VVV-Venlo speelt ook gelijk tegen PEC Zwolle

Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie Zwolle, ook wel PEC Zwolle genoemd. Dat was de tegenstander van VVV op zondag 24 september en de boys hadden er zin in. Ondanks dat onze vriend Nijhuis de wedstrijd onder zijn hoede nam, was VVV er klaar voor. D’r aan wie verkeswillem!

Zwolle had wat jongens opgetrommeld om naar Venlo te komen, wat tot een gezelliger sfeer zou leiden. Althans dat hoopte iedereen toch bij het schrijven van deze woorden. Zwolle had 10 punten en wij 8, dus het zou een strijd worden om een betere positie in het linkerrijtje. Besef je eigenlijk wel wat we nu zeggen? Linkerrijtje, heerlijke tijden om supporter van VVV-Venlo te zijn.

Ik dacht echt dat Steijn nu andere mannen in de basiself zou opstellen, maar tot mijn grote verbazing zag ik Hunte nog steeds in de basis en dat vond ik toch wel enigszins frappant. Maar goed zo is het leven en daar moeten we het mee doen. Seuntjens was ook niet erg overtuigend de laatste potten en ook tegen PEC zou het niet denderend zijn.

VVV speelde niet echt lekker de eerste helft, het was een beetje behelpen hier en daar. PEC kwam veel dreigend naar voren, maar het waren vooral speldenprikjes. Echte kansen kregen de gasten niet. Tot we bij de 30e minuut van de wedstrijd aanbelanden, want daar werd het ineens andere koek voor de Venlonaren. Röseler gaf heel makkelijk en knullig een corner weg en uit die corner viel de 0-1. Iedereen van VVV miste de bal en die kwam daardoor perfect voor de voeten van Ehizibue en die knalde de bal in het dak van het doel: 0-1.

De rest van de eerste helft was het eigenlijk bietje bäöke in de Koel. VVV kreeg geen enkele kans, want in de laatste fase van de aanval liep het staak. Dit is al vaker het geval geweest dit seizoen en we konden ons deze onzorgvuldigheden niet permitteren tegen een tegenstander van het formaat PEC Zwolle. Unnerstall voorkwam tot tweemaal toe dat we met een 0-2 achterstand de rust in gingen, in plaats daarvan bleef het 0-1 en konden we de theepauze ingaan met die achterstand.

Zoals wel vaker, begon VVV het tweede bedrijf een stuk beter. Volle bak uit die startblokken en met veel drang naar voren proberen een kans af te dwingen. Dit ging opzich wel, maar de kansen kwamen niet echt. Dit veranderde aanzienlijk met het inbrengen van Vito van Crooij, die eindelijk weer speelminuten kon maken. De dynamiek tussen hem en Thy is een hele fijne om te zien, ze begrijpen elkaar. In de 70e minuut kwam de beloning voor de betere tweede helft in de vorm van een vrije trap. Leemans en Van Crooij stonden achter de bal en de eerstgenoemde trapte de bal om in de linkerbovenhoek: 1-1!

Ozze Vito kreeg een enorme kans om de wedstrijd te doen beslissen in het Venlose voordeel. Thy zette hem 1-op-1 met een verdediger en Van Crooij won dat duel en was daardoor vrij om te schieten oog in oog met keeper Boer. Boer gokte goed of Van Crooij schoot niet overtuigend genoeg, feit was dat de stand op 1-1 bleef staan. Keurig resultaat? Tja, beetje gemengde gevoelens wel. Na de eerste helft had ik meteen getekend voor dit gelijkspel, maar na de tweede helft vond ik echt wel dat er meer in had gezeten. Het is in ieder geval weer een puntje, iets wat Roda nog niet heeft en ook Feyenoord & Ajax deze speelronde niet gelukt is.

De balans opmakend, doen we het keurig. 6 gespeeld, 1 verloren. Dat is echt wel netjes, vooral als promovendus. We stijgen zelfs een plaatsje op de ranglijst en we staan nu op de 8e plek in de Eredivisie. Op naar excelsior uit mensen! Laot gaon!

