VVV-Venlo speelt gelijk bij Fortuna Sittard!

Op deze regenachtige avond in Sittard speelde VVV-Venlo de uitwedstrijd tegen de nummer 19 van de Jupiler League Fortuna Sittard. Op papier een mooi affiche al was daar niets van te merken qua sfeer, ambiance en supporters aantallen. Bij winst kon VVV-Venlo stijgen naar plek 5 op de ranglijst en de koppositie versterken in de 4de periode.

Fortuna begon iets feller aan de wedstrijd. Oud VVV-er Schroijen kwam zo nu en dan goed op over de linkerflank en was gevaarlijk mer een aantal voorzetten. Maar echt gevaar kwam er niet voor het doel van onze keeper Niki Mäenpää.

Na zo’n 7 minuten begon VVV-Venlo iets meer grip in handen te krijgen. De ploeg had iets meer balbezit en werd een aantal keren zeer gevaarlijk voor het doel van Kaya. Aziz Khalouta had de 0-1 op het scorebord moeten zetten maar handelde te langzaam waardoor er makkelijk uitverdedigd kon worden. De hoekschop die er op volgde was Khalouta wederom zeer gevaarlijk. Hij kopte de bal voorlangs het doel. VVV-Venlo combineerde prima en had iets meer overwicht.

Fortuna kwam er zo nu en dan uit maar kon voorin geen vuist maken. Al had Venlonaar Roel Janssen een zeer gevaarlijk afstandschot die maar rakelings langs de paal scheerde. Het waren allemaal halve kansjes. Beide ploegen waren verder enorm slordig. Onze aanvoerder Danny Post moest halverwege de eerste helft afhaken door een hersenschudding. Voor hem kwam Randy Wolters in de plaats. Wolters kon zich meteen onsterfelijk maken. Na het goede doorkoppen van Khalouta kwam Wolters 1 op 1 voor de keeper. Echter stond de Kaya goed op te letten. Hij verwerkte de kans tot een hoekschop. Het bleef slapjes wat de Venlonaren lieten zien.

De eerste helft leek in een gelijkspel te eindigen. Echter kwam Fortuna toch op voorsprong. De ploeg uit Sittard kreeg een onterechte hoekschop. Deze werd zeer goed voorgezet op Venlonaar Janssen die de bal zeer netjes binnen kopte. Of het een terechte stand was kon je, je afvragen. VVV-Venlo speelde een slappe eerste helft zonder overtuiging. Na de 1-0 gebeurde er vrij weinig en gingen we rusten met een 1-0 ruststand.

De tweede helft begon meteen levendig. VVV-Venlo was een stuk beter uit de kleedkamer gekomen dan in de eerste helft, de Venlonaren begonnen erg fel en vol druk naar voren. VVV-Venlo zette vroeg druk en kwam er een aantal keer goed uit. Met een aantal hoekschoppen en een goed schot van Wolters probeerde de Venlonaren zo snel mogelijk de gelijkmaker te maken. Helaas was de keeper van Fortuna niet te kloppen vandaag.

Toch was het Fortuna die het gevaarlijkst werd na de druk van VVV. Fortuna had de 2-0 op de schoen liggen maar vergat het af te maken. Na een geweldige scrimmage voor het doel van VVV-Venlo, redde onze keeper Mäenpää en de lat VVV-Venlo. Uit de hoekschop die er op volgde kwam geen gevaar uit. VVV-Venlo was gewaarschuwd!

Een onrustige fase volgde waarbij het spel heen en weer golfde. Echte kansen kwamen er niet voor beide ploegen. Er was niet echt een ploeg die er boven uit stak. VVV liet zich teveel meeslepen in het chaotische spel van Fortuna. Dit is iets wat je de ploeg kwalijk kon nemen.

