VVV-Venlo speelt gelijk tegen PSV

VVV-Venlo is de tweede seizoenshelft met een gelijkspel tegen PSV-Eindhoven begonnen. In een goed gevulde Koel werd het 1-1.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd was het vooral éénrichtingsverkeer richting het Venlose doel. PSV combineerde er in hoog tempo op los en de Venlonaren kwamen overal net te laat. Het was te danken aan de Eindhovenaren dat ze het vizier niet op scherp hadden staan. 

VVV-Venlo begon met de nieuwe spits Darfalou. De huurling van Vitesse kwam al vrij snel negatief in het wedstrijdbeeld voor. Hij speelde de bal onbesuisd en te hard naar de eigen verdediging. Hierdoor Bergwijn alleen op Kirschbaum af gaan. Echter gleed de Eindhovenaar uit omdat het veld aan die kant nog vrij nat was. 

PSV legde alle diepe ballen net achter de verdediging van de Venlonaren omdat snelheid niet het sterke punt is van de Venlose verdediging. Kirschbaum en de achterhoede hielden de eerste helft met kunst-en-vliegwerk het Venlose doel schoon. VVV-Venlo kreeg echter ook twee enorme kansen. Eerst werd Darfalou goed de diepte ingestuurd. Hij passeerde Lars Unnerstall maar werd naar de buitenkant gedreven. Daar kwam Sinclair aanrennen maar zijn inzet was te zacht en werd uit de doelmond geschoten.

Ondertussen was Linthorst geblesseerd geraakt en hij werd vervangen door Simon Janssen.

Even later kopte Röseler prima in de kruising maar Unnerstall haalde met een katachtige reflex de bal uit het doel. Hierdoor werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Deze eerste helft werkte VVV keihard en kreeg het ook verschillende kansen. Kirschbaum ging na rust verder met goed keepen. Hij blokte, meteen na de rust, in de korte hoek een schot van Bergwijn.

VVV-Venlo groeide in de wedstrijd en werd steeds brutaler. Simon Janssen die in de eerste helft nog in zijn ritme moest komen, werd meer en meer gezocht. Pachonik werd dreigender aan de rechterflank en Opoku wist veel kopduels te winnen. 

Na een prima passeeractie van Simon Janssen, wees scheidsrechter Makkelie naar de strafschopstip. Janssen was onderuit gehaald door een PSV-verdediger. Opoku ging achter de bal staan tegenover oud-ploeggenoot Lars Unnerstall. Opoku schoot de bal dwars door het midden waardoor de Venlonaren op een 1-0 voorsprong stonden.

In de resterende 20 minuten drong PSV aan maar erg secuur en met veel vernuft ging dat niet. Het enige gevaar kwam van rechtsback Dumfries. Door zijn fysieke kracht een constant gevaar door de lucht. Een sensatie hing in de lucht. Tot de 92ste minuut. Een voorzet waar niemand aan Venlose kant op reageerde werd door Dumfries in het doel gekopt. Ongeloof aan Venlose kant. De drie belangrijke punten werd er slechts één. De Eindhovenaren waren blij met dit ene punt.

Al met al mag geconcludeerd worden dat VVV vanmiddag hard heeft gewerkt. Dat er weer eens positief nieuws te melden is. Kirschbaum keepte eindelijk weer eens een goed partij. Het centrale duo Röseler en Kum deed prima werk. Cattermole werkte als een bezetene. 

Sinclair moest vooral Dumfries afstoppen. Dat probeerde hij redelijk. Het was dan ook logisch dat trainer Hans de Koning net eerder Wright of Yeboah bracht aangezien die veel minder verdedigen. 

Darfalou was een openbaring in de spits. Agressief, snel, doelgericht en erg technisch. Hopelijk gaan we daar nog veel plezier aan beleven.

Op naar een wel héél belangrijke wedstrijd in Waalwijk tegen concurrent RKC.

