VVV-Venlo speelt gelijk tegen Roda JC in vermakelijke pot

Op een zonnige zondagmiddag, 13 februari 2022, speelde VVV-Venlo in het eigen Stadion de Koel tegen Roda JC, de derby. Na de eclatante zege (0-5) op MVV in Maastricht hoopte VVV-Venlo dit een goed gevolg te geven tegen Roda JC.

Beide ploegen begonnen gretig aan het duel in Venlo, waarbij het overwicht niet aan enige kant viel. VVV-Venlo poogde het initiatief te nemen in de aanval en mochten dat ook doen van de gasten uit Kerkrade. Die hadden er geen moeite mee en de defensieve organisatie bij Roda JC was beter dan die van VVV-Venlo. VVV-Venlo had de bal, maar Roda JC kwam met de meeste dreiging door gebruik te maken van de counter-situaties.

Net voor het verstrijken van het eerste half uur wist Roda JC de wedstrijd open te breken. De bal viel voor de voeten van Dylan Vente en die wist de bal met een fraaie volley met links – de bal in de kruising te schieten. Deze poging was te machtig voor Delano van Crooij en de achterstand was een feit: 0-1.

VVV moest hierna dus de achterstand goed maken, maar erg lang wachten op de gelijkmaker hoefde wij niet. Op het middenveld ontstond een soort van scrimmage situatie, waarbij Richard Sedlacek de bal hoog over de defensie wist te spelen. De bal viel tussen wal en schip, waarbij Nick Venema gretig gebruik maakte van de situatie. Hij lobte de bal over de uitkomende keeper Rody de Boer en zette VVV-Venlo weer op gelijke hoogte met Roda JC: 1-1!

In het vervolg van de wedstrijd kwam Roda JC een aantal keer gevaarlijk voor het doel van VVV-Venlo, maar door defensief sterke acties van met name Sem Dirks en enkele parades van Delano van Crooij, wist VVV een achterstand te voorkomen. Aan de andere kant was het VVV dat het initiatief had en vol voor de winst ging. Luhukay wisselde ook met het oog op iets te forceren in de aanval.

In de blessuretijd bleef VVV-Venlo drukken en drukken, maar kon helaas geen doelpunt forceren – waardoor het 1-1 bleef in de Koel. Een zeer vermakelijke pot, waarin VVV-Venlo had kunnen winnen. Het vertoonde spel en de steun van het publiek bieden hoop voor de komende wedstrijden. Op naar Helmond Sport!

VVV-Venlo – Roda JC: 1-1 (1-1)
27. 0-1, Dylan Vente.
30. 1-1, Nick Venema.

Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaart: Koglin, Theuerzeit (VVV-Venlo), Abaslem, Jensen, Joppen (Roda JC)

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tobias Pachonik, Brian Koglin, Sem Dirks, Simon Janssen; Tristan Dekker (17. Kees de Boer/ 71. Sven Braken), Richard Sedláček; Joeri Schroijen (71. Jonas Hubert Heuerzeit), Rayan El Azrak, Carl Johansson (54. Yahcuroo Roemer); Nick Venema.

Opstelling Roda JC: Rody de Boer; Stefano Marzo, Amir Absalem, Guus Joppen, Richard Jensen; Robert Klaasen, Benjamin Bouchouari, Davy van den Berg; Bryan Limbombe, Dylan Vente, Patrick Pflücke.

21 Responses

 1. beek

  Roda voetbalt makkelijker maar uiteindelijk kreeg VVV de beste en meeste kansen. Naar de goede kleur spelen blíjft een probleem voor VVV.
  Venema werkt hard. Dat moet bij Braken beter.
  De scheidsrechter had zijn dag niet. Hij liet teveel toe (van Roda).

 2. Koelie

  Redelijk leuke wedstrijd gezien waarin we zeker niet de mindere ware van Roda.

  Op de social media klagen de Zuid Limburgse supporters dat ze door ons veld niet hebben kunnen winnen, maar daar hadden wij evenveel last val. Schande voor voetbal. Nota bene Dekker leek zijn blessure te danken te hebben aan dit veld…

  Jammer dat de eindpass nog steeds niet goed is anders had er vandaag meer ingezeten.

  Ik vond de winterse nieuwelingen goed spelen. Met name Dirks en Sedlacek. Zou mooi zijn als we Dirks kunnen kopen.

  Roda gaan we niet meer inhalen op de ranglijst. Voor de playoffs zouden we dus alleen NAC onder ons moeten proberen te houden en hopen dat de vierde periode niet door een team onder ons wordt gewonnen.

  1. Ik vind dat we zelf moeten gaan voor de 4e periode, omdanks het best zware programma.
   We zijn pas een paar wedstrijden verder sinds al onze nieuwelingen, maar het lijkt er op dat deze spelers het niveau van de spelersgroep flink omhoog tillen…
   Alle 4 duidelijke versterkingen en allemaal basisspelers, deze transferperiode dus een 100% score, waarvoor hulde voor de mensen die voor het aantrekken van deze spelers verantwoordelijk zijn!
   Ik was enthousiast over Sem Dirks, en ik merk nu dat meerdere mensen op de site dat hier zijn. En ik zou alvast maar vast eens gaan kijken of het financieel mogelijk is om de optie tot koop te lichten aan het einde van het seizoen. Want hij heeft alles in zich om de vaste rots in de branding te worden in het centrum van onze verdediging met toekomstperspectief!
   Als je kijkt naar hoe je een elftal gaat samenstellen dan gaat het om een betrouwbare keeper (het minste onderdeel op dit moment) een
   veekzijdige centrumverdediger, op het middenveld een controlerende en creatieve middenvelder en voorin een spits die doelpunten kan maken. Daaromheen bouw je de rest.
   Als je hier naar kijkt hebben we nu een prima elftal waarin je absoluut voor de nacompetitie moet gaan!

