VVV-Venlo speelt gelijk tegen NAC Breda

Nadat vorige week Heracles de mannen van Steijn vrij makkelijk klopte was er zaterdagavond weer eens een kans om 3 punten binnen te slepen. Dat is al een tijdje niet meer gebeurd. Dit kon gebeuren tegen de mannen uit Breda. Vorig seizoen is er drie keer gespeeld tegen NAC met driemaal een andere uitkomst. De laatste thuis wedstrijd werden de boys uit Venlo flink weggespeeld door het vierde team van Manchester City. Dit jaar heeft NAC pas 8 punten gehaald en spelen ze zeer wisselvallig. Zo werd er van Feyenoord(!) gewonnen in de Kuip en in Utrecht gelijkgespeeld. Daar tegenover staan nederlagen tegen Achilles in de beker, Roda uit en ADO thuis. Erg wisselvallig dus.

Om kwart voor 9 was het dan zo ver. We kunnen kort zijn over de eerste helft. NAC speelde 4-4-2 en VVV speelde voor de verandering ook een soort van 4-4-2/4-5-1 met veel beweging tussen de linies. Het blok van NAC stond vrij sterk en de Venlonaren kwamen er niet doorheen. Het positiespel was niet eens zo slecht maar het ontbrak aan een laatste pass of een goede voorzet. Zowat iedere voorzet van de zijkant was te hoog. Gelukkig scheelt zo’n eerste helft wel een hoop tijd met schrijven.

De tweede helft begon iets feller. De geblesseerde Hunte werd vervangen door Tissoudali. Het was NAC echter dat na een aantal minuten best gevaarlijk werd, maar gelukkig hield de Kuus in de goal de bal goed tegen. Uit de tegenstoot ontstond echter een gevaarlijk aanval die goed werd uitgespeeld door VVV. Ditmaal was de laatste pass wel goed maar was het schot dramatisch.

Opvallend was de wissel van Nwakali. Seuntjes had een aantal goede acties maar zat vandaag niet in de wedstrijd maar toch werd Nwakali eruit gehaald voor van Bruggen. De wissel pakte wel goed uit aangezien NAC wat meer greep leek te hebben op het middenveld. Door van Bruggen kreeg VVV meer overwicht op het middenveld.

De linksback van City maakte wel een goede indruk en stoomde regelmatig mee op en dat zorgde direct voor gevaar. Hij was betrokken bij de meeste aanvallen. ZO ontstond er een grote kans voor Rai Vloet. Gelukkig sloeg zijn schot helemaal nergens op. Een paar minuten later moest Unnerstall weer eens redding brengen, dit deed hij uiteraard ook. Niet veel later was het weer Tissoudali die in een schot positie kwam, maar helaas verdween de bal weer niet richting het doel.

Uiteindelijk zijn we nu al bij de laatste minuten. Hierin liet VVV iets meer zien voor de winst te gaan dan NAC. De mannen van de indiaan kwamen vooral voor één punt. Een kopbal van Promes verdween nog over het doel en een kopbal van Röseler verdween langs het doel. Dit was het einde.

Al met al een flinke zaadpot. Wel hebben we weer eens niet verloren en de nul gehouden. Winnen was vandaag belangrijk maar niet verliezen was nog belangrijker. We zijn zelfs een punt op Roda uitgelopen, héhé. Dat is dan het positieve. Oja, iedereen is ook weer van de roze wolk af, ook nog eens goed. De ploeg zit in een mindere vorm en we hoeven nog maar 21 punten te pakken. We zijn al bijna op de helft van de 34. Ja het kan gebeuren dat de ploeg minder in vorm is zoals de laatste tijd en ballen net niet goed vallen waar ze dat eerst wel deden. Het enige wat we kunnen doen is geduld hebben en aanmoedigen, verder kunnen we helaas niets anders doen. Volgende week uit naar de Kuip. Als we kijken naar hoe Feyenoord het doet hebben we daar zeer zeker een kans! Dus op naar de Kuip!

Statistieken
VVV-Venlo – NAC Breda 0-0.
Doelpunten:
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. Gele kaart: Korte, Vloet (NAC Breda).
Toeschouwers: 6521.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler en Rutten (82. Janse); Seuntjens, Leemans en Van Crooij; Hunte (46. Tissoudali), Thy en Nwakali (59. Van Bruggen).