VVV-Venlo – PSV 1-1 ( 0 – 0 )
68. Opoku (pen) 0-1, 90+2 Dumfries ( 1-1 )
Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 7.059

VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R.Janssen, Linthorst (S.Janssen/21 , Cattermole, v.Ooijen, Opoku, Darfalou, Sinclair (Wright/85 )
PSV: Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Baumgartl, Boscagli, Rosario, Ihattaren, Thomas, Bruma (Madueke/73 ), Bergwijn, Gakpo (Hendrix/62 )


43 Responses

 1. mats

  Grrrrrr en dan net ook weer die Dumfries. Wat ik sowieso een heel nare speler vind. Met zijn geniepige overtredingen en zoals vandaag een helaas onbestrafte elleboog tegen Cattermole en die overduidelijke schwalbe.

 2. mats

  Verder goed gespeeld. Lekker om te zien.
  Sommige spelers gingen onder invloed van Cattermole en Darfalou echt beter spelen en de strijd aan. Maar ik blijf erbij dat er een goede aanvallende middenvelder bij moet. VanOoijen is het gewoon net niet.
  Misschien dat die Jansen iets is. Hij is goed ingevallen. Die mag van mij nog wel eens de plek van Linthorst innemen. Ik vond hem veel meer bij het spel betrokken dan Linthorst en in die zin dreigender en meer gericht op de goal. Maar dan nog moet er iemand bij voor VanOoijen.

  Darfalou eerste helft wat een klasbak. Dat moet toch goed gaan komen met doelpunten tevoren andere tegenstanders. Al vond ik hem in de tweede helft opeens onzichtbaar.

  Oh en verder hoef ik niemand meer te horen dat Kirschbaum een slechte keper is.

  En Sinclair had veel eerder gewisseld
  Moeten worden.

  1. Kirschbaum blijit inderdaad goed te kunnen keepen. Ik snap alleen niet dat hij dat een half jaar verborgen heeft weten te houden.

   Als voor de winterstop in de helft van de wedstrijden die je speelt werkelijk elke kutbal die richting doel gaat er in vliegt heb je wel wat goed te maken. Hopelijk hebben we nu de echte Kirschbaum aan het werk te zien, en was dit geen eenmalig hoogtepunt,

 3. Venlooow

  Wat een zuur punt verlies. We dachten allemaal eindelijk winnen we weer eens van PSV.
  Verder hebben onze mannen geknokt wat ze waard zijn en ook moet ik mn complimenten aan Kum geven.

 4. chretien

  Achteraf is het jammer dat we de wedstrijd netjes willen uitspelen. Kegel die bal weg, maak een overtreding aan de zijkant van het veld…. we zijn natuurlijk blij met een gelijkspel tegen dit PSV, maar ja, het scheelt 2 punten. Darfalou maakt ons sterker, deze wedstrijd vond ik hem voor ons top. Simon Janssen viel fantastisch in. Ook Roel Janssen speelde goede wedstrijd en ik zie hem niet als schuldige van de tegengoal. Wright had Dumfrirs moeten pakken. Overigens complimenten voor gehele team. Deze wedstrijd geeft moed en vertrouwen. Wie weet waar we eindigen…

 5. Wat een teleurstelling!
  Het kan natuurlijk niet dat het in de 92e zo open ligt aan de kant van Pachonik, zo’n voorzet had natuurlijk nooit gegeven mogen worden, maar het is helaas niet meer terug te draaien.
  Vanavond nog eens goed terugkijken wat er allemaal misging bij die gelijkmaker.
  Verder wel goed gespeeld met als uitblinkers Kirchbaum en Kum.
  Maar ook Cattermole, Roel Janssen, Opoku en Darfalou vond ik prima spelen.
  En zoals Mats al zei, Simon Janssen viel uitstekend in. Werd veel in het spel betrokken, had weinig balverlies, eiste vaak de bal op en je had niet het idee dat hij nog zo weinig gespeeld had in het eerste. Misschien pakte hij wel zijn kans…
  Van Ooijen vond ik de zwakste schakel, vaak onnodig balverlies op de meest rare momenten.
  Maar laten we niet vergeten dat PSV ook wel echt armetierig speelde. Op het middenveld veel te weinig voetbalintelligentie. Als ze te pakken waren dan was het nu…

