VVV-Venlo speelt gelijk tegen tien koppig Almere City

VVV-Venlo heeft in de heenwedstrijd tegen Almere City met 1-1 gelijkgespeeld. En daarmee liggen alle opties open voor de tweede halve finale van aankomende zaterdag.

De Venlonaren kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Nick Venema zette zijn directe tegenstander sterk aan de kant, waarmee hij Mitchell van Rooijen kon aanspelen. Zijn afstandsschot werd nog van richting veranderd, waardoor de bal via de lat in het doel belandde. 1-0!!! 

In de openingsfase van de wedstrijd leek VVV met leuke combinaties mee te kunnen met het voetballende niveau van Almere City. Maar gedurende de wedstrijd vorderde, bleek dat Almere voetbaltechnisch wel verder is dan VVV. Duijvenstijn speelde Robert Klaasen eenvoudig uit, maar gelukkig verdween zijn afstandsschot net naast. Eén minuut later vond Smeets’ schot dezelfde conclusie. Maar binnen het halfuur kwamen de zwart-roden alsnog op gelijke hoogte. Linksbuiten Limbombe kapte naar binnen en schoot de bal fenomenaal in de bovenhoek, 1-1… 
Buiten een afstandsschot van Sven Braken, dat langs het doel af ging, creëerde VVV in de eerste helft verder geen kansen. De spelers verlieten het nagenoeg uitverkochte Covebo Stadion – De Koel – voor de kleedkamers. En dan hoop je toch op een typische tweede helft, maar ook in de tweede helft kon VVV geen potten breken. Almere liep wat verder naar achteren en liet VVV het spel maken. Dat lukte, dankzij het tergend langzame opbouwen van Rick Ketting en Mitchell Van Rooijen, vrijwel niet. De meeste dreiging kwam overigens af van invallers Soulyman Allouch en Carl Johansson.

VVV kreeg van een oude bekende wel nog even een kans op de ommekeer. Oud-speler en aanvoerder Danny Post kreeg na een onbesuisde tackle op Simon Janssen – terecht – rood, na ingrijpen van de VAR. In drie wedstrijden tegen VVV heeft Post nu één eigen goal gemaakt, viel hij één keer geblesseerd uit en nu dus de rode prent. Máár, VVV kon dit moment niet gebruiken om het gewenste momentum te creëren. Het publiek moedigde de geel-zwarten flink om aan te vallen, maar het was steeds nét te gezapig. 
En daardoor gaan we komende zaterdag met een 1-1 tussenstand naar Almere. Waar nog steeds alles open ligt. Zoals ik zei vond ik Almere voetbaltechnisch beter, maar met de juiste instelling en opportunisme kunnen we het ze weldegelijk lastig maken. Forza Venlo!

En dan ten slotte nog even een kleine oproep van supportersvereniging Yellow Black Fanatics. Zij startten afgelopen week een crowdfunding om een sfeeractie in de uitwedstrijd met Almere City te kunnen realiseren. Hun gehele statement is hier na te lezen. 

36 Responses

 1. Koelie

  De zoveelste slechte thuiswedstrijd. Hele matige sfeer voor een vol huis. Er had meer ingezeten, maar tegen de tien van Almere was het te langzaam, te voorspelbaar. We kunnen gewoon niet het spel maken en hielp ook niet dat we dit keer conditioneel de mindere waren. Ik vrees dat het gelijkspel niet genoeg is voor zaterdag. Hopelijk stelen we daar alsnog de overwinning.

  1. Grad

   Ik denk inderdaad de conditie, mede door de verlenging bij Willem II, ook een van de oorzaken was, dat ze niet konden doordrukken toen ze tegen 10 man kwamen te spelen.

