VVV-Venlo speelt met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle

Minimaal vier, liefst zes punten uit de komende twee duels. Dat is wat er voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle door de achterban werd geopperd. Met het aankomende programma en een schuine blik op ranglijst lijkt dit inderdaad geen overbodige luxe, maar een makkie zal het zeker niet gaan worden. Een overwinning thuis tegen PEC Zwolle zou dan ook een goed begin zijn.

Hans de Koning koos voor precies dezelfde elf namen als vorige week tegen Willem ll. Dus wederom met Schäfer op de linksbackpositie in plaats van Schmitz, en Arias naast Giakoumakis in de spits. De 4-4-2 formatie die we de laatste wedstrijden hebben gezien, leek dus weer van stal te zijn gehaald.

Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de onlangs overleden Diego Maradona. Na dit eerbetoon mochten de gasten uit Zwolle aftrappen. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor PEC. Het afstandsschot van Nakayama had een lastige stuiter, waardoor Kirschbaum de bal met moeite kon keren. Aan de andere kant kon Giakoumakis bijna profiteren van een blunder van PEC-doelman Zetterer, maar de poging van de Griek ging net langs het doel. Enkele minuten later ging diezelfde keeper weer in de fout en deze keer bleef het niet onbestraft. Schäfer had een goede voorzet in huis, maar de bal leek desondanks makkelijk gevangen te kunnen worden door de doelman. Of het de spanning was of natte handschoenen, Joost mag het weten, maar de bal glipte op de een of andere manier uit zijn handen. De meest oplettende van het stel, Arias, was er als de kippen bij en schoot bal zonder na te denken tegen de touwen: 1-0! Niet veel later kregen de Venlonaren de kans om de score te verdubbelen. Een goede corner van van Crooij kwam op het hoofd van Swinkels, maar de bal ging een metertje naast.

Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor VVV. Na een ietwat lastig begin hadden de mannen van Hans de Koning de teugels inmiddels toch wel in handen. Maar waar VVV op zoek was naar de 2-0, werd het 1-1. Linksback paal kon vrij opstomen en haalde de achterlijn. Het balletje terug kwam voor de voeten van Pherai, en de huurling van Borussia Dortmund schoot koeltjes de gelijkmaker achter Kirschbaum. Er werd wel nog gekeken of er eventueel hands was gemaakt door Paal, maar na lang overleg kwam VAR Blank tot de conclusie dat het gewoon een geldig doelpunt was. Een tegenvaller voor de Venlonaren zo’n tien minuten voor rust. In het verdere verloop van de eerste helft, inclusief de vier extra speelminuten, gebeurde er niets noemenswaardigs meer. Beide ploegen gingen daarom met een 1-1 tussenstand de rust in. Het was een eerste helft waarin PEC uiteindelijk toch licht het overwicht had, maar waar absoluut nog niks was beslist. In de tweede helft zou er dan ook nog van alles kunnen gebeuren.

Dezelfde elf namen die aan de eerste helft begonnen bij VVV, stonden ook aan de aftrap voor de tweede helft. In de eerste paar minuten kwamen beide ploegen niet verder dan enkele speldenprikjes. Eerst was het Giakoumakis die net een stap te kort kwam, en aan de andere kant belandde een rollertje van Reijnders in de handen van Kirschbaum. Niet iets om wakker van de liggen voor de doelman van VVV.

Maar PEC bleef aandringen. De Blauwvingers kregen dan ook alle ruimte van VVV en het was wachten op een Zwols doelpunt. Die kwam er ook bijna. Een lage schuiver van van Wermeskerken kon ternauwernood nog worden gered door Kirschbaum en de rebound verdween gelukkig naast. Hierna ging de Koning wisselen. Swinkels voelde aan zijn hamstring en kon niet meer verder. Zijn vervanger was Kum.

Het spel werd er niet beter op. De Venlonaren konden de bal niet langer dan vijf seconde in de ploeg houden en het was vooral PEC dat de bal had. Het duurde even, maar in minuut 69 betaalde dit grote overwicht zich ook uit in de score. Weer was het van Wermeskerken die vrij kon doorlopen over de rechterflank. Niemand die hem ook maar een strobreed in de weg legde. De teruggetrokken bal van de rechtsback kwam voor de voeten van van Duinen, en de spits schoot, met een beetje geluk van Kirschbaum, de 1-2 binnen. Het doemscenario wat er al een tijdje aan zat te komen was nu dus werkelijkheid geworden. Enkele ogenblikken later werd het bijna zelfs 1-3. De ingevallen Drost had de spelers voor het uitkiezen en bracht de volledig vrijstaande Saymak in stelling. Via een handje van Kirschbaum eindigde de bal op de paal waardoor de definitieve nekslag voorlopig nog uitbleef.

