VVV-Venlo speelt gelijk bij Jong PSV

Door omstandigheden konden we vandaag niet aanwezig zijn bij de wedstrijd Jong PSV – VVV-Venlo. Hierdoor kunnen wij ook geen objectief eigen verslag schrijven. We zullen eenmalig het wedstrijdverslag van VVV-Venlo gebruiken! Wij hopen dat jullie hier begrip voor hebben. Onze excuses voor het ongemak.

Voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf stond op maandag 3 november weer een uitwedstrijd op het programma. Om 20:00 uur spelen de Venlonaren in Eindhoven tegen Jong PSV.

Jong PSV stond voorafgaand aan deze wedstrijd op de veertiende plek in de Jupiler League, met 13 punten na 11 wedstrijden. De geelzwarten stonden negende met 17 punten.

De Venlose intenties werden letterlijk vanaf de aftrap duidelijk: Jong PSV werd meteen opgejaagd en dat leidde meteen tot Eindhovens balverlies. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Platje die met een bekeken schot probeerde te scoren. De bal ging over, maar de Venlonaren hadden duidelijk gemaakt dat ze vroeg druk wilde zetten. Drie minuten later was het Otsu die een goede pass op Post geeft, die vervolgens zijn voorzet ziet stranden in de Eindhovense zestien.

Net voor de tien minuten op de klok verschijnen is er een prachtige crosspass van Wolters ‘over de hele’ op Otsu. Die geeft de bal vervolgens mooi voor op Van Crooy. Hij ziet zijn schot echter gekeerd worden door keeper Bertrams. Vijf minuten later is er bijna de Venlose achterstand: Fleuren speelt te kort terug op Wintjens en Vloet weet er tussen te komen. Hij schiet de bal gelukkig naast de verkeerde kant van de paal en zo komen onze geelzwarten met de schrik vrij.

Even later zijn het de Venlonaren die eigenlijk uit een halve kans een heel doelpunt maken: Wolters speelt Platje hard aan, die in de dubbele dekking staat. Toch weet de goalgetter een gemeen puntertje te geven en de bal gaat langzaam maar vooral zeker het Eindhovense doel in. En zo staat de 0-1 op het bord en krijgen de Venlonaren loon naar werken.

Kort voor rust leek Wintjens gepasseerd te worden, maar er werd wat meer tijd gegund door de Eindhovense voorwaartsen. Genoeg tijd om zich te herstellen en de bal prachtig te redden op een schot van Boljevic. En zo weten de Venlonaren met de kleine voorsprong te gaan rusten.

De tweede helft begint met een goede rush van Fleuren over de linkerkant. Die haalt de achterlijn en zet voor op Van Crooy. Met een voetbeweging probeert die keeper Bertrams te verschalken, maar de bal gaat naast buiten het bereik van de Eindhovense goalie. Aan de andere kant moet Wintjens handelend optreden wanneer een bal door de Venlose verdediging schiet.

Twee vrije trappen van VVV-Venlo, beide van de voet van Platje, leiden niet tot een doelpunt. Al was de eerste van de twee wel hard en gevaarlijk en moest Bertrams zich helemaal strekken om de bal uit zijn doel te houden. Met minder dan een half uur te gaan wordt er niet goed verdedigd door de Venlonaren en valt de bal uiteindelijk voor de voeten van Noor. Die haalt snoeihard uit en schiet de 1-1 binnen.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan probeert Steijn de bakens te verzetten en hij brengt Khalouta voor Otsu. Maar de Eindhovenaren voetballen zich onder de druk uit en geven al wat waarschuwingen met diepe ballen. Op een van die diepe ballen is het Vloet die zich in kansrijke positie weet te manouvreren en op Wintjens schiet. Die capituleert echter niet, ook niet enkele minuten later wanneer diezelfde Vloet hard uithaalt.

