28 Responses

 1. FC VVV03

  De manier waarop Schroijen op de camera reageert bij zijn wissel is precies hoe dit VVV op dit moment voetbalt. Laconiek, ongeinteresseerd, bedroevig, zouteloos, zonder durf. Manman wat een seizoen.

 2. Gerardus

  Waardeloze wedstrijd waar bijna niets in zat. Voorhoede die slecht speelde, verdedigers die de foute keuze maakte en een middenveld wat er niet was. Kommer en kwel was het vandaag.

  Vergeleken met de eerste helft tegen Emmen was dit nogal een enorme terugslag. Invallers deden het dan wel weer prima, mag dan wel weer gezegd worden.

 3. beek

  Een verdere terugslag kan niet, want het laagst mogelijke niveau is bereikt. Wat een waardeloos voetbal!! Blessures zijn geen excuus: wat je de ‘basiself’ zou kunnen noemen stond opgesteld. Het elftal is geen eenheid, El Azrak wil pressie spelen, maar de rest doet niet mee. (Waarom werd hij gewisseld?) Venema heeft af en toe een aardige actie maar als hij wordt aangespeeld, laat hij de bal vaak aan de tegenstander omdat die vóór hem komt. Ik denk dat dit aan zijn beperkte techniek ligt. Pachonik is geen schim van de voetballer die hij zijn kan. Ngobi weet niet goed hoe hij zich bij corners op moet stellen (ik zat er met mijn neus bovenop). Die jongen moet gecoached worden. De statistieken spreken boekdelen:
  33% balbezit, 60% nauwkeurige passes (tegenover het wereldelftal van Den Bosch 80%), hoekschoppen 11-1, man van de wedstrijd: Van Crrooij.
  Mijn twijfels over Luhukay nemen toe. Het elftal is dolend. Huilie, huilie

  1. supportertje

   De wissel van Azrak vond ik erg vreemd. Duidelijk dat hij en Luhukay in de clinch lagen en er onenigheid was. Maar na de pauze gedoucht en op de tribune, roept natuurlijk wel echte vraagtekens op. Wat is daar aan de hand geweest, dat er zo’n actie van Luhukay op Azrak is geweest. Azrak is toch een van de spelers die durft te gaan, pressie speelt, de bal afjaagt, en vaak hele goede dingen doet op het veld. Wat heeft Luhukay dus getriggerd om dit te doen. Iets wat natuurlijk de onderlinge verstandhoudingen echt verstoort. Hij deed dit natuurlijk ook in het verleden, en had niet voor niets de bijnaam dat hij hard was.

   1. beek

    Dat is ook de reden dat ik aan Luhukay twijfel. Er zijn al meer conflicten met spelers geweest.

   2. DeOtjes

    Is het in de clinch liggen met een trainer niet een fenomeen dat VVV vaker treft ? En vrijwel altijd met gehuurde spelers. Duidelijk was dat VVV op de counter wilde spelen en enkele spelers wilden dat duidelijk niet. El Azrak voorop. De wissel verbaasde mij dus niet. El Azrak speelde niet binnen het vooraf afgesproken plan.

    Ook duidelijk was dat meer irritaties waren tussen spelers onderling. En dat vertaalde zich naar slecht veldspel.

    In een wedstrijd die je moet winnen om uberhaupt nog een kans te maken op play offs vind ik de gekozen taktiek laf. Bang voor de lange bal achter de verdediging (zoals Emmen vorige week veel gevaar stichtte). En dan toch 5 zeer aanvallende spelers opstellen.

 4. Ievel Knievel

  Als je met zoveel kansen op play offs, waarbij je concurrenten het regelmatig zelf ook laten liggen, zo vaak op cruciale momenten laat liggen, dan heb je geen recht op play offs. Zo simpel is het.

  We hebben gezien dat dit team en deze selectie, zeker nadat de versterkingen zijn gekomen, het wel gewoon kunnen.

  Het lijkt wel op massale faalangst in de groep, of dat een bepaalde dis-motivatie van sommige jongens steeds weer overslaat op de rest van de groep. Jongens met een slechte invloed? Dit gebeurd trouwens al vanaf vorig jaar februari.

