VVV-Venlo speelt na matige tweede helft gelijk tegen Helmond Sport.

VVV-Venlo heeft in de eerste wedstrijd van 2023 gelijkgespeeld tegen laagvlieger Helmond Sport. Waar er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht was, heeft VVV de Brabanders eigenhandig terug in de wedstrijd laten komen. Uiteindelijk werd het 1-1 in De Koel.

Na amper twee minuten kreeg Helmond de eerste kans van de wedstrijd. Kaars kon eenvoudig weglopen uit de rug van Rick Ketting (aanvoerder door de afwezigheid van Braken), maar de centrale verdediger kon met een puike tackle zijn fout herstellen. Buiten een afstandsschot van Nick Venema – de vervanger van Braken – creëerde VVV weliswaar niet veel kansen, maar had het qua veldspel de overhand.
Een afgeslagen corner kwam bij Richard Sedlacek terecht, die op randje zestien Venema aanspeelde. De spits bedacht zich geen seconde en haalde van een meter of dertig uit. Het was niet eens zo’n denderend schot, maar door een flater van doelman Havekotte verdween de bal alsnog in het doel: 1-0! Een geheel terechte voorsprong voor de Venlonaren.

In de tweede helft kregen we echter een ander VVV te zien. De geel-zwarten zetten stukken minder hoog druk op Helmond, waardoor de ploeg van Bob Peeters steeds beter in de wedstrijd kwam. In de 67e minuut waren Koglin en Ketting allebei volledig uit positie, wat een aanval van De Kattenmeppers tot gevolg had. De dreigende invaller Maddy zette de bal eenvoudig voor op Lorentzen, die oog in oog met Van Der Gouw kwam te staan. De Noor schoot gelukkig meters naast. Maar je merkte meteen dat Helmond hier vertrouwen uit haalde. Twee minuten later volgde daarom de gelijkmaker. Een verdwaalde voorzet kwam terecht bij Van Vlerken, die de bal in de verre hoek achter Van Der Gouw schoot, 1-1.

VVV leek hierna gebroken. Maar het spel werd echter nóg slechter na de (op zijn zachtst gezegd) frappante wissels van trainer Rick Kruys. Door De Boer, Huisman én Johansson naar de kant te halen was in één klap al het voetballend vermogen van het veld. Invallers Roemer, Kristinsson en Yasar – alle drie al maanden hopeloos uit vorm – konden geen potten breken.
Vlak voor tijd wist VVV nog een klein beetje vertrouwen te tanken uit de rode kaart voor Helmondenaar Van Keilegom, die op een schofterige wijze Tristan Dekker onderuit haalde, maar de Venlonaren waren in de tweede helft niet goed genoeg om Helmond alsnog over de knie te leggen. Doodzonde gezien het eentonige spelbeeld in de eerste helft.

Komende woensdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan komt FC Emmen, voor de KNVB Beker, naar Covebo Stadion De Koel.

50 Responses

   1. Koelie

    Het is de makkelijkste uitweg voor voetbalnitwits in de driehoek. Mensen die nog nooit een voetbalwedstrijd hebben bezocht. Als je alle risico probeert weg te cijferen dan is het makkelijkste uitweg om maar alles te verbieden. Ik ben normaal niet vies van “law en order”, maar dit was zo buitenproportioneel meer escaleert dan dreiging voorkomt. Natuurlijk zijn er blijkbaar mafkezen van Duitse hoolies (?) en VVV meelopers die het nodig vinden om de confrontatie aan te gaan met de EM, maar ondertussen rammen die zonder enige aanleiding de hele KKweg leeg. Ook “normale” VVV supporters die gewoon naar huis liepen op het fietspad kregen klappen. Daarbij werd er niet gediscrimineerd. Iedereen van jong tot oud kreeg de stok, want dan had je maar voor de blessuretijd naar huis moeten gaan.

    Had je Beej Jan opengehouden was het publiek meer verspreid geweest en had je geen confrontaties gehad..

