VVV-Venlo speelt gelijk in Breda tegen NAC

Op vrijdagavond 18 November stond voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. In het Rat Verlegh Stadion was NAC Breda onze tegenstander.  Na de interlandperiode had de trainer de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Danny Post keerde terug van een schorsing en Moreno Rutten stond ook in de basis.

Vanaf het moment dat scheidsrechter Makkelie op zijn fluitje had geblazen was het duidelijk dat dit een wedstrijd werd waarin er veel beleving aan te pas kwam. In de eerste 5 minuten konden de Venlonaren nog geen echte vuist maken, maar wisten ze wel twee schoten te produceren van de voet van Joey Sleegers en Ralf Seuntjens. Allebei de pogingen ging ruim naast het doel van keeper Jorn Brondeel.

Na die eerste paar minuten was het Nac dat duidelijk meer balbezit had en meer dreiging uitoefende naar voren dan de geelzwarten. In de 11e minuut kwamen de gastheren zeer gevaarlijk voor het doel, maar de voorzet was niet geheel aan Cyril Dessers besteed en zo hoefde Delano van Crooij niet in te grijpen.

Het was daarna twintig minuten wachten op de volgende concrete kans, maar in 27e minuut kreeg Sleegers de bal goed aangespeeld en draaide de aanvaller behendig weg bij zij directe tegenstander. Helaas schoot Sleegers de bal over en bleef 0-0 de stand na een half uur spelen. Dat half uur was nauwelijks voorbij of Dessers kreeg aan de andere kant een heel grote kans aangeboden, maar Delano van Crooij kwam goed uit zijn doel en verkleinde deze, waardoor Desser de bal in het zijnet schoot.

Voor het einde van de eerste helft was Nac niet meer heer en meester, de Venlonaren kregen steeds meer grip op de wedstrijd, maar tot concrete kansen leidden deze niet.Na twee minuten extra tijd floot scheidsrechter Makkelie voor de theepauze.

De tweede helft werd begonnen met dezelfde 22 mannen die de eerste helft afsloten. De gastheren uit Breda kwamen zeer goed uit de kleedkamer en waren gebrand om een doorbraak te forceren. Maar het eerste schot op doel was van Vito van Crooij in de 50e minuut. Drie minuten later in de 53e minuut kwamen de Venlonaren erg goed weg toen O’Neill van vijf meter afstand hoog over schoot.

Net voor het verstrijken van het uur, in de 59e minuut drukte Clint Leemans goed af na een terugleggen van Ralf Seuntjens, maar de bal verdween in de handen van Brondeel. In deze fase van de wedstrijd golfde de aanvallen over en weer, maar concreet werden ze echter aan allebei de kanten niet. Het duurde dan ook tot de 69e minuut voordat de volgende kans zich voordeed. Seuntjens had de 0-1 op zijn voet na een goede voorzet, maar onze nummer 9 wist de bal niet goed genoeg te beroeren.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Nac nog een goede kans via Dessers, maar deze kopte de bal over en dat betekende ook dat deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel tussen de twee teams met een geelzwart hart.

Volgende week op vrijdag 25 november spelen we de volgende wedstrijd. Dan spelen we op 20.00 in het Yanmar Stadion een belangrijke wedstrijd tegen Almere City FC.

Statistieken
NAC Breda – VVV-Venlo 0-0
Scoreverloop: –
Gele kaarten: Post, Hunte (VVV-Venlo)
Rode kaart: –
Toeschouwers: 16. 753
NAC Breda: Brondeel, Sporkslede, Verschueren, Smith-Brown, Nijholt, Korte, Dessers, Stans (77. El Allouchi), Rommens, Barker, O’Neill.
VVV-Venlo: D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Rutten (73. Dekker) ; Leemans, Opoku, Post; Sleegers (84. Hunte), Seuntjens en V. van Crooij.

15 Responses

 1. RuiverCity

  VVV heeft vanavond een verdiend punt gepakt in Breda. Zeker gezien het feit dat scheidsrechter Makkelie wel erg veel en opzichtig in het voordeel van de Bredase ploeg floot. Bijna 17.000 toeschouwers. Een geweldige ambiance maar de Venlonaren lieten zich niet imponeren. Dat is al een belangrijke winst voor deze jonge ploeg.
  VVV kon aanvallend weinig brengen. Ralf Seuntjens kreeg welgeteld één kopkans. Dit was vlak voor het einde door een voorzet van Torino Hunte die de achterlijk haalde door fysiek heel sterk door te zetten.

  Hiermee is ook het punt van kritiek richting Maurice Steijn. Waarom begint hij niet met Hunte? Hunte is veel sneller, fysiek sterker en doelgerichter dan Sleegers. Sleegers is een echte speler voor als je op voorsprong komt. Dan krijgt hij de ruimte om zijn acties te maken. Maar als het op een gevecht aan komt, zoals vanavond in Breda, dan zie je hem amper. Hij speelt de bal (te) vaak achterwaarts. Durft het duel niet aan te gaan. Er had daarom voor VVV wellicht nog wel meer ingezeten. NAC was ook allerminst overtuigend. Als VVV op voorsprong was gekomen dan waren de rapen gaar geweest. Hunte had in het bekerduel al bewezen hoe gevaarlijk hij deze avond had kunnen zijn.
  Dat VVV de eerste plaats nu verspeeld heeft is jammer maar er is geen man over boord. MVV wint dus wel in Sittard. Daar waar VVV terecht onderuit ging.