VVV-Venlo – PEC Zwolle 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 30. Ehizibue (0-1), 70. Leemans (1-1)
Gele kaarten:
Rode kaarten: –
Toeschouwersaantal: 6.621

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall, Labylle (61. Van Bruggen), Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte (75. Nwakali), Thy en Tissoudali (63. Van Crooij).

Opstelling PEC Zwolle
Boer; Van Polen, Marcellis, Freire, Ehizibue; Thomas, Saymak (83. Israelsson), Bakker; Mokhtar, Parzyszek (57. Nijland) en Marinus (57. Ondaan)

35 Responses

 1. Godfried

  eerste helft erg afwachtend en slordig vvv gezien. tweede ook slordig, maar puike instelling. volledig terecht punt. als die van vito erin was gegaan hadden we gewoon boven ajax gestaan na 6 speelronden. én, op dit moment de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie. razend knap!

   1. Gerardus

    Nou ik vind Seuntjes in de Eredivisie nog niet eens zo slecht, vind hem juist beter dit jaar op het middenveld dan vorig jaar. Maar je moet natuurlijk ook niet te veel van hem verwachten want snel zal hij nooit worden. Zou eerder Tissoudali of Hunte eruit halen voor Nwakali. Seuntjes zet nog best vaak een goed lopende aanval op en is nog best slim als voetballer en met Nwakali erbij kun je dan net als vandaag 4-4-2 spelen of 4-3-3. Het probleem vandaag was vooral de tactiek van de Gasten. Zij speelden met een druk middenveld enn alleen Ehizibue aan de rechterkant. Daardoor leek het de eerste helft nergens op. Maar in de tweede helft kregen ze er gelukkig wel vat op.

 2. robbaan

  Voor de rust veel te veel kleine foutjes, verkeerde achterwaarste kopbal van Rösler, onnodige corner met als gevolg de 0-1. Na de rust werd het allemaal wat beter, maar na de schitterende gelijkmaker van Clint, drukte VVV niet door.
  1-1 was een terechte afspiegeling van een matige wedstrijd, al moet gezegd worden dat VVV met Nawakali en Vito nog had kunnen scoren.

 3. RuiverCity

  Punt was zeker verdiend maar er was meer te halen vanmiddag. Wanneer stapt Steijn nou eens van die late wissels af? Tissoudali ontwijkt werkelijk elke duel om de bal. Zijn acties zijn ook nog niet overtuigend.. Hopelijk gooit hij een keer die schroom van zich af, want hij kan beter. Hunte werkt zich een slag in de rondte maar komt soms kwaliteit en gogme te kort. Toen Vito van Crooy en Mwakali in het veld kwamen werd VVV meteen veel dreigender en de weg naar het doel werd directer gezocht. Labylle speelde net als Rutte weer een berepartij.
  Jammer van die domme actie van Roseler om de bal achterwaarts terug te koppen waardoor de corner bij de 0-1 ontstond.

  Trouwens wat een arrogante scheids…bahhh! De concurrentie zit niet stil. Elke week een puntje is aardig maar er zal toch ook weer eens een drieklapper moeten komen. Volgende week op naar Excelsior.

 4. weloveyouvenlo

  Uhm wat moet ik zeggen eerste helft slecht. 2de helft weer de vechtlus die ze hebben maar wat moet je hier dan eig via vito de drie punten halen jammer

 5. J@ski

  Seuntjes erg zwak. Zijn directe tegenstander zeker één kop kleiner, maar Seun heeft geen enkel (lucht)duel gewonnen. Mag hopen dat Steijn dit ook ziet. Verder trots op dit VVV.

 6. Luis Erique

  Prima, normaal gesproken, een punt tegen Zwolle. Echter heb ik steeds het gevoel dat dit 2 verloren punten zijn. Buiten het feit dat die kans van Vito gewoon moet hangen, irriteer ik me langzamerhand aan Steijn, die veel te veel vervtrouwen aan zijn basis elf geeft. Ok, we halen veel punten, maar het is gewoon een feit dat vvv altijd beter gaat spelen als Nwakali erin komt. Ik vind het eigenlijk schandalig dat hij vandaag niet in de basis stond. Verder vind ik Steijn overigens een prima trainer, alleen extreem behoudend met wisselen.