 1. Oelie op zuid

  Wat een waanzin bij vvv. De veiligheidsmaatregelen kosten vvv een kapitaal. Welke idioot heeft dit verzonnen. Tientalle externe veiligheidsmedewerkers. Het fancafe gesloten en een compleet peleton ME. WIE BETAALD DIT?????. Als supporter wordt je een hoek ingedrukt. Je mag nog niet gaan pissen. Als je hierover reageert tegen de externe beveiligers krijg je te horen: dit is het beleid. Als je nu niet doet wat wij jou zeggen dan houdt het hier voor jou op. Bij mijn vraag wat hij bedoeld , geeft hij aan dat je wordt verwijderd. De poorten worden gesloten en je moet je bek houden. Toen ik de beveiliger hierop aansprak kwam een nog belangrijkere beveiger die dreigde geweld te gebruiken. Andere supporters die de discusdie hoorden begonnen zich af te vragen wat er aan de hand is. Andere supporters die terugkomen van een toiletbezoek mogen niet meer terug naar hun eigen vak.. als betalende supporter( ik ben al meer dan 50 jaar een trouwe betalende gouden supporter) . Vraag ik mij af of ik dit nog wel wil . Ik overweeg echt om mijn seizoenskaart niet meer te verlengen. Ik voel mij echt genegeerd als mens, als SUPORTER en voetballiefhebber. BESTE VVV BESTUUR. WELKE IDIOOT IS VERANTWOORDELIJK VOOR DEZE KLEINERING VAN DE OPRECHTE VVV SUPPORTER.. begrijpen jullie wel wat er onder de supporters leeft?.

  1. En dan na afloop 1500 man tegelijk door een poortje van nog geen meter breed heen proppen. Totdat ze als het bijna mis dreigt te gaan de briljante ingeving krijgen dat er nog een hele grote poort naast zit, die ook open kan.

 2. FC VVV03

  Prachtig hoe die bekende driehoek zich weer zwaar voorschut zet. Maar liefst 80 semi volwassenen in het gastenvak en een half leger aan blauw is opgetrommeld! Oude mensen die letterlijk van de Kaldenkerkerberg af worden geslagen omdat ze niet snel genoeg lopen. Bravo!

 3. john

  Wat een belachelijk gedoe .

  ME. EN HEEL VEEL POLITIE.

  Wat hebben ze in godsnaam gehoord om zoveel politie bijeen te roepen.

  Dit was totaal niet nodig geweest.

  En waneer stoppen die debielen nou eens met bier gooien, dit gebeurd ook als vvv een goal maakt.

  Het verpest voor een hoop mensen de sfeer. Jammer !

   1. marco5932

    Off . Giakoumakis waarschijnlijk naar japan.
    Krijgt vvv iets van doorverkoop % ?

 4. spits

  Peterloeki jawel je hebt gelijk, 1500 man door een smal poortje , het was daar levensgevaarlijk achter de zuidtribune. IK HOOP DAT DE LEIDING VAN VVV inziet dat dit echt niet kan. Ik zou meveel veiliger voelen als ik gewoon onder de helmond supporters had kunnen lopen.
  MOETEN WE HIER NIET EE N KLACHT OVER INDIENEN BIJ DE DIRECTIE

  1. Grad

   Heeft weinig zin een klacht in te dienen bjj de directie, want deze maatregelen worden genomen op/in verzoek/opdracht van de ‘driehoek’ (gemeente, politie en OM)

   1. Ievel Knievel

    @ Grad, dat is dus niet helemaal waar. Zie mijn reactie verderop, onderaan, als reactie op Mats en jijzelf.

    VVV is verantwoordelijk voor de veiligheidsplannen en crowd control in haar eigen stadion (en op eigen terrein). Alleen politie/ ME handelden daar uit eigen initiatief.

    VVV stelt zelf haar eigen veiligheidsplannen op, op basis van eisen van de veiligheidsdriehoek; en VVV is hoofdzakelijk zelf verantwoordelijk voor crowd control en ingehuurde veiligheidsmensen (en ingezette stewards) in het eigen stadion/ op het eigen terrein. Zo werkt dat bij evenementen. De organisator is verantwoordelijk.

   2. Ievel Knievel

    En dus is ook de eigen directie EN verantwoordelijk EN aansprakelijk. Klachten moeten dus wel degelijk richting directie/ Bogers inzake dat openzetten van slechts 1 poort. Dit had tot serieuze veiligheidsissues kunnen leiden en tot gewonden (en bij gedrang zelfs tot doden, zoals in Engeland in het verleden regelmatig gebeurd is en wat korter geleden bij de Love Parade in het Ruhrgebied).

    Bij VVV gaat dit soort zaken wel meer dan eens mis en er zijn al vaker klachten bij de club gedaan door supporters. Men is dus op de hoogte van de gebrekkige omgang inzake veiligheidsissues in het stadion.

