat een heerlijke pot voetbal gisteren, ik heb genoten! Dit moet het team toch ook wel vertrouwen geven, ik heb strijd gezien en mooie combinaties. Inderdaad Ben het word lastig om een man van de wedstrijd te kiezen, ze hebben gisteren gespeeld als een hecht team hulde jongens ga zo door dan kunnen we op 24 april thuis tegen Sparta de periode pakken! Ik ben er bij zaterdag in Sittard, verheug me op een mooie avond en hopelijk een goed gevuld uitvak. Forza VVV

 13. Goodie

  Ik heb veel vertrouwen in zaterdag. Las dat de 50 autokaarten weg waren en de busreis doorgaat. Ik vind het maar weinig gezien de prestaties van VVV de laatste weken..

 14. YowVVV

  Mogelijk kan Venlonaren morgen op Facebook eens wat reclame maken voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Fortuna? Supporters kaartinfo en dergelijke geven. VVV publiceert zelf ook vrij weinig tot niets over dit duel. Kom op Venlonaren met z’n allen op naar Sittard. Er is maar 1 club in Limburg!

Leave a Reply