 2. Als je 9 van de 10x bij balbezit eerst richting je eigen strafschopgebied kijkt/draait ipv naar voren te draaien dan ga je weinig tegenstanders je wil opleggen en verrassen.
  De opbouw was daardoor vaak veels te traag en veels te vaak veilig tikkie terug ipv risico te nemen door meteen je neus richting de keeper van de tegenstander te draaien en de aanval te kiezen. Met name van Rooijen had daar irritant veel last van vandaag terwijl de openingen er soms wel lagen maar hij er toch voor koos om de bal eerst veilig naar achteren te spelen waardoor er weer een potentiele aanval in de kiem werd gesmoord door VVV zelf. Zonde.

  De wissel van Huisman begreep ik niet echt, speelde voor zijn doen meer dan aardig en Dekker wissel je uiteraard nooit voor Lathouwers die ik zelden een fatsoenlijk niveau heb zien halen tot nu toe en ook in die korte tijd vandaag soms voor onrust zorgde achterin.

  Zal nog erg lastig worden en ben bang dat we uiteindelijk gaan stranden in Almere al blijven het play-offs dus je weet het nooit.

 3. Weet iemand trouwens waar Yahcuroo Roemer is gebleven? Al sinds half april niet meer in de selectie. Daarna nog wel 2 of 3 wedstrijden met o21 gevoetbald, maar ook daar speelt hij inmiddels niet meer.

  Het zou me niks verbazen als we binnenkort het bericht ‘club en speler hebben na goed overleg besloten om het contract te ontbinden’ lezen. En dan hoop ik voor Yahcuroo dat Helmond Sport nog steeds interesse heeft.

 4. jason

  Het woord bij vvv is traag. Het hele middenveld is traag. En dan heb je nog de boer en huisman die ook traag zijn. En dus is er nul diepgang/beweging op het veld en wordt alles wel heel voorspelbaar.

  Ps doe wat aan die netten in die goals. Ten eerste hoort een net gewoon wit te zijn en hoort een bal in het doel te blijven. Elke bal stuitert meteen terug het veld in door volgens mij het reclamebord dat achterin het net staat. Zie bij de 1-0.

  Ik weet het details maar die zijn o zo belangrijk maar ondanks dat:

  Lang leve De Koel

 5. chretien

  Vermakelijke partij voetbal die op slot ging bij de rode kaart van Post. Jammer, maar je ziet het vaker, dat bij 11 tegen 10 spelers de wedstrijd op slot gaat.
  Zaterdag het afmaken, dus Braken, je bent nog niet klaar in Venlo.
  FORZA VVV!

 6. ger

  De eerste 15 minuten en de laatste 15 minuten, daarin werd het beste voetbal getoond!
  En voor mij persoonlijk had de trainer in de tweede helft de Boer moeten wissel! Hij was voor mij de minst voetballende persoon de er rond liep!
  Jammer dat het 1-1 geworden er had zeker meer ingezeten en denk ook nodig geweest om een goede uitgangspositie zaterdag te hebben.
  Op naar zaterdag en gas erop VVV

 7. FC VVV03

  Na die 1-0 was het weer niet om aan te gluren. Men liet Almere overal vrij om te bewegen en de ballen aan te nemen. Totaal geen druk op de bal. Die 1-1 zag je al minuten lang aankomen. En dat achteruit hangen is gewoon afgesproken werk dat kan niet anders. Dit is namelijk elke thuiswedstrijd het geval geweest. Totaal geen durf om een bal vooruit te spelen. Ik blijf het zeggen dit middenveld is veel te matig en niet in balans.

  1. Klopt! Op het middenveld en centraal achterin ligt het probleem. Ketting functioneert als verdediger prima, maar is opbouwend matig en over Koglin is wat dat betreft al genoeg gezegd.
   Misschien dat ze daarom Dylan Timber hebben aangetrokken, dat hij kan inschuiven in het middenveld als de wedstrijd daarom vraagt. Maar ik heb geen idee hoe ik zijn kwaliteiten moet inschatten. Nu Kees de Boer en Daan Huisman weggaan zijn ze vast op zoek naar een dynamische, aanvallende middenvelder. Ik ben benieuwd waar ze mee gaan komen deze zomer!

