VVV-Venlo

VVV-Venlo speelt gelijk bij ADO Den Haag

VVV-Venlo heeft de wedstrijd tegen ADO Den Haag gelijkgespeeld. In het Cars Jeans Stadion werd het na 90 minuten spelen 1-1. De Venlonaren keken lang tegen een achterstand aan, maar na de 1-1 maakte de Venlose formatie nog kans op de overwinning en houden we eigenlijk een dubbel gevoel over met betrekking op de uitslag.

Je vraagt natuurlijk altijd af hoe je ploeg uit de winterstop komt. De oefenwedstrijd tegen De Graafschap werd overtuigend gewonnen, maar de competitie is altijd andere koek. Vooral als je tegen een goed draaiende ploeg moet voetballen zoals ADO Den Haag dat op de 8e plek stond. Het werd een uitwedstrijd uit het boekje van VVV, zoals VVV vaker heeft gespeeld dit seizoen.

Met de vertrouwde elf namen begon VVV-Venlo de wedstrijd tegen ADO Den Haag en de eerste minuten waren vrij rommelig van beide ploegen, net zoals de wedstrijd bij grote vlagen echt rommelig oogde. In de 3e minuut leek er een kans te ontstaan, maar Lennart Thy werd correct verdedigd door Tyronne Ebuehi. Die speelde een hele goede wedstrijd en van Thy kan niet echt hetzelfde gezegd worden. Hij won bijna geen kopduel en was vrij onzichtbaar. In de 4e minuut bediende Vito van Crooij diezelfde Thy en die schrok zichtbaar van de kans, want die schoot de bal in een keer op het doel van Zwinkels. Dat was echter een zwakke poging en zo bleef de stand op 0-0 staan.

ADO leek wakker te zijn geschud, want de thuisploeg begon steeds dreigender te worden. Bjørn Johnsen was in de 6e en 14e minuut dichtbij een goal, maar zijn pogingen werden geblokt en gingen naast. Maar in de 23e minuut keken we wel tegen een achterstand aan. Een corner werd weggebokst door Unnerstall – door het midden – en die bal kwam bij Danny Bakker terecht. Hij schoot zwakjes, maar de bal werd van richting veranderd door Johnsen waardoor Unnerstall kansloos was: 1-0.

Een flinke domper voor de Venlonaren, vooral omdat het onnodig was. Er was weliswaar wel flink wat dreiging van ADO, maar echt concrete kansen kregen ze niet. Net voor het half uur, in de 28e minuut, kreeg Thy wat ruimte aan de rechterkant en gaf een scherpe voorzet op Torino Hunte. Hunte kwam niet goed uit met zijn passen en zijn inzet ging net de kant op waar de nietsvermoedende Robert Zwinkels ook stond. Ook in de 40e minuut kon VVV op het doel vuren via Thy, maar de inzet was net te scherp en ging voorlangs. Dat betekende dat VVV met een 1-0 achterstand de rust inging.

Het was een vrije slecht qua veldspel van de Venlonaren in de eerste helft, veel ballen gingen verloren en er werd onzorgvuldig met balbezit omgegaan. Dit moest in de tweede helft echt gaan veranderen, maar ADO kwam ook goed uit de startblokken. Zij kregen in de 52e minuut een redelijke kans. Na een voorzet van Becker kopte Erik Falkenburg – die in Venlo nog een knappe goal maakte – in de handen van Unnerstall. Tien minuten later in de 62e minuut kreeg Johnsen bijna een levensgrote kans, maar de sliding van Janssen voorkwam dat. Nog steeds bleef die minimale achterstand op het scorebord genoteerd.