 6. robbaan

  Iedereen teleurgesteld…
  Wat deed VVV, het na een trage start goed!
  Als er al een ploeg had verdiend te winnen, dan waren het de geel zwarten
  Uitblinkers: Kirschbaum, Cattermole, Simon Janssen, Darfalou, en zeker ook Kum en Rósler.
  Goed voor de moraal, kop op VVV er valt nog veel te winnen, aanvallend creatiever en dreigender dankzij Darfalou!

 7. Zeker wete

  Alles is reeds gezegd. Ik heb genoten van een strijdend VVV. Darfalou is een sterke, balvaste en doelgerichtte spits. Top! Simon Janssen speelde zeer goed. Daar gaan we nog plezier aan beleven. Vandaag was een sloide teamprestatie.

 8. Koelie

  Voelt als een nederlaag maar dat slaat nergens op. Dit is een stunt. Al is de media daar nogal lafjes over.

  Het had met rust 1-4 kunnen staan. Door puike Kirschbaum werd het dat niet. Alles is verder al gezegd.

  Blessure Linthorst zag er niet goed uit. Wel opmerkelijk dat het daarna met Janssen beter ging draaien op het middenveld.

  Sinclair en Wright wat doen die nog bij VVV?

  Ondanks dit bonuspunt staan we nu onder de streep. In Waalwijk moet je dus winnen.

  1. mats

   Verbaasd me niks dat het met Jansen op het
   Middenveld beter ging. Linthorst is misschien toch niet de ster die we al van hem gemaakt hadden en VanOoijen was zo’n beetje de slechtste man aan VVV kant (oh wacht Sinclair deed ook mee)…. mijn plaat blijft hangen, maar ik zou Jansen daar laten staan en nog een vervanger voor VanOoijen zoeken.

 9. Iedereen ADO-Den Haag – RKC gezien? Dat was niet best! Ik zie geen verbetering bij ADO, ondanks alle aankopen…. Dat blijft dus voor mij vooralsnog degradatiekandidaat no 1. En RKC heeft nog steeds moeite met scoren, zeker nu Spierings ook nog eens vertrokken is.
  Dus zaterdag sowieso niet verliezen, maar winnen is eigenlijk wel zeer gewenst.

 10. mats

  Overigens ADO-RKC zitten kijken. Wat een baggerwedstrijd was dat! ADO speelde betonvoetbal en wilde eigenlijk niks. Nadat ze op 1-0 kwamen gingen ze nog meer verdedigen.
  RKC daartegenover 85% balbezit en geen kans kunnen creëren. Wat waren die slecht zeg!
  Je zou zeggen dat beide ploegen geen partij moeten zijn voor een VVV zoals het vandaag speelde, maar ja absoluut geen garantie en volgende week zal RKC er alles aan willen doen en VVV zeker onder druk gaan zetten.
  Het wordt spannend

 11. jurgen

  Jammer vandaag, maar wel hoopgevend, bij RKC is Spierings weg en is Delcroix geschorst, lekker inzakken daar en laat hun het spel maar maken. Ouderwets op de counter, 110% inzet, dan is winst zeer zeker mogelijk, er moet een team staan. (0-2 neet doorlulle)

 12. supportertje

  Vind zonder meer dat VVV vandaag alles heeft gegeven om resultaat te boeken. 1-1 is natuurlijk een bijzondere goede uitslag. Niet te lang treuren dat het geen drie punter is geworden. Belangrijker is dat we weer eens een team aan het werk hebben gezien wat voor elkaar de kastanjes uit het vuur wilde halen. Een enorme winst na wat we voor de winterstop hebben gezien.

