VVV-Venlo

VVV-Venlo speelt gelijk tegen Vitesse

Gisteravond mochten we lekker in de vrieskou een potje van de Venlonaren gaan bekijken. Dat mensen geen zin hadden in de kou was te merken. Het stadion was wat minder goed gevuld dan de laatste weken en VVV-Venlo doet het toch vrij aardig. Met als tegenstander Vitesse kregen veel mensen het ook niet echt warmer, ook al is de club uit Arnhem erg goed bezig.

De supporters van Vitesse begonnen sfeervoller dan de Venlonaren en dat gold ook voor de spelers op het veld. Vitesse was de eerste paar minuten feller en gewoon beter. Dit resulteerde in een geblokkeerd schot van Mason Mount en uit de hierop volgende corner een vrije kopkans voor Matt Miazga. Vanaf hier namen de Venlonaren het over qua sfeer en spel. De mannen van Steijn werden op het veld steeds sterker en hielden steeds langer de bal vast, waardoor er meer rust in het spel kwam. De vijfmans achterhoede van Vitesse had steeds meer moeite met de lopende aanvallers van VVV.

Toen zelfs Moreno Rutten op avontuur ging werd het de Arnhemmers te veel. Rutten liep een paar spelers van Vitesse voorbij en gaf op Iniesta achtige wijze een schitterende steekbal op Torino Hunte en die promoveerde deze steekpass tot een assist! Weer een lekkere start met een voorsprong binnen tien minuten! Kort na het doelpunt werd er een vrije trap weggeven op een meter of twintig van het doel. Het Chelsea pareltje Mason Mount mocht deze vrije trap nemen. Dit deed hij alleraardigst, maar wij hebben gelukkig nog steeds Lars Unnerstall, hij haalde de bal vakkundig uit het doel met een goede redding.

VVV bleef de bovenliggende partij en de Arnhemmers hadden moeite met het controleren van het middenveld en het winnen van de duels. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Vitesse, maar tot echt grote kansen kwamen de Venlonaren niet. Een schotje van Post konden we nog noteren voor de 25e minuut. In de 25e minuut was het Lennart Thy die van afstand op doel schoot. Via een vervalst polletje stuiterde de bal over Remko Pasveer heen. Of het was een blunder van Pasveer, dat kan ook. Hoe dan ook, die bal zat er weer in! 2-0 al binnen 25 minuten. Wat een luxe in de Koel!

VVV bleef aandringen en scoorde een kleine vijf minuten later weer een doelpunt! Ditmaal was het Nils Röseler. Helaas schoot hij in het eigen doel en werd de stand dus 2-1. Ondanks dat de stand veranderde, veranderde het spelbeeld helemaal niet. VVV was en bleef sterker en dreigender. Een mooie dieptepass werd door Thy met het hoofd verlengd tot aan Hunte. Helaas kon hij zijn tweede doelpunt niet maken want hij kwam net niet uit met zijn passen. Tot aan de rust werd VVV niet echt gevaarlijk, buiten wat afzwaaiers dan. Gelukkig speelde VVV goed in op de kou en was er ook warme chocomel te verkrijgen en een borreltje. Op deze manier konden de supporters lekker opwarmen in de rust.

Voor de Venlonaren was het noodzakelijk dat de voorsprong na rust zo lang mogelijk moest worden vastgehouden. Hier kwam eigenlijk niets van terecht. De stand was binnen twee minuten alweer gelijk getrokken door Mount uit een vrije trap. Deze bal leek echter wel houdbaar, maar helaas. Toch knap van Vitesse, twee doelpunten scoren en zelf geen één kans kunnen creëren.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft rigoureus. De mannen van Henk Fräser waren ineens sterker en feller. Ze hadden ook het middenveld meer in bezit omdat van der Werff naar het middenveld was doorgeschoven. Ondanks dat werd Vitesse zelf niet echt gevaarlijk. Het was wel een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken en het leek verdacht veel op een kopie van de vorige wedstrijd tegen Groningen.