Ondertussen had de Koning voor de tweede keer gewisseld. John verving Hunte. En dit had gelijk zijn gewenste resultaat. Kum veroverde op het middenveld de bal en bereikte Giakoumakis in de diepte. Met een leep wippertje werkte de Griek de bal achter Zetterer en zo was de stand toch weer gelijk getrokken. Zijn negende van het seizoen alweer. Tien minuten voor tijd kwamen we een oude bekende tegen. Clint Leemans maakte zijn rentree in de Koel. Wel in het shirt van de uitploeg uiteraard. Met nog drie minuten officiële speeltijd op de klok leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Beide ploegen probeerden wel, maar wilden ook vooral niet verliezen. De extra speeltijd bedroeg drie minuten. Halverwege deze blessuretijd kwam PEC met tien man te staan. Giakoumakis probeerde de bal af te schermen en hield zijn tegenstander Lam hierbij vast. Deze was hier niet van gediend en sloeg Giakoumakis in zijn rug. De scheids zag het en stuurde de verdediger naar de kant. Helaas kwam de rode kaart veel te laat. In die ene minuut die nog resteerde konden de Venlonaren het mannetje meer niet benutten en zo eindigde de wedstrijd in een doelpuntrijk 2-2 gelijkspel.

Een gelijkspel waar we vooraf absoluut niet voor getekend zouden hebben, maar achteraf toch ook niet over mogen klagen. Hoewel VVV nog op voorsprong kwam, was PEC grote delen van de wedstrijd gewoon de betere ploeg. Vooral de tweede helft was zeer zwak aan Venlose zijde. Het mag dan ook een klein wonder worden genoemd dat Giakoumakis na de 1-2 van PEC nog de gelijkmaker wist te produceren. Maar door dit ene schamele puntje is er nog meer druk komen te staan op de wedstrijd van volgende week. Dan gaat VVV namelijk op zoek naar drie broodnodige punten op bezoek in Waalwijk tegen RKC.

VVV-Venlo-PEC Zwolle 2-2 (1-1)

Scoreverloop:

’21 Arias 1-0

’36 Pherai 1-1

’69 van Duinen 1-2

’78 Giakoumakis 2-2

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Swinkels (Kum ’57), Gelmi, Schäfer, Post, Linthorst, van Crooij, Hunte (John ’71), Giakoumakis, Arias

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, van Wermeskerken, Kersten, Lam, Paal, Huiberts (Strieder ’82), Nakayama, Saymak (Leemans ’83), Reijnders (Doue ‘90+5), van Duinen (Lagsir ’87), Pherai (Drost ’46)

23 Responses

 1. Godfried

  Na de wedstrijd op fox. duidelijk dat Kum wat fouten maakt… maar ja. zijn er wel meer. onnodige nederlaag. volgende week moét gewonnen worden. iets anders is ondenkbaar.

  Briljante spits trouwens. slechts spelen. 1 kans en hem prachtig afmaken.

 2. Vond Post vandaag onzichtbaar, v.Crooij had weer weinig toegevoegde waarde, Arias wil veels te lang de bal aan zijn voet houden ipv het spel snel voort te zetten. Schäfer komt na 15 minuten weer goed weg met een te slappe terugspeelbal en zo kun je nog wel even doorgaan.
  Wedstrijd zat muurvast op een gegeven moment maar blijkbaar volgens de bank geen noodzaak om i te grijpen om die 3 punten te moeten en te willen pakken.
  Jammer 3 punten had voor wat opluchting kunnen zorgen al had ik na de 1-2 niet het idee dat het nog gelijk zou worden door en spits die verder weinig goeds doet de laatste wedstrijden op 1 ding na; goals scoren.

 3. Gerardus

  Eerste helft degelijk en zelfs Schafer speelde gewoon goed en minder slap als voorgaande wedstrijden. Eerste 60 minuten had ik meer het gevoel van de afgelopen jaren: veel controle en weinig weggeven en zelf af en toe gevaarlijk. de gelijk.aker kwam helaas ook uit het niets . Jammer dat Kirschbaum de fout in gaat bij de 2-1. Geen idee wie die Griek heeft gehaald, maar hij is toch echt fenomenaal. Laatste half uur was het veld echt belachelijk groot en speelde daarom PEC veel beter. Gelukkig weer niet verloren van een concurrent. Volgende week weer een resultaat en je staat er goed voor. Zolang de onderste clubs niet winnen is er helemaal niets aan de hand. En dat verwacht ik nog wel even…

 4. rongo26

  Dramatisch niveau,. Je mag blij zijn met 1 punt tegen en zeer matig PEC.