  Volgende week vrijdag wacht de hele zware uitwedstrijd in Almere. Na het verlies van RIcardo Kip hebben ze daar toch weer een goed elftal op de been weten te brengen.
  Ook vanavond zie je weer dat Steijn beperkte wisselmogelijkheden heeft zeker door de schorsing van Receveur.
  Als dat VVV maar niet gaat opbreken de komende weken……

  1. Gerardus

   Ben het eigenlijk overal met je eens. Alleen gebruikt Steijn Receveur niet echt dus dat punt klopt niet echt. Hij zet liever Vito daar dan dat hij met een echte middenvelder speelt. Kijk maar naar de vorige wedstrijden.

 2. Koelie

  Niks aan toe te voegen. Behalve wat als Steijn iets meer lef toont, iets aanvallerder en meer de zijkanten laat opzoeken had er dan 3 punten ingezeten? Makkelie gaf ze idd makkelijker aan nac. Zie alleen al Seuntjens vs Dessers. Seuntjens krijgt altijd vrije trap tegen ondanks met 2 man letterlijk op zijn nek.
  Nog een laatste Calimero zeikpuntje op Omroep Venlo. Zij koppen “vvv verliest koppositie aan mvv” dat had ook “VVV PAKT PUNT IN BREDA” kunnen zijn.

 3. Gerardus

  Beetje aparte en tactische wedstrijd. Had er wel wat meer van verwacht. Het was niet echt hoogstaand maar NAC maakte ook niet al te veel klaar op een aantal kansen na net als VVV. Had niet gezegd dat Sleegers in de basis stond aangezien Hunte fysiek toch veel sterker is en daarnaast ook een stuk sneller. Vond de gekozen tactiek ook wel goed aangezien je deze wedstrijd niet hoeft te winnen maar niet mag verliezen. Tenminste weer geen tegendoelpunt wat aangeeft dat de verdediging toch weer goed staat.

  Volgende week wel graag 3 punten op Almere zodat we hun weer op een achterstand kunnen zetten en ervoor kunnen zorgen dat we weer een serie neerzetten. Dat is de enige manier om het verschil te maken op de ranglijst.

  Daarnaast wil ik toch nog wel even zeggen wat voor bizarre uitslagen er weer te zien waren. Kijkend naar Almere vs Telstar, Fortuna vs MVV en ook nog Achilles vc Oss. Het blijft met de week gekker.

  Op naar een overwinning volgende week!

  Forza VVV!

 4. jason

  Wat een bagger “wedstrijd”. Na 90 minuten vraag je je af “waar heb ik eigenlijk naar zitten te kijken “. Ik lees hierboven dat vvv een punt gewonnen heeft maar ik vind dat ze er 2 verloren hebben. Dit nac was helemaal niks. Veel ploegen gaan daar nog gewoon winnen maar wij spelen de gehele wedstrijd om niet te verliezen. Het was vaak zelfs antivoetbal. Maar een spits vaak, een vvv-keeper die constant aan het tijd rekken is, veel (nep)blessures. Als we dan al de bal hadden was het fantasieloos zonder ook maar iets aan creativiteit wat nac, zoals vaak elke tegenstander, heel makkelijk kon verdedigen. En wat ook tegelijk de reden is dat we zo weinig kansen creeeren in veel wedstrijden. Dan hebben we nog een trainer die altijd hetzelfde wisselt en de creativiteit uit de basis (wedstrijd) laat al bijna het hele seizoen. Deze wedstrijd werd live uitgezonden op fox en zal niet nog meer supporters naar de koel lokken zo. Jammer dat spelers/trainer dit niet realiseren. Helaas voor mij een verloren avond in breda al dacht ik aan het applaus te horen in het uitvak na de wedstrijd dat ze op Barcelona achtige wijze met 0-5 gewonnen hadden.

  Lang leve De Koel dat dan weer wel.

  1. marcel

   ben normaal volgens mij altijd redelijk positief, maar ik kan bovenstaande reacties ook niet geheel begrijpen. Denk dat Jason de werkelijkheid redelijk goed benaderd. Dit NAC is nog minder dan dat van vorig jaar, maar VVV lukte het gisteren niet om druk op deze tegenstander te zetten. NAC gooide daar wat enthousiasme tegenover, maar dat alleen mag nooit genoeg zijn om tegen dit VVV in de wedstrijd te blijven.

   er wordt ook nog ergens geweldige ambiance gemeld. ja er zaten 17000 man, maar als de sfeer was over grote delen van de wedstrijd bij NAC ver te zoeken. Dit avondje NAC was geen avondje NAC zoals ik het me kan herinneren of vantevoren voorgesteld had in een vol stadion.