  Er waren vele uitblinkers, en als ze dit niveau vast weten te houden heb ik er alle vertrouwen in dat plaats vijftien zeker haalbaar is. Kirschbaum was Man of the match, wat straalde hij vandaag een vertrouwen uit. Hopelijk trekt hij deze lijn door. We kunnen natuurlijk zaniken op wat er allemaal beter kon, maar ik heb genoten vandaag van ons VVV.

 13. YowVVV

  Hier komen mensen voor naar de Koel! Alleen vrees ik een boycot van uitsupporters, want ons karakteristieke stadion heeft verder alles wat nodig is op een zonnige winterdag (zijn ook weleens regendagen), maar wel het lelijkste uitvak van Nederland.. ik begrijp de ophef wel. Maar mannen wat een positief voetbal en strijd. Vanaf de 1e min tegen RKC zo gaan en het komt helemaal goed.

 14. Goodie

  Het blijft ongeloofijk zuur maar een dag later begint te trots te overheersen. Ze hebben alles gegeven en deze wedstrijd biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

  Nu massaal naar RKC, daar moet het gaan gebeuren.
  Als Post ook fit is, kan Cattermole dan nirt op 10 spelen? Gister bleek het de beste voetballer die we hebben. Legt overal de bal precies goed, jaagt en doet zowel verdedigend als aanvallend zijn taken.

  1. Gerardus

   Ook hij had regelmatig balverlies hoor. Met name op momenten dat je het niet verwacht binnen een minuut in de tweede helft had PSV al een kans door zijn balverlies. Maar als hij wat verder naar voren staat is het misschien wel beter zodat hij de bal verder naar voren verliest ipv zo ver terug.

   1. Koelie

    Ik moet pijnlijk bekennen dat Lee medeschuldig was aan de gelijkmaker. Goed Broddelwerk verdedigt Dumfries niet, maar dat zijn we gewend.

    Maar laten we Lee niet op 10 zetten, maar achter de 10. Je hebt de 10 op de bank zitten, geef die eens een kans.

   2. Hij was aan het begin van het seizoen de beoogde nummer 10, Neudecker heeft genoeg kansen gehad, zal zich moeten terugvechten in het elftal, of bij evt blessures weer een kans krijgen, maar nu niet.

 15. Rossie

  Helemaal mee eens. Cattermole op 10, dat roep ik al tijden. En Post daarachter op 6. Cattermole ziet van alle spelers die we hebben het spelletje het beste en strooit de hele wedstrijd met slimme passjes. Helaas nog wel (vooral wat meer achterin) te vaak balverlies. En dan ga je 4-4-2 spelen met Darfalou en Yeboah voorin, met Yeboah wat meer accent aan de linkerkant zodat er op rechts wat meer ruimte blijft voor een opkomende Pachonik. Middenveld Post-Cattermole-Janssen/Linthorst-Van Ooijen. Denk dat je dan een hele aardige opstelling hebt. Opoku als vierde middenvelder hangend op rechts kan ook nog.

 16. Ik snap wat jullie bedoelen m.b.t. Cattermole. Gisteren deed hij dat zeker goed. Ik zie het hem dat alleen niet
  elke wedstrijd doen, dus ik heb mijn twijfels om hem vast op 10 neer te zetten.
  Ik zou b.v. tegen RKC Opoku achter Darfalou positioneren, en Cattermole en Post meer controlerend laten spelen, en hun flink de druk op het middenveld laten zetten, waardoor Leemans niet in zijn spel kan komen.
  Voorin is Yeboah absoluut een optie tegen RKC, maar ik denk niet dat ze daarmee gaan beginnen vanaf de aftrap.

  1. Godfried

   4-4-2 lijkt me sowieso beter voor VVV. Dan zet je de boel veel makkelijker vast op het middenveld. We zagen gisteren gaandeweg de tweede helft hoe belangrijk het is om op dat stuk van het veld tweede ballen te winnen. Het zorgt ervoor dat je niet continu terug hoeft te hollen en het geeft de verdedigers de tijd om aan te sluiten. Met name als we zelf lange ballen hanteren.