In de 70ste minuut begon VVV-Venlo toch aan een offensief. Maar het leek net alsof de bal er maar niet in wilde. Melvin Platje werd goed bediend en schoot de bal goed de hoek in. Op miraculeuze wijze stond keeper Kaya weer in de weg. Met een handje zorgde hij ervoor dat de bal net naast ging. De hoekschop werd goed voorgegeven door Nijholt waardoor Promes vrij kon inschieten maar ook hij had teveel tijd nodig. De hoekschop die hierna volgde eindigde in de handen van Kaya.

Met nog zo’n 15 minuten op de klok begon de tijd te dringen. VVV-Venlo bleef het proberen en aan te dringen. In de 75ste minuut redde keeper Kaya Fortuna weer eens na een geweldig schot van Melvin Platje. Fortuna zakte steeds verder in en begon op de lange bal te spelen. In de hoop dat de bal nog een keer goed zou vallen. De Venlonaren bleven drukken maar durfde niet echt risico’s te nemen.

Met een beetje geluk viel alsnog de verdiende gelijkmaker voor VVV-Venlo! Na een geweldige lange haal  vanuit de verdediging kwam de bal precies in de loop van Melvin Platje die alleen op het doel af ging. Hij schoot de bal goed in de hoek. Maar ook hier weer zat keeper Kaya er nog met een handje aan en rolde zeer langzaam naar de binnenkant van de paal. De keeper probeerde nog te bal voor de lijn te stoppen maar de grensrechter vlagde inmiddels al voor een doelpunt. Wij konden niet goed zien of de bal over lijn ging. Maar hoorde dat de bal zeker niet helemaal over lijn is gegaan. Met nog zo’n 5 minuten te gaan was er nog alles mogelijk voor de Venlonaren.

Waar je dacht dat VVV ging doordrukken was het toch Fortuna die gevaarlijk werd voor het doel van Mäenpää. Gelukkig is Niki een fantastisch keeper en had hij de bal klem vast. Hierna volgde er nog een grote mogelijkheid voor Schroijen maar hij schoot de bal ver naast.

Een ding was zeker, de laatste minuten ging het spannend worden. In de 88ste minuut had VVV-Venlo zomaar met de winst naar huis kunnen gaan. Na een goede voorzet van Melvin Platje kon Randy Wolters de bal in het netje schieten maar hij vergat de bal te raken. Een minuut later ging Platje alleen op de goal maar ook hij wist niet te scoren. Het regende kansen voor de Venlonaren! Maar de doelman van Fortuna stond een wereld pot te keepen en was niet passeerbaar.

Met 3 minuten extra tijd hoopte de meegereisde supporters nog op een kansje voor VVV-Venlo. Deze kwam ook in de allerlaatste seconde van de wedstrijd door middel van een hoekschop! Echter werd deze goed weggewerkt en de ingooi die volgde kwam ook niet voor het doel. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkgespel.

Na een gezapige eerste helft werd de tweede helft nog een aardig leuke wedstrijd voor de neutrale supporter. Het was vooral spannend maar helaas geen 3 punten. De Venlonaren blijven door het gelijke spel ongeslagen in de 4de periode maar daalt in het algemeen klassement naar de 8ste plek. Het had een mooie avond kunnen worden met een stijging naar plaats 5 en in de 4de periode hadden we flinke stappen kunnen maken. Helaas mocht het niet zo zijn. De verschillen blijven klein maar de Venlonaren hebben niet geprofiteerd van de misstappen van de concurrenten.

