VVV-Venlo speelt gelijk in Emmen

Op vrijdag 30 januari stond voor de ploeg van Maurice Steijn en zijn technische staf weer een uitwedstrijd op het programma.

De reis ging ditmaal naar Emmen, waar die avond de plaatselijke FC de tegenstander was van onze geelzwarten.

Met Voorn in de basis en Verstappen als reserve-doelman op de bank, begon het duel tussen twee ploegen uit de bovenste regionen in de stand van de derde periode. FC Emmen probeerde van meet af aan de Venlose verdediging onder druk te zetten door snel te combineren bij balbezit en vroeg te storen bij Venlose opbouwpogingen.

Dat leidde na enkele minuten al tot de eerste schotkans van Peters. Zijn schot ging hard en hoog over, maar nog geen 5 minuten later was het wel raak. Na een snelle aanval over links kwam de bal randje zestien uiteindelijk bij Bannink terecht. Die haalde doeltreffend uit en zette de gastgevers op een zeer vroege voorsprong.

Daarna probeerden de Venlonaren zich onder de druk uit te voetballen en dat lukte steeds beter: eerst mocht Maksimenko ver komen, maar zijn voorzet was niet goed genoeg. Vervolgens was het Joppen die op avontuur ging en de bal richting Wolters speelde. Zijn inzet werd echter gesmoord in een woud van benen. FC Emmen was nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar die verdween in het zijnet.

De Venlonaren waren op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er. Maar pas nadat Voorn en Khalouta keeper Meerits tot een redding gedwonegen hadden. De aanval daarna was het wél raak: Nijholt plaatst een vrije trap op het hoofd van Joppen. Zijn doorkopbal komt terecht bij Platje die de 1-1 vallend binnen kopt. FC Emmen is totaal de kluts kwijt en even later krijgt Platje een bal niet onder controle in de zestien, tot opluchting van de roodwitten.

Na 35 minuten kopt Khalouta een voorzet door op Platje, maar die kan de bal net niet genoeg richting en kracht geven om een Venlose voorsprong op het bord te zetten. In de veertigste minuut is het Khalouta die de 1-2 moet maken, maar in plaats van direct uit te halen controleert hij eerst de bal, waardoor de verdediging de kans krijgt om zich te herstellen en in te grijpen.

Zo gaan beide ploegen met 1-1 rusten en komen de teams daar na 15 minuten ongewijzigd weer uit. Het spel golft in de eerste tien minuten op en neer zonder echt grote kansen. In de 55e minuut krijgt Vossebelt een vrije kopkans, maar de Venlonaren zien gelukkig dat de bal naast het doel van Mäenpää vliegt. Vervolgens kwam er een fase waarin de beide ploegen even leken te twijfelen: gas geven en op zoek naar de voorsprong of de krachten sparen voor de eindfase.

Hoe dan ook: echte kansen bleven lange tijd uit. Met Van Crooij voor Wolters probeerden de Venlonaren de bakens te verzetten, maar de levensgrote kans op de voorsprong is er eerst voor een andere invaller. Laghmouchi krijgt een bal voor de voeten die door alles en iedereen gemist wordt. De aanvaller is echter te onrustig en schiet huizenhoog over het nagenoeg lege doel.

In de 82e minuut is er weer eens een corner voor de Venlonaren. De bal van Nijholt komt perfect op het hoofd van Joppen, maar die ziet zijn kopbal tot zijn eigen ergernis naast het doel van Meerits verdwijnen. Nog geen 100 tellen later is het weer een bal van Nijholt die gevaarlijk is. Ditmaal is Khalouta het eindstation, maar zijn zijwaartse kopbal is een prooi voor de Emmen-goalie.

En zo stevent het aantrekkelijke duel op een remise af. In de laatste reguliere minuut is het Nijholt die met een splijtende pass Platje bereikt. Zijn voorzet komt echter niet bij Van Crooij, waarna in de extra tijd ook nog Khalouta een kans krijgt. Zijn inzet houdt echter het midden tussen een voorzet en een schot, waardoor de ruststand ook de eindstand is: 1-1.

De Venlonaren nemen een verdiend punt mee uit Drenthe en blijven zo ongeslagen in dit kalenderjaar. De volgende wedstrijd is er weer een op vreemde bodem: in Doetinchem wacht dan De Graafschap als tegenstander van onze geelzwarten.

Statistieken
FC Emmen – VVV-Venlo 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 7. Banning (1-0); 29. Platje (1-1);

Gele kaart: (FC Emmen); Joppen, Post (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 3.100

Scheidsrechter: Dhr. Manschot

Opstelling FC Emmen:
Meerits; Bakkati, Pedro, Seip en Jallo; Olijve, Vossebelt en Bannink; Resida (78. Almeida), Bergkamp en Peters (61. Laghmouchi)

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Maksimenko, Buwalda, Promes en Joppen; Post, Nijholt en Voorn; Wolters (68. Van Crooij), Platje en Khalouta

Bron: VVV-Venlo

42 Responses

 1. Ben

  We krijgen te weinig, wij waren de betere ploeg, ook de meeste kansen. Jammer, die 2 punten hadden we moeten pakken.
  Toch tevreden, we hebben echt een middenveld, heb vertrouwen voor het verdere verloop van deze competitie.
  FORZA VVV!