 3. chretien

  Vooraf zou ik hebben getekend voor een gelijkspel. Achteraf zeg ik, wij hebben de meeste kansen gehad. eindconclusie: we zijn op de goede weg, we gaan misschien wel meedoen om de prijzen. FORZA VVV!

 4. supportertje

  Vandaag een leuke en spannende wedstrijd gezien tussen beide teams, en het kon beide kanten op. Maar de 1-1 was uiteindelijk de terechte uitslag, alhoewel VVV in de laatste fase van de wedstrijd kans had om het binnen te slepen. Ik kan niet anders dan tevreden zijn met wat het team heeft laten zien op het veld, en ze hebben er voor geknokt. 0-0 uit en 1-1 thuis tegen Roda is niet iets om je voor te schamen. Complimenten aan de mannen dat ze tot de laatste minuut zijn doorgegaan. Ze waren gewoon gelijkwaardig aan Roda, en daar valt niet echt aan te toornen.

 5. kaalneetje

  1e helft leuke wedstrijd gezien, 2e helft minder fraai van beide kanten.
  Speelveld om te huilen zo slecht, een mijnenveld ziet er nog beter uit.
  In mijn ogen een terechte wissel van Schroijen.
  De inbreng van Roemer voegde uiteindelijk echter nog minder toe.
  Hij sjokt rond alsof die d’r überhaupt geen zin in heeft.
  Sem Dirks viel mij vandaag in meest positieve zin op van alle spelers.
  Uitstekende redding van Crooij op het einde.
  Gelijkspel is een prima resultaat, voor beide!

  1. Grad

   Vanuit Roda oogpunt was de helft een leuke wedstrijd, maar als supporter van VVV vond ik de 2e helft leuker/beter.
   Ik weet niet, of je ooit wel een mijnenveld gezien hebt, maar dat ziet er toch heel anders uit. Dit veld lijkt meer op een grasveld waar een aantal wilde varkens hebben liggen wroeten.

 6. spits

  Die Dirks is een hele goeje die moeten we zien te houden. Uitslag is qua wedstrijdbeeld oke maar we hadden het over de streep moeten trekken. Of we nacompetitie halen is twijfelachtig

 7. roeljenssen

  Kan iemand mij uitleggen wat Luhukay en Co in Yahcuroo Roemer?

  Wat viel die gisteren weer ontzettend slecht in, behalve rennen kan die niet veel meer dan een gemiddelde speler in de 4e klasse!

 8. supportertje

  Over duidelijk dat de nieuwe spelers een positieve inbreng hebben op het gehele team. Er is door iedereen goed en fel gestreden. Iets wat we met zijn allen graag zien. Maar er zijn toch spelers die iets extra brengen.

  Dirks is toch een speler die je overal ziet opduiken en veel storend werk verricht. En Sedlacek is toch een grote stille kracht op het middenveld, die vaak onverwacht opduikt en de vrije gaten weet te vinden en daardoor goed aanspeelbaar is. Pacho die nog steeds zijn geld meer als waard is en goed de weg naar voren weet te vinden.

  En Simon die steeds degelijker als linksback speelt, en steeds meer vertrouwen in zijn spel vind. Komt vaak mee opstomen naar voren en levert ook steeds betere voorzetten af. Azrak die pauzeloos de bal afjaagt en bijzonder stoort voorin bij de tegenstander, met een enorme drive en uithoudingsvermogen. Verdediging staat er, en doet degelijk zijn werk. Motm Venema, toch een goaltjesdief, met een perfecte stift over de goalie.

  Maar er waren er meer gisteren die de titel motm hadden verdient. Ook een Simon die voortreffelijk in dienst speelt van het team had hem mogen hebben, en er waren er natuurlijk meer die hadden kunnen weglopen met die titel. Al met al zeer tevreden met wat er nu op het veld staat. Dit team kan nog groeien tot een geduchte tegenstander, en wie weet wat we nog mogen meemaken de komende wedstrijden.

  Begreep dat ze vandaag aan nieuwe grasmat gaan beginnen, en dat is hoognodig. Het ingezaaide veld is niet zo degelijk geweest als we dachten. mooi dus dat er een nieuwe mat komt.

  1. supportertje

   De spelers weten in ieder geval dat hij blijft staan en dat is ook een zekerheid, echter bij 1 op 1 situaties heeft hij tot nu voortreffelijk de bal er uit geranseld.

 9. Ik vraag me wel af waarom Delano bij zo ongeveer elke corner en inworp op de helft van de tegenstander naar de middenlijn toe loopt. Als die bal een keer verkeerd valt is hij nooit op tijd terug in zijn goal.

  1. Godfried

   zelf nooit gevoetbald Peter?

   dit doet elke keeper. een bak die er tussenvalt is dan voor hem en houden we de druk erop. dekens dat iemand van rand eigen 16 debat over 80 meter in het vijandelijke doel trapt, is zo goed als 1%

Leave a Reply