  Men krijgt de boel niet op de scherp Heeft de staf wel overwicht? Ik vind het jammer. Ik gun het Jos.

  Dat het niet lukt is jammer, dat is zonde. Zeker, omdat je dus, ook met beperkte financiële middelen, met relatief weinig inspanningen, gewoon via de top 8 play offs had kunnen halen. En dat al meteen in je eerste seizoen na degradatie. Het had me ook geen onmogelijkheid geleken om rond de plek van (liefst boven) Roda te eindigen. Had er gewoon in gezeten. Met de mogelijke aanstaande degradatie van Fortuna had je dus zelfs kans (welliswaar een minime) om via de play offs promotie af te dwingen en zo mogelijk weer de enige club uit Limburg in de eredivisie te zijn

 5. supportertje

  Ik ben blij dat wij met zijn gelukkig allemaal perfect zijn. Geen fouten maken, en altijd top presteren. Ben het geheel eens met Level, gewoon een heldere kijk op de huidige situatie. Leef er maar mee, ik had zo als veel anderen echt niet verwacht dat we mee gaan doen voor de hoofdprijzen. Wel gehoopt, maar accepteer dat het niet anders is. Ondanks blijf ik iedere wedstrijd naar mijn cluppie gaan, zo wel uit als thuis., Mijn hart is geel en zwart, en wat er ook gebeurt, gaat niet veranderen. En ik ben ondertussen wel wat gewend, daarom zijn die zeldzame jaren in de ED, iets wat ik koester en absoluut geen gewoonte vind van VVV. Zijn we ook de club niet voor.

  1. RuiverCity

   Venlo en omstreken is zeker rijp/vatbaar voor de eredivisie. Dan moet je echter ook een organisatie/bemanning hebben die daar in meegaat. Een scoutingapparaat hebben en niet alleen maar afgaan op de spelersmakelaren.
   Denk eens terug aan de jaren 70 en 80 toen er geregeld meer dan 15.000 mensen in de Koel aanwezig waren. Het kan zeker in deze regio. Alleen niet met dit beleid en met dit spelersmateriaal. Dan zak je echt helemaal af naar de kelder van het betaald voetbal.
   VVV heeft geen successupporters, maar echte mensen met hart en passie voor hun club. Helaas worden die mensen ook niet altijd gewaardeerd door VVV!

   1. supportertje

    Dat laatste zinnen ben ik geheel eens met je. Ik vraag mij ook af of VVV wel echt om zijn supporters geeft. Als ik soms zie hoe de de zaken rondom supporters van de club geregeld worden, zet ik vaak hele grote vraagtekens. Uitwedstrijden die door buscombi’s onaantrekkelijk gemaakt worden. VVV zou in deze is wat vaker voor de supporters op moeten komen. Men wil altijd alle risico’s afdekken, en moeten kunnen garanderen dat er niets kan gebeuren. Hallo, word eens wakker bij de club, en vele andere clubs. Niemand kan iets garanderen in het leven. Kan eenvoudig niet, en is ook niet mogelijk. Leer daar eens mee leven, en pas je eens aan zodat we kunnen genieten van ons spelletje, VOETBAL en daar gaat het om.

   2. Grad

    Supportertje, het voorbeeld wat je noemt de buscombi’s bij uitwedstrijden is in deze een slecht voorbeeld, want VVV bepaald dit niet, maar moet zich houden aan de richtlijnen/eisen/bepalingen van de betreffende club en veiligheidsregio.

   3. DeOtjes

    Venlo en omstreken is helaas niet rijp voor de eredivisie. En dat baseer ik enkel op de afwezigheid van grote sponsoren en dat is, helaas, al jaren zo. Veel kleinere goedwillende sponsoren maar te weinig grote.
    Of het ligt aan het stadion, het contact met sponsoren, het ontbreken van allure .. ik heb geen idee.

    Je zou verwachten dat met de bedrijven in de achtertuin je toch voldoende animo met kunnen kweken en sponsoren moet kunnen binnenhalen.