De Venlonaren krijgen ook kansen: eerst is het Platje die te vroeg en vooral te wild schiet. Die bal gaat hoog over. Even later is het Wolters die alleen op Bertrams afgaat. Hij vuurt hard, maar de Eindhovense doelman is op zijn hoede en weet de bal te stoppen. En met minder dan 10 minuten op de klok is het Platje die een vrije trap bij Promes weet te brengen. Die kan er net niet zijn voet tegenaan krijgen.

Uit een Venlose corner volgt een razendsnelle Eindhovense counter. Die zet Boljevic alleen voor Wintjens en de Eindhovense aanvaller faalt niet en jaagt de 2-1 hard achter de Venlose doelman. En zo vergeten de Venlonaren zichzelf te belonen voor hun goede spel en dreigen ze met lege handen de terugreis naar Venlo te moeten aanvaarden. Maar de tas blijft niet helemaal leeg: invaller Khalouta weer in de extra tijd de 2-2 binnen te werken en zo is er op de valreep toch nog een puntje voor onze geelzwarten.

Jong PSV – VVV-Venlo 2-2 (0-1)

Scoreverloop: 18. Platje (0-1); 63. Noor (1-1); 85. Boljevic (2-1); 90+1. Khalouta (2-2)

Gele kaart(en): Hermannsson, Tamata (Jong PSV); Post, Fleuren (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 555

Scheidsrechter: Van den Heuvel

Opstelling Jong PSV:
Bertrams; Hermansson, Koch, De Wijs en Lukovic (63. Rommens); Leemans, Rayhi (Sanoh) en Noor; Vloet, Schaars (46. Tamata) en Boljevic

Opstelling VVV-Venlo:
Wintjens; Fleuren, Buwalda, Promes (87. Balkestein), en Joppen; Van Crooy, Post en Kruijsen (87. Simmons); Wolters, Platje en Otsu (67. Khalouta)

13 Responses

 1. brise continu

  Poehhhh poehhhhh….2-2 bij jong PisVee….al 2 wedstrijden ongeslagen met oogstrelend aanvallend voetbal….we gaan Europa in!
  Wat een armetierig, zielloos en lamlendig slaapverwekkend zooitje…

  Psssst…zo ff sprietse!!

 2. Gerardus

  Vooral de eerste helft gezien, opzicht speelde ze niet slecht en hadden ze wel de intentie om aan te vallen. Als je geen kansen af maakt zoals wolters dat na een vrije doortocht word het toch lastig om te winnen. Gelukkig scoort Kalouta dan nog de gelijkmaker.

 3. RuiverCity

  Na de bekerwinst tegen een zwak MVV wordt VVV weer met de neus op de feiten gedrukt…….En dat tegen een team als Jong-PSV. We staan al 13 punten achter op die uit het zuiden 🙁

 4. Meuske

  Inderdaad gelukkig nog een puntje maar ik heb het een beetje kunnen volgen via de stadsomroep maar het was weer veel te lief en dan vooral de eerste helft hadden ze eroverheen moeten walsen. Vind het ook slecht van de technische staf dat ze Selman nog steeds niet bij de selectie hebben gehaald want die had je kunnen wisselen voor Kruijssen en dan had je weer meer creativiteit gehad op het middenveld het laatste half uur. Vond dat Steijn ook wel erg lang heeft gewacht om Otsu te wisselen want volgens mij heeft hij niet veel ballen goed geraakt vandaag. Dit jong Psv hadden ze vanaf het begin af moeten jagen daar waren deze jonkies niet tegen opgewassen geweest. Trouwens het commentaar bij omroep Venlo was van een bedroevend niveau. Volgende week Nec ik hou mijn hart vast desalniettemin hou ik hoop.