 7. Meuske

  Denk wel dat wij als supporters mogen eisen dat Steijn niet alleen zijn vrienden opstelt maar gewoon de beste spelers!! Wij blijven de rest is passant!! Forza VVV

  1. RuiverCity

   Ben het helemaal met Luis Enrique en Meuske eens.
   Steijn kan niet meer om Nwakali heen. Steijn stap eens af van die vaste (vriendjes)elf en stel de BESTE spelers op!!!

 8. Goodie

  VVV heeft zich prima herpakt na de 1e helft. Helaas aan onszelf te wijten dan we vandaag geen 3 punten gepakt hebben. Het tegendoelpunt valt uit een onnodig weggegeven corner, vervolgens na de 1-1 hebben we 3 grote kansen gehad met Van Bruggen, Nwakali en Vito.

  Wordt overigens tijd dat Vito weer de hele wedstrijd kan spelen. Van Hunte en Tissoudali komt nauwelijks dreiging af. Ook kan Steijn niet meer om Nwakali heen. Al 3 wedstrijden op een rij gaat VVV beter voetballen wanneer hij binnen de lijnen komt.

 9. mats

  Tissoudali is echt te zwak voor de eredivisie. Als een kip zonder kop op dat veld.
  Hunte iets beter in de tweede helft, maar komt te kort om punten te pakken voor VVV en de Seun…. nooit fan van geweest.

  Dat Nwakali geen basisplaats krijgt slaat nergens op. Er gaat zo veel meer dreiging uit van het team zo gauw hij erin staat.
  Als Steijn niks doet gaan we tegen Excelsior flinke klop krijgen.

 10. expat

  Wat betreft de wissels: je krijgt door het hangen naar dezelfde basiself steeds meer het gevoel dat de wedstrijd pas echt begint na de eerste wissels. En dat is pas na een uur. We mogen dan blij zijn dat we dan niet 2-0 achterstaan. Want dan is het schluss.

  Van de andere kant: Hunte forceerde vorige week en deze week wel de kans waar het gelijkspel uit voortkwam. Seun was zwak maar komen wel assists uit voort. Tissoudali is gretig, maar wel erg licht.

  Steijn verdient uiteraard het vertrouwen. Maar hopelijk spelen toch alle drie de wisselspelers (incl. Van Bruggen) vandaag komende week tegen Excelsior wel direct. Onderkant heeft veel punten gepakt deze week. Het wordt met recht een zespuntenduel..

 11. kenfen

  Goed verslag! Dagblad de Limburger komt weer met een negatief verhaal.waar je misselijk van wordt. Wat een flutverhaal. Kun jij het niet van deze zwartgallige reporter overnemen?

 12. kiekoputspelke

  Wat een negativiteit weer in de meeste reacties hierboven.
  We zijn potverdorie VVV en we hebben op dit moment 9 punten en pas 6 tegendoelpunten…dat is gewoon een WERELD PRESTATIE !
  Het begint voor een kleine club met het zorgen voor een goede (rest) verdediging en proberen om weinig goals te incasseren en van daaruit kijken wat er te halen valt. Zeker in het begin van de competitie waar je zo snel mogelijk punten moet pakken om zo rust te houden in en rondom de club.

  Jazeker, het was een wedstrijd die niet heel goed was maar dit gold voor beide ploegen. PEC Zwolle en VVV Venlo waren aanvallend onmachtig en daardoor ontstond een wedstrijd met weinig doelgevaar voor beide doelen. Typerend was dat de goals vielen uit stilstaande situaties….