Het volgende echte doelgevaar kwam pas rond de 70e minuut van de voet van Castaignos. De nogal bekritiseerde spits van Vitesse had de bal bij de tweede paal voor het intikken maar liet zien niet voor niets bekritiseerd te zijn. De beste man verlengde de bal eigenlijk in plaats van de bal in het doel te tikken. Enkele minuten later was het weer Vitesse dat voor doelgevaar zorgde. Dit was dan ook direct de eerste uitgespeelde aanval van de gasten. De beste speler van Vitesse,  kwam via een mooie combinatie voor Unnerstall terecht. Maar zoals zo vaak dit seizoen was Unnerstall goud waard en hield hij de bal goed uit het doel.

Nu was het weer de beurt aan de Venlonaren. Net zoals de vorige week werden de Geel-Zwarten de laatste tien minuten weer wat sterker met nog een hele grote vrije schietkans voor Ralf Seun of God. Na een goede aanval kwam de bal bij hem terecht maar helaas kon ook deze week de man of the match zijn verdiende titel niet verzilveren. Ook Vito van Crooij, die langzaam zijn vorm weer lijkt te vinden kwam nog tot een schot maar ook hij verzilverde zijn kans niet.

Het slotakkoord was voor de Vitessenaren. Ditmaal was het de jonge Mitchell van Bergen die op dezelfde wijze als Mount op doel mocht schieten. Helaas voor hem produceerde hij een rollertje en was dit ook direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Al met al was het een leuke wedstrijd om naar te kijken, maar was het ook een wedstrijd met twee gezichten waarin VVV-Venlo de eerste helft de betere partij was, maar waar het in de tweede helft amper iets in de melk te brokkelen had. Verder wil ik het team complimenteren met de strijdlust die het heeft getoond, ondanks dat niet alles goed gaat wordt er toch hard gewerkt door iedereen. Spelers zoals Seuntjes, Röseler en Jansen blijven opmerkelijk genoeg toch gemakkelijk overeind in de Eredivsie, iets wat ook zeer knap is en te danken is aan de werklust van het gehele team. We hebben nog maar één overwinning nodig en dan zijn we al veilig gespeeld. Wat een lekker gevoel is dat toch!

VVV-Venlo – Vitesse 2-2
Doelpunten: 10. Hunte 1-0, 24. Thy 2-0, 29. Röseler 2-1 (eigen doelpunt), 47. Mount 2-2,
Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Janssen, Seuntjens (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 6.168.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker (85. Promes), Post, Röseler en Janssen; Rutten, Seuntjens en Leemans; Van Crooij, Thy (90. Opoku) en Hunte (64. Castelen).

10 Responses

 1. Goodie

  Een kopie van vorige week. Een terecht gelijk spel waar wellicht meer in had gezeten. De eerste helft uitstekend gespeeld, de tweede wordt er pas weer vanaf minuut 75 gevoetbald. Maar goed, we kunnen weer een punt bijschrijven.

 2. RuiverCity

  Weer een puntje erbij. En dat tegen Vitesse dat sneller was qua handelingssnelheid maar weinig creëerde. VVV had de grootste kansen maar wist die niet te benutten. Seun speelde een puike partij maar is nu geschorst tegen Zwolle. Gelukkig is Promes dan weer terug. Post op het middenveld is toch een betere optie.
  Jammer dat juist Unnerstall en Röseler schuld waren aan beide tegendoelpunten.

  Momenteel staan veel spelers van VVV in de belangstelling bij andere clubs. Röseler bij Twente, Leemans bij PEC Zwolle, V. van Crooij bij Heracles en Unnerstall naar verluidt bij BMG. Hopelijk blijft VVV een leegloop bespaard. Opties verlengen en duidelijk maken dat in Venlo niemand gratis de deur uitloopt. Eens kijken wat een Twente, Heracles en PEC kunnen betalen.