Enkele minuten later werden er wissels toegepast in het Venlose team. Moreno Rutten was geblesseerd geraakt door een verdedigende actie en werd dus vervangen door Tristan Dekker in de 65e minuut. Twee minuten later was er opnieuw een wissel aan Venlose zijde. Hunte verliet ook het speelveld en zijn vervanger in de 67e minuut was Johnatan Opoku. Dit leek de impuls te zijn die VVV aanvallend nodig had. Een goede voorzet van Dekker kwam bij Van Crooij terecht – die enigszins zwak speelde – en hij kopte op de paal! Frustrerend, maar je kon wel proeven dat VVV sterker begon te worden. Zoals ze altijd lijken te doen in die laatste twintig minuten van een uitwedstrijd.

In de 77e minuut werd er aanvallend gewisseld aan Venlose zijde: Romeo Castelen verving Jerold Promes en dat was tevens het debuut van Castelen in het shirt van VVV. De debutant liet een goede indruk achter en zijn blik naar voren hielp de rest van de ploeg ook. De kansen begonnen te komen voor VVV. Eerst was het Van Crooij die de bal niet in het doel kreeg en daarna was het Opoku, maar die zag zijn schot voorlangs gaan. Maar in de 86e minuut was het dan wel raak. Thy kopte een bal heel goed door – kon nog wel eens zijn enige gewonnen duel van de avond zijn – en Opoku liep erg slim op het randje van buitenspel – misschien zelfs er over. Hij stond nu oog in oog met de uitkomende keeper Zwinkels en faalde niet: 1-1!

Waar je dacht dat VVV nu het gelijkspel zou koesteren, wilden de spelers veel meer. Eerst werd een schot van Van Crooij geblokt en de moeder der alle kansen was voor Ralf Seuntjens. Oog in oog met de keeper schoot hij recht op de keeper af en hij had echt de 1-2 op zijn schoen. Helaas..
Na 94 minuten floot Higler af voor het einde van de wedstrijd en was het gelijkspel een feit. Vooraf hadden we waarschijnlijk getekend voor dat ene punt en omdat 86 minuten tegen een achterstand aankeken, is dat zeker een verdienste. Maar toch hadden we meer verdiend, want we hadden veel meer kansen dan ADO. We moeten echt de kansen gaan afmaken, maar we hebben wederom een puntje gepakt en dat is ook zeer belangrijk!

ADO Den Haag – VVV-Venlo 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 23. Johnsen (1-0), 86. Opoku (1-1)
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Gele kaarten: Janssen, Seuntjens en Van Crooij (VVV-Venlo).

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten (65. Dekker), Promes (76. Castelen), Töseler en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Van Crooy, Thy en Hunte (67. Opoku).

33 Responses

 1. RuiverCity

  Weer een punt erbij. Hadden er echter drie moeten zijn. Zonde van het missen van die grote kansen (vooral Seuntjens moet die kans benutten).
  Castelen viel goed in. Leemans en Thy zo goed als onzichtbaar. Thy geeft wel de beslissende pass op Opoku. Röseler en Promes: wat een bikkels!

  Volgende week is veel belangrijker. In Breda mag je niet verliezen. Een overwinning daar betekent dat het niet meer fout kan gaan.

 2. VVV 4ever

  Eerste helft speelde VVV slordig maar creëerden toch nog 2 dotten van kansen
  Na een uur spelen trokken we de wedstrijd naar ons toe en hadden we al winnaar van het veld moeten stappen!
  Thy, Van Crooy en Seuntjes hadden een 100 % kans……..
  Castelen viel prima in…..een goede versterking dus!

  De verdediging stond als een huis, want hoeveel kansen heeft ADO nou eigenlijk gehad……?!

 3. festina lente

  Blij met een punt. Maar met wat meer geluk hadden we wel met 3 0 kunnen winnen.Voor de trainer de moeilijke klus volgende week tegen nac met welk elftal.hij gaat starten
  Dekker opoku en castelen zijn tocht tegen een basisplaats aan.