  Ik snap het idee niet. Arias wint veel duels, maar er is dan geen aansluiting , en dan moet het helemaal terug.
  Als we de bal niet hebben dan is er helemaal geen middenvelder te betekenen. De ruimtes zijn veel te groot, dat kan zelfs Post niet aan. Van Crooy staat overal en nergens, Linthorst dwingt niks af, en Hunte werkt hard maar is niet van eredivisie niveau.

  En dat laten we gewoon aanmodderen. Niks wisselen?

 5. De Koel

  Verdedigend stond het vandaag redelijk, maar qua voetbal was het niet om aan te zien. Giakoumakis redt een punt, maar verdiend was het zeker niet. De druk staat er dus vol op volgende week tegen RKC.

 6. Wat een slechte wedstrijd was dit zeg…
  In PEC zat duidelijk iets meer voetbal, maar zij maakten het niet af en speelden bij vlagen ook zeer matig. Met veel geluk en alleen maar dankzij onze superspits gelijk gespeeld, en wat voor een beauty van een goal was die 2-2 weer…
  Maar wat ik niet begrijp is waarom er niet compacter wordt gespeeld.
  Het middenveld lag vaak zo open, als je zo speelt tegen een betere tegenstander ben je absoluut kansloos.
  En dan wat individuele spelers.
  Van Crooij viel weer erg tegen. Was alleen maar af en toe gevaarlijk bij een vrije trap, een corner of een voorzet,
  maar zijn andere acties mislukten veelal. Hij sjokte vooral over het veld en liet zijn man vaak lopen. En Hunte, als hij op de goal gaat schieten dan moet hij gewisseld worden, wat gelukkig ook gebeurde. John viel trouwens prima in, één van de weinige lichtpuntjes…
  Pachonik af en toe een aardige rush, maar verdedigend en in de passing zoals vaker toch wel echt zeer matig.
  En die 1-2 van PEC Zwolle was absoluut houdbaar, daar zag Kirchbaum er niet goed uit…
  Kortom, een heleboel verbeterpunten die nodig zijn om resultaat te lunnen halen tegen RKC.

 7. Kraai

  Waardeloos weer….totaal geen agressie, veel te laag tempo, geen creativiteit, uit niets blijkt de wil om te winnen. Pas als ze achter staan dan kan het opeens vaak wel…
  En weet de Koning eigenlijk wel dat hij 5x mag wisselen??
  De 1-2 weer via de zijkant van Schafer…
  Het is dat we onze Griek hebben (klassegoal weer) anders hadden we nu echt stijf onderaan gestaan dus maar hopen en bidden dat hij fit blijft en niet tussentijds weggaat…

 8. Goodie

  Mijn geduld met Hans de Koning en Jay Driessen begint op te raken. Vanaf het begin van de 2e helft is het wachten tot het mis gaat. En wanneer wordt er gewisseld? Juist, wanneer het al is mis gegaan. Daarbij vraag ik me af of we met de sterkste 11 beginnen? Kum is toch duidelijk een klasse beter dan Swinkels. En Hunte en van Crooij zijn ook rijp voor de bank.

  1. Grad

   Het meest verontrustende is, dat de Koning cs zelf niet wil(len) zien en voor de camera steeds weer verklaart, dat ze een helft goed stonden en geen enkele zorg uitspreekt over het vertoonde spel, terwijl het tactisch gezien los zand is.

 9. Tony

  Matige wedstrijd. Wel blij met het ene puntje.
  Verdediging is opbouwend veel te onrustig, alleen een lange bal lukt af en toe. Middenvelders moeten veel te veel meters maken. Post was onopvallend, maar deed het m.i. prima. Had ook geen domme overtredingen nodig om staande te blijven. Linthorst moet veel meer de bal krijgen, wordt teveel overgeslagen. Doet namelijk meestal er wel iets goeds mee. Zeker de samenwerking met Pachonik (herpakt steeds meer zijn oude vorm)gaat goed. Linthorst moet de bal ook meer gaan opeisen.
  Gaikoumakis is een fenomeen, slecht spelen en dan toch zo scoren. Ook Arias kon mij wel bekoren, erg bal vast.

 10. Rossie

  Klaar met De Koning, echt helemaal klaar. Ook déze wedstrijd had je met een andere benadering weer gewoon kunnen en moeten winnen. De man faalt iedere week opnieuw. Het is visieloos, los zand, zit geen plan achter, etc. En wekelijks niét met de sterkste opstelling beginnen irriteert me mateloos!

 11. chretien

  Het was bar en bar slecht. Hier speelden de twee degradatie kandidaten tegen elkaar. Schäfer en Hunte waren niet eens de slechtsten. Daar wil ik het bij laten.