 3. robbaan

  Uiteindelijk heb ik vrede met dit punt.
  VVV speelde goed in de eerste helft en had zelfs met meer afstand moeten gaan rusten.
  Vitesse kwam na rust meer en meer opzetten en scoorde al vroeg de 2-2.
  De druk werd groot, maar VVV hield prima stand, in de laaste 15 minuten, kwamen er zelfs winstkansen.
  Maar uiteindelijk en verdiend gelijkspel.

 4. markepica

  Ik heb me prima vermaakt ondanks de venijnige wind. We zijn zo goed als veilig, hopelijk spoedig nog een overwinning erbij en dan is het helemaal definitief. Ik vond Seun ook weer top vandaag. Hij leest de wedstrijd goed en strooide met mooie passes.

 5. De Koel

  Blij met weer een punt. Eerste helft VVV de betere ploeg, tweede helft Vitesse. Seuntjens speelde inderdaad een goede pot. Verloor bijna geen duel en was niet van de bal te zetten. Thy heeft ook de vorm te pakken. Jammer dat VVV de kansen in de slotfase niet kon verzilveren. Maar al met al tevreden.
  Grote kans dat de uitblinkers na dit seizoen vertrekken. Weinig aan te doen, VVV moet in ieder geval ervoor zorgen er genoeg aan over te houden. Volgend seizoen wordt waarschijnlijk een stuk lastiger.

 6. expat

  Mooie pot, had op het eind nog een penalty moeten zijn. Maar uitslag is okay. Het spel was bij vlagen uitmuntend, heerlijk om naar te kijken naar het snelle schakelen en samenspel. Bij hoeveel punten roepen we de victorie voor lijfsbehoud uit?

 7. Koelie

  Eens met wat hier boven al gezegd werd. Daarnaast ook nog lekker sfeertje in stadion ondanks kou en hele magere tribunebezetting. Alleen de diehards waren er blijkbaar vanavond ????. Heb dit liever dan stadion gevuld met fans van de tegenstander.

 8. idderzienmeining

  Puur kijkend naar het scoreverloop zou je teleurgesteld kunnen zijn over de 2-2 uitslag …. VVV stond per slot van rekening binnen 25 minuten voor met 2-0.
  Als ik de wedstrijd analyseer, kan ik echter prima leven met een gelijkspel want Vitesse had na de 2-1 echt wel het betere van het spel en drukte VVV behoorlijk terug op eigen helft.

  De 1e helft was echt prima van Venlose kant. In balbezit ging de bal goed en snel rond waarbij met name Seuntjens maar ook Rutten een prima pot speelden op ons middenveld. De 2-1 was natuurlijk ongelukkig (niet alleen een eigen doelpunt maar volgens mij ging er in de aanval op links ook een buitenspelsituatie aan vooraf) maar daarentegen mag de 2-0 er normaal gesproken ook niet in vliegen ….

  De 2e helft kregen we natuurlijk (té) snel de gelijkmaker tegen. Vitesse bleef drukken maar buiten de kans voor Mason Mount (prachtig gestopt door Unnerstall) kon VVV de schade beperken.
  Mooi om te zien dat de laatste 10 minuten dan weer een draai aan de wedstrijd kon worden gegeven waarbij VVV zelfs met wat mazzel nog had kunnen winnen.
  In de samenvatting bij Studio Sport heb ik het moment helaas niet terug gezien, maar hadden we vlak voor tijd niet recht op een penalty (overtreding op Vito) ??

  Al met al weer een prima resultaat tegen een sterke tegenstander waarbij we ook nog eens uitgelopen zijn op de nrs. 16 t/m 18.

  Volgende week hoop ik toch weer dat Post kan terugkeren op het middenveld. Niet omdat Rutten hem slecht vervangen heeft – integendeel zelfs – maar puur omdat ik denk dat VVV als geheel dan weer sterker wordt. Post is dan de poetser op het middenveld en daardoor kan Clint Leemans weer aanvallender spelen. Hij was de laatste twee wedstrijden de meest controlerende middenvelder en daardoor missen we aanvallend wat power.

  Op naar Zwolle waar ongetwijfeld ook weer wat te halen is voor VVV !

Leave a Reply