VVV-Venlo speelt gelijk tegen “Jong” Ajax

VVV-Venlo heeft afgelopen maandag, in een saai duel, gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd tegen het belofteteam van Ajax in 1-1. Het “belofteteam” met spelers als Lorenzo Lucca (gehuurd voor 1 miljoen euro), Francisco Conceicão (gekocht voor 5 miljoen euro), Kik Pierie (gekocht voor 5 miljoen euro) en Christian Rasmussen (gekocht voor 3 miljoen euro); dat dit nog steeds mag, is ronduit belachelijk.

De wedstrijd begon vrij saai. VVV liet zich continu terugzakken tot eigen zestien en buiten een aantal geblokte schoten hielden ze het achterin hierdoor prima dicht. Aanvallend was het echter behoorlijk matig, binnen no-time waren ze de bal weer kwijt en kon Jong Ajax weer aanvallen. Maar na een klein halfuur kwam VVV er ineens prima uit. Na een uitstekende counter gaf Carl Johansson goed voor en kon clubtopscorer Sven Braken zijn 7e doelpunt van het seizoen maken. Met een goede kopbal versloeg hij doelman De Graaff; 0-1 voor VVV! Lang bleef die voorsprong echter niet op het scorebord staan. Binnen één minuut wist Robert Klaasen de voorzet van Jong Ajax niet goed weg te werken en kon Rasmussen uithalen. Zijn inzet verdween in de verre hoek, achter Ennio Van Der Gouw. 1-1.

Er hierna werd de wedstrijd saaier en het niveau treuriger. VVV kreeg via Brian Koglin nog twee minikansjes vanuit dode spelmomenten, maar veel lieten beide ploegen niet meer zien. Invaller Levi Smans kreeg in de slotminuten nog een kleine kans op de overwinning, maar zijn inzet belandde recht op doelman De Graaff.

Na 92 minuten floot scheidsrechter Timmer voor het einde van de wedstrijd. Het was alles behalve goed, dus ik ben allang blij met dat ene puntje. Komende vrijdag neemt VVV het, in eigen huis, op tegen Jong AZ. Tot dan!

18 Responses

  1. Ik ook niett, alleen het laatste stukje op Omroep Venlo gehoord. Waarin werd gezegd dat Roemer zich weer veel te makkelijk door de verdedigers aan de kant liet zetten en dat Venema ‘enne knoak’ was omdat hij weer eens niet op stond te letten .

 1. Ik heb een prima en geconcentreerd spelend VVV-Venlo gezien vanavond.
  Eigenlijk speelden alle linies goed.
  De verdediging heeft nauwelijks kansen weggegeven.
  Ook bijzonder knap hoe Simon janssen Coinçecao in bedwang hield, en zich prima opstelde waardoor hij nauwelijks in de luren werd gelegd door de snelle rechtsbuiten. Er werd m.n. in de 2e helft veel op de buitenspelval gespeeld, en dat werkte prima!
  Sven Braken speelde ook een prima pot, won veel duels en rondde een uitstekende counter van Verheijen en Johansson perfect af!
  Het was jammer dat Verheijen er af moest in de 2e helft. Ik vind dat samen met Johansson een speler met creativiteit en snelheid die voor veel gevaar zorgt. Niet alles gaat goed, maar ze brengen in ieder geval voetbal in het elftal. Ik zou ook graag willen dat Kruys beide spelers voorlopig in de basis laat staan. Zeker in de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk en als ze veel samenspelen zullen ze elkaar ook steeds gemakkelijker gaan vinden…
  Ik denk zelfs dat er qua resultaat meer in had gezeten aan het einde van de wedstrijd, maar in de omschakeling viel de bal viel net niet goed of werden de verkeerde keuzes gemaakt…

 2. Oelie op zuid

  Is Sedlacek geblesseerd? Waarom speelt hij niet? Kruys, ik begin te twijfelen , of traint Sedlacek niet goed? Hij was voordat hij vorig seizoen geblesseerd raakte een verademing om te zien voetballen. Voor mij de ontbrekende factor ( felheid en drive) op het middenveld.