  Hier worden weer diverse spelers individueel afgebrand en in mijn ogen niet terecht !
  Zo’n Seuntjens die (trouwens na elke wedstrijd op deze site) er volgens jullie niks van kan….ik snap echt niet door welke bril jullie naar een wedstrijd kijken. Ralf Seuntjens is niet explosief, maar loopt heel veel meters en daarmee gaten dicht. Let maar eens goed op bij bepaalde omschakelmomenten van PEC Zwolle (en in eerdere wedstrijden ook) welke speler tot in de eigen zestien mee verdedigt en aanvallen onderbreekt. Daarnaast is hij dit seizoen één van de weinige spelers die 2 tot 3 keer per wedstrijd een medespeler de ruimte instuurt met een mooie opening. Gisteren ook weer een prachtige opening naar Danny Post waar uiteindelijk een schot uit de 2e lijn van Leemans uit voortkwam.

  Ik deel daarnaast heus wel jullie gevoel dat Tissoudali en Hunte nog niet echt een meerwaarde zijn door hun individuele acties maar beide spelers werken wél hard voor de ploeg. Met name bij Tissoudali valt dit niet zo op omdat hij vaak flegmatiek oogt….

  Steijn stelt bepaalde eisen aan de spelers (wij kennen die niet, want we trainen niet mee en zijn niet bij de besprekingen) en elke trainer laat spelers staan die in elk geval hun taak uitvoeren. Dus in die zin is het logisch dat het elftal voorlopig mocht blijven staan. Daarnaast hebben we op dit moment dus al 9 punten en hebben we in ELKE wedstrijd onze huid duur verkocht …. wat willen we nu eigenlijk met zijn allen ?

  Natuurlijk zijn er spelers die aan de deur kloppen en daar is op dit moment Keleshi Nwakili het beste voorbeeld van. Ook Damian van Bruggen laat zien een meerwaarde te kunnen zijn en verder vind ik nog niet dat er spelers rijp zijn voor een basisplaats.

  Nu Vito van Crooij weer fit is, gaat hij zeker weer starten komend weekend, dus er zal sowieso een plek op de bank zijn voor óf Tissoudali öf Hunte ?

  Tot slot wil ik toch weer de spelers noemen die ik gisteren prima vond spelen, rekening houdend met de wedstrijd die gewoon stroef verliep:

  – Moreno Rutten en Leroy Labylle speelden erg sterk als back
  – Damian van Bruggen vulde de rol als rechtsback prima in…
  – Danny Post wint nog steeds het gros van de duels en doet dit steeds minder mbv overtredingen
  – Ralf Seuntjens vond IK een goede pot spelen
  – Vito van Crooij viel goed in en bracht nieuwe energie en gif in de wedstrijd.
  – Keleshi Nwakili heeft laten zien echt goed te kunnen voetballen en heeft het vermogen en de snelheid om vanuit het middenveld op te dribbelen richting voorhoede….dat heeft op dit moment geen enkele andere middenvelder….het is dus een kwestie van tijd voordat hij mag gaan starten vermoed ik…..

  Tot slot: realiseer julie waar we vandaan komen, waar we nu staan en vooral HOE we dit gerealiseerd hebben. VVV verdient complimenten van de achterban !

  1. supportertje

   Je hebt een stukje gerelativeerd en een mooie boodschap geschreven aan wat toch wel enigszins negatieve reacties zijn. Ik vind ook dat sommige mensen hier het team en de trainer te kort doen. We zijn VVV en we staan op plaats acht na zes wedstrijden. Ik vind het geweldig dat ze dit samen bereiken.

 13. chretien

  Spannendste, maar tot nu toe ook slechtste wedstrijd van het seizoen.
  PEC was zeker de tweede helft de minst slechte van de twee, maar zij hebben 1 punt gewonnen, wij hebben er twee laten lopen, zeker gezien de kansen in de tweede helft.
  VVV penalty onthouden, Hunte werd onderuit geschopt. VVV protesteerde niet, laat staan Hunte zelf. Wij zijn te lief voor de arbiter.
  Scheidsrechter houdt niet van VVV. Ik onthoud me van verdere detail.
  De 3 invallers waren alle 3 prima invallers, door hen in te brengen kantelde de wedstrijd.
  De Seun is ondanks zijn traagheid van groot belang bij VVV. Post is blijkbaar een echte eredivisie speler. Heeft geen enkel aanpassingspobleem.
  Het blijft jammer dat we niet 3 punten ipv van slechts 1 hebben gepakt.
  Onvoorstelbaar hoe goed we het doen, zie de stand, maar we hadden echt nog hoger kunnen staan.
  Op naar de volgende wedstrijd, Excelsior uit, wordt een heel moeilijke wedstrijd. Deze ploeg is gewend om te strijden tegen degradatie. Blijkbaar al jaren met succes.

