VVV-Venlo pakt punt tegen FC Volendam in vermakelijke pot

VVV-Venlo heeft afgelopen vrijdag knap een punt gepakt tegen FC Volendam, de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In een hele vermakelijke pot werd het – verrassend genoeg – 0-0. Het passievolle VVV blijft daarmee voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen.

Vóór de aftrap stond het gehele stadion stil bij het overlijden van de fanatieke supporter Guus Janssen. Om de pas 21-jarige jongen te eren, die afgelopen week overleed door een trieste daad van zinloos geweld, werd er voor de wedstrijd één minuut stilte gehouden. Een mooi gebaar van (de supporters van) VVV. Enkele minuten later kon de wedstrijd, met de support van Guus’ vrienden en familie, beginnen.
De wedstrijd begon echter niet fraai. Na amper zes minuten spelen bleef Richard Sedlacek haken in het gras, waarna hij met zijn volle gewicht op zijn enkel viel. De middenvelder, die afgelopen weken erg belangrijk was voor het team, moest het veld per brancard verlaten. Aan het moment zelf en de reactie van Sedlacek te zien, moeten we vrezen voor een langdurige blessure. Even later volgde de eerste kans van de wedstrijd. Van Mieghem zette de bal goed voor, waarna de gevaarlijke spits Robert Mühren rakelings naast kopte. Dat had zomaar al de 0-1 kunnen zijn… Het was FC Volendam dat beter uit de startblokken schoot. Enkele minuten later volgde alweer de volgende mogelijkheid. Bilal Ould-Chikh dribbelde de zestien in en schoot snoeihard in de korte hoek, gelukkig redde Delano van Crooij uitstekend. En ook de kans erna was voor de Palingboeren. Van Mieghem zette opnieuw voor op Mühren, maar het was uiteindelijk Sem Dirks die de bal in eigen doel werkte. Gelukkig was de grensrechter scherp en constateerde dat Mühren in buitenspelpositie werd aangespeeld. Ook daar kwamen we goed weg.
Daarna, in de 21e minuut, werd er nogmaals stil gestaan ter nagedachtenis aan Guus Janssen. Door het hele stadion werd er geklapt en verschenen er honderden lichtjes – zelfs vanuit het uitvak. Chapeau voor de supporters van Volendam! Een schitterend eerbetoon.

En hierna kreeg ook VVV wat mogelijkheden, veelal via de counter. De samenwerking Schroijen-Venema-El Azrak verliep alleen niet vlekkeloos. Door ofwel te laat passen, ofwel slecht vrijlopen in de open ruimte, verzuimden we het om de tegenaanvallen goed uit te spelen. Vlak voor rust kwam VVV er wel steeds meer uit. Joeri Schroijen zette knap voor op Kees De Boer, die de bal uitstekend terugkopte naar Stan van Dijck (ingevallen voor Sedlacek), maar de verdediger annex middenvelder kwam handelingssnelheid te kort om deze kans te verzilveren. Dat was een héle grote kans voor de Venlonaren.

Vlak na rust zette de trend van de eerste helft zich voort: beide ploegen creëerden heel veel kansen. Zo was de tweede helft amper twee minuten onderweg toen Mühren werd weggestuurd en, omdat Dirks op buitenspel gokte, naar het doel van Van Crooij kon. De topscoorder van Volendam schoot, gelukkig, snoeihard op de paal.
Maar in de tegenstoot kwam VVV er meteen weer uit. Johansson dribbelde met een uitstekende actie een aantal Volendammers uit en stuurde Rayan El Azrak weg. Zijn te slappe inzet belandde helaas recht in de handen van keeper Lauwers.
En even later volgde er weer een dot van een kans voor VVV. Schroijen anticipeerde goed op een slechte uittrap van Lauwers en kon zo richting de zestien dribbelen. Met zijn zwakke been schoot hij de bal tegendraads in, maar belandde zijn inzet op de paal… Het zit dit seizoen ook niet mee voor de Weertenaar. Die overigens wel een hele goede wedstrijd speelde, puur op karakter.
Tien minuten later kwam het antwoord van Volendam. Bilal Ould-Chikh kapte eenvoudig naar binnen bij Simon Janssen en stuurde de bal richting de verre hoek. Maar gelukkig stond, voor de derde keer deze wedstrijd, de paal in de weg.
En door deze kansen over en weer voel je dan toch dat er iets te halen valt. Die klus werd alleen een stuk lastiger toen De Boer, met geel op zak, te laat kwam in een duel met een Volendam speler. De terechte consequentie was dat De Boer moest vertrekken… Jammer, want hij was mijns inziens, samen met Schroijen, de beste man van het veld.
Hierna werd het strijdplan gewijzigd. In plaats van een stunt proberen te realiseren, ging VVV geen enkel risico meer nemen. Terecht. Dit zorgde er echter wel voor dat Volendam steeds meer begon aan te zetten. Na een spannende slotfase kon Volendam er nog één keer uitkomen. Van Mieghem zette vanaf de zijkant voor op de opgekomen Deul, die van vijf meter afstand de bal kon binnenkoppen. Maar door een fenomenale redding van Van Crooij, die met zijn reflex de inzet tegenhield, bleef de stand op 0-0!