  1. supportertje

   Jammer dat het geen driepunter is, de kansen hebben ze gehad. Maar erg blij met de ene punt, maar vooral dat het voetballend vooruit is gegaan. Dat kan alleen maar positief uitpakken naar de toekomst toe. Het word weer leuk om naar VVV te gaan. Nu eerst de graafschap, en als het daar goed gaat een leuke wedstrijd hopelijk tegen FC Oss.

 2. Zeker wete

  VVV tapt merkbaar uit een ander vaatje de laatste weken. Ze hebben veel goodwill verspeeld maar dit moet de twijfelende supporters toch ook weer over de streep gaan trekken!!

 3. Meuske

  Steijn was volgens mij wel tevreden met een punt want waarom is er de laatste 10 minuten niet meer gewisseld om de 3 punten binnen te slepen? Bang om toch nog te verliezen? Elito had Wolters moeten vervangen naar mijn mening heeft de vorige keer toch maar weer zijn kwaliteiten laten zien. Waarom niet Balkesteijn de laatste 5 minuten als stormram in de spits? Tevreden met een puntje maar…………? Sevinc in plaats van Voorn? Waarom niet snap ik niet helemaal.

 4. Ben

  Ik heb nu de beelden bekeken bij SBS6 en toch een beetje geschrokken van de kansen die ook Emmen kreeg en gelukkig miste. Gelijkspel is wellicht toch goede en eerlijke uitslag. Voorn vond ik niet opvallen, maar omdat onze middenlinie goed in elkaar zat, wellicht toch wel? Jammer dat hier niet meer het verslag met “puntenwaardering” van onze eigen verslaggever ter plekke staat. Het was altijd een start van commentaar over en weer. FORZA VVV op naar de boeren van de graafschap. Altijd leuke pot.

 5. marcel

  VVV begon ouderwets, en kreeg daarvoor al snel de tegengoal. daarna herpakte de ploeg zich, en ging meer naar voor spelen, waarbij vooral vaak de preciesie ontbrak. telkens net de bal iets te ver vooruit, pas net een half metertje niet goed, of teveel tijd nodig. Op dat moment had ik het vertrouwen dat VVV hier een goed resultaat neer kon zetten. De tweede helft was van VVV zijde iets minder, en kunt zien aan de tegenstander dat ze al een heel seizoen ‘makkelijk’ voetballen. ik denk dat VVV zich in dat opzicht gelukkig mag prijzen dat Deul er niet bij was, en peters niet echt in de wedstrijd zat. Sterkhouders gisteren weer post, promes en maempa. Joppen en Khalouta weer tegenvallend. waarbij vooral khalouta ontzettend veel balverlies en verkeerde keuzes maakt (dat is niet de eerste keer), maar wel telkens maar die wegwerpgebaren als anderen iets niet goed doen.
  Gelijkspel over de hele wedstrijd m.i. terecht, al kun je je afvragen hoe de wedstrijd loopt als VVV het na de 1-0 en de goal wat beter uitspeelt.

 6. supportertje

  Het zou al een hoop schelen als er iets minder slordig met de bal word omgegaan. Maar het belangrijkste is dat ze beter zijn gaan voetballen nu het middenveld er staat. Nu nog wat sneller en preciezer de bal rond, en VVV is een ploeg om rekening mee te houden.

 7. Goodie

  Het kan nog een leuke 2e seizoenshelft worden. Ik ben aan het wachten tot de samenvatting te zien is op tv, maar als ik zo lees heeft VVV toch redelijk gevoetbald. Dat is zeker niet vanzelfsprekend tegen en in Emmen dit seizoen. We hebben niet verloren, dus dat betekent dat we nog altijd mee doen om de top 5.

   1. Mijn excuses! Normaal gesproken staat de samenvatting zodra hij online staat op onze website. Maar doordat ik aan verhuizen was kon ik helaas niet veel online zijn vandaag :). Het staat nu wel online maar iedereen zal de samenvatting wel al hebben gezien haha.

 8. Meuske

  Lincoln jij hoeft echt geen excuses te maken omdat je ook een leven hebt buiten Venlonaren. Succes met verhuizen en wij overleven het ook wel met een dagje later nieuws of samenvattingen. Forza Venlonaren

  1. Fijn om te horen :). Doe mijn best om alles tegelijk te doen maar gelukkig ben ik ook maar eens mens. Dankje de verhuizing zit er bijna op. De laatste loodjes haha. Maar wel weer wat meer tijd voor de website. Bedankt voor je steun.!!

 9. sultana

  Ik ben blij met een punt tegen Emmen, een ploeg die dit seizoen goed speelt. Zie langzaam aan een stijgende lijn bij VVV, van Nijholt en Voorn gaan we nog veel plezier krijgen. Met vertrouwen richting de superboeren, ben er wederom bij om mijn cluppie te steunen. Forza VVV

 10. Goodie

  Is zien of ik vervoer kan regelen naar Doetinchem. De volgende uitwedstrijd die ik aanwezig kan zijn is tegen Alemannia JC. Verplichte buscombi, weliswaar 2 kaarten per (S)CC houder, 18 euro voor leden van de fanclub en anders 23 euro. Hopelijk een goed gevuld vak de 20e Februari.