  1. supportertje

   Daar heb je wel een beetje gelijk in. Echter gaat het in mij ogen nog wat verder. Heb dit seizoen maar twee wedstrijden gemist, tegen Groningen en Fc Twente. De rest heb ik gezien, en ook hoe het Venloos kwartiertje ging ontstaan. De mannen kunnen het iedere keer opbrengen in het laatste kwartier om er vol voor te gaan. En conditioneel zijn ze gewoon heel goed, met daarbij een over mijn lijk mentaliteit als ploeg in zijn geheel. Je ziet de tegenstanders vaak het hoofdje buigen, en VVV uitstralen van, we gaan jullie alsnog pakken. Daar kunnen we trots op zijn, en verdient alleen daarom al de ploeg een dikke voldoende.

 4. expat

  Fijn resultaat, kwartje had nog beter kunnen vallen, maar ook slechter. Er lijkt potentie om een ander elftal te laten starten komende week. Heel benieuwd. De wedstrijd tegen NAC kan bijna niet overschat worden. Thuis waren zij beter, maar dat gold ook voor ADO. Zespuntenduel in ieder geval. Als je wint sta je plus tien en dan staan er drie clubs heel ver weg van je, als je verliest is er een club die dichterbij kruipt.

  Voor de rest: fijn aanvallend gewisseld (mooi verschil met begin dit seizoen, vorig seizoen) en hulde aan de meegereisde supporters.

  Zondagochtendgedachte: Post voor Leemans, Opoku voor Hunte, Castelen voor Vito en Dekker erin voor Jansen? Of een team die zeven punten pakt uit drie wedstrijden toch niet wijzigen. Mooi dilemma voor onze coach.

   1. supportertje

    Waarom zou Steijn wisselen in het team. Diegenen die er nu in staan leveren. Ik zie geen meerwaarde in alle voorgaande opmerkingen die je hebt gemaakt over het wel of niet wisselen door Steijn. Zo lang er op deze wijze punten bijeen worden gevoetbald door het team hebben we niets te klagen, en dat ook nog vaak met fatsoenlijk voetbal. Reserves weten dat ze reserve staan, en dat enkele invalbeurten hun lot is. Kan wel begrijpen dat dit niet echt motiverend is, maar aan de andere kant zijn ze topsporter en daar hoort dit ook bij. Ze weten van te voren waar ze aan toe zijn, op het moment dat ze toe treden bij de club. Er word wat dat betreft goed gecommuniceerd wat men van plan is, en hoe de vork in de steel zit.

 5. Goodie

  Tevreden met een punt, maar ook heerst er een beetje teleurstelling. Wat een kansen hebben we gehad tegenover een halve van Ado. Leemans de zwakste aan VVV zijde. Castelen, Opoku en Dekker vielen goed in. Ik denk dat laatstgenoemde Rutten kwalitatief voorbij is gestreeft.

 6. R.P

  In plaats van haags kwartiertje hebben ze er een venloos kwarteerke van gemaakt, mooi!

  Leemans speelde niet goed, maar ik zou hem toch gewoon in de basis houden. Van Crooy zit al tijden niet lekker in z’n vel, Van Castelen mag van mij op die plek beginnen. Verder wil ik toch even de aandacht op Tristan Dekker vestigen: het is me al vaker opgevallen dat, als hij invalt, er meteen meer dreiging voorin ontstaat qua passes vanuit die zijkant.

 7. Depor

  Vind ik ook wat betreft Dekker. Ik zie ‘m liever als rechtsback dan Rutten. Overigens speelt Van Bruggen ook geweldig. Wat een speler! Zou mooi zijn indien we ‘m nog een jaartje kunnen huren. Koop lijkt me niet mogelijk.

 8. mats

  Yup.
  Volgende week iig Castelen voor vCrooij, en Dekker voor Rutten en Opoku voor Hunte ..