   4. supportertje

    Grad, neem de laatste uitwedstrijd tegen Den Bosch. Den Bosch vraagt om de wedstrijd te verplaatsen. Nog geen buscombi verplichting. VVV gaat akkoord en daarna word er een buscombi opgelegd aan VVV met de mededeling dat er op zaterdag niet voldoende politie beschikbaar is in Den Bosch vanwege Hakketrik op wat dan ook. Daar had VVV in mijn ogen niet mee akkoord moeten gaan. Buscombi naar Helmond, omdat onze veiligheid gedwongen word om te garanderen dat hij in staat voor de veiligheid, wat hij natuurlijk ook niet kan. Niemand kan absolute veiligheid garanderen. Volendam omdat de club die voor ons daar speelde er op de dijk er een zooitje van maakte, wij een buscombi. Leek wel of wij een bus met geselecteerde hooligans waren toen we daar aankwamen. Heel veel suppoosten, en heel veel politie. Toen de wedstrijd was afgelopen, waren de hekken al weg en stond alles en iedereen door elkaar, en werd er nergens meer naar gekeken. Je kunt het een slecht voorbeeld noemen, maar ik ga iedere uitwedstrijd mee, tenzij ik ziek ben, maar weet ondertussen wel hoe wij ons als uit supporters gedragen. Dat weet VVV ook, en daarom moeten zij zich eens hard maken bij de andere instanties om een normaal beleid te voeren, en niet om de haverklap een combi in te voeren. Garanties kan niemand geven, ook andere clubs niet, andere veiligheid organisaties niet. Ik denk dat het huidige wereldbeeld wel genoeg zegt denk ik. Garanties op het leven bestaan niet, ook niet in het voetbal leven, in en op en rond de stadions.

 6. Leonardus

  Het nieuwe sportieve beleidsplan van VVV 22-25 voorziet in de ontwikkeling van een topsport klimaat. Luhukay moet de vormgever worden van dit nieuwe klimaat. De aanpak van de coach past echter totaal niet bij het DNA van de club. Met als gevolg een totaal verloren seizoen, balende en mokkende spelers, klagende supporters en sponsoren. De feiten en cijfers van 1 jaar Luhukay zijn schrikbarend. Sinds zijn aanstelling is VVV afgezakt naar een middelmatig KKD ploegje.

  Een aantal feiten:

  Voorafgaand aan het seizoen werd aanvallend voetbal gepredikt. Voetbal wat de supporters en sponsoren willen zien. Nu bijna op het einde van het seizoen blijkt dat VVV nog steeds een tactiek hanteert met de kont tegen het eigen strafschopgebied, spelend op de counter. Verschrikkelijk om naar te kijken. Zelfs tegen ploegen die ruim onder VVV staan kan er zelfs geen meerderheid aan balbezit gecreëerd worden.

  Geen enkele nieuwe spelers is dit seizoen onder Luhukay beter geworden. Het tegenovergestelde is zelfs een feit. Kijk maar naar el Azrak. Die kwam wervelend binnen en is inmiddels verworden tot een parodie met als dieptepunt een forse ruzie tijdens de afgelopen wedstrijd. Ook jeugdspelers worden niet beter. Ze groeien niet onder Luhukay.

  En dan de meest verontrustende constatering. Er zit totaal geen herkenbaar systeem in de speelstijl van VVV. Andere supporters hebben het hier al vaak aangehaald. Het opbouwen van een aanval lukt maar zelden. In sommige wedstrijden is het houden van balbezit zelfs te veel gevraagd. De meeste ballen worden lukraak naar voren geschoten. Afgelopen zaterdag in de rust fileerde Kees Kwakman de tactiek van Luhukay en constateerde ook dat VVV een schim is van de club die het was onder Steijn.

  Het beleidsplan 22-25 kan dus weer in de prullenbak.

  1. supportertje

   Goed relaas, veel waarheid. Al hoe wel het begin van het seizoen het voetbal er anders uitzag, en het veel aanvallender was. Dat is ook een van de aanjagers geweest van het nieuwe elan onder de supporters.