En hoewel we hem uiteindelijk ook hadden kunnen winnen, maar ook hadden kunnen verliezen, ben ik tevreden met een punt tegen de koploper. Het enige jammer is dat NAC wel heeft weten te winnen van MVV (1-2), waardoor het verschil met de nummer 9 (goed voor een plek in de play-offs) vijf punten is geworden. Máár er is wel iets aan het ontstaan in het team. Voetballend was Volendam gewoon de betere, en misschien wel de best voetballende ploeg van de KKD, maar puur door het karakter en de strijdlust van VVV, hebben we het ze goed lastig kunnen maken. Volgende week staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma, uit tegen FC Eindhoven. Kunnen we dan onze ongeslagen reeks voorzetten? Tickets voor de uitwedstrijd zijn via deze link te kopen!

Opstelling VVV-Venlo:
Van Crooij; Janssen, Dirks, Koglin, Pachonik; Sedlacek (6′ van Dijck), De Boer, El Azrak (86′ Van Rooijen); Schroijen, Venema (86′ Braken) en Johansson (73′ Roemer)

Opstelling FC Volendam:
Lauwers; James (68′ Vertrouwd), Benamar, Mirani, Buur (45′ Antonucci); W. Ould-Chikh, Deul, Oristanio (71′ Visser); B. Ould-Chikh (83′ El Kadiri), Mühren en Van Mieghem.

Gele kaarten:
Janssen, Dirks (VVV-Venlo), James en Deul (FC Volendam)

Rode kaart:
De Boer (2x geel)

20 Responses

 1. chretien

  Geen beste wedstrijd, wel lekker spannend!
  We hadden met 4-3 kunnen winnen, maar meestal verliezen we dergelijke wedstrijden.
  Ik heb genoten.
  FORZA VVV!
  Enne, Delano van Crooij was weer top!

 2. supportertje

  Prachtige en spannende wedstrijd, passie, strijd, het niet willen opgeven tegen de koploper heeft zich uitbetaald. Zelfs de laatste 10 minuten van de wedstrijd met 10 man waren ze niet te kloppen. Met een wereld redding op het einde door de Delano en daardoor een meer dan terechte uitslag tegen de koploper. En het had ook zo maar anders kunnen zijn. Bijzonder jammer dat Sedlacek met een blessure er af moest. Heb hem na de wedstrijd nog gesproken en hij zal wel een paar wedstrijden niet mee doen. Maar kwam in ieder geval moeilijk lopend naar buiten. Gisteren is het echt een wedstrijd geweest van het gehele team, en er was er geen een die in dit voetbalgevecht verzaakte. Als team zijn ze groeiende, en als ze zo doorgaan zijn de play-offs in zicht. Nu op naar Eindhoven en Helmond. En met deze vorm en inzet kunnen ze daar ook punten pakken.

 3. beek

  Het begint steeds meer op voetbal te lijken. Er zijn spelers die zichzelf belangrijker vinden dan het team.
  Jammer dat Sedlacek er voor langere tijd uit ligt.
  Schroijen speelt steeds beter en Pachonic is weer als vanouds.
  Van Crooij keepte een prima wedstrijd, maar zijn uittrappen komen bijna altijd bij de tegenstander terecht, maar die lange trappen zullen wel tot de tactiek van VVV behoren. Dit leidt tot veel balbezit van de tegenstander en het kost VVV veel kracht de bal terug te veroveren. Ik zie liever de opbouw van achteruit, maar daar zal VVV helaas de spelers niet voor hebben.

 4. Gerardus

  Leuke pot voetbal gezien waarbij het accent vooral op aanvallen lag en niet op verdedigen. Rete spannend en belachelijk dat het 0-0 is geworden. 5-5 was een veel logischere uitslag geweest.

