VVV-Venlo speelt gelijk en loopt de periode mis!

VVV-Venlo is vanavond door eigen falen de 3de periode misgelopen. Onkunde van zowel de spelers maar vooral de technische staf hebben de titel in de schoot van FC Oss geworpen. Nadat de Venlonaren al twee keer eerder dit seizoen hadden verloren van Achilles leek trainer Maurice Steijn niks te hebben geleerd van deze nederlagen. Weer begon hij heel onlogisch door met 3 verdedigers te starten. Hiermee hoopte hij meer druk te kunnen zetten vanaf het middenveld. Maar net als in Groesbeek mislukte deze tactiek volkomen. Een hele dure fout die VVV niet alleen de 3de periode kost maar wellicht ook het seizoen.

VVV-Venlo kon totaal geen vuist maken tegen de semi-profs van Achilles. De ploeg die slechts 3 per week traint was voor de derde keer dit seizoen veel slimmer en mannelijker dan de Venlonaren.
De 0-1 kwam dan ook niet geheel uit de lucht vallen. De verdediging inclusief Mäenpää maakte een zeer zwakke indruk. Zelfs Buwalda, normaal een van de sterke pionnen, was onherkenbaar. De 0-1 was echter vooral een grote fout van linksbuiten Randy Wolters. Hij liet zijn tegenstander rustig voorzetten, stond erbij en keek erna.

VVV-Venlo dat Promes, de beste speler van dit seizoen, moest missen wist zich geen raad met het spel van de tegenstander. Wederom koos men er voor om de bal blind naar voren te schieten waar Melvin Platje het zich kon uitzoeken. Een kansloze en foutieve tactiek van de trainer! Als je deze tactiek kiest waarom dan niet Balkestein in de spits? Een man die een bal kan doorkoppen en daarmee Platje in stelling had kunnen brengen.

VVV-Venlo kwam door een toevalstreffer van Joppen op 1-1. Hier bleef het bij tot aan de pauze. De Venlonaren speelden zonder dreiging en druk. Was dat niet net de opzet van de gekozen tactiek van om dat juist wel te doen? Er kwam werkelijk niks van terecht.

Na de rust veranderde er niks aan het beeld. Zelfs de compleet falende Wolters, van Crooy en Khalouta mochten blijven staan. Onbegrijpelijk!!!Achilles bleef rustig de driehoekjes zoeken. De Venlonaren stonden erbij of kwamen overal te laat.Zoals al vaker dit seizoen was het gebrek aan vernuft, felheid en diepgang in het Venlose spel schrikbarend om te zien.

Vanaf de zijkant werd er amper gecoacht. VVV-Venlo wist zich totaal geen raad hoe om te gaan met de situatie. Hopen op een individuele toevalstreffer was het enige dat gevaar zou kunnen brengen.
Dan het feit dat Balkestein, als een van de weinige koppers in de selectie, pas in de 86ste minuut wordt ingebracht mag als een misser van de bovenste plank worden genoemd.

De frustratie bij de Venlonaren nam, mede door het warrige fluiten van de scheidsrechter en eigen falen, hand over hand toe. Zover zelfs dat de normaal heel rustige Buwalda geheel onnodig over de schreef ging en terecht de rode kaart kreeg voor een smerige overtreding. VVV-Venlo probeerde nog aan te zetten maar het vernuft ontbrak volledig.

Een zwaar teleurstellend resultaat vanavond. De 1-1 was echter een terechte afspiegeling van de veldverhoudingen.

Bij VVV-Venlo mag men eens in de spiegel gaan kijken hoe dit vanavond heeft kunnen gebeuren…..Misschien dat men dan ziet dat dit een afspiegeling is van het gehele seizoen.

Verslag van Ruivercity

Statistieken
VVV-Venlo – Achilles’29
Scoreverloop: 19. Worm 0-1, 26. Joppen 1-1.
Gele kaart: Voorn, Khalouta en Altheer (VVV-Venlo); Dingil (Achilles’29).
Rode kaart: Buwalda (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 4.600.

Scheidsrechter: Van den Kerkhof.

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Maksimenko (85. Balkestein), Buwalda en Joppen; Post, Voorn (62. Altheer), Van Crooy (71. Elito) en Nijholt; Wolters, Platje en Khalouta.

