VVV-Venlo speelt een zwakke wedstrijd tegen MVV

Gisterenavond was het eindelijk weer zo ver. Na een weekend interland voetbal snakte iedereen weer naar het echte voetbal. Er stond een hele mooie wedstrijd op het programma namelijk de derby MVV – VVV. Het was een mooie dag aangezien het gisteren precies 60 jaar geleden was dat VVV haar eerste officiële competitiewedstrijd speelde. Het boek ‘van Gijs tot Keisuke’ werd gisteren gepresenteerd en iedereen had vertrouwen in een goede afloop bij MVV.

Vorig seizoen won VVV nog gemakkelijk met 1-3 van MVV. Maar gisteren was het een zeer dramatische wedstrijd. Met de twee nieuwelingen in de basis (Buwalda & Platje) hoopte de supporters op betere dagen. Maar vanaf minuut 1 was het slap en magertjes wat het team van Maurice Steijn liet zien. In de openingsfase van de wedstrijd liet MVV meteen zien wat zij wilde. Dat was winnen! Binnen 3 minuten had MVV 3 hele grote kansen om de score te openen maar met een beetje geluk gebeurde dit gelukkig niet. Het hele eerste kwartier was MVV veel beter en dreigender.

Na het kwartier kreeg VVV iets meer grip op de wedstrijd maar het was zeer onrustig en opbouwen lukte bijna niet. MVV was zeer gevaarlijk maar het vizier van de spelers uit Maastricht stond niet op scherp. Na 20 minuten had MVV weer een grote kans om de score te openen maar ook hier weer ging de bal maar rakelings langs het doel. Danny Wintjens die de geschorste Niki Mäenpää verving speelde een geweldige wedstrijd. Dat mag ook weleens gezegd worden. Na een half uur bokste hij een vrije trap van MVV uit de kruising.

Helaas bleef het hier niet bij. MVV was zoals gezegd veel malen beter. Vlak voor rust kreeg MVV de grootste kans van de eerste helft. Via een MVV-aanvaller en het lichaam van Pim Balkstein viel de bal voor de voeten van Niels Vorthoren. Vanaf vijf meter haalde hij uit richting het doel, maar Danny Wintjens weet de bal met een knappe reflex over de goal te duwen.

In de 45ste minuut kreeg VVV dan hun eerste grote kans. Na een hoekschop belandde de bal recht op het hoofd van Pim Balkestein maar hij kopte de bal rakelings naast het doel. En hierdoor werd de ruststand ook 0-0. VVV mocht van geluk spreken dat het 0-0 bleef.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Het was MVV die constant de aanval zocht en ook heel gevaarlijk werd. Na ongeveer 15 minuten in de tweede helft kreeg MVV opnieuw een grote kans. De bal kwam vanaf links laag voor richting Bryan Smeets die op de penaltystip volledig vrij stond. De middenvelder maaide echter over de bal, waardoor de kans verloren ging.

Hierna ontstond er een zeer rommelige fase van beide kanten. Het spel was werkelijk niet om aan te zien. En zagen de supporters al de bui hangen. VVV moest blij zijn met een gelijk spel. Ondertussen ging het spel gewoon verder en had VVV veel overtredingen nodig om MVV niet te laten voetballen. In de 80ste minuut pakte Jeffrey Altheer zelfs zijn tweede rode kaart na een hele domme overtreding op de helft van MVV. Hij kreeg rood en moest het veld verlaten.

Het is MVV wat gewoon lekker verder ging met voetballen en aanvallen. In de 85ste minuut kreeg MVV weer een grote kans om de score te openen na een schot vanaf randje 16. Echter ging ook deze bal er gelukkig voor ons niet in. Maar dit was nog niet het einde van de vele aanvallen van MVV. Na een goede aanval van MVV, geeft de linkerbuiten speler een goede voorzet op MVV’er Jordy Croux. Hij kon de bal vrij intikken voor een leeg doel maar ook hij had het vizier niet op scherp en schoot de bal naast het doel. Het offensief van MVV stopte en VVV begon met tijdrekken. Hierdoor werd de eindstand 0-0.

VVV mag van geluk spreken dat ze een gelijkspel uit deze wedstrijd hebben gesleept. Het was MVV die de 3 punten verdiende. MVV heeft vele kansen gehad om te scoren maar het vizier stond niet op scherp. VVV werd helemaal overlopen en we hebben geen een fatsoenlijke uitgespeelde kans gezien. Vooral op het middenveld werd VVV helemaal weggespeeld en dit is een zorg voor Maurice Steijn. Daarnaast was de gehele linkerflank van VVV niet in orde. Randy Wolters is niet in vorm en schokte een beetje heen en weer en werd Niels Fleuren helemaal weggespeeld door de buitenspeler van MVV. Vanaf minuut 1 was het slap wat VVV liet zien.