  1. sultana

   Goodie: Ik ben er zeker bij 20 februari tegen Alemannia JC :), weet iemand tot wanneer de huidige periode loopt? Is de wedstrijd tegen Roda de laatste of de wedstrijd daarvoor?

   1. Goodie

    Een periode bestaat uit 9 wedstrijden. Er zijn er nu 4 gespeeld. Dat betekent dat de laatste wedstrijd van deze periode thuis tegen Achilles is, een week later dan Roda. Nec staat deze periode aan kop met 9 punten, maar zij hebben al een periode. Op plek 2 staan Sparta, Volendam, VVV, Emmen en Fortuna.

   2. Meuske

    Dat zou echt fijn zijn met een periode op zak naar Joda afreizen. Dan hopen dat ze in net zo’n goede flow zitten als nu en dan met een nulletje of 3 op de boks geven……oooh Heerlijk! !!! Hoop doet leven. Forza VVV

   3. Goodie

    Ik legde het niet duidelijk uit zo te zien. Eerst gaan we naar Aachen, een week later kan VVV afhankelijk van de resultaten van de komende wedstrijden eventueel een periode pakken. Maar ik betwijfel of VVV de periode kan pakken. Met De Graafschap, Oss, Almere, Roda en Achilles heb je toch een redelijk lastig programma.

   4. Meuske

    Oké dat is jammer Goodie maar laten we dan maar winnen van Roda en hopen dat de periode dan redelijk veilig is gesteld. We kunnen nu toch wel een keertje winnen van Achilles of blijft dat een angstgegner?

  2. supportertje

   Ga er zeker bij zijn, hoe meer man hoe beter. Er had iemand geschreven laatst dat we maar eens met 800 man naar RJC moesten gaan. 400 zou ook mooi zijn, maar hoe meer hoe beter. Het gaat slecht met RJC, en als ik de kans krijg omdat er eens lekker er in te smeren, dan laat ik dat niet na.

   1. Goodie

    Ik hoop in ieder geval over de 300. 3 jaar geleden waren het er zo’n 450, 2 jaar geleden 200… Gelukkig kun je wel 2 kaarten per (S)CC halen. Maar als ik de stand zo zie moet VVV de eerste 2 wedstrijden maar is zien te winnen. Eerst de Graafschap dan Oss en beide hebben 33 punten, net als ons.

   2. supportertje

    Als ze deze twee wedstrijden winnen dan zullen ze meer vertrouwen krijgen. Ik heb er zelf wel vertrouwen in. Volgens mij is er na de wedstrijd tegen MVV een kantelpunt geweest en zit er weer leven in de selectie. Hopelijk zetten ze deze lijn door. Maar het is tijd dat tegen RJC gewonnen word. Gezien het verloop bij RJC zit de kans er in. En als het gebeurt in eigen huis van RJC, dan kan mijn dag niet meer kapot.

 11. Goodie

  Na het vertrek van van Veen bij Oss heeft Heerenveen zich nu in Volendam gemeld voor Veerman. Als ze opschieten verliest een concurrent wederom een sterkhouder. Ik begin steeds meer vertrouwen op een plek bij de eerste 5 te krijgen!

  1. supportertje

   Ik ben ook zeer hoopvol gestemd, en krijgen de wind eindelijk een keer mee. Vooral inderdaad na al die transfers, die voor ons goed uit schijnen te pakken. Maar laten we de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Het is mogelijk de eerste vijf, maar dan wel er voor knokken, en vooral goed voetballen. En de aanval is in mijn ogen nog steeds de beste verdediging. Soms gaan ze nog veel te slordig met de bal om en is de omschakeling te langzaam.

 12. Ben

  Ik heb niks tegen Roda, zo als ik tegen geen enkele andere club niks heb. Begrijp de aversie ook niet. Natuurlijk wil ik graag dat wij van hen winnen, maar verder niks. Natuurlijk heb je, na VVV, enkele favoriete clubs waar je enige sympathie mee hebt, daar hoort Roda zeker niet bij. Verder houdt het op. Persoonlijk vind ik wel dat derbies tegen MVV, Fortuna en Roda wel iets extra’s hebben, maar verder niks. En, voor alles, FORZA VVV!

 13. Goodie

  We kunnen wel concluderen dat Anco Jansen tegen ons niet mee doet. Hij is niet akkoord gegaan met een schorsing van 6 wedstrijden. Mocht de KNVB zijn schorsing al verminderen, dat gaan ze dat echt niet met de helft doen.

 14. kenfen

  Mooi mooi maar nu eerst eens van de superboeren winnen en joda komt later wel aan de orde ik denk dat we de 5e plek wel kunnen halen
  Promoveren is een ander verhaal maar leuk voetbal komt eran

Leave a Reply