   tot slot. toch een punt in een van de mindere wedstrijden. we hebben dit jaar ook betere gespeeld en verloren. En aplaudiseren mag natuurlijk. samen uit/samen thuis. weer eens wat sfeer in het uitvak, en steun voor de jongens op het veld.

   op naar de volgende topper. Almere uit (wij kijken alvast uit naar de catering)

 5. binky

  ik was in breda gisteren
  wat mij opviel is dat ons zogenaamd toptalent volledig door de mand viel
  hij komt geen kip voorbij en dan die rotkop maar laten hangen
  die had ik als allereerste eruit gehaald
  maar ja als steijn je vriendje is dit is toch geen speler voor jong oranje
  er lopen veel betere rond als dit kwalletje
  steijn laat die van crooy eens een paar wedstrijden op de bank plaatsnemen

  1. Ievel Knievel

   Waarom als je kritiek hebt op iemand toch altijd zo’n nare ondertoon? Waarom imand die jij niet goed vindt zo cynisch afzeiken; ik tel: “toptalent”,rotkop, kwalletje. Dit is nergens voor nodig. Het is wel jouw team en jouw club, een speler is daar onderdeel van. Kritiek: ok. deze toon niet. Zorgt er onder andere voor dat spelers geen warm gevoel krijgen bij onze club. iets wat ze later vaak bij andere clubs wel tegenkomen. Valt me op dat bij sommige VVV-‘supporters’ dit nare ondertioontje vaak leeft. Met name dit zorgt voor negativiisme op en rond de club. Doe er mee wat je wil.

   Dit VVV steekt niet met kop en schouders boven de rest uit;; je hebt natuurlijk ook gwoon tegenstanders. Maar kan wel gwoon kampioen worden, omdat ze degelijk zijn. Geen topwedstrijd, geen mooi voetbal, wel gewoon nul-nul in een uitwedstrijd, in de topper. Kan je weinig op afdingen. Tactisch gezien een goede uitslag.

   1. kenfen

    Helaas ievel dit is de tendens van tegenwoordig! Afzeiken wat niet in jouw straatje past.Vvv is nu eenmaal geen Barcelona en óók die spelen soms slecht. Ook al is het soms wat minder dan vorig jaar de werklust is meestal prima van iedereen en met deze instelling kom je heel ver.

 6. Ben

  Ik tevreden over de uitslag. Daarmee word je kampioen!
  De scheidsrechter kan het niveau niet aan, geïntimideerd door grote aantal toeschouwers? Floot bij elk twijfelgeval in voordeel NAC. Arme Seun, kon niets goed doen bij deze scheids.
  NAC viel me tegen, was een beetje hotsebotstoeval van hun kant, waarmee ze overigens bijna nog succes hadden ook. VVV creëerde te weinig kansen. Waarom geen Hunte opgesteld? En geen Resida nadat blijkt dat van Crooij zijn dag niet had?
  Ergerlijk dat VVV 2 totaal onnodige gele kaarten pakt! Dit kost uiteindelijk punten!
  Wat ik van onze zijde niet begrijp dat het sterke middenveld de voorhoede niet bereikt, of lopen en bewegen de voorhoede spelers te weinig? Op naar Almere, FORZA VVV,

 7. Goodie

  Jammer dat VVV als koploper zijnde voor een punt kwam. Ik had vooraf gedacht dat er een kolkend Rat Verlegh stadion zou zijn, maar dit viel allemaal reuze mee. We hebben nauwelijks een kans kunnen creëren helaas. De keuze voor Sleegers begreep ik niet gezien de grote moeite die Nac had met Hunte in de beker. Ik denk dat er meer in had kunnen zitten, maar gezien de wedstrijd mogen we wel tevreden zijn met een punt

 8. supportertje

  We hebben niets te klagen. VVV doet gewoon mee voor de hoofdprijs. We moeten eens stoppen met het afbranden van ons team wat het gewoon goed doet. Ja, een kritische kanttekening mag best. Maar laten we eens kijken naar ons als supporters. Wat doen wij om onze ploeg te steunen in uit wedstrijden. Meestal maar een handjevol mensen die onze ploeg steunt in uitwedstrijden. Dat zouden er minimaal iedere keer minstens vierhonderd moeten zijn. Dat zou de ploeg echt een steuntje in de rug geven en vertrouwen.

  1. Ben

   Was ik vergeten. Inderdaad, wat hij tot nu toe vertoont is verbazingwekkend. Prima gekeept, ook deze wedstrijd. Hij brengt ook nog meer rust in de achterhoede. We kijken uit naar verder vervolg. FORZA VVV!

 9. RuiverCity

  Ik heb vanaf het begin weinig vertrouwen in de Fockert gehad. In Delano van Crooij iets meer, maar ik denk dat hij geluk heeft dat VVV de tegenstander redelijk van het eigen doel kan houden. Ook bij hem zijn hoge ballen niet ongevaarlijk. Wordt daar soms niet op getraind?

  Natuurlijk hoop ik dat van Crooij mij de komende weken kan overtuigen.

Leave a Reply