31 Responses

 1. RuiverCity

  Ik kan die Steijn niet meer volgen. Hij laat VVV veel te defensief spelen. De enige speler met creativiteit en met de gedachten om VOORUIT te spelen wordt gewisseld voor een verdediger/verdedigende middenvelder. Tissoudali wordt in de rust gebracht voor de blijkbaar geblesseerde Hunte. Tissoudali komt na een redelijk eerste wedstrijd tegen Sparta geen grassprietje meer voorbij. Verstopt zich en durft geen enkel duel aan te gaan. Vito van Crooij wordt totaal verkeerd gebruikt. Die jongen loopt met zijn ziel onder de arm. Op het middenveld moet hij zo veel meters maken om Seuntjens te compenseren dat hij totaal niet meer aan een counter toekomt. Zet Vito gewoon rechtsbuiten waar hij op zijn gevaarlijkst is.
  Net als vorige week is elke wissel van Steijn verdedigend. Vorige week bij een 2-0 achterstand twee verdedigers er in. Vandaag weer door van Brugge (die geweldig inviel!) en Jansse in te brengen en dat bij een 0-0 stand. van Crooij gaat daarna eindelijk rechtsbuiten spelen. VVV wordt de laatste 10 minuten hierdoor gevaarlijker. Niet dat Vito nou ineens geweldig speelde maar de dreiging alleen al is beter dan die 80 minuten er voor.
  Mijn grote vraag blijft waarom VVV zo veel werk heeft gemaakt van die Mink Peeters? Hij kan echt niet zwakker dan Tissoudali zijn. Dat die speler van Dortmund er na zijn blesssure nog niet inkomt kan ik begrijpen.
  Leemans, van Crooij en Tissoudali zijn compleet uit vorm. Daarbij opgeteld dat Thy geen enkele fatsoenlijke bal in de 16 meter krijgt dan wordt het moeilijk. Trouwens Unnerstall had een paar goede reddingen maar was ook een paar keer zeer onzeker.
  Langzamerhand begint Steijn het betonvoetbal van Lokhoff te kopiëren…..

 2. De Realist

  Van Bruggen voor Nwakali ? Inderdaad ,wat een zaadpot vanavond. Wat hebben we Post als aanjager gemist vanavond. Slappe hap was het en uiteindelijk mogen we nog blij zijn met het punt ook. Seuntjes is ongeschikt als middenvelder, Van Crooij is hopeloos uit vorm en wordt maar niet gewisseld. Tissoudali viel nog redelijk in en er kwam meer dreiging vanuit dan van Hunte, maar zijn slotactie mislukt meestal. Thy kwam in de 1e helft niet verder dan 3 schoten naast de goal en de 2e helft was hij onzichtbaar. Na de “formidabele” wissel van onze trainer (Van Bruggen voor Nwakali) werd het er niet beter op op het middenveld. De kansen van NAC kwamen voornamelijk voort doordat het middenveld overlopen werd. Daarna weer een “aanvallende” wissel van onze trainer (Jansse voor Rutten) Achteraf hoor je dan van onze trainer dat het er niet in zat vandaag en dat hij daardoor voor deze tactiek heeft gekozen. Wat een lefgozer haha. We hebben weer 2 weken de tijd om de koppies leeg te maken en dan maar stunten in de Kuip.

 3. jason

  Het zat er niet in vandaag zei de trainer e n dus ga je maar verdedigend wisselen. beste stein je kunt ook met wisseld ervoor zorgen dat er wel kansen gecreeerd gaan worden. Als we tegen nac al verdedigend gaan wisselen omdat het er niet in zit tegen wie dan nog wel? Tjonge tjonge en het maar raar vinden dat de koel niet uitverkocht is in de eredivisie. Wat is dat toch met die trainers om juist altijd het tegenovergestelde te doen dan wat een paar duizend mensen vinden op de tribune. Teveel cursussen gehad in zeist over tactiek etc. Gewoon doen wat logisch is maar dat leer je niet op die cursussen.

  Lang leve De Koel

 4. Godfried

  makkelijk lullen hier weer. hunte slikte na 15 min al een pijnstiller en ook rutten was geblesseerd. dwze wissels waren noodzakelijk.

  hoop dat opoku en ook amenyido snel fit zijn voor de vroodnodige variatie. ni spelen we trouwens zonder buitenspelers!… en train ff op voorzetten aub.

  niet getreurd. nac stelde ook niets voor. we kunnen met gemak de laatste 3 plekken ontlopen ! hup hup hup vvv

  1. Koelie

   Godfried, normaal ben ik ook voor einSteijn maar vanavond moet ik ook ff naole wtf met Nwakali voor Van Bruggen? Dat de rest geblesseerd is kan gebeuren. Maar dit was toch een 6 punten wedstrijd? Uitermate kut gespeeld niet eens een schot tussen de palen. Een hoop werk aan de winkel voor einSteijn.