We zagen ook wat positieve dingen gisterenavond. Robin Buwalda speelde in zijn debuut een goede wedstrijd maar maakte ook nog kleine foutjes. Robin is wel een speler die we goed kunnen gebruiken in de verdediging. Hij is scherp en zit er vaak tussen. Ook is hij kopsterk en redelijk snel. Melvin Platje werkte heel hard maar mist nog wat ritme. Hij zat er vaak goed tussen en probeerde wat hij kon. De echte Melvin Platje moeten we nog zien helaas maar hij stond ook voor het grootste gedeelte van de wedstrijd als rechtsbuiten. Ook Danny Wintjens speelde een goede wedstrijd. Hij heeft VVV gisteren een aantal keren gered tegen een achterstand. Hij blijkt een goede vervanger te zijn van Niki Mäenpää. Er is heel wat werk aan de winkel voor Maurice Steijn. Als VVV zo blijft voetballen gaan we het niet redden dit seizoen.

INTERVIEW MAURICE STEIJN VOOR DE WEDSTRIJD
Klik hier

INTERVIEW MAURICE STEIJN NA DE WEDSTRIJD
Klik hier

INTERVIEW MELVIN PLATJE NA DE WEDSTRIJD
Klik hier

Statistieken MVV – VVV-Venlo

MVV Maastricht – VVV-Venlo 0-0

Scheidsrechter: Van de Graaf

Gele kaart(en): Peeters (MVV), Altheer (VVV)

Rode kaart: 81. Altheer (2x geel)

Toeschouwers: 4484

Opstelling MVV Maastricht: Coppens; Ospitalieri, Knops, Kuipers, Moustafa; Smeets, Peeters, Vorthoren; Croux, Veldmate (81. Vink), Brouwers (28. Braken)

Opstelling VVV-Venlo: WIntjens; Fleuren, Balkestein, Buwalda, Joppen; Altheer, Post, Otsu (59. Kruijsen); Wolters (73. Elito), Platje (87. Maksimenko), Khalouta.

28 Responses

 1. sultana

  Yuki en Altheer de zwakste schakels, onbegrijpelijk dat het contract van Yuki verlengd is, hij ligt bij elk duel op de grasmat wat een overschatte voetballer!

 2. RuiverCity

  Het middenveld van VVV is van een dramatisch niveau. Yuki ligt meer op de grond dan dat ie rondloopt. Wat een flop deze man. VVV mist fysieke kracht en diepgang op het middenveld waardoor er geen samenhang is met de voorhoede en achterhoede. Wanneer gaan ze dit nou eens inzien? Ik begrijp niet dat sommige VVV als kampioenkandidaat durven te bestempelen. Ze hebben mij, en gezien de vele lege plekken in de Koel ook vele anderen, dit seizoen nog allerminst kunnen overtuigen. Als je toch al ziet hoe ze, na een voorbereiding van een week, zo SLAP aan de wedstrijd beginnen. En dat in een derby! Dan vreet je toch vanaf minuut 1 het gras op…..

 3. jason

  Ik ben het er mee eens dat ons middenveld niet deugd. Teveel trage spelers zonder loopvermogen. Altheer krijgt 2 keer geel niet omdat hij een overtreding wil maken maar gewoon omdat hij 2 keer te laat is. Maar onze backs die zijn misschien nog wel dramatischer. Hanteren beide altijd zonedekking op zon 4 meter waardoor vvv altijd onder druk komt te staan en ze nooit een voorzet blokken. Voor deze 2 backs is de jupiler leaque een te hoog niveau!

  Lang leve De Koel

  1. sultana

   Daarom na dit seizoen ook afscheid nemen van Fleuren, of het een jongen uit de regio is of niet VVV moet eens ophouden met daarnaar te kijken. Ze moeten aan de toekomst denken en daar hebben we spelers voor nodig die het gras wekelijks opvreten en geen ideale schoonzonen. Zowat elke aanval van de tegenstander komt over de kant van Fleuren zegt genoeg lijkt me!! Altheer komt inderdaad snelheid te kort, Steijn en Valckx hebben dit al lang gezien maar kunnen op dit moment niets. Verwacht na dit seizoen dat verschillende aflopende contracten niet meer verlengd gaan worden zeker wat middenvelders betreft, wat een drama is dat wekelijks weer en daar schuilt ook meteen het grootste probleem. Nu Altheer geschorst gaat worden is het de kans voor Mitsimenko om zich te bewijzen. Die Altheer aub nooit meer opstellen, trage slak! Wat hebben Soentjens en Dusseldorp matige spelers naar VVV gehaald daar zijn we voorlopig nog niet van verlost. Vrijdag moeten er weer eens 3 punten gepakt worden, forza VVV

 4. RuiverCity

  Ja dat van die zonedekking snap ik ook al jaren niet. Als de backs agressie tonen naar hun tegenstanders slaat dat over naar de rest van het team. Maar nee elke flankspeler van de tegenstander mag de bal rustig aannemen en eens rondkijken waar hij de bal naar toe gaat spelen. Ik vrees dat er komende vrijdag, tegen een toch niet echt aansprekende tegenstander, weer minder mensen naar de Koel zullen komen.