    Steeds maar wijzen op dat je een nieuw stadion nodig hebt en dat het tot die tijd maar behelpen is, is echt een heel slecht excuus. De club is als stadioneigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers van dat stadion. Als het nu slecht geregeld is, moet de club het regelen.

    Dit soort zaken kunnen ook aanhangig gemaakt worden bij de instanties. Dus ook bij de veiligheidsregio en de voorzitter van de veiligheidsregio en waarschijnlijk ook bij een landelijke toezichthouder.

    En dan komen we nu bij een grappig feitje dat eigenlijk helemaal geen grappig feitje is. Zonder dat dit aan de grote klok gehangen is, is Walter Grutterswijk, u weet wel, die man van de Voorzitter van de Raad van Toezicht (vandaar dat er al meermaals gewaarschuwd is voor belangenverstrengeling en vriendjespolitiek), buiten het zicht van veel mensen gepromoveerd tot; en nu komt het:

    “(hoofd) STADIONZAKEN / VASTGOED STADION DE KOEL BV”

    (De Koel is dus zonder wij dat weten kennelijk ineens een eigen BV geworden, die waarschijnlijk onder de BVO VVV hangt?). Dus stel het was ernstig mis gegaan gisteravond in de Koel, dan waren we ineens te weten gekomen waar onder andere bij VVV de schoen wringt.

    En wederom is dit een voorbeeld van het slechte leiderschap/ management bij VVV. Daar waar ik het vaak over heb. Zo veel voorbeelden. En daarom is VVV er helemaal niet klaar voor om een structurele rol in de eredivsie te spelen. Eerst moet je bouwen aan je organisatie en de organisatie bij VVV laat nog steeds te veel steken vallen. Tijd voor andere mensen in de leiding. Dat wil zeggen, wisseling van de wacht bij de raad van Toezicht en tijd voor een andere algemeen directeur, die dan eens niet allemaal uit dezelfde vijver (het zelfde vriendennetwerk) moeten komen. Alleen dan kan VVV doorgroeien als club. Anders blijft het pappen en nathouden.

    Walter Grutterswijk moet natuurlijk linea recta vervangen worden door een onafhankelijk iemand met kennis van zaken.

 5. beek

  Het veldspel is sterk verbeterd, vooral het eindeloos terugspelen op de keeper zie ik niet meer. Janssen en Dekker hebben de blik naar voren gericht. Maar ik heb in de hele wedstrijd geen uitgespeelde kans van VVV gezien. Dat deed Helmons in de tweede helft veel beter. We mogen blij zijn met het ene punt.
  Venema heeft een goed schot en is snel. Voetballend komt hij tekort.
  Roemer vind ik zeker niet slecht. Hij haalde er een paar corners uit en gaf enkele goede voorzetten. Hij moet naar het krachthonk.

 6. mats

  Een ding is wel duidelijk. Bogers en consorten maken deze mooie club langzaam helemaal kapot. En aangezien niemand zich daar druk om maakt, maak ik me echt zorgen of VVV over 10 jaar nog bestaat.

  1. Grad

   Als je deze conclusie trekt met betrekking tot de veiligheidsmaatregelen in het stadion dan beschuldig je de verkeerde mensen, want deze veiligheidsmaatregelen worden uitgevoerd in opdracht van de ‘driehoek’.

   1. Ievel Knievel

    Dat is niet helemaal waar Grad. Mats heeft hier wel degelijk een paar puntjes.

    VVV is verantwoordelijk voor de ingehuurde veiligheidsmensen en ingezette stewards en is ook verantwoordelijk voor crowd control. De organisator van een evenement is dat altijd zelf. Je moet uiteraard wel aan regels en eisen voldoen vanuit de veiligheidsdriehoek (en zeker als een wedstrijd tot risico bestempeld wordt), maar de veiligheidsplannen en uitvoering IN het stadion worden grotendeels door VVV zelf georganiseerd (en dus gebrekkig), op de inzet van de politie/ ME na.

    Ik heb ook tot op heden geen statement of excuus vanuit VVV voor eventuele chaos gezien.

    Dat het bij VVV spaak loopt ligt natuurlijk ook aan de gebrekkige staat van het stadion, waar VVV, sinds zij eigenaar van dat stadion zijn geworden, zelf voor verantwoordelijk is.