  2. sultana

   Godfried: dit heeft niets met de blessures van Rutten en Hunte te maken, Seuntjens hoort gewoonweg NiET op het middenveld en Vito hoort rechtsbuiten te staan! Ik blijf het roepen door de traagheid van Seuntjens heeft VVV teveel balverlies op het middenveld en worden ze compleet overlopen de laatste weken. van Crooy word op dit moment totaal verkeerd gebruikt. Heb de wedstrijd opgenomen, toen ik thuiskwam deze maar eens bekeken. Wat hoor ik de commentator zeggen, Seuntjes kan het tempo niet belopen en van Crooy hoort op rechts maar zegt hij ik kan het mis hebben want zie VVV maar paar keer jaar spelen en de trainer elke dag. Deze commentator begrijpt het tenminste, Steijn moet ophouden met Seuntjens op te stellen en van Crooy terug zetten op rechts. Nwakali op het middenveld erbij, onbegrijpelijk de wissels gisteren! Bij een 0-0 stand een verdediger brengen dan ben je niet goed wijs. Dit zijn wedstrijden die je thuis hoort te winnen net zoals tegen ADO, heeft niets met naole te maken maar is de waarheid waar Steijn wat mee moet gaan doen. De Koel willen ze vol maar dat gaat met dit voetbal niet lukken, sterker nog je jaagt ze de Koel weer uit. Was wederom niet om aan te zien gisteren, ze begonnen de competitie zo goed en dan nu dit……

   Vrees dat we langzaam naar onderen zakken als Steijn zijn tactiek niet gaat aanpassen want op deze manier ga je het niet redden dit seizoen in de eredivisie. Forza VVV

   1. Godfried

    ow het zal best dat seuntjes te langzaam is, maar van crooij staat gewoon rechtsbuiten, alleen staat hij er niet zeg maar. maakt al weken verkeerde beslissingen en pasjes komen niet aan. hij moet gewoon aan de zijlijn blijven en bij balverlies de linksback volgen. maar die kreeg me een partij ruimte gisteren. elke aanval begon bij hun linkerverdediger en als wij de bal hadden waren onze vleugels onbemand.

    je kunt veel over seun zeggen, maar hij is een van de weinigen die de bal kan vasthouden, de bal vraagt en wil hebben an altijd aanspeelbaar is.

    de wissel van nwakali is jammer vior die jongen maar de 0-1 hing in de lucht. na de wissel krerg vvv weer grip. van bruggen speelde wederom meer dan prima.

 5. De Realist

  Hee Maurice ? Ja Jay wat is er ? Het loopt wel niet zo lekker bij ons maar zullen we niet wat aanvallender gaan wisselen en voor de winst gaan ? Jij denkt er net zo over of niet Mark ? Inderdaad Jay, we moeten wat aanvallender gaan wisselen. Zijn jullie nu helemaal gek geworden Jay en Mark !!! We spelen tegen het grote NAC en een punt thuis zou een wereldprestatie zijn. We moeten vol voor het gelijkspel gaan ! Hee Damian, ga je maar warmlopen, je mag zo invallen voor Nwakali…….

 6. VVV 4ever

  het was niet om aan te gluren gisteren, mogen blij zijn met één puntje

  de instelling en intenties tegen Utrecht waren de beste…..en zul je elke wedstrijd moeten opbrengen anders glijden we steeds verder af!
  Seuntjes werkt hard maar komt voor zijn rol (balbehandeling) snelheid tekort….
  Mink Peeters maar weer terugsturen???!!! Geef die jongen ook een eerlijke kans om zich te bewijzen….

  Unnerstall helaas terecht man van de wedstrijd.