 7. De Realist

  Dit heb je heel mooi verwoord Leonardus, geen speld tussen te krijgen. We moeten onze hoop maar weer vestigen op onze nieuwe TD Willem Janssen. Hopelijk weet hij wel de juiste spelers aan te trekken en de vraag zal zijn of dat nog met Jos Luhukay zal zijn. Ik had me ook veel meer van dit seizoen voorgesteld. Ik had niet verwacht dat VVV bij de 1e 2 plaatsen zou komen, maar ergens tussen 5 en 8 had ik toch wel minimaal verwacht. Natuurlijk doe je een jasje uit na degradatie, maar waarom staan de mede gedegradeerde clubs Emmen en ADO nu wel 1e en 4e (Bij Ado tel ik even de 6 punten aftrek erbij en dan zouden ze 4e staan.) Ok….deze clubs hebben meer geld, maar dat is het niet alleen. We hopen maar dat we het organisatorisch beter op de rit gaan krijgen en de weg omhoog gaan vinden en dat we niet de komende jaren in de krochten van het betaald voetbal gaan bivakkeren. Come on Venlo !!!

 8. chretien

  Wat een hoop negativiteit hier bij Venlonaren.net. Begrijpelijk natuurlijk, maar wel erg zwart-wit. Daarbij lopen vele criticasters zelfs weg. Daar komt nog bij dat de journalisten niet genoeg tijd hebben om de site bij te werken. Ook begrijpelijk, maar ook jammer.
  Ik zie zo’n Almere City, die aan een heel erg slecht seizoen bezig zijn ineens bovenaan staan in de 4e periode. Wat had ik graag gezien dat wij daar stonden.
  De statistieken tonen dat de winnaar van de laatste periode bij de nacompetitie relatief hoog scoren.
  Het seizoen gaat voor VVV uit als een nachtkaars. We kunnen gelukkig niet degraderen en, ja, er zijn clubs die nog slechter presteren. Einde seizoen uithuilen en opnieuw beginnen.
  FORZA VVV!

  1. Koelie

   Tsja Chretien dat is volkomen begrijpelijk want dit seizoen gaat in boeken als het slechtste competitieresultaat sinds 2003(!!).

   Daarbij komt nog bij dat we bitter weinig hebben kunnen genieten van het voetbalspel van dit team met de wedstrijd in Den Bosch als zwaar dieptepunt.

   Ik heb de hoop nog niet verloren in Jos, maar er zal komende transferperiode toch een stuk beter moeten worden geselecteerd. Gezien de financiële situatie is dat maar de vraag of dat ook kan. Sterkte Willem…

   1. chretien

    Voor Willem Janssen wordt het een begin van een mogelijke nieuwe carrière. Zijn tijd bij VVV wordt een keer proces. Na enige jaren ervaring kun je een voorlopige balans opmaken. Ja, het kan wat worden, of nee, het wordt niks.
    Of wij over enkele jaren hiervan de vruchten kunnen plukken is een vraag, meer niet.
    Het wordt niet gemakkelijk, supporters blijven weg. Alleen de “echte supporters”, ca 2000, blijven komen.
    FORZA VVV!

 9. FC VVV03

  @Leonardus

  Die feiten liegen niet! Alleen vraag ik me af als club zijnde of je Luhukay nou binnenhaalt ivm het sentiment wat we aan vast zit, of dat je hem binnenhaalt om aanvallend voetbal te willen spelen. Iets wat Luhukay in zijn carierre nooit echt heeft gedaan geloof ik. Ik neig naar dat eerste. Als je als club in de KKD nog met zijn allen achteruit gaat hangen is het wel erg gestelt met je club. We gaan het zien komend seizoen…

  1. Grad

   Luhukay is ten eerste gehaald op basis van kwaliteit, dat hij heeft hij al in Duitsland bij verschillende clubs bewezen anders wordt je geen trainer bij Borussia Mönchengladbach, Augsburg of Hertha BC. Op basis van sentiment komt mogelijk op de tweede plaats, maar dat was mede ook een keuze van Luhukay zelf .

Leave a Reply