  1. Ik snap dat je Sedlacek graag ziet spelen, maar op welke plek?
   Misschien op de plek van Mitchell van Rooijen? Die speelde tegen Ajax ook prima trouwens…
   Ik zou de basiself die tegen Jong Ajax begon voorlopig zo laten…

   1. mats

    Goed verslag distortion. Van omroep Venlo begreep ik idd dat de verdediging prima speelde en dat er op het eind meer in had gezeten. Afmaken is wel een dingetje bij VVV…daar waar de tegenstander vaak aan 1 100% genoeg heeft om te scoren, lopen ze bij ons te sleuren en te jagenden vallen de goals nog vaak onverwacht en lucky…. bij OV zeiden ze bijvoorbeeld ook dat Venema vaak vrij komt en op doel afgaat, maar wéér scoorde hij niet….. en blijkbaar ziet hij ook niet wie er dan aansluiten en er misschien wel beter voorstaan.

    Bij de wissel van VanRooijen kreeg ik niet het idee dat ze bij OV zo positief over hem waren.

    Verheijen en Johansson idd maar eens een tijdje laten staan samen.

 3. Goodie

  Ik sluit me volledig aan bij het verslag van Distortion. Verdediging stond goed vandaag.
  Johansson, Braken en Verheijen deden het goed. De 0-1 was tekenend voor het spel van deze 3.
  Venema viel niet best in. In de laatste minuten werd de opening gezocht waarbij Venema met geen tegenstander in de buurt buitenspel liep. De “Godverdomme Nick” van een medespeler was goed te horen.

 4. Godfried

  “VVV-Venlo heeft afgelopen maandag, in een saai duel,”
  “De wedstrijd begon vrij saai.””
  “Er hierna werd de wedstrijd saaier ”

  Kijk, je kunt als redacteur óók proberen de positieve zaken eruit te halen. Elke alinea beginnen met de mening “het was saai” is ook maar saai…

  1. Ben ik het helemaal mee eens!
   Guy is ook best kritisch in zijn verslagen en dat kan ik zeer waarderen!
   Ik denk dat wedstrijd voor de neutrale toeschouwer gisteren ook echt saai was…
   En ik denk dat de gemiddelde Ajax- supporter gisteren ook geschrokken is van het niveau van dit jong Ajax.
   Op Conceiçao en 1 van de invallers na, kan ik me niet voorstellen dat één van deze spelers ooit een vaste basisspeler van Ajax 1 gaat worden…

 5. chretien

  Ja, we zijn inderdaad zeker blij met de reportages van Guy. Ik was er niet bij, daarom afhankelijk van de berichten op dit forum.
  Zo verbaasd over de inhoud van het verslag hierboven waar Guy rept van saai, saai, saai, terwijl Distortion schrijft over een prima wedstrijd.
  Misschien dat een van beiden een paar biertjes op? Het zij zo. Over enkele dagen krijgt AZ een pak slaag. FORZA VVV!

  1. Chretien, als je goed leest kan dit prima naast elkaar bestaan.
   VVV-Venlo was vorig seizoen tegen dikke nederlagen aangelopen in de duels met jong Ajax.
   Dus ik denk dat i.e.i. de doelstelling was om compact te staan, geconcentreerd te verdedigen en in de omschakeling proberen toe te slaan. Ons doelpunt was een perfecte uitvoering daarvan.
   Maar de nadruk lag toch vooral ook op goed verdedigen.
   Als wij zo spelen, jong Ajax veel te traag opbouwt en het bij hun aan creativiteit ontbreekt, krijg je niet per se een leuke wedstrijd voorgeschoteld, maar eerder een beetje een saaie wedstrijd, zeker voor de neutrale toeschouwer.
   Dat wij onszelf vervolgens in de 2e helft niet belonen met slordig spel in de omschakeling en de verkeerde keuzes maken, dan is dat wel jammer…
   Ik denk dat trainer dat ook zal beamen.
   Want ik denk dat als we een keer jong Ajax in eigen huis hadden kunnen verslaan, dan was dat afgelopen maandag…

 6. Leonardus

  VVV is gewoon verworden tot een saaie en kleurloze club met een saai stadion. Het enige wat niet saai is zijn de supporters op O en met name YBF. Maar die worden weer de kop ingedrukt door de ultra saaie suppoosten. O ja, ik vergeet nog de meest saaie directeur Marco Bogers die de afgelopen jaren geen enkele vooruitgang heeft geboekt en er met name voor gezorgd dat VVV die saaie club is geworden.

Leave a Reply