VVV-Venlo

VVV-Venlo speelt met 3-3 gelijk in Horst tegen Sint Truiden

VVV-Venlo speelde gisteren in de hitte gelijk tegen Sint Truiden uit het Belgische Limburg. Bij de Venlonaren ontbreekt Susic nog steeds. Verder leek het erop dat VVV-Venlo met de elf sterkste namen begon. De opstelling zag er in de eerste helft als volgt uit: Kirschbaum, Schäfer, Röseler (A), Dekker, Scheimann, Linthorst, Post, Neudecker, Sinclair, Soriano en van Ooijen.

De mannen van STVV leken de eerste minuten sterker en feller te zijn, dit duurde echter niet lang. De Venlonaren namen over en via een simpel tikje van Neudecker, kwam van Ooijen vrij voor de keeper te staan, maar die schoot de bal meters langs het doel. Niet heel veel later was het de beurt aan Linthorst. Hij onderschepte de bal goed maar gaf de bal eigenlijk net te scherp op Soriano waardoor hij niet door kon gaan richting de doelman. Doordat Soriano naar buiten gedreven werd kon hij wel een voorzet geven richting de doorgelopen Linthorst en die maakte hiervan ook gretig gebruik van. De stand werd 1-0. Hierna was VVV-Venlo veel sterker dan de tegenstander maar tot echte grote kansen werd er niet meer gekomen. Enkele schotjes hier en daar waren nog aanwezig, maar groot gevaar helemaal niet. De Belgische formatie wist hier bijna helemaal niets tegenin te brengen. Alleen een schot vanaf de middellijn bracht Kirschbaum bijna in verlegenheid. Verder kwam er weinig gevaar van STVV. Opvallend was wel dat een paar spelers erg ongelukkig speelde. Van Ooijen, Scheiman, Sinclair en Dekker hadden wat vaker dan de rest nogal erg ongelukkige acties. Verder maakte van de nieuwelingen Schäfer, Neudecker en Soriano wel een goede indruk en speelde zij erg solide. Net als Linthorst, Post en Röseler.

In de tweede helft werd Sinclair gewisseld voor Janssen en schoof Scheiman een plaatsje door. Bij Sint Truiden werd er iets vaker gewisseld. Er werd iets behoudender gespeeld op de vleugels waardoor er meer een 4-5-1 formatie verscheen. Deze formatie had iets minder succes want de Belgen kwamen er een stuk makkelijker doorheen dan de Venlonaren. Dat resulteerde binnen 5 minuten na rust ook door een doelpunt van Acolatse in de korte hoek. Wederom 5 minuten later was het Jordan Botaka, ex-Excelsior, die de bal na goed combinatiewerk volledig vrij in kon schieten en STVV op voorsprong zette. Nogmaals 5 minuten later was het weer de beurt aan  VVV-Venlo. Ondanks dat de Venlonaren het lastiger hadden kwam de stand weer gelijk. Soriano liet zien aan één half kansje genoeg te hebben om een doelpunt te maken en deed dit dan ook beheerst. Direct hierna kwam een golf van wissels in het veld en werden er zo’n 4 man vervangen. Je zag het verschil overduidelijk in het begin na de wissel. Toch begon de Venlosche formatie weer wat beter te voetballen en was het de vervanger van Soriano, Paul Wienhoven, die de bal in het net tikte en VVV-Venlo weer op voorsprong zette. Ook hierna kwamen er weer veel wissels in het veld. Op dit moment waren Opoku, Kum, van Bruggen, Janssen en Kirschbaum de enige spelers met ervaring. Voor de rest waren het alleen maar jeugdspelers die erin kwamen. Je zag ook nu weer dat de Venlonaren zoekende waren met wederom vele jeugdige wisselingen. Maar ook nu weer duurde het even maar bleek er toch aardig gevoetbald te kunnen worden. Het was Bastiaans die, alleen op doelman Steppe afging, uitgleed waardoor de Venlonaren niet de vierde treffer van de dag maakte. De jongelingen lieten zien dat ze fysiek gewoon nog niet goed genoeg zijn maar voetballend het wel al redelijk aankunnen. Toch werd het nog 3-3. Door een dom weggegeven strafschop werd de stand op 3-3 gezet en was de wedstrijd gespeeld.

51 Responses

 1. roermond

  Drama in België: speler Sint-Truiden (19) overlijdt dag na oefenduel met VVV
  Drama in België: speler Sint-Truiden (19) overlijdt dag na oefenduel met VVV
  Gepubliceerd: Za 06-07-2019 om 17:20

  Kopieer link
  Deel op WhatsApp
  Deel op Facebook

  Droevig nieuws uit België: Mo Nitcheu, speler van het Sint-Truiden, is zaterdag op 19-jarige leeftijd overleden. De aanvaller was betrokken bij een auto-ongeluk, dat in totaal vijf levens kostte.

