VVV-Venlo speelt doelpuntloos gelijk in Kerkrade

De Limburgse derby van afgelopen vrijdag deed de naam ‘derby’ geen eer aan. In een matige wedstrijd stond na ruim 90 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord. Hierdoor delen VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade de punten. 

Na een rustig, aftastend eerste kwartier was het Roda JC met de eerste echte kans. Xian Emmers draaide eenvoudig weg bij Kristopher Da Graca – die tot ergernis van vele VVV-supporters steevast “Da Krakka” werd genoemd op ESPN – maar gelukkig kon Delano van Crooij, met een goede reflex, de openingstreffer voorkomen.
Na 18 minuten vond er (helaas niet voor de eerste keer) een vervelend moment plaats voor Danny Post. De aanvoerder greep, uit het niets, naar zijn hamstring en ging naar de vlakte. Al vrij snel werd duidelijk dat Post – die tot dusver een prima wedstrijd speelde – niet verder kon en werd vervangen door Kees De Boer.

Een aantal minuten later volgde eindelijk het eerste kansje voor VVV. Een vrije trap kwam via Stan van Dijck terecht bij Mitchell van Rooijen, die de bal in de korte hoek volleerde. Jammer genoeg zorgde doelman Rody De Boer voor redding. 
Dit leek de wedstrijd wat open te breken. Vrij snel hierna was het Patrick Pflücke die vanaf randje zestien uit mocht halen, maar gelukkig bood de paal redding. 
Enkele minuten later kwam VVV met een reactie, ingeleid door Levi Smans. Met een goede actie bereikte hij uiteindelijk Sven Braken, die met een fraai overstapje De Boer bereikte, waarna de middenvelder een-op-een kwam te staan met zijn naamgenoot. Deze opgelegde kans wist hij echter niet te verzilveren: zijn inzet ging een metertje naast. Dat had de openingstreffer móeten zijn… 
Hierna volgde opnieuw een kans voor Roda. Na een wederom dreigende actie van Pflücke is het Dylan Vente met de mogelijkheid, maar gelukkig redde Van Crooij opnieuw keurig. Buiten een kansje van Emmers gebeurde er niet veel meer in de eerste helft.

De vrij open eerste helft gaf hoop voor de tweede helft, VVV was zeker niet kansloos. De tweede helft was echter héél matig, van beide kanten.
Pas in de 64e minuut volgde de eerste echte mogelijkheid. Op eigen helft onderschepte Carl Johansson, die in de rust Yahcuroo Roemer verving, de bal, die na een goede actie Braken in stelling bracht. Helaas krulde Braken de bal nét iets te ver over de kruising.

Buiten wat kleine kansjes (bijvoorbeeld van Pflücke, die een meter naast schoot) bloedde de wedstrijd vrij snel dood. Vooral aanvallend wist VVV niet veel meer te creëren. Zoals vaker dit seizoen zakte Braken continu héél ver in, waardoor hij onzichtbaar was voor de goal en bracht Schroijen opnieuw te weinig. Ook de van origine creatieve en sierlijke spelers als De Boer en Johansson wisten te weinig te creëren.
Het laatste noemenswaardige momentje van de wedstrijd vond nog plaats in de 87e minuut. Smans ging naar de kant voor debutant Jonas Theuerzeit. De 19-jarige middenvelder werd echter niet veel in stelling gebracht.

En na 95 minuten was het scheidsrechter Blank die, met de 0-0 op het scorebord, affloot in de Limburgse derby. Een resultaat wat mij gemengde gevoelens geeft: vooraf teken je misschien wel voor een punt bij Roda-uit, maar tóch heb ik het gevoel dat er meer in zat – aanvallend creëren we alleen veel te weinig.

Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma: dan moeten we op bezoek naar Velsen-Zuid, waar Telstar de tegenstander is.

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Janssen, Da Graca, Van Dijck, Pachonik; Post (18′ De Boer), Van Rooijen, Smans (87′ Theuerzeit); Roemer (45′ Johansson [’90’ Leliendal]), Braken en Schroijen

Opstelling Roda JC: De Boer; Absalem, Jensen, Joppen, Marzo; Vossebelt, Bouchouari, Emmers (75′ Jubitana); Limbombe (68′ Cijntje), Vente en Pflücke

Gele kaart: Niek Vossebelt (Roda JC)

35 Responses

 1. Godfried

  vooraf een puntje in Kirchroa, daar teken je voor. de stoflongen hadden dan wel iets meer de bal, de verdediging van vvv stond goed. voorin is het echter nog steeds erg ‘mouw’. dat moet echt beter!
  hopen dat de blessure van Danny meevalt.