Statistieken
Fortuna Sittard – VVV-Venlo 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 40. Janssen (1-0); 84. Platje (1-1)

Gele kaart: Vlijter, Briels (Fortuna Sittard); Fleuren, Wolters (VVV-Venlo)
Rode kaart:

Toeschouwers: 2.702

Scheidsrechter: Janssen

Opstelling Fortuna Sittard:
Kaya; Turan, Janssen (55. Linssen), Briels en Schroijen; Vlijter (90. Baur), Vanmaris, Vankan (32. Mert) en Dengering, Conneh en Overhof

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Buwalda, Promes en Fleuren; Post (20. Wolters), Nijholt (74. Elito) en Voorn; Khalouta, Platje en Van Crooij

 

18 Responses

 1. RuiverCity

  Ik heb me in het stadion kapot zitten ergeren. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je 4 dagen eerder fel en geconcentreerd een wedstrijd speelt en vandaag in Sittard zo waardeloos start zonder enige bezieling!!!
  Vanaf minuut 1 kon je zien dat enkele spelers bij VVV met andere dingen bezig waren dan met de wedstrijd. Waar was Melvin Platje, Buwalda en Nijholt vanavond mee bezig??? Helaas moest Post al snel gewisseld worden met het scheen een hersenschudding.
  Als VVV vanaf het begin druk had gezet hadden ze Fortuna opgerold. Wat is dat een zwakke ploeg zeg. Die Peter van Vossen begrijpt er werkelijk helemaal niks van. Bij Fortuna speelt de nieuwe Rajcomar in de spits. Lui, traag en zonder enige bezieling. Maar Buwalda had er de handen (onnodig) vol aan. Dit heeft puur met instelling van de VVV spelers te maken.
  Dat VVV uiteindelijk een puntje pakt heeft men vooral te danken aan het arbitrale trio. VVV speelde vanavond zonder enig concept, ideeënloos.
  Dan nog een kritische kanttekening richting de trainer. Beste Maurice, wanneer ga je Vito van Crooy nu eens wisselen? Wanneer is je lievelingtje nu eindelijk aan de beurt? Ook vanavond viel hij de hele wedstrijd compleet door de mand. Maar nee hoor. Vito mag gewoon blijven staan. Eilto bracht veel meer dreiging en druk naar voren tijdens zijn invalbeurt voor Nijholt. Opvallend dat Gijzen moest invallen maar op dat moment scoorde VVV net de 1-1. Gijzen moest snel gaan zitten. Hoe kun je met een achterstand Gijzen, veel te fragiel, inbrengen? Niemand had die wissel begrepen meneer Steijn.
  VVV heeft vanavond hele slechte zaken gedaan betreffende de normale en 4de periodestand. Twee kostbare punten verloren…..
  Hay Berden…..Mocht je een opvolger zoeken voor Mäenpää , dan klop eens aan bij Fortuna voor die Kaya. Wat een geweldenaar vanavond weer. Twee zekere doelpunten van VVV werden door hem verijdeld.
  Dan tenslotte nog Yoeri Schroyen. Waarom heeft deze linksback geen vertrouwen gekregen van Maurice Steijn? 10x beter dan onze dolende Niels Fleuren!!!
  Een wedstrijd om snel te vergeten………….

  1. supportertje

   RuiverCity, jouw duidelijk laat geen vragen meer bestaan. Het is gewoon een ploeg die zwabbert. De TC staf zou zich toch eens achter de oren moeten krabben.

 2. marcel

  jammer dat VVV de eerste helft niet aanwezig was. na rust werd het in elk geval nog geprobeerd, en werden er toch voldoende kansen gecreeerd. zoals al in alle verslagen benoemd, was hier Kaya de grote man van de wedstrijd. Uiteindelijk mag je je nog gelukkig prijzen, want volgens mij was er niemand in het uitvak die beweerd dat de bal de doellijn gepasseerd was, en dus was ook dat weer een goede redding van fortuna’s keeper. (benieuwd of dit nog te zien is in de televisiebeelden).