 7. lucien1978

  De zanikers hebben venlonaren weer gevonden hoor. De wissels waren best te verdedigen. Nwakali speelde gewoon erg matig en hunte was geblesseerd. Steijn staat trouwens iedere week met deze jongens op het veld en deze jongens halen vooralsnog prima resultaten . Er moeten altijd mensen wat te zeiken hebben. Dan kun je beter thuis blijven

  1. RuiverCity

   Als de echte supporters die hier op Venlonaren zitten van jou ook nog thuis moeten blijven dan wordt de Koel wel erg leeg. De successupporters zal je niet op Venlonaren aantreffen. Als jij Nwakali matig vond spelen heb je geen verstand van voetbal. Hij is de enige die in balbezit in voorwaartse richting kijkt en speelt. De rest draait eerst naar achteren om zodoende alle snelheid uit de aanval te halen.
   Voor sommigen hier is het moeilijk om de realiteit onder ogen te zien. VVV verspeelt onnodig 5 van de 6 punten tegen ADO en NAC. Dit kunnen en mogen we Steijn gerust verwijten!

   1. lucien1978

    Hmmmmm dan hebben Steijn en ik maar geen verstand van voetbal. Ik had Nwakali ook gewisseld idd. Was niet goed. Heeft als invaller betere wedstrijden gespeeld maar heeft nog totaal geen aanspraak op een basisplaats als iedereen fit is. Jij geeft dus duidelijk aan dat Steijn een pannenkoek is. Ik heb nog nooit ook maar een positieve reactie mogen lezen van jou hier op de site. Alleen maar afbranden. Dit is dus precies de reden waarom de sfeer in de koel altijd zo kil is. Allemaal van die zanikers zonder ook maar een beetje kijk op voetbal. VVV heeft 13 punten man. Dat had tegen deze tijd niemand verwacht.

 8. mats

  Nwakali matig?
  Wat wil je ook met mensen als Seun, Vito, Hunte en uit vorm zijnde Clint in de buurt.
  Nwakali moet gewoon een dominantere rol
  Krijgen.

  Maanden geleden riep ik al dat Seun niet goed enige is. Maar ja toen was ik roepende in de woestijn en was iedereen nog Seun-hosanna

 9. chretien

  De vijf punten, die we verloren tegen NAC en ADO, die hadden we beter van anderen kunnen verliezen. Bedenk wel, twee thuiswedstrijden waar het om zes punten gaat, daar hebben we er vijf van verloren. Jammer, nu een weekje vakantie, daarna de onmogelijke uitwedstrijd uit tegen Feyenoord en dan gaan we verder kijken.

 10. Goodie

  Wedstrijd kort samengevat: Nac kwam voor een punt, en VVV niet bij machten om ook maar 1 fatsoenlijke kans te creëren.

  Er komt geen enkele fatsoenlijke voorzet bij alle 3 onze buitenspelers. Vervolgens wordt Nwakali er uit gehaald die wel in staat is om Thy in een kansrijke positie te zetten.

  1 punt tegen Ado, Heracles en Nac is niet genoeg om weg te blijven uit de degradatiestrijd. Over 2 weken dan maar punten pakken in de Kuip…

 11. robbaan

  Wat een draak van een wedstrijd!
  Logisch gezien de tactische belangen vd trainers.
  NAC kon niet beter en liet VVV niet veel ruimtes.
  Bovendien koos Steijn voor een verdediger ipv aanvallende middenvelder in de tweed helft.
  Hand op de knip en een punt in de pocket, geen risico’s nemen was het devies.
  Dan krijg je dit soort wedstrijden!
  Helaas waren wij wel de verliezers op deze late zaterdagavond.
  De Koel vol? Doe me een lol, speel op de aanval en liefst VOL!
  (bijna Sinterklaas tijd)

 12. Godfried

  Het is echt ongelooflijk hier op deze website. Winnen we de eerste zoveel wedstrijden, dan roept iedereen dat we niet te hard van stapel moeten lopen, omdat we sowieso nog wel mindere wedstrijden gaan krijgen dit seizoen.

  Dan speel je enkele wedstrijden iets minder flitsend en krijgt werkelijk iedereen het er van langs.

  Realisme is werkelijk waar heel ver te zoeken bij de meeste reaguurders.

  Met nagenoeg de laagste begroting staat VVV op een keurige plek. Een plek die gezien de financiën en mogelijkheden boven verwachting is. Daarnaast staan ze netjes in de achtste finale voor de KNVB beker, omdat we met grandioos voetbal FC Utrecht van de mat speelde.

  Nu laat je punten liggen tegen Ado (Die het gewoon uitstekend doen, zie het resultaat gisteren) en NAC (die ook met de week beter voor de dag komen). En weet je wat. VVV was tot nog toe alleen kansloos tegen Heracles uit, Tweede helft tegen Ajax en na de rode kaart tegen PSV.