    We hadden inmiddels al in fase 2 van de renovatiewerkzaamheden moeten zitten. Daar zitten we niet in door gestuntel van VVV en met name dhr Bogers zelf (en tegenstrijdige uitspraken en valse beloftes), Bogers, die eigenhandig de stekker uit de stadion vernieuwbouw heeft getrokken. In de jaren onder het bewind van Bogers is VVV niet in staat gebleken consistent (>financieel), technisch en langdurig gepland beleid te voeren.

  2. kuebke

   Ik heb het al veel vaker gezegd maar dan krijg ik commentaar dat ik niet wijs ben en moet stoppen met commentaar af geven op Bogers .
   Maar als jullie blind zijn en de ernst van de situatie niet willen inzien hoe het reilen en zeilen binnen de club gaat is het jullie eigen pakkie aan.
   En er zijn inmiddels wel meer mensen met mij eens dat Bogers de club naar de klote maakt en z.s.m. er uit moet.
   Liever vandaag nog dan morgen.
   Dus Marco stap als nog uit jezelf op in het belang van de club.
   Maar ja dat gebeurt( jammer genoeg ) toch niet want hij blijft lekker zitten in zijn pluche zetel met grote steun van zijn ja knikkers.

 7. Geelzwart

  Zolang we in de Koel blijven, zullen deze maatregelen steeds vaker voorkomen. Het stadion is niet meer van deze tijd. Waarschijnlijk is de locatie voor een upgrade ook niet geschikt, dus zal er een nieuwe locatie gevonden moeten worden.

  1. Ievel Knievel

   @ Geel Zwart

   Dan had de directie niet slechts een paar jaar geleden vol voor vernieuwbouw moeten gaan. De plannen waren al gemaakt. Dan is dit een fout van de directeur. Dat het stadion niet van deze tijd is, daar heeft niemand een boodschap aan. De directie is verantwoordelijk en dan moeten ze zorgen dat de faciliteiten NU op orde zijn en up to date zijn. Dan maar met behulp van tijdelijke oplossingen als het je niet lukt om tot een nieuwe locatie te komen. En ja, dat kost geld, maar je bent immers verantwoordelijk.

   Dat overigens vernieuwbouw niet tot high tech facilieteiten kan leiden is onzin, want sommige Engelse clubs spelen in stadions die meer dan 100 jaar oud zijn inmiddels, weliswaar van tijd tot tijd flink geupdate.

   Maar hoe dan ook, de club is verantwoordelijk voor de eigen faciliteiten. Zij moeten hun zaakjes gewoon op orde hebben. En dat hebben ze op meerdere terreinen niet. Als we de Berden jaren meerekenen dan heeft men dus na 20 jaar de zaken nog steeds niet op orde. Dat is wel een hele lange tijd om zaken op orde te krijgen.

   Reken je alleen de Bogers-jaren mee dan spreek je over een periode van bijna 11 jaar (!!!) waarin ik veel woorden heb zien langskomen, maar er bijzonder weinig gehandeld wordt.

   Volgens het kerst-interview van Bogers gaat VVV dan nu echt stappen maken (is men dus nog steeds niet aan het doen, men moet het nog gaan doen).

   Wat heeft men de afgelopen 11 jaar onder zijn bewind dan in hemelsnaam gedaan?

   1. Koelie

    Je haalt dat kerstinterview aan. Ik heb het vandaag gekeken. Wat was dat slecht. Hij kan alleen maar random wat termen erin gooien. Zijn beide doelgroepen supporters en sponsors bereik je er niet mee.

    Hij was oa zijn beklag aan het doen dat ze veel moesten investeren in veiligheidsmaatregelen. Daarom ook fors verlies geleden. Nou dat heeft dan goed uitgepakt als je hier alle ervaringen van vrijdag leest.

   2. Ievel Knievel

    @ Grad

    Dat hij klaagt over die veiligheidsmaatregelen ook. Sjongejonge. Hoort gewoon bij je verantwoordelijkheid als club en je taken. Gewoon je werk doen noemen we dat. Altijd maar dat geklaag in de plaats van iets regelen. Altijd maar die excuses. Dingen zijn gewoon zoals ze zijn. Geldt voor alle clubs/ stadionbezitters. X Niet gschikt.