 14. VVV 4ever

  Eerste helft was van beide kanten bagger….
  Tweede helft was VVV gelukkig een stuk feller en zette eerder druk,waardoor het beter ging lopen.
  Nwakali en Van Bruggen vielen wéér goed in, en Vito is voor mij een voorbeeldvoetballer altijd hongerig naar de bal en heeft een enorme drive!
  Heb nooit begrepen dat veel supporters het niet in hem zagen zitten, want ook toen kon ik al zien dat hij iets speciaals heeft als voetballer.

 15. Ievel Knievel

  VVV heeft een goede start en nu al gaan “supporters” weer massaal naast huns schoenen lopen. Want het was zogenaamd slecht van het weekend en we hadden dit wel even moeten winnen. Vergeet niet dat VVV nog steeds gewoon speelt om of directe degradatie af te wenden oom nacompetitie te ontlopen. Punten pakken tegen subtoppers en middenmoters is dus gewoon goed te noemen. Tegen de degradatiekandidaten thuis moet je strakjes wel echt winnen en ook dit is niet meteen een makkelijke opgave. We gaan het nog wel zien. Vooralsnog heeft VVV gewoon al veel punten gepakt en er is een gat met concurrenten voor degradatie. Hartstikke mooi natuurlijk. Geen één ploeg kan momenteel zomaar even van VVV winnen en dat is een gigantisch winst. Vergeet niet dat dit team vorig jaar vooral ook kampioen is geworden op wilskracht en de kracht van het collectief, want ok vorig jaar waren er teams in de juup die misschien wel kwalitatief beter waren, individueel gezien. Kijk dan waar je nu staat!

  Een punt pakken tegen het goed presterende PEC is gewoon mooi meegenomen. vergeet niet dat ze bij PEC gewoon en wereldkeeper onder de lat hebben staan. Het is dus niet zo raar dat kansen er niet in gaan.

  Vergeet ook niet dat VVV het hele seizoen al eerste helften speelt daarin niet goed gevoetbald wordt door zowel de tegenstander als VVV (waarschijnlijk de kracht van VVV, de tegenstander niet in hun spel laten komen). Het is dus waarschijnlijk tactiek van Steijn om zo te spelen. De tegenstander laten denken dat VVV geen goed voetballende ploeg is (waardoor ze VVV onderschatten) en dan in de tweede helft op volle kracht en spirit, voetbal op de counter en omschakeling spelen, dmv van goede en snelle combinaties.

  1. Gerardus

   Nou ik denk vooral dat de teleurstelling overheerst aangezien VVV deze wedstrijd toch echt over de streep moest trekken gezien de 2 grote kansen op het laatst. Tuurlijk heb je gelijk dat er mensen naast de schoenen gaan lopen, dat hoor je helaas hier en daar op de tribunes ook al en dat moet wel veranderen. Maar gezien het wedstrijdbeeld had VVV deze gewoon moeten winnen wat helaas niet gebeurde. 1 punt is natuurlijk beter iets dan niet zullen we maar zeggen.

 16. Zeker wete

  Geweldig toch deze competitiestart van VVV. Os club speelt met een groot hart en dat is wel eens anders geweest.
  Seun doet het net slecht maar ik ben er wel van overtuigd dat Nwakali meer schwung zou brengen op die positie. Ik vind Seun een echte centrumspits. Waarom niet positie wisselen met Thy? Thy is ook balvast heeft inzicht en een groot loopvermogen.
  Verder vind ik Tissoudaly echt tegenvallen. Had er veel van verwacht. Doot dae vent ens paeper in de reet!! Ofwel wissel hem eens!!
  P.s. Waar was Mink? zat niet eens op de bank volgens mij.
  Acht laote we neet tevuul zeike.