 3. binky

  met betrekking tot youri schroyen in de krant van zaterdag met het verslag met schroyen staat hij past niet in het systeem van de TRAINER
  ik vraag mij af welk systeem namelijk we hebben geen systeem
  en dan die v crooy bestuur treed hier eens tegen op wat een debacle
  tot zoiets in de basis staat en ook nog niet gewisseld wordt SCHANDALIG

 4. YowVVV

  Elito gewoon op de positie van van crooy zetten, die is veel verder dan van crooy momenteel, talent of niet, zijn tijd komt nog wel, eerst met invalbeurten. Verder zeer matige wedstrijd, 2e helft was wel wat beter, maar ook vooral omdat fortuna van een topklasse niveau is, nooit punten mogen verspelen met goede wedstrijdinstelling en een normale opstelling en wissels.

 5. Ben

  Jammer, nog maar even uithuilen en dan door naar de volgende wedstrijd. Maar, zou ik zeggen, niet voordat de TC er achter is hoe het komt dat VVV de ene wedstrijd zo goed speelt en, inderdaad, enkele dagen nog slechter speelt dan een natte krant. Laten we wel wezen, Fortuna boft dat ze nog fans hebben die komen kijken, wat een bedenkelijk laag niveau. Juist daarom zou dit voor VVV een wedstrijd hebben moeten zijn om het doelgemiddelde wat op te krikken. Zelfs de laatste 20 minuten hadden ze er nog 3-4 in hebben kunnen schieten. Kaya, goede keeper, verhinderde dat.
  Ik weet niet wat ik van ons team moet vinden, dat verschil tussen de ene en de andere wedstrijd is zo vreselijk groot. Ik ben geen psycholoog, hebben we die in dienst?
  FORZA VVV!

 6. RuiverCity

  VVV speelde trouwens gisteravond in een nog nooit vertoond systeem….
  4-2-2-2
  Joppen, Buwalda, Promes, Fleuren
  Voorn, Post
  Van Crooy, Nijholt
  Khalouta, Platje

  Snel met deze onzin stoppen…

 7. sultana

  Wat een wan vertoning gisteravond, wat was ik kwaad in het uitvak! Hoe haalt de ts het toch elke week weer in hun hoofd om die balletdanser van Crooy op te stellen. Elito viel goed in, komt dreiging van uit omdat hij snel is en dat is wat we nodig hebben. Van Crooy is te traag, zoals ik vorige week al schreef geloof ik niet dat dit aan Steijn ligt maar aan meer aan de assistenten, bij alle vorige trainers was dit al zo en wie zit er al zo lang als assistent trainer bij VVV? Juist ja van Dael, opbokken met die vent blijf ik bij. Bij VVV word teveel in Limburgse termen gedacht, met alle respect voor Fleuren en van Crooy maar ze komen beiden tekort. Is mij een raadsel waarom Fleuren de voorkeur krijgt boven Maksimenko, laatst genoemde speelt veel beter, Fleuren staat constant lucht te dekken. Daar loopt geen een aanvaller het dun van in de broek! Steijn kappen met deze onzin en je eigen plan eens trekken en niet meer naar die van Dael luisteren, volgende wedstrijd Maksimenko en Elito in de basis want we staan er nog steeds goed voor om de vierde periode te pakken en dan dien je met de sterkst mogelijke opstelling te spelen. Hoop dat Post er over twee weken tegen jong PSV weer bij is want wat is hij belangrijk, zag je gisteravond wel weer toen hij geblesseerd uit viel dat het als een kaartenhuis in elkaar zakte. En waarom Nijholt eruit halen en Wolters erin? Haal dan die balletdanser eruit man man een wissel die nergens op slaat!! Kortom door dit gepruts van de ts zijn we wederom belangrijke punten mis gelopen, wanneer grijpt de leiding bij VVV eens in……..

  1. Ievel Knievel

   Ik denk dat Breden de opstelling weer bepaald, zoals hij al eerder gedaan heeft. vandaar dat de “Limburgse” jongens de voorrang krijgen. Typisch Berden-beleid.