  1. Drikus

   Zonedekking snap ik wel. Om op de man te verdedigen dien je minstens net zo snel te zijn als je tegenstander. Zowel Joppe als Fleuren zijn geen snelheidsduivels. Als deze 2 op de man gaan verdedigen kun je 8 van de 10 keer net zo goed niemand neerzetten.
   Waar ik meer moeite mee heb is dat de vleugelspelers te vaak naar binnen mogen snijden. In de lucht is VVV achterin sterk, zeker met Balkenstein in de gelederen. Laat de tegenstander maar voorzetten geven, dat is altijd beter dan naar binnen snijden en de lengte bij ons achterin nutteloos maken.

   1. jason

    Drikus natuurlijk moet je regelmatig zonedekking toepassen. Als een aanval over rechts gaat dan trekt de linksback automatisch naar binnen. Echter onze backs spelen ALTIJD zonedekking in elke situatie. Wij als supporters willen met name in thuiswedstrijden dat vvv druk zet maar dit heeft geen enkele zin als ze op dat moment achterin 4 meter van de man staan. En over dat laat de buitenspelers maar voorzetten. mvv had gisteren makkelijk kunnen scoren met het hoofd uit vele van die voorzetten het is dat de voorsten van mvv hun dag niet hadden. Door dat zonedekken menen wij ook altijd dat spelers geen inzet tonen maar hoe kun je nu fel spelen als je alleen maar terug/weg loopt bij je directe tegenstander ?

   2. Ik moet je daar wel gelijk in geven Jason. Zonedekking moet soms. Maar zoals je al zei onze backs doen al jaren aan zonedekking en ik wordt er een beetje moe van. Elk gevaar gisteren kwam via de zijkanten en dan vooral over de linkerflank waar Niels staat. Niels legende en prima kerel maar daar win je de oorlog niet mee!

 5. BakuBaku

  Wie is eigenlijk verantwoordelijk geweest voor de komst van Elito? Het ’technisch platform’? Die heb ik nog niks zien doen. Cooper heeft me in dezelfde tijd die hij gekregen heeft al veel meer kunnnen bekoren.

 6. jason

  Cooper ? dit meen je niet. Als je cooper zag lopen zelfs zonder bal dan zie je al genoeg. Elito is tenminste nog snel en die gun ik graag nog wat (veel) meer tijd.

 7. marcel

  helaas, ondanks alle verwachtingen blijft het voorlopig zeer matig, en vooral ook zeer onaantrekkelijk wat VVV zijn aanhang voorschoteld. de gewonnen partijen bevatten al weinig hoogtepunten, maar van de 5 wedstrijden, waren er 2 alweer dusdanig matig (denbosch en mvv), dat je je afvraagt hoe het mogelijk is dat VVV al enkele jaren zo vaak, zo zwak voor de dag kan komen? wat is er mis met VVV?

  als VVV weer eens een wedstrijd speelt (zeker voor eigen publiek), zoals MVV gisteren, dan ontploft de koel zowat. Die tijden lijken meer en meer te verdwijnen. Sfeer is een van de factoren waarvoor publiek (maar ook nieuwe spelers), voor naar het stadion komen. De laatste tijd vind ik zelfs de wil van de supporters om toch te steunen groter dan hetgeen er van het veld afkomt. De laatste twee thuiswedstrijden heeft het publiek (ondanks matige vertoningen), toch getracht langdurig achter de ploeg te blijven staan. echter wat van het veld afkomt, is bot gezegd een castratie voor de sfeer.
  Ook gisteren laat de ploeg de aanhang voor de zoveelste keer zakken.
  Er komt een moment dat de positieve sfeer weer omslaat als men op deze manier verder blijft gaan. dan kun je wel zeggen iedereen moet doorgaan, maar dat mogen we toch ook een keer van ons team verwachten.

  enige positieve wat er over gisteren te melden was: er is (ongeloooflijk maar waar na alle kansen van MVV) een punt overgehouden aan deze wedstrijd.
  inhoudelijk is in bovenstaande commentaren alles al genoemd waar ik dezelfde mening over heb (yuki, altheer). zelfs het stuk met zonedekking en het gegeven (zie de momenten waarop joppen en fleuren wel kort dekken en ze te kijk gezet worden door elke passeerbeweging die ingezet wordt), zijn keiharde feiten.

  melvin platje zal zich gisteren wel eens achter de oren gekrabt hebben, want fatsoenlijke aanvoer naar voor was niet aanwezig.