  Nitcheu stond te boek als een veelbelovende speler bij STVV, waarmee hij tot vrijdag nog op stage was in Horst. Hij viel in tijdens de oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo (3-3). Trainer Marc Bruys liet zich na afloop lovend uit over de jongeling.

  ‘Met diepe droefenis nemen wij afscheid van één van onze beloftevolle spelers, Mo Nitcheu’, laat de Belgische club op Twitter weten. ‘Mo kwam vanmorgen om na een zwaar ongeval in Kortessem. Vanuit de STVV-familie wensen we de familie en vrienden van Mo heel veel sterkte toe met dit grote verlies.’

  De auto belandde in de gevel van een café. Alle inzittenden, vier mannen en een dame, kwamen om.

  Met diepe droefenis nemen wij afscheid van één van onze beloftevolle spelers, Mo Nitcheu. Vanuit de STVV-familie wensen we de familie en vrienden van Mo heel veel sterkte toe met dit grote verlies

 2. RuiverCity

  Eindhovens Dagblad meldt zojuist dat Mauro Junior door PSV verhuurd gaat worden aan een eredivisieclub.
  Wellicht naar VVV aangezien Valckx en Bogers gisteren later bij de wedstrijd waren door een afspraak in het Parkhotel.
  Zou een geweldige aanwinst zijn.

  1. Noordsupporter

   Ben er nog niet zo zeker van dat er een echte vervanger voor Susic komt. Met Neudecker is er al een vervanger. En twee types Susic hadden we vorig seizoen ook niet. Uiteraard wel nog een buitenspeler en rechtsback.

 3. 077

  In mijn beleving heeft PSV in het verleden wel (jeugd)spelers bij VVV weggehaald maar ziet VVV weinig terug van een evt. goede band die Valckx zou hebben met de Eindhovenaren….jammer had mauro junior graag bij VVV gezien.

  1. chretien

   Helemaal met je eens. Bij PSV willen ze iedereen , ook de VVV fans, naar hun stadion halen! Dat gaat nooit gebeuren. Noot: Unnerstall betekende voor PSV gratis goud ophalen. Voor niks te koop en als ze hem uiteindelijk niet kunnen gebruiken, kunnen ze hem voor veel geld verkopen. Afgelopen jaar konden ze Unnerstall in Eindhoven niet gebruiken. BIJ PSV kijkt men naar VVV zoals wij kijken, niet flauw bedoeld, Belfeldia…

   1. RuiverCity

    Ben het ook eens met 077. Unnerstall konden ze gratis ophalen echter was er geen plaats voor hem. Anders hadden ze hem nooit een jaar aan VVV uitgeleend. Vanuit Eindhoven hoeven we niet veel te verwachten.

 4. 077

  Daar heb je gelijk in, dan is mijn beleving niet juist. Ik had gehoopt meer talenten van PSV gestald zien worden bij VVV. Kunnen een mooie aanvulling zijn op de spelers die bij ons vastliggen.

 5. Dond

  Had Mauro inderdaad ook heel graag hier heen zien komen.

  Vind persoonlijk ook dat er weinig uit Eindhoven richting Venlo komt ondanks de banden van Valckx en Nilis.

   1. Dond

    Serieus? Dan is het echt heel jammer.
    Heb het vermoeden dat VVV momenteel tegen een aantal tegenslagen aanloopt. Anders hadden we echt wel weer wat nieuwe spelers mogen ontvangen.

   2. Ievel Knievel

    Misschien krabbelen een hoop potentiële aankopen en hun managers terug nu Steijn niet meer de trainer is.

  1. lucien1978

   Ik snap het wel. Wat is er nou daadwerkelijk van VVV richting Eindhoven gegaan. Een paar jeugdspelers .

   Hattu bijv. Voor de rest toch ook vrijwel niks.

   Andersom ook niet . De laatste was v Bruggen, maar die kon weg.

   Psv wil wel uitlenen aan VVV maar het is nog altijd aan de speler zelf.

   Daarbij heb je ook nog Jong Psv en Fc Eindhoven.

   Vvv moet veel meer gaan samenwerken met Borrusia Monchengladbach of Schalke.

   1. RuiverCity

    Eric Verstappen op jonge leeftijd.
    Ik begrijp ook niet waarom de samenwerking met BMG/Fortuna Düsselsorf/Schalke niet van de grond komt. Oud zeer had toch allang uitgepraat kunnen worden.
    Borussia Dortmund doet veel spelers weg omdat de selectie te groot is. Als je daar net zo’n parel als die spits van Willem II kunt halen. Of moet alles via RP-management lopen?

   2. lucien1978

    Idd Ruiver ,

    Ik denk echt dat je richting Duitsland moet kijken. Psv heeft zelf zijn opleidingsploeg en Eindhoven.

    In Duitsland is gewoon veel te halen. Heracles haalt er ook al genoeg.