   1. Smans vind ik vooral een harde werker (met groeimogelijkheden), Sedlacek een controlerende middenvelder, net als van Rooijen en Klaasen. Verheijen, daar ben ik echt fan van, maar dan vooral als snelle linksbuiten met een actie, voorzet en prima schot. Hij kan ook als aanvallende middenvelder spelen idd., maar is nu al heel lang geblesseerd en komt net uit de jeugd, dus dat is nog geen dragende speler.
    Ik zou het toch meer zoeken in een speler met wat meer ervaring (en snelheid) maar wel met groeipotentie…

 8. RuiverCity

  Het was gisteren allemaal véél te traag. Almere kon zich meteen hergroeperen, omdat VVV 9 van de 10 ballen achterwaarts speelt.
  Na de rode kaart voor Post géén verbetering.
  Ik schrok weer van de invalbeurt van Dirks. Wat is er in godsnaam met deze jongen na zijn blessure gebeurd.
  Hij is zo onzeker en traag geworden en een gevaar voor zijn eigen team.

  Mocht VVV zaterdag uitgeschakeld worden dan hebben ze dat te danken aan gisteravond. Eens te meer werd weer eens duidelijk dat bepaalde spelers zelfs KKD-niveau niet aankunnen.

  1. Noordsupporter

   Ooit werd er geschreven dat Vvv in het rechterrijtje zou eindigen. Ooit werd er geschreven dat ze tegen Willem 2 geen schijn van kans zouden hebben. Nee, goed is het niet allemaal, maar er is werklust en veerkracht. Nee, vvv zal waarschijnlijk niet de play offs winnen.
   Niemand die dat vooraf ook verwacht zou hebben.

 9. jason

  Voor de debielen (de zogenaamde vvv hooligans) die gisteren na de wedstrijd op zoek waren naar Almere fans en ze blijkbaar ook vonden heb ik een verzoek: STERF

  Lang leve De Koel

  1. Grad

   Helaas dit is de huidige maatschappij. Elk dorp, stad of land heeft een aantal randdebielen, de een wat meer als de ander. Heeft niets (meer) voetbal te maken. Hoe je dit oplost? ik heb hier geen antwoord op..

 10. Ievel Knievel

  Ik vond Almere (nog) niet voetballen als de nr 3 van de competitie/ best of the rest. Afgaande op het spel gisteren zou je tegen Almere moeten kunnen winnen als alles meezit. Almere schakelde wel snel(ler dan VVV) om, af en toe, en iedere luttele uitbraak leverde een klein beetje gevaar op, maar die momenten waren dan wel weer sporadisch.

  VVV heeft niet het team om een hele wedstrijd te domineren of om druk te zetten. Dat hebben we al vaak gezien en gisteren ook weer. De omschakeling is te langzaam en te voorspelbaar. Veel spelers hebben wel drive, maar zijn technisch niet goed genoeg voor een snelle omschakeling (dat is iets anders dan loeren op de beslissende momenten waar VVV wel goed in is). VVV is wel een team en collectief, maar we hebben niet de technisch meest vaardige spelers ever. Denk dat we op basis van dat laatste dus terecht 7e zijn geworden. Echter is er met wilskracht dus meer mogelijk (en met de gevaarlijke uitbraken en het benutten van de enkele kansen die VVV krijgt, daar is VVV heer en meester in).

  Gisteren zag je duidelijk de vermoeidheid van afgelopen zaterdag terug en het leek zelfs of VVV een beetje inhield, omdat ze natuurlijk nog een wedstrijd voor de boeg hebben. Ik zag wel vertrouwen voor aanstaande zaterdag bij alles en iedereen.