Opstelling Achilles’29:
Ter Wielen; Van de Groes, Zeller, Dingil (83. Konings) en Verhoeven; Van Steen, Edwards (66. Smits) en Surmeli; Worm (72. Raja Boejan), Wiafe en Hendriks.

 

30 Responses

 1. bear664

  Khalouta kan wat mij betreft oprotten … wil zonder het publiek te bedanken het veld aflopen
  Hij bleef staan, maar het ging niet van harte … zo’n spelers kunnen we missen als kiespijn

 2. bear664

  Prima verslag !
  En inderdaad … ik begin ook flink aan Maurice Steijn te twijfelen … taktiek is allerbelabberst
  Een ezel stoot zich maar één keer aan dezelfde steen

 3. YowVVV

  Steyn bedankt! Genoeg tijd voor andere tactische keuzes, Balkestein heb ik echt mee te doen met die gast. Goed kunnen schakelen naar 4 verdedigers, iedereen ziet dat het niet werkt. Geen strijd, geen passie, geen prijs hoort hier bij. Welke speler is beter geworden dit seizoen? Joppen zakt wel heel erg diep weg. Khalouta zucht. Van Crooij is nog niet toe aan een basisplek dat weet iedereen behalve Steijn. Zeg gewoon dat je fout zat, toegeven is al iets. Supporters weer voor de gek gehouden vandaag. We blijven gaan, nu ons VVV nog. Stond niets op het spel leek het wel! Uit de kleedkamer ook weer slap begin 2e helft.

 4. binky

  weer eens zoals vele malen en een aantal jaren vvv speelt zonder systeem het is hots knots voetbal
  tactisch is de ts en vooral steijn zeeeeeeeeeeeeeeeeeer zwak
  hoe kun je met drie verdedigers spelen tegen een ploeg die veel sneller is als vvv
  en dan die balletdanser van crooy wat een drama lopen met de bal tot hij er drie tegenkomt
  hij was ook de schuld door het doelpunt van achilles verliest op een knullige manier de bal op het middenveld en het lag achter open
  bestuur van vvv en vooral technisch directeur trek jullie conclusie
  en verander de technische staf eens ook steijn weg en neem dan eens een trainer
  met tactisch inzicht
  pak wetsel maar terug die had in die jaren eens selectie van niks
  maar hij zette de poppetjes wel goed neer en toen ging het bergop met vvv
  dus grijp in voordat er geen kip meer komt kijken naar dit gestuntel

 5. Meuske

  Pfffff sjonge jonge wat een drama weer, wat een wanprestatie. Wie hier nog iets positiefs over kan zeggen mag het zeggen want ik heb niets maar dan ook echt helemaal niets gezien. 3-4-3 met de bedoeling een overwicht te creëren op het middenveld maar er kwam niks van terecht. Ze liepen er allemaal mij bij als een kip zonder kop zonder ook maar 1 kans te creëren in 90 minuten. Het doelpunt was gewoon een mazzeltje en niet eens verdient. Steijn heeft gefaald maar we hebben ook een bank van niks dus echt iets veranderen kan hij ook niet behalve de posities veranderen tijdens de wedstrijd en gewoon weer 4-3-3 gaan spelen met Balkesteijn voor van Crooy. Alles verkloot en het had zo mooi kunnen zijn. De Koel was weer eens goed gevuld maar iedereen kreeg de deksel op zijn neus en komt voorlopig niet meer ben ik bang. TELEURGESTELD!!!!!

 6. RuiverCity

  Steijn presenteerde een opstelling:

  Joppen, Buwalda, Maksimenko
  Voorn
  Post Nijholt
  van Crooy
  Khalouta, Platje, Wolters

  3,1,2,1,3 dus…..
  Sorry hoor maar zullen we eerst eens proberen 4,3,3, te spelen want het is toch schrikbarend dat VVV tegen semi-profs welgeteld 1 kans creeert in 90 minuten voetbal. En inderdaad…VVV jaagt de mensen op deze manier zelf het stadion uit.