 8. Meuske

  Hupsakee daar is Berden weer de gebeten hond, die hadden we allang niet meer gehoord. Man gank wieberen denk je nu echt dat Hay zich bemoeit met Fleuren en van Crooy? Steijn had Altheer of Maksi op de plaats van Post moeten zetten en niet zo gaan schuiven met iedereen omdat er een speler uitvalt.

  1. Ievel Knievel

   Tuurlijk joh. Daarom hebben we al 3 a 4 trainers gehad die steeds weer hele rare wissels toepassen. Iets wat ze bij andere clubs waar ze werken/ werkten toch echt minder vaak / niet doen. Er zijn zelfs 2 trainers geweest die in een interview gezegd hebben, iets dat men later moest intrekken, dat er druk gezet wordt vanuit hoger hand wanneer het op het opstellen van bepaalde spelers aankomt.

   Grappig trouwens. In de reacties op de vorige wedstrijd werd aangegeven dat wanneer er gewonnen wordt alles hosanna is en wanneer er verloren is niemand er meer iets van kan. Zie hier dat effect.

   Wanneer men puur naar de cijfers kijkt, dan doet Maurice het lang niet onaardig met deze selectie. We gaan gewoon tussen plek 7 en 4 eindigen, is mijn inschatting. Iets wat ik van te voren ook voorspeld heb. Net als verleden seizoen. Iets wat redelijk is voor deze selectie. Deze selectie kan niet onder druk presenteren, zoveel is duidelijk, Iedere keer als er progressie gemaakt kan worden, stort het kaartenhuis in. Misschien is een sportpsycholoog wel de beste investering voor dit VVV. Toch zit plek 3 er met veel geluk zelfs nog in. De vraag is alleen waarom er met veel bombarie ingegrepen is in het technisch beleid, want qua prestaties en spel zijn we er niet op vooruit gegaan. Desalniettemin ben ik ontevreden over het spel, maar niet ontevreden over de resultaten. Je moet je prestaties ook afmeten aan de concurrentie. Nu doen veel Jupilertteams het echt niet beter, niet qua spel, niet qua beleid en niet qua geld. Het is wel armoe troef en je bent als 1-oog koning in de Juup.

   Ik en velen anderen roep al jaren dat er wel 1 constante factor is die de onvrede aanwakkert . Je kan wel voor de bühne veranderingen doorvoeren in een technisch platform., achter de schermen veranderd er bizar weinig.

   1. sultana

    Level Knievel:
    Precies het is onmogelijk dat het voor de vijfde keer aan de trainer ligt, hier zit meer achter en intern schort het ergens aan. Fleuren hoort niet thuis in het betaalde voetbal, maar bij VVV blijven ze zijn contract maar verlengen zegt genoeg over het beleid van de club. Net zoals hieronder beschreven word over het spelen met rouwbanden nav het overlijden van Harrie Heijen, respectloos om dit gisteren niet te doen. Maar ja beter volgende week vrijdag 3 april dan helemaal niet.

 9. RuiverCity

  Off-topic…. ADO Den Haag speelt vanmiddag met rouwbanden vanwege het overlijden van Harrie Heijnen. Bij VVV Beslist men om 2 weken hiermee te wachten. Waarom speelt men gisteren niet met rouwbanden en over 2 weken 1 minuut stilte? Beetje respect voor een clubicoon mag wel

  1. Hohoo voor dat we hier meteen conclusies aan gaan trekken. Dit is in overleg gegaan met de weduwe. Het oorspronkelijk idee was dat er zaterdag tegen Fortuna met rouwbanden gespeeld zou worden en een minuut stilte. De weduwe van Harry Heijnen heeft aangegeven dat ze graag aanwezig wilde zijn bij het eerbetoon. En daarom vindt alles nu plaats bij de thuiswedstrijd van Jong PSV.

   1. Ben

    VVV had dit meteen moeten uitleggen, vind het zelf ook beter om bij eerste thuiswedstrijd met rouwbanden om te spelen. R.I.P. Harrie Heijnen. FORZA VVV!

Leave a Reply