 2. Godfried

  het corona chagrijn sijpelt langzaamaan weer binnen.

  uit een punt tegen de nummer 9 ( met een wedstrijd minder) is prima. vooral omdat we pas 2 keer ooit hebben weten te winnen van roda

  (maar dat weten de boksepoepers hier misschien niet.)

  1. Vorig jaar waren we tevreden met een punt tegen clubs als Vitesse, FC Utrecht, Heerenveen en FC Groningen. Tegenwoordig dus al met een punt tegen de nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie.

   Best zwak trouwens om de jongeren hier op de site ‘boksepoepers’ noemen om je gelijk te halen. Opa zal de resultaten uit het verleden er eens bij halen om toch maar eens weer iets postitiefs over deze zaadpot te kunnen schrijven.

   Ja, Roda was ooit een geduchte tegenstander, maar verder dan een dertiende, zeventiende en achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie zijn ze de laatste jaren niet meer gekomen.

   1. RuiverCity

    Helemaal mee eens peterloeki. Van mij mag iedereen zijn mening hebben, maar om zelfs uit een zéér zwakke partij weer iets positiefs te weten halen ….pffft! Roda stelt ook al jaren niks voor. Net als VVV trouwens~!

 3. De Realist

  Natuurlijk heeft VVV een jasje uit moeten doen, maar voor een gedegradeerde club is het wel zeer zeer matig wat VVV qua voetbal laat zien. Ik zie helaas ook nog nauwelijks progressie.

 4. RuiverCity

  Bij sommigen is een kinderhand snel gevuld. Het was wéér niet best. Van beide kanten niet trouwens. Na een aantal maanden zie ik geen progressie. Het is ook ongelooflijk dat die Sorga niet in de spits staat. Het aantrekken van bepaalde spelers roept ook de nodige vragen op. Een dure keeper uit het Oostblok, waarvan er in de tweede divisie (!) betere versies rondlopen. Een Kees de Boer die een geweldige kans om zeep helpt. De tegenstander had gisteren meer mogelijkheden door knullig verdedigen van de achterhoede. Simon Janssen staat nog steeds op een plek waar hij absoluut niet thuis hoort. Elke week ook een andere opstelling door Luhukay, zelfs als iedereen fit is. In de winterstop zeker 3 versterkingen, met minimaal een diepgaande middenvelder en een flankspeler. Wat is het voetbal zwak zeg. Met dit materiaal is de huidige plek op de ranglijst zéér realistisch!

 5. chretien

  Uit tegen Roda één puntje pikken, dat is geweldig. We zitten op koers. Al twee wedstrijden niet meer verloren. Wat zeg ik, ook geen doelpunten tegen.volgende week uit tegen Telstar, ook een rottegenstander, maar die wedstrijd kunnen we misschien wel eens gaan winnen. Sorga? Ja, waarom hebben we hem aangetrokken?
  FORZA VVV!

 6. zuid1

  Stan van Dijk fijn laten staan volgende week. Koglin op plek van Post ben benieuwd hoe die dat invult voetballend moet dat geen probleem zijn heeft de beste trap in de selectie . Was gisteren inderdaad een draak van een wedstrijd maar in ieder geval niet verloren en weer de 0.

  Je krijg nu een aantal tegenstanders waar je punten tegen moet pakken.

 7. FC VVV03

  Je ingraven en totaal geen intentie om te willen voetballen, en dat in de KKD. Wat is VVV weggezakt zeg… zie totaal geen progressie als team maar al helemaal niet bij individuen.

 8. Oelie op zuid

  Er zijn maar 4 ploegen die minder doelpunten tegen hebben dan vvv. Dus verdedigend heeft Jos het al redelijk op de rit. In de tweede helft van de competitie het aanvalsspel verbeteren en Jos heeft het fundament voor een ploeg/ team gebouwd dat volgend seizoen mee gaat doen voor de bovenste plaatsen. De nöllers onder ons zijn weer vegeten dat dit een overgangsjaar zou zijn. Ik heb volledig vertrouwen in Jos zijn plan.