 7. De Koel

  Probleem bij VVV is dat de spelers allemaal veel te statisch zijn. Daardoor is het spel van VVV veel te voorspelbaar en gemakkelijk te verdedigen voor een tegenstander. Gisteren werd dit weer eens pijnlijk duidelijk. Verdedigers van Achilles konden iedere keer gemakkelijk voor hun man komen en de aanval onschadelijk maken. Is gewoon een gebrek aan kwaliteit binnen de spelersgroep. En dat is al jaren zo. Ik geloof niet dat dit aan de trainer ligt.

 8. RuiverCity

  Jawel ligt ook voor een gedeelte aan de trainer. Als je weet dat je selectie te statisch is zet je een stormram zoals een Demouge in de spits en hoopt dat de bal dan een keer goed valt voor de voeten van Platje. Maar wat doet Steijn? Hij brengt Balkestein pas in de 86ste minuut in het veld terwijl VVV vanaf de eerste minuut de bal hoog naar voren schiet richting de kleine Platje……

  1. sultana

   Dus voor de vierde of vijfde keer ligt het aan de trainer?? Daar geloof ik niet meer in, Balkestein is een verdediger en geen spits zoals Demouge een vergelijking van niks! Dusseldorp heeft zoveel slechte spelers naar VVV gehaald daar zit het probleem, Steijn heeft dit al lang gezien en gaf dit enkele weken geleden aan voor de tv. Op zijn verzoek is Buwalda, Nijholt en Voorn gekomen en dat vind ik goede versterkingen maar de rest er omheen is bagger van de bovenste plank muv Promes, Maksimenko, Post en Platje. Kijk eens wat Steijn tot zijn beschikking heeft op de bank, om te janken!! En welke idioot roept van Crooy uit tot talent? Heb me gisteravond mateloos geergerd aan deze jongen, hij was inderdaad de goal van Achilles schuld. Joppen gaat met de week slechter spelen, wat een drama die jongen dan zie ik nog liever Fleuren spelen, niet dat die zo goed is maar in elk geval beter dan Joppen. Na dit seizoen gaan vele contracten niet meer verlengd worden en terecht, laat Steijn en Valckx dan maar gaan bouwen voor de toekomst dit kost tijd. Is met dit huidige elftal echt niet mogelijk, Wolters gaat teveel voor eigen succes. Hij is snel en daar heb je ook alles mee gezegd, Platje werkt zich kapot en moet veel meters maken om een bal te veroveren maar goede voorzetten krijgt hij nauwelijks. Dusseldorp is de schuldige van dit alles, hij heeft zoveel kapot gemaakt bij VVV. Vond Achilles erg sterk spelen, nummer 4 viel me positief op misschien een versterking voor VVV na dit seizoen……. Vrijdag de uitwedstrijd naar Telstar, hoop dat ze zich kunnen herpakken na gisteren en gaan proberen de vierde periode binnen te slepen maar eerlijk gezegd verwacht ik er niet veel meer van na wat ik gisteren gezien heb. Als je thuis al niet kunt winnen van de nummer 16 en de periode titel voor het grijpen lag, zo een kans krijgen ze niet snel meer.

 9. marcel

  Het was echt triest gisteren. in een wedstrijd waarin voor VVV alles op het spel stond (want een play-off plek via de normale stand is bij lange na nog niet gerealiseerd), had men vanaf minuut 1 in eigen huis met het mes tussen de tanden moeten spelen. Helaas zal dat niet gaan lukken als je lichtgewicht van crooy opstelt. wat een drama die jongen die (waarschijnlijk zelf 30x gestemd), om onnavolgbare redenen de man van de wedstrijd tegen degraafschap was. (ook daar heb ik hem niet gezien btw. hij presteerd het zelf som een keeper die al op de grond ligt zo knullig te presteren dat ie (alleen maar door naar achteren te reiken), alsnog kan redden, en daarmee de grote kans op 1-0 te laten liggen, waarna je waarschijnlijk een totaal andere wedstrijd krijgt. over alle andere balverliezen en ballerina-duels nog niet te praten. “veertje” van Crooy opstellen, betekent gewoon met 10 man spelen.
  Deze wedstrijd verliezen, kan zomaar eens betekenen dat VVV op het eind met lege handen staat. uitermate jammer, want dit was een kans voor open doel.