  Dus zeik allemaal niet zo. Wees trots. De ene week valt het dubbeltje de goede kant op (tegen Groningen) en de andere week wil het even niet (Ado paal-paal).

  Er zit bijzonder weinig verschil in kwaliteit en punten tussen de nummer 8 en 17 en winst of verliest heeft meestal te maken met domme pech of geluk. Zorg dan met z’n allen dat het geluk onze kant opvalt. Blijf achter de ploeg staan en wees positief. Zodra we allemaal negatief gaan doen gaan ze echt niet beter spelen.

  1. Goodie

   Het valt ook wel allemaal mee. Het grootste probleem is dat de kansen tegen Ado, Heracles en Nac op 1 hand te tellen zijn, het loopt totaal niet voorin. Misschien tegen Feyenoord wat anders proberen. Thy op de flank en Opoku of Amenyido in de spits.

   Daarnaast is de kritiek op het wisselbeleid van Steijn te begrijpen, maar dat is al vaker het geval geweest. Vaak worden wissels te vaak gebracht of zijn de wissels niet te begrijpen. Met het brengen van van Bruggen wilde hij waarschijnlijk meer zekerheid achterin brengen. Dat valt nog te begrijpen, maar dan niet ten koste van Nwakali die ik persoonlijk één van de betere vond.

   1. supportertje

    Denk dat de teleurstelling nu de overhand heeft, gezien het zeer goede begin van het seizoen. Maar het blijft gewoon VVV en er is nog niets aan de hand. We staan nummer twaalf, en we moeten blij zijn dat we niet onderaan staan zoals de meesten hadden verwacht.
    En laten we wel zijn, de meeste spelers op het veld zijn rechtstreeks van uit de Jupilear naar de eredivisie gegaan. Missen nog een stukje ervaring, maar om nu al een aantal mensen weer de wacht aan te zeggen, is in mijn ogen onnodig. Kritisch mag men zeker zijn, teleurgesteld ook, maar wel met zijn allen achter VVV blijven staan.

 13. sjengske07

  Kort samengevat. Men heeft geen conditie. Na een uur hebben diverse spelers de pijp leeg. Eens temeer komt steeds meer aan het licht, dat Seuntjens het niet kan bijbenen. Boven Steijn durf eens andere spelers op te stellen en ga eens meer trainen bijvoorbeeld twee dagen in de week ’s morgens en ’s middags. En kom nou niet met de opmerking daar heb je het gezeik weer. Een en ander is goed bedoeld. Succes in de komende periode!

 14. Zeker wete

  Heilemaol geliek godfried en brise!!! Wat un hondsgezeik heey waer!! Ut waas zum kotsen maar nao ut kotse veul ik mich altied baeter!! We kieke postief nao de toekomst!!

 15. weloveyouvenlo

  Miense toch joa ut woar slech joa we hadden deze wedstrijd motte winnen joa we hadden miet kansen motte kriege maar ut is allemaol neet gebeurd maar besef det wee vvv venlo zeen en neet ajax of psv woar ut vanzelfsprekend is detze deze wedstrijd wins maar mich huurse neet klagen want wor stoan we?
  Precies 12e good gezeen en woar verwachten iderein os 17 18
  Good gedach! Maar elke ploog hit ein mindere fase zo ouk vvv en vvv zou ouch motte werke veut elk punt wat te hoale velt al hadden ut dur mis noe dree motte zeen ut zei zo stoan leever achter de ploog ! In plaats van det ‘gezeiver’ want we goan ut hel nuudig hebben

 16. chretien

  Gekke site hebben we toch. Niemand zit echt te klagen of te zeiken, maar wel altijd mensen die klagen dat er zoveel geklaagd en/of gezeikt wordt. Laat die mensen eens kijken naar programma’s zoals van de NOS op zondagavond of voetbalinside hoe daar wordt gesproken over voetbal. Heel erg negatief, bijna neerbuigend. Mijn visie is dat er bijna geen journalist is die verstand heeft van voetbal. Ze gooien om beurten wat oniliners op tafel, de meesten zijn voorzichtig, want morgen zitten ze voor EUR 3000 aan een andere tafel om wat stom gezwam neer te leggen.
  Bij onze site kan elke fan van VVV zijn ei kwijt. Gezellig commentaar geven op wat de andere fans zeggen. Wat bindt ons. Wij houden van VVV. Iedereen op zijn eigen manier.
  Nog 10 dagen vakantie, niks te nölen en dan naar Feyenoord. Daar gaan we drie
  Unten ophalen….

Leave a Reply