 8. socrates

  Dat is toch ook wel schrijnend dat een 20 jarige debutant uit het tweede van ADO de beste man was in de Venlose verdediging. Ook interessant om te zien dat de aankopen van Valckx (Elito, Mitsimenko) niet kunnen rekenen op een basisplaats terwijl de op voorspraak van Steyn gehaalde Buwalda en Platje meteen meedoen vanaf het begin. Zit volgens mij toch een beetje ruis op de lijn tussen TD en trainer, hebben we ook al vaker gezien in de Koel. Komt effectiviteit club niet ten goede.

  1. Godfried van Bouillon

   Nee, houd op met je ruis op de lijn. Ga nu geen onzin geruchten de wereld ingooien aub. Elito is gewoon nog niet goed genoeg en maksi is donderdag pas teruggekomen. Natuurlijk zet je die niet in de basis!

 9. binky

  hadden ze maar ken leemans een contract gegeven
  hadden tenminste strijdlust gezien
  wat een gezapig zwak zooitje geldverslinders
  als je met deze instelling gaat werken dan was je bij elke baas meteen de straat op geschopt
  in een woord schandalig

 10. Sefket

  Wat mij opvalt is dat je op het forum niemand hoort over Danny Wintjens. Voor mij de man van de wedstrijd gisteren. Danny krijgt echt onterecht veel kritiek. Tuurlijk is Maenpaa en onbetwiste nummer een, maar Danny heeft gisteren laten zien meer dan een prima stand in voor Niki te zijn!

  1. Het staat wel in het verslag! Twee keer zelfs. Hij speelde een fantastisch pot. Respect voor hem wat hij laat zien. Had zelf ook mijn twijfels maar bewijst nu toch een goede 2de keeper te zijn. Mensen kijken vooral naar het vertoonde spel en dat was gewoon belabberd. Wintjens was een van de lichtpuntjes gisteren.

 11. Ben

  Uit bij mvv een puntje is mooi meegenomen, we ,ogen beslist niet klagen. Ik denk echt dat alles goed komt met ons VVV. Wintjens’ goede spel was doorslaggevend met 2 uitstekende reddingen. Buwalda, Platje, Elito en Maksi zijn echt versterkingen. Over een paar weken zijn ze op elkaar ingespeeld, dan zullen we het echte VVV van dit seizoen zien.
  Het is wel,opvallend dat VVV nu al,jaren achtr

 12. RuiverCity

  Misschien een goed idee om de selectie van VVV eens te laten kijken naar de instelling van PEC Zwolle tegen PSV. Wat een passie en strijd. En dan zie je dat je met zo’n instelling een heel eind kunt komen. En dan zie je zo’n Joost Broerse (afgetest door VVV) bikkelen als een echte vent. Kunnen ze heel wat van leren…..

 13. sultana

  Bij VVV hebben ze wel meer spelers af getest die naderhand elders de sterren van de hemel speelden. En wij zitten opgescheept met een dure japanner waar we niets aan hebben. Honda was een parel maar zo vind je ze nooit meer, Hai moet daarom stoppen en zijn geld eens beter spenderen!

  Ben:

  Ben je dronken?

 14. Zeker wete

  Als Ben afgaat op de baggerpot tegen MVV dan lijkt hij idd dronken. Toch moeten we ook niet overdrijven. Als ik de reacties lees dan is ineens niets meer goed. Ook onzin. De eerste wedstrijd met ‘het vernieuwde VVV’. Ondanks het gebrek aan inzet sta ik (vooralsnog) achter de positieve vooruitblik van Ben. Keep the faith!!

 15. Ben

  Ik heb de nabeschouwing bij SBS bekeken en ben geschrokken van het aantal kansen dat MVV kreeg. Ik heb vrijdagavond een andere wedstrijd gezien. Of is het zo dat een nabeschouwing geen juiste weerspiegeling is van de wedstrijd? Achteraf zeg ik dat we de wedstrijd ook met 3-0 hadden kunnen verliezen. Dus, we hebben niet een puntje meegenomen, maar gepikt. Op naar de volgende wedstrijd, 3 punten pakken en bovendien er voor zorgen dat er niemand met rood wordt weggestuurd. FORZA VVV!

Leave a Reply