 10. Goodie

  Om nou alle schuld bij Steijn te leggen slaat nergens op. Ik blijf vertrouwen in hem houden en daarbij is hij geen ja-knikker zoals de vorige trainers stuk voor stuk. Wel heeft hij gister een paar discutabele beslissingen genomen. Hij heeft dan niet de selectie om veel te wijzigen, maar hij begint met een te aanvallende speelwijze, waar vervolgens niks van te zien is. Het opstellen van Van Crooij want die hoort absoluut niet in de basis thuis. Maar wat ik misschien het vreemdste vond was de wissel Altheer voor Voorn. Voorn heeft de strijd in zich die ik bij meerdere spelers mis, maar mijn god.. wat is Altheer slecht zeg. Op het eind van dit seizoen neemt VVV hopelijk afscheid van een grote groep spelers waaronder Joppen.

 11. Gerardus

  Waarom wordt er hier nu ook nog gezeikt dat VVV geen strijd levert? Ze hebben gisteren geknokt en hard gewerkt maar het materiaal is gewoon niet goed genoeg. Achilles heeft ook maar 1 kans gehad dus aan de verdediging heeft het in mijn ogen ook niet aangelegen. Het ligt er vooral aan dat Steijn steeds van Crooy opstelt die nooit beter zal worden als Kruissen. Kan Steijn beter Sevinc of Elito opstellen. Het brengen van Balekstein heeft niet een x wat goed gedaan in de spits maar dan kan die jongen natuurlijk ook niets aan doen. Misschien moeten ze Platje ook eens een keer vervangen want die heeft ook alleen wat laten zien in zijn eerste paar wedstrijden. Hij leek een prachtig buitenkansje te zijn maar het komt er niet uit bij die jongen. Wint nooit een kopduel en kan al helemaal geen bal vasthouden en zo speelt VVV juist wel. Dit kan Kalouta in mijn ogen beter als Platje aangezien Kalouta vaak zat een kopduel wint. Als je gisteren ook een beetje op de spitsen had gelet zag je dat vooral Kalouta overal meer als 100% gaf en er toch aardig mee zat dat het niet lukte.

  1. Goodie

   Over de inzet van Khalouta ben ik het zeker met je eens. Enkel maakt Khalouta beslissingen die niet altijd even goed vallen bij het publiek. Zo liep hij gister niet de ronde om het publiek te bedanken die toch de gehele wedstrijd achter VVV bleef staan.

 12. Meuske

  Platje werkt zich iedere wedstrijd een slag in de rondte dus als we het over inzet hebben dan kun je niet om hem heen. Denk dat VVV op alle posities beter is als Achilles dus dan moet je gewoon winnen en dan hoeft er niet geknokt te worden maar gewoon gevoetbald en niet van die lange ballen blind naar voren rossen. We moeten niet tevreden zijn over het vertoonde spel van gisteren want het was gewoon BAGGER!!!

 13. beek

  Ik ben blij dat jullie het nu ook zien: VVV voetbalt waardeloos.
  Er wordt nauwelijks gecombineerd.
  Ingooien gaan verloren.
  Uittrappen van de keeper kan veel beter.
  De hier verfoeide Boessen laat OSS leuk spelen.
  Van mij hoeft de nacompetitie niet. Laat ze eerst maar eens gaan voetballen.

 14. supportertje

  Op dit moment op vakantie en wat een domper kreeg ik daar te zien en te horen. VVV had de periodetitel voor het grijpen en had in voorgaande wedstrijden alle geluk aan zijn zijde gehad. Dus je denkt dat ze dit met alle handen aangrijpen om de periodetitel binnen te halen. Mijn god ze moeten zich kapot schamen dat dit niet is gelukt. Alle kans om meer supporters aan zich te binden en mogelijk toekomstige sponsers. Het stadion zal op deze manier leger en leger worden, en dat heeft VVV aan zichzelf te danken. Ook steijn mag zich wel eens achter de oren krabbelen met zijn opstelling, en vooral de spelers die deze kans voorbij laten gaan. Ik ben diep en diep teleurgesteld en vraag mij af of ze onze steun wel verdienen. Zij maken het niet waar, moeten wij dat dan wel doen.

 15. supportertje

  Oh ja, als Steijn nu nog niet inziet dat bepaalde mensen geen inzet tonen en nog geen basisplaats verdienen, dan moet hij zich ook maar eens gaan beraden.