  Schrooijen absolute man of the match. Heb mij heel erg aan hem geërgerd voor de winter, maar gisteren was hij verdedigend en aanvallend geweldig, zonde dat zijn bal op de paal ging, ga zo door. Verder was het een geweldige teamprestatie en ook lekker dat Delano punten gaat pakken voor VVV. Derde wedstrijd op rij dat hij heel belangrijk is.

 5. spits

  Ik vond het een geweldige wedstrijd daarvoor ga je naar de Koel. Of we dan wel of niet in de nacompetitie komen is dan niet zo belangrijk. We hebben nu een technische staf die goede spelers kan ophalen. Kijk eens naar de laatste 4 aanwinsten, ze spelen allemaal!
  Dit seizoen moeten we gewoon goed uitspelen, we krijgen nog Emmen, Eindhoven, Nac, Excelsior, Jajax, dus nacompetitie wordt moeilijk maar niet onmogelijk.

  1. chretien

   We krijgen inderdaad nog een serie zware wedstrijden te spelen. Makkelijke wedstrijden? Die kun je alleen maar “verliezen”.
   Wat we nu krijgen is geen makkie, maar wellicht mooie wedstrijden, met hopelijk mooie resultaten. FORZA VVV!

   1. supportertje

    Zou mooi zijn als er nog meer uit supporters aanwezig zouden zijn bij de uitwedstrijden. Goed voor de sfeer, goed voor het gevoel van de mannen in het veld. Twellefde man is belangrijk voor de ploeg. Dat hebben ze ons ook al laten weten. Dus kom op mannen, net als bij de marine, zorreg dat je er bij bent. Alle steun is nodig. En de busreis is niet duur, autokaart ook niet.

   2. Klopt, de bus en autokaarten zijn niet te duur. Maar de vrijdagavond en maandagavond zijn vrijwel onmogelijk als je gewoon moet werken. Zelfs de uitwedstrijd tegen Helmond Sport was voor mij niet haalbaar.

    Kan VVV verder niks aan doen, maar dat lijkt me wel een reden dat er te weinig supporters mee gaan naar uitwedstrijden.

 6. supportertje

  Ik heb nog een extra kaartje voor de wedstrijd VVV Emmen. Z3 rij 1 stoel 27. Als iemand nog een kaartje nodig heeft kan hij zich bij mij melden in het fancafe voor de wedstrijd. Te verkrijgen bij onder de naam Supportertje. De meeste weten wel wie dat is.

 7. kuebke

  Iets heel anders.
  Ik zag dat de gemeente Venlo dit jaar 33 miljoen euro te besteden zou hebben.
  Bijna de helft gaat naar een gloednieuw zwembad in Blerick,een half miljoen euro naar een waterkering in Arcen en geld voor een snelfietsroute etc. etc.
  En wat krijgt V.V.V. ? Noppes natuurlijk !!
  Het is wel duidelijk dat B&W van Venlo geen V.V.V supporters zijn.
  Wat vinden jullie hier van ?
  Ben benieuwd naar de reacties.

  1. Ievel Knievel

   Dat zou vallen onder verboden staatssteun. De Gemeente Venlo KAN en MAG niets bijdrage aan de bedrijfsvoering van de BVO VVV-Venlo.

   Overigens draagt de gemeente Venlo wel bij aan de maatschappelijke projecten van VVV.

   VVV kan alleen via indirecte bijdragen vanuit de gemeente financieel geholpen worden.

   1. kuebke

    Dat wist ik niet Ievel,maar ik heb het idee als ze het wel mochten nog niet zouden doen want ze werken V.V.V ( meestal) tegen.

   2. Ievel Knievel

    Het is wel zo dat gemeentes leningen kunnen uitschrijven tegen gunstige voorwaarden (met goedkeuring van de gemeenteraad), zoals ik Kerkrade steeds weer gebeurd, maar de vraag is of je dit wil. Je bouwt enorme schulden op, gespreid over perioden van soms wel 25 jaar of langer. Je zeult dus een schuld achter je aan waar je nooit vanaf lijkt te komen. Dit heeft gevolgen voor Financial Fair Play en indeling in het KNVB systeem. En je staat niet op eigen benen. Je leeft op de pof.

    Kijk een Everton, verlies van 312 miljoen euro (wtf?!?!?! Ja echt waar) gaat ze een boete, puntverlies en dus degradatie opleveren, en het instorten van het huis. In Engeland zijn al vele roemrijke clubs op deze manier naar de krochten van het betaalde voetbal afgedaald. Ik zou als ik VVV was wegblijven van de spelletje met te groot geld en bijbehorende schulden.

Leave a Reply