 8. jason

  Ik vond het ook erg overdreven allemaal gisteren wat aantal politiemensen betreft. Maar er zit wel een kant aan het verhaal waar ik niets over lees hier. Het ging gisteren niet over de helmondsupporters maar over de gasten uit duitsland, belgie en zelfs engeland volgens mij die op bezoek waren bij ons. Ze stonden op vn. Keken nauwelijks naar de wedstrijd, kleden zich als hooligans en gedragen zich als hooligans.
  Daardoor kun je het bijna de burgemeester niet kwalijk nemen dat ze hierop reageert. Gaat het fout dan vraagt iedereen zich af waar de politie was. (Zoals bv na vvv-feyenoord). En het gaat na de corona nogal eens fout in voetbalstadions.
  Oftewel waar is de kritiek op onze eigen wannabeehooligans ?

  Lang leve De Koel

 9. FC VVV03

  Een risicowedstrijd, 2 legers aan blauw, een buscombi en een dicht fancafe. Tijdens de wedstrijd kon je gewoon een rondje lopen onder het uitvak langs. Ik heb zelf 10 min aan het hek van het uitvak staan bijpraten met een Helmondse oud collega die daar in het uitvak zat. Waar gaat het fout?😂😂

  1. Ievel Knievel

   Zoals Jason terecht zegt: het was een risicowedstrijd vanwege de komst van “aanhang van” WBA, Verbroedering Geel en KFC Uerdingen (gok ik zo); waarmee de voormalige Westside VVV (die zich eind jaren negentig afzonderden van de Maastribune) vriendschapsverbanden heeft lopen. Heeft dus weinig met Hellemond te maken, al zijn die misschien wel van te voren uitgedaagd, Weet ik verder niet.

   Het heeft allemaal met casuals, football culture, etc.. te maken.

 10. kaalneetje

  Mail richting VVV:

  Hallo,
  Ik had gehoopt hier nooit meer mijn beklag over te moeten doen na het gezeik rondom VVV-Feyenoord uit 2019. Maar schijnbaar leren jullie niets vanuit het verleden en komen jullie ook toezeggingen doodleuk niet na.

  Dat hangt me als trouw supporter inmiddels danig de nek uit. Weer kregen jullie het gisteravond voor elkaar om alle Maastribune supporters pislink en over hun toeren te krijgen. Doodleuk sluiten jullie namelijk toch wéér de poort richting uitgang om ze op het laatst slechts minimaal open te maken. Het vak van Helmond was toen allang leeg! Met het gevolg dat er een enorme groep mensen gefrustreerd staat te wachten totdat ze eindelijk het stadion kunnen verlaten door een veel te kleine doorgang. Bij gezeik had dit tot ernstige en onwenselijke gevolgen kunnen leiden zoals destijds.

  Het mag inmiddels duidelijk zijn dat de Maastribune supporters namelijk weigeren om voorlangs het uitvak te lopen. Niemand die zich vrijwillig laat bekogelen door verhitte uitsupporters.
  Tijdens VVV-FEY liep het destijds door het sluiten van de poort ook volledig uit de hand door gefrustreerde thuissupporters wiens veiligheid ernstig in het gedrang kwam. Telefonisch ben ik destijds door jullie benaderd en is er toegezegd dat dit NOOIT meer zou gebeuren en de poort ALTIJD open zou blijven in de toekomst!!!

  Mijn vader van 75 en ik komen al bijna 40 jaar samen naar de Koel, maar het is langzaam genoeg geweest. Ik laat mij door jullie wanbeleid niet “kooien” achter een gesloten poort met eventuele gevolgen van dien. Ik vrees ook niet de enige te zijn voor wie de maat vol is. Rondom mij heen waren veel (oudere) supporters weer opnieuw woedend over dit wanbeleid. En kom nu alsjeblieft niet aan dat dit voor onze eigen veiligheid is. Dan neem je namelijk de verkeerde (voorzorg)maatregelen.

  Het zal wel weer zijn vanwege een klein groepje dat links in de hoek voorlangs de hoofdtribune staat en zich zomaar eens richting uitvak zou kunnen bewegen. Dan zet je daar de ME met honden maar neer. Of een paar romeo’s die tijdig kunnen alarmeren. Het kan niet zo zijn dat aan de andere kant van het stadion een hele tribune over de zeik geholpen wordt voor idiote maatregelen rondom een klein aantal “thuissupporters”.
  Ik ben benieuwd naar jullie uitleg in deze.