 16. OooLGooO

  Ben het inderdaad met Sultana eens!
  Beleid van de afgelopen jaren ligt niet aan de trainer maar aan de ”technisch managers o.a. Dusseldorp ”.
  Laat dit seizoen als het zoveelste leerpunt zijn geweest en laat Stein en Valcx bouwen aan een kwalitatief en ”eredivisie”waardig elftal. Als je nog meer spelers binnenhaalt van het kaliber voorn, nijholt, platje, promes etc.. heb je gewoon een ploeg die om het kampioenschap mee draait.
  Een Khalouta en Platje ergeren zich gewoon aan niveau binnen het elftal en presteren daardoor ondermaats. In een goed lopend elftal zullen deze spelers opstaan, ben ik van overtuigd.
  Kijk eens wat er allemaal bij de eredivisieclubs overbodig is. Kijk eens wat er in duitsland / belgie overbodig is. Naar mijn mening loopt er genoeg rond wat ook betaalbaar is.
  Op naar volgend seizoen…….

  1. marcel

   vooral dat ‘op naar volgend seizoen’. ik heb net even het interview met steijn voor de wedstrijd gezien, en stond verbaasd van de volgende uitspraak. niet verwacht. dit was een seizoen van door-selecteren en overleven.
   misschien heb ik het gemist, maar kan me deze uitspraken aan het begin van het seizoen niet herinneren.

   1. Goodie

    Dit heeft hij inderdaad niet gezegd, maar hij heeft wel gelijk. VVV neemt aan het eind van het seizoen afscheid van veel ondermaatse spelers.
    De spelers waarvan het contract in de zomer afloopt:
    Joppen, Fleuren, Platje, Mäenpää, Gijzen, Hendriks, Vestappen en Atlheer. Daarnaast hebben we nog de huurlingen Tabakis, Buwalda, Maksi, (Voorn).
    Dit zijn de spelers waarvan ik denk dat het contract afloopt. De site van VVV is nog minder betrouwbaar dan Wikipedia… Platje die een contract tekent voor 1 jaar, maar volgens de VVV site wel een contract tot Juni 2016 heeft..

  2. mats

   Maaenpaa, Promes, Buwalda, Platje, Khalouta,Voorn en Nijhold wel goed???
   Dat zijn toch 7 van de 11. Wolters en Post altijd van goede wil toch? Sevinc nog steeds een talent toch?
   Dan moet je als trainer toch nu al deze spelers wel aan ’t voetballen kunnen krijgen?

   Ze hebben blijkbaar geen killersmentaliteit om wedstrijden te winnen. Een team is meer dan de sim der delen…. Daar heb je een trainer/coach voor. Volgens mij is de sociale werkwijze van Steijn niet helemaal de juiste…

 17. De Koel

  Stein weet allang dat deze spelersgroep veel te weinig kwaliteit heeft. Een tijdje geleden heeft hij ook al eens iets gezegd over doorselecteren en volgend seizoen de basis leggen voor de toekomst. Je kunt als trainer tactische plannen bedenken wat je wil, deze spelersgroep heeft gewoon teveel zwakke schakels die het gewoon niet uit kunnen voeren. Met als gevolg dat VVV steeds verzandt in het kansloze ‘lange ballen snel thuis’ voetbal dat we al zo vaak gezien hebben dit seizoen.

 18. marcel

  doordat de nummers 2 t/m 7 geen periodetitel hebben, heeft VVV zich in een moeilijke situatie gemanouvreerd. afhankelijk van wie periode 4 pakt, kan het namelijk zo zijn dat men op een 6e plek moet eindigen om zich te kwalificeren voor de play-offs. dit betekent dat men naast Oss en Almere (want die hebben al een periode), 2 teams moet passeren die nog geen periode titel in hun bezit hebben.

 19. OooLGooO

  @ marcel

  Nog alles in eigen hand :p
  Maken ze het de laatste periode van het seizoen niet waar, verdienen ze het ook niet.
  Ik heb vertrouwen in volgend jaar. Er lopen dit seizoen gewoon teveel teams rond die 2x sterker dan het huidige elftal van vvv zijn. Je mag blijven dromen maar moet wel reeel zijn.

Leave a Reply