  1. chretien

   We hebben allemaal volledig vertrouwen in Luhukay. Het kan verkeren:
   Begin dit jaar was er op site zelfs sprake van dat luhukay niet haalbaar zou zijn.
   Na degradatie heeft VVV doelbewust afscheid genomen van grootste deel van de selectie.
   Luhukay bouwt gestaag aan een “nieuwe toekomst” voor VVV.
   Ik ben vooral blij te zien dat de jeugd nu de kans krijgt om te spelen. VVV laat niet meer veel geld kostende, bejaarde ex-topspelers, bij VVV hun carrière hier afbouwen.
   Dat we nu niet meteen in de top meedraaien, dat nemen we op de koop toe.
   FORZA VVV!

  2. Leonardus

   De doelstelling dit jaar was aanvallend voetbal met hoog druk zetten de tegenstander op de eigen helft al onder druk zetten. Inmiddels is die doelstelling al in de prullenbak gesmeten. Daarvoor in de plaats een verdedigend ingestelde opstelling, inzakken en de achterste linies gesloten houden.

   Gevolg:
   – Een waardeloos kijkspel
   – Geen aanvallend voetbal
   – Aanvallers die op een eiland staan

   Dit heeft niets, maar dan ook helemaal niets met opbouw te maken. Er zit zeer weinig potentie in deze ploeg en dat zal ook zo blijven de komende jaren mochten er geen betere spelers bij komen.

   1. RuiverCity

    Helemaal mee eens Leonardus. Luhukay deed die uitspraken al vroeg in de voorbereiding. Zie wat er van terecht is gekomen…..

 9. VeniVidiVici

  Wat een zeiksite is dit geworden zeg, telkens dezelfde individuen met hetzelfde riedeltje na een verloren wedstrijd, want als we winnen zie je ze niet. Enige verschil is dat ze tegenwoordig ook na een gelijkspel ff van zich moeten laten horen. Ik vraag me serieus af wat sommigen hier voor verwachtingspatroon hebben, en waarom ze nog komen kijken naar VVV. Opbouwende kritiek prima, maar 1 x je statement maken vind ik persoonlijk voldoende. Volgens mij keepte v Crooy een prima westrijd en is het achterin redelijk stabiel nu. Niemand die ik daar over hoor, maar dat is de basis om punten te gaan pakken en vertrouwen te krijgen.

  1. DeOtjes

   Dat VVV vooral kwam om niet te verliezen was al snel duidelijk. Dat het een wedstrijd was die niet om aan te gluren was ben ik het ook mee eens. Het resultaat is wel ok. Zo goed steekt VVV niet in zijn vel en naief aanvallend spel heeft ons al behoorlijk wat punten gekost. En dezelfde naolers die nu zeiken over het gebrek aan aanvallend spel zaten toen te zeiken over het gebrek aan resultaat.

   Blijkbaar zijn we (nog?) niet in staat om met heel aanvallend spel de tegenstander onze wil op te leggen en dan de wedstrijd te winnen. Misschien lukt dat wel tegen op papier mindere tegenstanders. We zullen het zien.

 10. Eens met DeOtjes.
  Ik denk dat je in het voetbal vaak heel pragmatisch moet denken als trainer, kijk ook naar de alom bewierookte Van Gaal.
  Luhukay had een bepaalde doelstelling voor ogen, wilde aanvallend, aantrekkelijk voetbal spelen.
  Dat heeft in sommige wedstrijden tot resultaat geleid, maar in heel veel wedstrijden niet.
  Als je veel westrijden verliest zakt het vertrouwen van de spelers weg, en wordt het vaak alleen maar erger.
  En volgens mij zit er hier ook niemand op te wachten dat we bij de laatste vijf ploegen op de ranglijst eindigen. Je gaat vervolgens met het spelersmateriaal wat je hebt kijken hoe je weer wat resultaten kunt halen en de negatieve spiraal kunt doorbreken. In de wedstrijden die verloren gingen lag veel te veel ruimtes tussen de linies en kregen de tegenstanders vaak te veel kansen. Vanuit een beter georganiseerde verdediging en een compact spelend team haal je weer wat resultaten waar je op kunt bouwen. Vervolgens kun je inderdaad tegen mindere tegenstanders misschien weer wat meer aanvallend gaan spelen om te kijken of je die momenten wel met aantrekkelijk voetbal wedstrijden kunt winnen…

 11. RuiverCity

  Blijft ook doodzonde dat VVV eigen jeugdspeler Jeroen Houwen heeft laten lopen. Keepte vorige week namens Vitesse tegen Stade Rennes. VVV haalt liever dure keepers uit het Oostblok.