  Maar ja de speelwijze is dat ze dat geen 90 minuten volhouden dus Steijn zal wel weet met de zinloze acties van Hunte en vCrooij beginnen en het vele gevaar via Rutten en dan in de laatste minuten weet toeslaan met 1-1z whahaha

  1. supportertje

   met de zinloze acties van Hunte en vCrooij beginnen en het vele gevaar via Rutten. Vind dat hier toch hardwerkende en mensen van VVV toch een beetje wegzet als nitwitten. Tja ze zijn niet altijd even goed, ze spelen bij VVV, maar om nu zo te gaan bashen heeft ook weinig nut. Trouwens 1-1 gelijk zijn hele mooie uitslagen in uitwedstrijden, maar volgens jou is dat schijnbaar een lachertje. Vind het jammer dat je zo afgeeft, vooral omdat in eerdere commentaren wel wat zinnigs had te vertellen.

   1. mats

    In eerdere commentaren zeur ik ook al over het gebrek aan rendement van Hunte en vCrooij hoor. Ik ben vrij consistent in mijn gezeur.
    Ik gun beide echt wel dat het ze goed gaat. Zeker onze Venlose jongen. Maar ik kijk naar het geheel en dan vind ik dat het te weinig rendement oplevert en dat dit VVV beter kan met andere spelers op die plekken. Tja is gewoon een mening he 😉

 9. De Zwitser

  Mooie wedstrijd, goede invalbeurt van Castelen. Jammer dat we niet met winst naar huis gingen, maar ik zou er na de eerste helft voor getekend hebben. Beetje meer zingen in het vak zou leuk zijn, denk aan toppertjes als Oss uit…

 10. LJ

  Er is niks zo vervelend voor een voetballer dan wisselspeler zijn. Je zit niet bij de 11 die spelen. Zit op de bank te wachten tot je mag invallen. Als je deze “status” hebt, dan kun je natuurlijk een aantal dingen doen om hier een verandering in aan te brengen.

  Laten we deze opties eens op een rijtje zetten:

  1) Je werkt je te pletter op de trainingen. Geeft meer dan 100% inzet en zet hiermee je directe concurrent onder druk. Na de training werk je nog aan een aantal punten om deze te verbeteren. Je analyseert je concurrent en zoekt naar zijn zwakke punten en probeert die op de training bloot te leggen.
  2) Je hobbelt maar wat mee op de training en hoopt op een gouden wissel in de hoop dat de trainer je dan laat staan. Maar laat wel merken dat je het niet leuk vindt.
  3) Je gooit “de kont in de krib”. Laat merken dat je het er niet mee eens bent. Je baalt van iedere training en wedstrijd en laat duidelijk merken dat je vindt dat je in de basis moet. En als dat uiteindelijk niet lukt wil je weg, want je staat onder contract bij een Europese topclub en dan ben je vanzelf een topper.

  VVV heeft momenteel teveel drietjes. Peeters, Amenyido, Nwakali en Tissoudali. Net zoals vorig jaar Zelalem. En zo kan ik er de afgelopen jaren nog veel meer opnoemen.

  Steijn en VVV hebben groot gelijk deze “eikels” niet op te stellen. Laat ze aub gaan en haal spelers van het type 1.

  1. chretien

   Antonis, Peeters, Amenyido, Nwakali en Tissoudali komen toch niet toevallig aanwaaien? Gratis en voor niks? Zorgvuldig door onze deskundigen geselecteerd? Dat zijn 4 spelers die in principe worden aangetrokken om de selectie te versterken, maar die, blijkbaar, om andere dan voetbaltechnische redenen, niet verder komen dan het trainingsveld. Ze worden niet ingezet voor het eerste, zelfs niet voor oefenpartijtjes. Niet iets om trots op te zijn…

   1. LJ

    Dus?
    VVV heeft hier schuld aan?

    Nee, ze hebben gewoon minder kwaliteit dan wat er nu staat of een ongelooflijke kutmentaliteit. Dus optie 1. Optiefen svp en doorselecteren!

    Neem nou Opoku bijvoorbeeld. Hij komt van heel ver. Vervelende blessures gehad en basisplaats kwijtgeraakt. Echter, werkt zich kapot en kruipt steeds dichter tegen een basisplek. Zelfde geldt voor Tristan Dekker.