 17. Rikki077

  Zoals al eerder aangegeven. Chapeau. Een meer dan prima opening van het seizoen.
  Tot dusver heb ik alle wedstrijden al dan niet op TV of Live mogen zien.

  Een compliment aan iedereen! Wie had een dergelijke start kunnen bedenken.

  Kritische opmerkingen:

  Aanvallend kunnen we helaas nog geen potten breken.
  Met name de linker aanvallsflank blijft ver onder de maat.
  Dit is denk ik een proces van verdere ontwikkeling.
  Wat je wel mag hopen is dat je tegen ploegen als een “PEC”, wat overigens een goede ploeg is wel iets meer mag verwachten dan met z’n allen inzakken. Als je thuis speelt tegen een club als Feyenoord dan snap ik de spelwijze.
  Tegen dit soort clubs is defensief denken lijkt me niet nodig. Jammer dat de staf via deze gekozen spelwijze een dergelijke eerste helft aflevert!
  Er had met wat meer offensief denken echt meer ingezeten. Zwolle viel zwaar tegen maar VVV deed er behoorlijk weinig aan dit voordeel uit te spelen.
  Al met al kunnen we tevreden zijn maar we mogen wel kritisch blijven. Zeker als je thuis speelt tegen clubs uit , in potentie, het rechter kolommetje.
  Ben ervan bewust dat het gaatje met de staart van dit rijtje straks slechts berust op “één keer winnen of een keer verliezen”
  Tegen de PECS van deze wereld moet je de punten pakken in eigen huis. Daar mag offensief denken best deel van uitmaken.
  Avé VVV!!

  1. Godfried

   Ik denk dat je PEC hier echt enorm onderschat. Ben daarnaast ook van mening dat wanneer VVV aanvallender gaat spelen simpel in het mes loopt. Neemt niet weg dat het vooral de eerste helft heel slordig was en zonder beleving werd gespeeld.

   PEC heeft een begroting die het dubbele is van VVV. Al jaren onderaan in het linkerrijtje thuishoort en nog niet zo lang geleden gewoon de KNVB beker won en Europees speelde. 1-1 is een meer dan prima prestatie.
   Dat we achteraf kunnen concluderen dat er wellicht meer in had gezeten. Dat is een koe in de kont kijken. Gelukkig kunnen we op deze manier terugkijken. Liever dit, dan concluderen dat we toch veel te aanvallend speelde en daardoor drie of vier tegengoals hebben moeten incasseren.

   VVV moet gewoon op deze manier doorgaan en doordrongen zijn van het feit dat als ze niet knokken dit verhaal heel snel over kan zijn. VVV kan van elke tegenstander verliezen, maar het kan het elke tegenstander ook erg lastig ,aken.

   Als laatste, ik vond Seuntjens echt een prima wedstrijd spelen. Dat hij op dit moment de voorkeur krijgt is denk ik vrij logisch. We weten allemaal niet hoe een Nwakali het 90 minuten doet op die plek. Stein ziet ze elke dag trainen en heeft denk ik onder andere in de oefenwedstrijd tegen het tweede van BMG en de beker wedstrijd goed gezien wat spelers wel en wat spelers niet kunnen. Dat niet alles lukt bij iedereen mag logisch zijn. Ze zijn allemaal de JL gewend.

 18. Goodie

  Ik vind Van Bruggen ook elke week goed invallen. Hij heeft alleen de pech dat alle verdedigers goed spelen, ik zou namelijk niet weten wie hij zou moeten vervangen?

  Off: Ik zie dat de volgende thuiswedstrijden er weer klappertjes zijn… *zucht*.

 19. Nard

  ideeeeetje: voor de beste-stuurlui-staan-aan-wal-CLUB ’n nieuw forum benoemen om lekker alles af te kraken?? het gaat ‘maar’ over voetbal en de bal blijft rond!? en lekker relativerend: “Wat als VVV nu één punt zou hebben en dus net boven RODA JC zou staan?” én dan nog dit: geen mening is ook ‘n

Leave a Reply