VVV-Venlo speelt na bedroevende tweede helft gelijk tegen Jong PSV

VVV-Venlo heeft afgelopen vrijdag 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Gezien het spel in de tweede helft een terecht, maar ontzettend frustrerend, resultaat – dusdanig frustrerend dat ik de afkoeling tijdens de terugrit nodig had om dit wedstrijdverslag te kunnen schrijven.

VVV schoot wel uit de startblokken. De ploeg van Rick Kruys sloeg namelijk in de vijfde minuut al toe: een prachtige crosspass van Brian Koglin kwam terecht bij Tristan Dekker – die na een halfjaar blessureleed weer in de basis mocht starten. Hij speelde Huisman in, die de bal uitstekend voorgaf richting Sven Braken en de spits kopte feilloos raak: 1-0! En dan hoop je op een klinkende overwinning, iets wat we dit seizoen nog niet mochten beleven. Maar ook tegen Jong PSV was dit niet het geval. Het spel bloedde in de eerste helft al snel dood. Het spelbeeld: Jong PSV was voetballend de betere ploeg, maar creëerde, net als VVV overigens, geen kansen. De enige Eindhovense mogelijkheid kwam ook nog eens van een Venlose voet. Isaac Babadi zette de bal vanaf rechts voor en Robert Klaasen, die de bal slecht verwerkte, schoot de bal bijna in eigen doel. Eén minuut later, op slag van rust, kreeg VVV dé kans op de 2-0. Simon Janssen zette de bal uitstekend voor op Sven Braken, die van vijf meter afstand de bal binnen móest schieten. Maar de inzet van de Maastrichtenaar ging huizenhoog over.

In de tweede helft werd het spelbeeld nog extremer. VVV kon de bal slechts enkele seconden in de ploeg houden en Jong PSV tikte, alsof het een trainingspartijtje was, rond. Met nog maar een halfuur te spelen was het eigenlijk alleen maar PSV op de Venlose helft – en begonnen ze ook nog eens kansen te creëren. Eerst was het Mohamed Nassoh, die van randje zestien uithaalde. Lukas Zima kon ternauwernood redden. Enkele minuten later hetzelfde recept: ditmaal was het Babadi met het schot van buiten de zestien maar gelukkig verdween de inzet rakelings over het doel van Zima. De Venlose keeper keepte weer een prima pot, maar moest een kwartier vóór tijd wel naar de kant. De Tsjech verstapte zich en moest gewisseld worden voor debutant Ennio van der Gouw. Een droomdebuut werd het niet. Vijf minuten vóór tijd stond Simon Colyn compleet ongedekt vrij en kon, van een meter of 25, uithalen. Van der Gouw werd in de korte hoek verrast: 1-1. Een dik, dik verdiende gelijkmaker voor Jong PSV. Diep in de blessuretijd kreeg de ingevallen Mitchell van Rooijen nog een kansje, maar VVV heeft geen moment grip gehad op de wedstrijd. Jong PSV troefde ze niet alleen technisch af, maar ook fysiek. En dat moet niet kunnen tegen een belofte-elftal. Maar laten we eerlijk zijn: dit spelbeeld en deze uitslag is een prima weerspiegeling van dit huidige seizoen. Met vlagen spelen we prima voetbal, maar we komen echt nog te kort voor de subtop.

Komende vrijdag staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan nemen we het, pas om 21:00, op tegen laagvlieger Telstar. En ondanks alle pessimistische kreten staan we dan gewoon weer te juichen voor ons cluppie – en dan hopelijk met een beter resultaat.

Scoreverloop:
5′ Sven Braken, 1-0
85′ Simon Colyn, 1-1

Gele kaart: Isaac Babadi (Jong PSV)

Opstelling VVV-Venlo:
Zima (74′ Van Der Gouw); Dekker (63′ Van Rooijen), Ketting, Koglin, Janssen; Klaasen, De Boer, Verheijen (63′ Sedlacek), Huisman; Venema (63′ Kristinsson) en Braken (83′ Roemer).

Opstelling Jong PSV:
Schiks; Leysen, Vos, Seelt, Comenenica; Tielemans, Colyn, Nassoh; Antonisse, van Duiven (68′ Priske) en Babadi (68′ Sealy)

10 Responses

1. Geelzwart

Als drie, vier spelers niet in de wedstrijd zitten wordt het moeilijk. Als ze net zoveel energie in de gehele wedstrijd hadden gestoken zoals in de laatste 5 à 10 minuten was dit gelijkspel niet nodig geweest

2. Eigen schuld. Na 5 minuten goed voetballen op 1-0 komen, en dan denken de wedstrijd rustig op de automatische piloot te kunnen uitspelen. Om pas weer te gaan voetballen als je 5 minuten voor tijd de 1-1 om je oren krijgt.

Waarom Roemer mocht invallen is me trouwens een raadsel. Zelfs het lichtste schouderduwtje van een gastje van 17 en 18 jaar is al genoeg om hem van de bal af te krijgen en over de grond te laten rollen.

3. Leonardus

Beste resultaat tegen jong psv in thuiswedstrijden. Beste resultaat tegen jong teams tov vorig seizoen.

Maar wat haat ik die verschrikkelijke jong teams in de KKD.

4. wuilus

Wat een mooi begin de eerste 5min. Maar wat een drama daarna zeg.
    Hopelijk was dit eenmalig, want anders gaan we heel hard naar beneden glijden.
    Wel jammer dat onze keeper geblesseerd werd, denk dat hij die bal wel had kunnen tegenhouden….

5. Ik ben benieuwd naar de verklaring van de trainer komende vrijdag op VVV-TV, want dit behoeft toch wel enige toelichting van zijn kant, zeker gezien zijn filosofie over altijd vroeg en hoog druk zetten bij de tegenstander…

6. Gerardus

Onnodige nederlaag, althans zo voelt het. Nergens voor nodig om er weer niet overheen te gaan. Met een beetje meer druk win je die wedstrijd. Ook als Braken gewoon zijn tweede erin schiet voor open doel, al was het wel een lastige bal. Ook de wissels hielpen niet echt, waarom blijft Johanson eigenlijk op de bank? Omdat hij op de training niet genoeg inzet toont? Tijdens de warming up zag hij er ook niet bepaald gemotiveerd uit.

Al met al gaat dit seizoen nog steeds beter dan verwacht en gedacht. Zelfs zoals Leonardus (nota bene) zegt, het beste resultaat ooit. In ieder geval zonde en op naar vrijdag, hopelijk dan wel 3 punten.

7. Depor

Hoe kan het dat er in notabene een thuiswedstrijd zo weinig gecreëerd wordt? Waarom in een thuiswedstrijd tegen een team waar 3 punten gewenst zijn spelen met 2 verdedigend ingestelde middenvelders (De Boer, Klaassen) en zonder echte diepe spits. Prima systeem dat onze trainer hanteert, maar niet tegen dit soort tegenstanders. Zet dan Braken in de spits, Verheijen linksvoor (is ie daar niet nog beter dan op het middenveld?) en Venema rechtsvoor. Met Huisman als aanvallende middenvelder achter Braken.

1. Grad

Laat dit maar aan de trainer over, die zal heus en ook wel beter weten welk systeem jong PSV speelt en hoe men dit het beste kan bestrijden. Probleem was te slap in persoonlijke duels, waardoor veel balverlies, teveel slechte passes en de gecreëerde kansen, die niet werden benut. Dan mag je nog blij zijn met een 1-1 gelijkspel