    BMG, Schalke, Dusseldorf , Dortmunden zelfs misschien Uerdingen kun je best iets leuks mee beginnen.

 6. YowVVV

  Wat is de tussenstand van scc?
  Hopelijk komende week 2 a 3 versterkingen. Laatste 2 degraderen dit seizoen kei hard, we hebben nog wat creativiteit en snelheid voorin nodig en achterin degelijke voetballende backs.

 7. RuiverCity

  Van Nieff (Heracles) bezig met eredivisietransfer. Vorig jaar had VVV ook al grote interesse in hem. Koos op het laatste moment voor Heracles.
  Volgens berichten van Groningen en Heracles supporters zijn ze bij beide clubs niet erg tevreden over hem.

  1. lucien1978

   Van Nieff is niet goed genoeg voor de eredivisie . Typische keukendivisie speler.

   Trage balbehandeling en traag als stront. Hij heeft wel een goede trap.

   Doet denken aan Leemans alleen dan 5 klasse minder.

   Fijn laten zitten.

   1. lucien1978

    Je gaf eerder aan dat VVV rond was met die Rechtsback en Rechtsbuiten.

    Is dit op het laatste moment niet doorgegaan of zit dit nog in de pijpleiding.

    Of was die rechtsbuiten Mauro waar ze mee bezig waren.

    Ik neem aan dat ze beide helaas niet komen ?!

   2. Word

    Buitenspeler was niet Mauro. En die komt nog steeds. En snel.
    Pachonik blijft de rechtsback maar moet nog de zaak in Italia afhandelen.

   3. lucien1978

    Dat klinkt in ieder geval goed .

    Laat het maar Mokhtar zijn.

    Pachonik wordt langzaam een raar verhaal al ga ik er nog steeds vanuit dat die komt

   4. Hup VVV!

    Ben benieuwd, we gaan het zien de komende dagen/weken.

    Afgelopen weekend las ik een artikel waarin Maaskant aangaf dat ze nog 2 á 3 spelers zoeken. Dus dit zou betekenen dat de selectie voor komend seizoen bijna rond is.
    Hebben ze toch maar weer goed en snel gedaan op de berg na de leegloop van afgelopen seizoen

   5. Dond

    @Word
    Je geeft aan dat er snel spelers komen. Ben zeer nieuwsgierig en duurt voor mijn gevoel best lang allemaal. Alsof VVV een aantal tegenslagen heeft gehad met bepaalde spelers.

  1. lucien1978

   Dat zou ook best een leuke speler voor VVV kunnen zijn.

   Ikzelf hoop erg op Mokhtar maar die zal wel hogerop willen en onbetaalbaar.

   Queensy Menig speelt in het 2de van Nantes . Die is linksbuiten en pijlsnel.

   Dat lijkt mij ook een perfecte versterking.

  1. lucien1978

   Dat had ik ook ergens gelezen maar dat was volgens mij van een tijd geleden.

   Lijkt me ook sterk want die kan alleen Centrumspits spelen.

   We moeten buitenspelers hebben.

  2. lucien1978

   Het zou toch kunnen.

   Een dag geleden is op de fanpagina van 1860 munchen geschreven dat ze Spits Wright willen hebben maar ze geen geld hebben.

   Er staat verder in het artikel dat ze bijna geen kans maken en dat Wright waarschijnlijk naar de eredivisie trekt.

   Er wordt echter geen club vermeld.

   Zal VVV dan 4-4-2 gaan spelen?

   1. festina lente

    Lijkt me niet waarschijnlijk. Wright lees ik is een amerikaan en dat salaris kunnen ze echt niet betalen

   2. festina lente

    Haji Wright moet VVV gaan versterken. De Koelclub is bezig om de Amerikaanse aanvaller van Schalke ’04 naar Venlo te halen.
    Wright kan zowel in de spits als aan de buitenkant uit de voeten. Hij maakte als jeugdinternational van de Verenigde Staten U17 naam door 27 keer te scoren in 34 wedstrijden. Daarmee trok hij de aandacht van Schalke dat hem in 2016 contracteerde.

    New York Cosmos

    De in Los Angeles geboren Amerikaan met Liberiaanse roots heeft in Gelsenkirchen nog een verbintenis tot de zomer van 2020. In Amerika speelde hij voor Los Angeles (jeugd) en New York Cosmos.

    Wright debuteerde vorige seizoen in het eerste elftal van Schalke, maar een doorbraak bleef uit. Hij speelde voornamelijk in het tweede elftal van de blauwhemden. Eerder werd hij uitgeleend aan SV Sandhausen.

  1. chretien

   Nee, nee. Die jongen heeft alleen nog maar de allures van een toekomstige ster…. Jammer, dat wel, ik herinner me nog enkele mooie doelpunten, die hij ooit bij Feyenoord maakte.

Leave a Reply