 5. marcel

  begin was leuk, snel druk zetten, lijp goaltje van Platje. Daarna lag de 0-2 in verschiet, vooral de actie waarbij van Crooy over rechts doorging (in het verslag niet te zien), en in een versnelling naar binnen sneed het strafschopgebied in was prima. op het laatst tikt hij hem terug, en deze bal wordt gemist (weet ff niet door wie). Na rust zakte het niveau ver terug, alsmede ook VVV. enkele kansen en goede reddingen van wintjes verder werd het toch 1-1. daarna ontstond er op het veld steeds meer ruimte, en ondanks dat het spel vvv niet oogstrelend was, werden er nog 2 zeer grote kansen gecreeerd. 1x platje en 1x wolters die beiden vrije doorgang hadden op doel. Platje miste het doel helemaal. Wolters een bal recht op de keeper af. ook PSV kreeg nog kansen. in deze fase. De goal viel uit een snelle counter waarbij Promes op de middellijn nu een keer niet aan de noodrem trok. na een scrimage voor de goal was het kalouta die het laatste tikje gaf, en zo gelukkigerwijs nog een puntje voor VVV wist te redden.
  al met al lukt het VVV weer niet om de overhand in een wedstrijd te krijgen. kansen werden deze keer in elk geval een aantal gecreeerd, al mag je dat tegen dit jong psv geen overdreven grote verrassing noemen. Met nog enkele zware wedstrijden voor de boeg lijkt VVV voorlopig af te gaan zakken naar een plek die buiten de play-offs plekken is. Het zal met dit voetbal nog een hele klus worden om weer bij die groep aan te gaan sluiten.

  1. Beste Marcel dit is het verslag van VVV-Venlo zelf. Zoals ik al had aangegeven kon ik door omstandigheden niet aanwezig zijn en hierdoor ook geen objectief eigen verslag typen. Dit is eenmalig maar hopelijk begrijp je het.

   1. marcel

    Lincoln, was geen verwijt, maar een toevoeging, juist omdat ik zag dat het verslag van VVV was, en…. helaas maar waar, die verslagen zijn over het algemeen te eenzijdig,

   2. Wou het even nogmaals duidelijk maken haha :).
    Zeker een goede toevoeging. Heb je gelijk in maar is ook een beetje raar als VVV negatief gaat schrijven over hun eigen team.

  2. sultana

   Mee eens Marcel, ik schreef het weken geleden al dat we af gaan zakken naar de onderste plaatsen. Met dit elftal kunnen we niet beter, probleem zit op het middenveld en zo lang we een speler als Kruijsen op blijven stellen zal dit niet veranderen. Onbegrijpelijk dat zoiets prof voetballer is, het enigste wat hij kan is achteruit voetballen of de bal bij de tegenstander in de voet spelen. Meest matige elftal in jaren, welke trainer je ook voor deze groep zet niemand kan hier iets mee. Moet wel zeggen dat ik Buwalda een goede versterking vind. Sevinc hoort een kans te krijgen, heeft vorig seizoen goede wedstrijden gespeeld. Ondanks alles ben ik er zondag in Nijmegen bij om mijn cluppie te steunen, forza VVV!

 6. Venloco

  Ze hebben zichzelf weer te kort gedaan, door in de eerste helft niet al direct met PSV af te rekenen.
  Daar door blijft het maar 1-0 en als je dan weer van die amateuristische verdedigende fouten maakt dan vraag je gewoon om problemen. Helaas maar t is niet anders, Zondag zullen we het nog veel zwaarder krijgen ben ik bang.

 7. binky

  wat ik zag bij fox is dat de twee doelpunten van psv op rekening van kruissen zijn
  de eerste moet hij wegkoppen ipv rare capriolen en de tweede ook eenvoudig wegkoppen
  maar ja als niet durft en kunt koppen ben je ook niet waard om mee te voetballen laat staan dat je een contract hebt
  ts zet deze kwal en stijve hark maar op de tribune wat is die slecht
  4 klas onderafdeling en daar nog reserve is al te veel voor de stijverik kruissen rot op

Leave a Reply