  Met vriendelijke groeten,

  1. kaalneetje

   Ik ben zojuist door VVV telefonisch benadert nav bovenstaande mail.
   Zij hebben netjes aan mij uitgelegd waarom bepaalde keuzes in deze gemaakt werden m.b.t. het sluiten van de poort. Het verhaal van hun kant horende begrijp ik nu de beslissing. Zelfs ondanks de eerdere toezegging dat dit nooit meer zou gebeuren. VVV zal hierover waarschijnlijk ook nog communiceren richting andere supporters.
   Goed dat men dit serieus oppakt en in een persoonlijk gesprek heeft toegelicht, eerlijk is eerlijk!

   1. Ievel Knievel

    @Kaalneetje

    Waarom gaan ze “waarschijnlijk” reageren richting supporters en niet op zeker? Leg als VVV gewoon uit hoe en waarom. Dan krijgen ze van mij alweer wat meer respect. En dat mag ook best wat sneller. Je kan ook te veel wikken en wegen. We zijn alweer 3 dagen verder. Morgen 4.

 11. Ievel Knievel

  Even over de wedstrijd.

  We zien dus nu hoe belangrijk Braken in het geheel is. Een speler die dus echt (soms onopvallend) verschil maakt (tussen winnen of gelijk spelen). Jammer dat VVV in de 2e helft niet meer de (wils-)kracht had om aan te vallen, te counteren en soms te domineren.

  VVV moet zo zonder Braken maar gewoon gaan proberen om niet te verliezen. En hopen dat Braken niet langer dan 7 weken uitgeschakeld is (gelukkig is er al bijna 1 van die 7 weken voorbij). Hopelijk keert Braken ook in vorm terug. Het zou toch fijn zijn als je nog binnen die top 7 weet te eindigen, maar dat wordt wel ineens een stuk lastiger. Je mist 1 van je belangrijkste spelers (ook qua houding en gedrag), ongeveer 1/5 van het seizoen.

  Venema is iemand met een neusje voor de goal en zeker een meer dan prima speler voor VVV, maar is niet iemand die de aanvalsline kan dragen en het spel daadwerkelijk aanvallender kan maken. Daar heb je een type( spel en) speler voor nodig die de spelers om hem heen (voorhoede, middenveld) anders laat spelen. Venema kan scoren en daarvoor is hij ook zeer zeker bruikbaar.

  Laat VVV nog maar niet promoveren. Je ziet dat er geen plan B is, nu we wel een goed plan A hebben weten te vinden in november en december.

  Ook qua opleiding van de jeugd gaat het allemaal niet naar wens en van het 5-jaren plan kan je dadelijk al 1,5 jaar wegstrepen. Met het degraderen van jong VVV naar het 3e niveau (!!!) weet je dat die spelers natuurlijk al never nooit uitgedaagd worden op het juiste niveau. De spelers daar presteren ook niet als team/ als geheel en probeer daarbinnen dan maar eens als talent het verschil te maken of op te vallen. In dat jeugdplan laat men veel te veel steken vallen en daar is iemand voor verantwoordelijk. De wens om 30-40% van de selectie uit eigen jeugd te laten bestaan binnen 5 jaar is compleet onhaalbaar. Plan moet echt deels de ijskast in of herschreven worden en er moeten door Willem Janssen en Kruys (want hou deze allebei in de gelederen aub) en door van Hintum en Valkx echt andere keuzes gemaakt worden. Ik denk dat het redelijk genoeg is als er jaarlijks 1 of 2 jeugdspelers aan de selectie toegevoegd kunnen worden en als van die 2 er 1 speler binnen 5 jaar echt doorbreekt in het eerste. Dan doe je het als VVV al meer dan prima. Zeker als je op eredivisie niveau wil gaan acteren. Bongaerts moet zich niet met het eerste gaan bemoeien, maar zich eens druk maken over het achterblijven van ontwikkelingen binnen de jeugd. Daar is meneer voor verantwoordelijk. Al jaren.

 12. mats

  Dus; bevriende supporters van WBA, KFC Uerdingen en Verbr. Geel komen naar Venlo…machtig mooi dat VVV supporters banden onderhouden met andere clubs…. als je een cultclub wilt zijn is dat toch wel een vereiste…

  en ipv dat er er gezocht wordt naar een manier waarop we die supporters positief ontvangen en er gekeken wordt hoe dit begeleidt kan worden en op welke manier dit ondersteunend kan zijn aan de sfeer in ons stadion…. worden deze supporters bij voorbaat al gecriminaliseerd…

  Ik zeg niet dat het allemaal lieverdjes zijn, en ook niet dat gedeelte van VVV dat die banden onderhoudt want daar ken ik het allemaal niet goed genoeg voor. Maar ik hoor op zich altijd alleen maar leuke verhalen over de contacten met deze supportersvereniging.