   1. RuiverCity

    Wellicht te licht voor de subtop in de eredivisie maar voor KKD -niveau een prima keeper.

 12. supportertje

  Zag een mooi stukje werk voorbij komen op Twitter van de fan groepen Los Venlocos en Yellow Black Fanatics. Prachtig gedaan op de sfeertribune door de heren. Complimenten bij deze.

 13. chretien

  Goed nieuws over Yahcurroo Roemer, in principe vast tot einde juni 2025. Voor hem en ook voor ons VVV-Venlo moet je hopen dat hij voor die tijd wordt opgehaald door een hele grote club. FORZA VVV!

 14. supportertje

  Ben het wel eens met een aantal meningen op de site, echter dat afkammen van spelers en trainer vind ik wel genoeg. We weten dat VVV gewoon een moeilijk jaar tegemoet gaat. De spelers hebben bij vlagen een goed niveau, maar laat ook vaak nog te wensen over. De inzet, vechtlust en mentaliteit is er in grote mate. Laten we nu gewoon eens afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen, zonder direct op deze site in de aanval te geen op van alles en nog wat. En nee, ik heb geen VVV bril op, maar ik ben gewoon realistisch. De prijzen worden pas verdeelt na de winterstop. Ondertussen doet iedereen zijn best om VVV op een hoger niveau te tillen, inclusief de supporters. We hebben een aantal talenten, maar die hebben tijd nodig om te groeien. Verwacht niet dat dit snel zal gaan, ook de trainer is nog zoekende, gezien zijn opstellingen. Laten wij nu gewoon achter de ploeg blijven staan, en blij zijn met ieder puntje wat we binnen sprokkelen. Laat los dat we mee doen voor de bovenste plaatsen, of zelfs een kampioenschap. Snap dat we niet tevreden zijn met het vertoonde spel, maar het is een stuk makkelijker om te accepteren dat ze nog niet zo ver zijn. Kom nu lang genoeg bij VVV, en het is nooit makkelijk geweest. Er zijn jaren voorbij gegaan dat we met max 1500 man in het stadion zaten, en we met een paar mensen naar de uitwedstrijden zijn gegaan. Tijd is wat we ze moeten gunnen, en steun moeten ze krijgen, dat is het enige wat we kunnen en moeten doen.

  1. DeOtjes

   Ben het wel met je eens maar … In een interview met Bogers in het VVV krantje van november staat dat hij zich wil plaatsen voor de play offs en dan kijken wat er gebeurd. Terug naar ED is geen doelstelling dus play offs halen is een geslaagd seizoen.

   En voor die ene doelstelling is het voetbal van VVV nog te mager.

   1. supportertje

    En dat ben ik nu helemaal met je eens. Maar het is wat het is, en zoals een goed supporter betaamd wacht ik af wat de toekomst brengt, en blijf ik achter mijn kluppie staan.

   2. DeOtjes

    Oh dat sowieso. Maar ik wil ook zo graag genieten. De vechtlust en inzet is er en dat is al leuk om te zien. Maar ik wil meer in de vorm van het creëren van kansen en maken van goals. En dat mis ik wel.
    Hoewel ik goede verdedigende acties ook kan waarderen overheerst nu een beetje het gevoel van machteloosheid op het veld.

 15. Helemaal met de doelstelling van Bogers eens dat het VVV zich voor de play offs moet plaatsen en ook met de conclusie van DeOtjes dat het voetbal daarvoor nu te mager is…
  Maar na de winterstop nieuwe kansen met misschien een gerichte aanwinst en wat meer vertrouwen dankzij hopelijk betere resultaten…

Leave a Reply