    Hoor je Jens Jansse, Leroy Labylle zeiken? En in het begin van het seizoen van Bruggen?

 11. idderzienmeining

  Weer een puntje erbij en daar mogen we tevreden mee zijn. Al had VVV qua kansenverhoudingen misschien wel recht op méér …. Onze jongens hebben echter WEER bewezen als team overeind te blijven, tot het eind te kunnen blijven gaan en zelfs nog wat óver lijken te hebben en daardoor dus weer in de laatste 5 minuten te kunnen toeslaan.

  De 1e helft was van VVV kant zwak waarbij veel combinaties vroegtijdig strandden omdat VVV onnauwkeuirg was in de passing. ADO Den Haag werd echter nauwelijk gevaarlijk en scoorde eigenlijk een sof doelpunt, een doelpunt zoals Seuntjens scoorde in het Abe Lenstra stadion !

  Ondanks de zwakke 1e helft had VVV daarin tóch de beste kansen, die helaas niet besteed waren aan Thy en Hunte. In de 2e helft zou de kansenverhouding alleen maar méér in het voordeel van VVV kantelen. Het laatste half uur van de 2e helft trok VVV de wedstrijd volledig naar zich toe (onder andere door 3 goede wissels …. eentje gedwongen ivm de blessure van Rutten en twee goede keuzes voor Opoku en Castelen). De 1-1 viel uiteindelijk en daarna had VVV zelfs nog kunnen en misschien wel moéten winnen ?

  Spelers die ik er uit wil halen:

  – Dekker viel goed in en zorgde voor aanvallende impulsen aan de rechterflank
  – Promes en Röseler waren weer ijzersterk als centraal verdedigingsduo
  – Damian van Bruggen speelde wederom zeer sterk
  – Castelen viel sterk in en maakte op mij een goede indruk
  – Vito van Crooy speelde eigenlijk één van zijn slechtste wedstrijden maar wat dan wel weer voor hem spreekt is dat hij toch kansen afdwingt en in elk geval knokt voor iedere meter

  Steijn heeft keuzes te maken maar misschien juist ook wel niet.
  Dit is in ieder geval een situatie die een trainer graag wil ….

 12. pavisto67

  Mooi resultaat maar had meer ingezeten… Ik hoop dat de technische staf heeft geleerd van deze wedstrijd en dat ze vanaf de start de komende wedstrijd uit tegen Nac wat meer druk durven zetten. De zwakte bij NAC ligt toch vooral achterin, met de keeper als triest dieptepunt. Die is zo ontzettend zwak en onzeker.

  Ga je in Breda zo afwachtend van start dan maak je het jezelf (net zo als de thuiswedstrijd) erg moeilijk. Ik hoop dat ze met lef gaan spelen.

 13. VVV 4ever

  Als de contractspelers spelen en de huurlingen niet is dit alleen maar gunstig voor de bankrekening van VVV, aangezien ”eigen” spelers bij vertrek een transferwaarde hebben en huurlingen weer terug gaan naar hun club waar ze onder contract staan…..
  En laten we eerlijk wezen………10e positie na 19 speelrondes super toch!

  Never change a winning team 😉 😉

  1. chretien

   Helemaal eens met je en, eerlijk gezegd, niet aan gedacht.
   Blijft weliswaar zuur dat je geld steekt (huren kost geld) in vijf spelers, die niet verder komen dan het trainingsveld.

 14. pavisto67

  Speciaal vrouwenvak bij NAC-VVV

  BREDA – De fans van VVV zullen het zaterdag extra moeilijk krijgen om de aanhang van NAC te overstemmen tijdens de wedstrijd tussen beide clubs in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Direct onder het uitvak is namelijk een compleet vak gevuld met louter vrouwen uit Breda en omgeving.

  ——————————-

  Aan iedereen die in dat aquarium plaats neemt, sterkte… ik zit godzijdank op de B-Side…
  Dat gekrijs is inderdaad niet te overstemmen vrees ik…

Leave a Reply