VVV-Venlo speelt met 2-2 gelijk tegen VFL Wolfsburg

VVV-Venlo speelde gisterenmiddag de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg dat uitkomt in de Bundesliga. De wedstrijd werd gespeeld in Stadion Flutmulde in Gifhorn. VVV verweerde zich goed en kon een gelijkspel uit het vuur slepen tegen de Duitsers.

VVV-Venlo begon in een sterke opstelling en liet meteen zien wat Maaskant graag wilde zien: fel verdedigen wanneer de tegenstander in balbezit was en gedurfd aanvallen wanneer de Venlonaren in balbezit waren. Dit lukte aardig tegen Wolfsburg en dat leidde ook tot een 0-1 voorsprong in de 37e minuut. Elia Soriano rondde goed af en schoot VVV naar de voorsprong. Dit was ook tevens de ruststand.

De tegenstander kwam met een nieuw elftal en bij VVV ging Soriano er af voor Opoku. De thuisploeg startte fel en kon al snel de gleijkmaker noteren. Kum maakte hands in de 16 en Klaus converteerde de penalty, waardoor het 1-1 werd. Een paar minuten werd het zelfs 2-1 in het voordeel van Wolfsburg. William schoot de bal van dichtbij in de verre hoek, waardoor onze keeper Kirschbaum kansloos was. Het leek er in deze fase op dat Wolfsburg de volledige controle had en dat VVV niet echt iets meer kon uithalen.

In het laatste kwartier probeerde VVV het steeds meer. Een aantal schoten gingen er niet in, maar de poging van Opoku van afstand was wel doeltreffend. Hij schoot de 2-2 tegen de touwen en dat was tevens ook de eindstand.

Een goede pot van VVV-Venlo tegen een tegenstander van formaat. Langzaam kunnen we zien wat we kunnen verwachten van dit VVV in het komende seizoen onder Maaskant. Ik heb er zin in!

VFL Wolfsburg – VVV-Venlo 2-2 ( 0 – 1 )
Scoreverloop: 37. Soriano  ( 0-1 ); 50. Klaus ( 1-1, pen.); 54. William ( 2-1 ); 75. Opoku ( 2-2 )
Gele kaart: Mbabu (VfL Wolfsburg); R. Janssen (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 1.000

Opstelling VVV-Venlo:
Kirschbaum; R. Janssen ( 60. Scheimann), Röseler, Kum ( 60. Schäfer), Dekker ( 60. Pachonik); Linthorst, Post (C), Neudecker ( 83. S. Janssen); Soriano ( 60. Wienhoven), Sinclair ( 46. Opoku) en Van Ooijen

16 Responses

 1. Godfried

  nieuwe spelers zijn stuk voor stuk versterkingen. hoop stiekem dat er wel nog een middenvelder bijkomt. voor linthorst komt een heel seizoen nog iets te vroeg denk ik.

 2. Meuske

  Heb een flink stuk van de stream gekeken en ben bang dat we Unnerstall echt gaan missen! Voor de rest vond ik het er redelijk uit zien maar kun je wel zien dat er nog niet veel samen is gespeeld!

 3. RuiverCity

  Dekker, Kum en Janssen waren zwak. De nieuwe spelers lijken versterkingen. Hopelijk kunnen ze voor Susic nog iets vangen.
  Ongelooflijk wat een impact het nieuws rondom Honda teweeg brengt. VVV is weer het gesprek van de dag.
  Ik weet niet of hij zijn snelheid en balvastheid nog heeft, maar alleen zijn terugkeer in de Koel zou al een winstpunt zijn voor VVV.

 4. Luis Erique

  Zelfs als ie traag als dikke stront is geworden, zou je Honda erbij moeten willen hebben. Met zn vrije trappen en afstandschoten ben je verzekerd van 15 goals. Door hem zelf of uit de rebound/voorzet. Verder is dit interessant voor publieke belangstelling, media belangstelling, sponsors, belangstelling uit Japan en je uitstraing als club. Als hij voor het standaard non-eu salaris zou willen hippen, dan moet je dit als club altijd proberen voor elkaar te krijgen. Eventueel met een toekomste rol in de technische staf aangezien daar zijn interesse ligt.

 5. CSR

  Gisteren me goed gaan zitten voor de wedstrijd (prima stream). Aantal dingen vielen me positief op.

  Voorin hebben we paar jongens met echt diepgang, snelheid en met name ook wat meer techniek als afgelopen seizoen.

  Er werd vooruit druk gezet op de helft vd tegenstander. Wat er toch echt op lijkt dat we wat aanvallender kunnen en dus ook gaan spelen.

  Ik hoorde Maaskant een aantal keren duidelijk coachen tijdens de wedstrijd en dan met name heel persoonlijk richting de jongere jongens. Bijv. Richting Dekker die bij het hoog staan als rb de tip kreeg iets breder te gaan staan, om zo een makkelijkere ( schuine) looplijn te creeren. Kleine tips en tactische zetjes die ik persoonlijk erg kan waarderen en waarvan ik ook absoluut de waarde van in zie…Zijn van die kleine dingetjes die me er echt een positief gevoel bij geven.

  Mocht je nu zien dat Honda op de training echt nog wat brengt al is t alleen de ervaring waardoor de rest beter gaat presteren. Dan zou ik zeggen vast leggen mit mogelijk en kan t seizoen wel beginnen.

 6. CSR

  PSV verliest gisteravond met 2 nul van vfl. Het is natuurlijk nog steeds in de voorbereiding. Maar voelt toch wel goed wetende dat wij gelijk speelde tegen dezelfde club.

  Volgende week weten we meer na de herman theeuwen. Gister feyenoord en komende week tegen Ajax. Ben benieuwd . Kijken hoe we staan tegenover de “klassieke top 3”

Leave a Reply