  Zonde dat je verzuimd om met een goal voorsprong de volgende wedstrijd in te gaan. Ook al kwam je gedeeltelijk lucky op voorsprong. Net zo’n ene goal kan het verschil maken over 2 duels. Maar goed. Zo lucky als we op voorsprong kwamen, zo onverwachts kwam Almere weer op gelijke hoogte. Toch moet je zo geslepen zijn dat je een dergelijke voorsprong weet vast te houden of uit te buiten.

  Naast het vermoeidsaspect vond ik VVV iets te veel op safe leunen. Toernooi voetbal zoals we het tegenwoordig vaak zien op grote toernooien. Tactisch, maar niet per sé aantrekkelijk en soms iets te veel op safe. Misschien had je gisteren juist de kans om op een 2 of 3-0 voorsprong te komen, als je risico had durven nemen. Wie zal het zeggen?

  Het was gisteren niet slecht. Beter dan tegen Willem II, maar ook weer niet superatractief. Het was gewoon wat het was. Nu hopen dat VVV uit weer dat kan doen wat ze goed kunnen (bewezen, niet voor niets zoveel punten uit). Bedenk dat we nog maar 3 wedstrijden van de eredivisie verwijderd zitten en we nu ook al 3 wedstrijden in de play offs erop hebben zitten.

 11. Geelzwart

  Almere was zeker niet oppermachtig, maar als ik lees dat VVV gemakkelijk had kunnen winnen, zo heb ik de wedstrijd ook niet gezien. Denk dat de rode kaart niet in het voordeel van VVV is geweest. Almere had vanaf dat moment een goede reden om het slot op de deur te zetten en de wedstrijd te gaan vertragen. Op een of andere manier kreeg Almere na de rode kaart meer controle over de wedstrijd. Ondanks de tien bleef Almere dreigend via de vleugelspelers, al kwamen ze niet tot grote kansen. Vele zeggen dat lag aan VVV, maar soms gaat de waardering ook uit naar de aanvallers.

 12. Gerardus

  Een beetje laat maar goed, ik vond het eigenlijk wel een gelijk opgaande wedstrijd waarin met name VVV zelf goed speelde en Almere vooral zelf beter maakte. Het eerste kwartier was prima tot goed en de tweede helft ook. Alleen het afmaken van de kansen is vooral een dingetje in sommige wedstrijden en in andere wedstrijden weer totaal niet.

  Ik vond het spel wel potentie tonen met veel combinaties door het midden met de Boer en Huisman. Maar nu moet je juist in de fase zitten dat je je kunt belonen in plaats van potentie te hebben. Maar hier ging het na een kwartier ook direct mis. Ik heb weet ik niet hoeveel ballen van de zijkanten gezien van Rooijen, Huisman en met name Klaassen die gewoon ballen weggaven aan een Almere speler die vrij in het midden stond en vrolijk richting goal kon lopen. Dat gebeurde veel te vaak en daardoor kwamen zij ineens er door. Dan kun je kort gaan zitten wat je wilt, maar als ieder driehoekje aan de zijkant eindigt in balverlies ben je gewoon de Sjaak.

  Overigens misschien goed Venema gespaard is in de competitie, die haalt nu zijn meters stuk voor stuk in… Mijn god wat werkt die zich kapot de afgelopen 3 wedstrijden. Overigens ook de rest, maar hij valt echt op moet ik zeggen.

  Zaterdag fkes een paar prikken en dan jeeeeeeeeee

  1. Gerardus

   Je zag wel dat Almere een dagje meer rust heeft gehad. Als je keek naar hoe de spelers van VVV erbij liepen zie je gewoon dat de frisheid ervan af is. Na de rode kaart is er ook nog amper gevoetbald werd en het spel gewoon vooral stillag. Volgens mij is daar ondanks die 8 minuten extra tijd amper in gevoetbald…

   1. Frietei

    Die linksback gaat er niet komen. Janssen staat er zowel bij VVV als bij verschillende clubs (concrete interesse) uit de Eredivisie goed op.

Leave a Reply