   Wie er dan precies invulling geeft aan deposities zal aan de tegenstander liggen. Zelf vond ik Opoku echt heel goed spelen gisteren. Van Ooijen daarentegen had niet zijn beste dag zullen we maar zeggen. Vooral de eerste helft heel veel onnodig balverlies. Vind hem eerlijk gezegd ook geen middenvelder. Veel meer een buitenspeler met een actie naar binnen.

   Zou inderdaad wel eens een opstelling willen zien met Darfalou en Yeboah in de punt en Opoku kort daarachter. Zo ontregel je direct de verdediging van de tegenstander. Want óf ze moeten 1 op 1 gaan staan centraal, óf een back moet centraal gaan staan waardoor er ruimte komt voor opkomende mensen.

   1. mats

    Geen gek idee dat 4-4-2. Darfalou is er balvast genoeg voor. Als je Opoku daarnaast zet heb je er een goede afleider en stoorzender bij die Darfalou vrij kan spelen maar zelf ook kan scoren.

    Verder zou ik dan toch voor VanOoijen gaan naast Jansen, Post en Cattermole op het middenveld. Hij kan ook diep gaan naar de achterlijn en vandaar voorzetten geven maar ook meeverdedigen (daar vertrouw ik Yeboah totaal niet op).

    Maar ik zie ook wel wat in een snelle Yeboah om de RKC verdediging dol te draaien waar Darfalou van kan profiteren.

    Ik twijfel gewoon over een middenveld met zowel Post als Cattermole. Die lopen elkaar in de weg. Dus die zou je dan in een ruit kunnen zetten met Post naar achter en Cattermole naar voren en dan Opoku en Darfalou als spitsen.

   2. Ik denk dat deze taktiek (ook die ruit) voor de technische staf een reële optie is.
    Yeboah kan je altijd nog inbrengen als het niet loopt, of we onverhoopt op achterstand komen.
    Maar ik weet niet of ik Van Ooijen zou opstellen. In een vergelijkbare uitwedstrijd (uit bij ADO) speelde hij ook dramatisch.

   3. mats

    Ik weet het. Ben helemaal geen fan meer van VanOoijen maar wat zijn de opties? Neudecker? Mwoh. Jansen én Linthorst op het middenveld. Alle drie zijn ze nog jong en onervaren. Daarom roep ik nu allerlei dat er een ervaren aanvallende mid bij moet. Maar ja, ………

 17. Zeker wete

  Hoe mooi zou het zijn als er eindelijk weer eens een vol uitvak is in Wolluk! Dat zal de mannen zeker een boost geven en dat hebben ze verdient.

  p.s. wat moet die Neudekker en Yeboah zich toch kut voelen. Zouden ze zich terug willen knokken in de basis?

 18. Godfried

  ps. VVV moet Sinclair wel even vertellen dat je niet te vroeg mag inlopen bij een pingel. Hij stond praktisch naast Opoku toen hij de bal schoot. Denk dat iedere andere scheidsrechter deze had laten overnemen… en dat zou terecht zijn geweest.

 19. john

  @zeker wete.

  als ze in Waalwijk ook zo een schandalig uitvak hebben als in DE KOEL dan blijf ik liever thuis !

  dit kan toch echt niet , door plexiglas naar een wedstrijd kijken , pffff

  1. Hup VVV!

   Het uitvak in de Koel is werkelijk een drama. NAC 2.0, maar dan nog erger.
   Overigens wel eens in Waalwijk geweest? Prima uitvak, met goed zicht op het veld. Dus koop allemaal die kaarten, de mannen hebben ons zeker nodig zaterdag!

   Met dezelfde inzet, passie en strijd gaan er zeker kansen komen om te winnen!

   Hup VVV! En tot in Waalwijk allemaal!

 20. OooLGooO

  Ik lees net;VVV-Venlo is niet de enige gegadigde in de strijd om Reece Oxford. FC Augsburg wil de verdediger graag verhuren en weet dat ook Middlesbrough geïnteresseerd is. (Daily Mirror). Duurt het daarom zo lang?

Leave a Reply