  Maar het is toch wel weer van een ongekend amateurisme dat deze gasten met peleton ME’rs ontvangen worden….
  Alsof de VVV supporter beschermd moet worden tegen vriendschappelijke supportersgroepen… echt absurd…..

  Had een peleton ME’ers bij die Hellemond supporters gezet als je daar bang voor was… en was als club in gesprek gegaan met de supportersgroepen over op welke manier je graag ziet dat ze VVV ondersteunen…. en dan met al die groepen een mooie avond afsluiten Beej Jan!

  Ipv dat eigen supporters weer opgesloten worden en tegen elkaar opgezet worden en de berg afgeknuppeld worden. Het is een grof schandaal!

  Het is ONGEKEND dat een club zo slecht met zijn eigen supporters omgaat. Terwijl die kutsupporters van FEY, AJX en PSV altijd alles mogen op VN en zelfs dán de eigen supporters altijd negatief aangepakt worden….

  Wat een kutbeleid!
  Bogers en consorten moeten oprotten

 13. chretien

  Eerder dacht ik aan 6-1 of 7-1 wedstrijd. Toen Braken geblesseerd raakte dacht ik aan 3 of 4-1 overwinning.
  De werkelijkheid is ande. Na een moeizame tweede helft moeten we blij zijn met een puntje. Die wissel van drie man door drie mindere spelers, leg het maar uit.
  Op naar Emmen voor de beker. Of moeten we ons concentreren op de competitie?
  FORZA VVV!

 14. Hakkentrik

  Volledig eens met Mats, echter was er ook een groep Duitsers in het stadion die geen bal hebben zien rollen, en alleen maar bezig zijn geweest met zuipen en intimidatie richting Helmond vak. Over het algemeen allemaal snotneuzen met North Face jasjes. Verder was er ook een grote groep BMG volk aanwezig dat gaandeweg de wedstrijd steeds vervelender gedrag ging vertonen (eigen ervaring), met name door alcoholmisbruik. Echter politie inzet was absurd en totaal niet in verhouding tot sfeer in het stadion. Op sommigen werkt zoveel uiterlijk machtsvertoon slechts als een rode lap op een stier. Een stier die zich bij gebrek aan tegenstand, zichzelf maar een rode lap voorhoudt (Kaldenkerkerweg).

  Ben benieuwd waar de locale driehoek mee komt richting de thuiswedstrijd tegen de koempels…..

  1. mats

   Dank.
   En wat ik dan ook niet snap.
   Als dit geen vriendschappelijke supporters zijn van eerder genoemde clubs, waarom worden die niet gewoon aangepakt dan? Je hebt weet ik veel hoeveel ME’ers en politie op de been en je bent niet in staat een groepje lamballen er uit te pikken?

   Als een VVV supporter een keer boe roept naar een suppoost krijgt’ie een stadionverbod.

   Man man man

  1. Grad

   Het is nog maar de vraag hoe betrouwbaar het bericht van dit sportmedium (Sportnieuws.nl) is. Ze koppen namelijk, dat Guakoumakis ‘geflopt’ zou zijn bij Celtic. Hieruit kun je concluderen, dat ze maar wat roeptoeteren en zich totaal niet verdiept hebben in wat hij bij Celtic gepresenteerd heeft.
   Afgelopen seizoen was hij mede-topscorer in de Schotse Premiership, terwijl hij lang niet alle wedstrijden speelde vanwege een blessure en dit seizoen was hij als invaller al enkele malen erg belangrijk voor de club en scoorde beslissende doelpunten.
   De Schotse sportmedia is nog altijd lovend over hem en hij is ook erg populair bij de supporters.
   Bekend is wel dat hij momenteel ontevreden is over zijn huidige rol als invaller, waardoor geruchten de kop op steken, dat hij weg zou willen., ook Midtjylland is als mogelijke club genoemd.

   1. marco5932

    Lekker 👍 stel als hij voor 6 miljoen verkocht word is toch weer 9 ton binnen.

Leave a Reply