  De stand op de ranglijst geeft een vertekend beeld. We hadden op dit moment 2-3 punten.meer moeten hebben om niet te degraderen. Daar komt bij dat wij in deze eerste wedstrijden tot nu toe een relatief gemakkelijk programma hebben gehad.

  Om niet te degraderen hadden we de laatste 2 wedstrijden moeten winnen, of minimaal 4 punten. Keten halen.

  Volgende wedstrijd uit bij RKC?

 12. twiggy11

  Als je toch ziet hoe hunte ligt te stunte en als trainer hem in de rust laat staan dan moet je toch een nieuwe bril gaan kopen.man wat was die slecht ieder bal springt van zijn voeten bij het tweede doelpunt heeft hij bal verlies loopt 5 meter mee terug en stopt dan met rennen verschrikkelijk gewoon.
  Je hebt op de bank wissels zitten die toch wel slimmer zijn met de bal en die een steekbal kunnen geven waar een scoringskans uit komt.
  Met dit voetbal zijn wij degradatie kandidaat nummer 1.
  Als we zo volgende week en met deze opstelling zo beginnen Tegen RKC sturen ze ons van het kastje na de muur want die spelen op moment leuk en aantrekkelijk voetbal.

  1. Grad

   Ik heb het idee, dat Hunte zo lang mag blijven staan omdat hij in de ogen van de technische staf zo hard werkt een meeverdedigt. Echter, dat meeverderdigen van hem, is naar mijn mening, van geen enkel toegevoegde waarde. Hij loopt wel hard terug, maar zet geen enkele druk en geeft zijn tegenstander veel teveel ruimte en heeft alleen maar oog waar de bal is. Bovendien het ontbreekt hem gewoon aan voetbalgogme/slimheid/inzicht

   1. Helemaal met deze analyse over Hunte eens.
    Het enige positieve wat je nog zou kunnen toevoegen is dat je bij een tegenaanval gebruik kunt maken van zijn snelheid, maar dan moet hij wel op tijd de bal afspelen naar een medespeler, en gisteren bakte hij er dus echt helemaal niks van!

 13. VVV 4ever

  ppfff wat een slappe hap weer tegen een zwak PEC…
  0 kaarten gepakt dat zegt alles…
  Het is allemaal veel te timide, geen overtuiging etc…

  Zonder Giakoumakis zouden we nu de rode lantaarndrager zijn.

  Forza VVV !!!

 14. clubman

  Om effectief te kunnen wisselen moet je wel iets op de bank hebben zitten. Coric is afwezig, Schmitz is niet fit, Machach verdedigd niet of te slap mee en de rest is (nog) te licht. Kum moet starten.
  Dus ja, er waren best enkele spelers die gewisseld zouden mogen worden maar de vraag is of hun vervangers het beter zouden doen? Het dilemma van een krappe selectie en het eeuwige dilemma van clubs als VVV.

 15. YowVVV

  Wat is er nu precies aan de hand met Coric? De speler met de hoogste waarde (op papier)? Ik wil weleens wat uitleg. Snel vergeten die pot, onverdiend punt gelukkig nog gepakt.

  1. De Koel

   Traint Coric eigenlijk weer mee? Kan natuurlijk ook zijn dat hij nog steeds positief test op Corona of nog niet fit genoeg is. John is er ook een tijdje niet bij geweest.

 16. VenVoeVer

  Flinke straf voor Thomas Lam trouwens:

  PEC Zwolle moet het in de komende vier wedstrijden zonder Thomas Lam doen. De aanvoerder heeft maandag een schorsing van vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart van zondag.

  In het uitduel met VVV-Venlo (2-2) werd Lam in de slotminuten van het veld gestuurd door scheidsrechter Rob Dieperink. De Finse verdediger had een slaande beweging gemaakt in de richting van VVV-spits Giannis Giakoumakis.

  De schorsing van Lam is inclusief een voorwaardelijke straf die hij nog had openstaan. Op 19 september kreeg hij tijdens de uitwedstrijd tegen AZ namelijk ook al een rode kaart.

  Lam viel de laatste weken vaker in negatieve zin op bij PEC Zwolle. Naast zijn twee rode kaarten werd hij een maand geleden op bezoek bij FC Twente (5-1-verlies) al na 37 minuten gewisseld nadat hij twee tegendoelpunten had veroorzaakt.

  Zijn schorsing betekent dat Lam, die de aanvoerdersband droeg bij afwezigheid van de geblesseerde Bram van Polen, niet kan meedoen in de wedstrijden tegen Vitesse (thuis), Ajax (uit), Excelsior (KNVB-beker, uit), en FC Emmen (thuis).

  Het PEC van trainer John Stegeman won dit seizoen pas één keer en speelde liefst zes keer gelijk. De Zwollenaren staan na tien speelrondes elfde in de Eredivisie.

Leave a Reply