VVV-Venlo speelt op 23 september tegen AZ Alkmaar in de KNVB Beker

VVV-Venlo heeft AZ Alkmaar geloot in de tweede ronde van de KNVB Beker. Een hele zware wedstrijd die wordt gespeeld in Alkmaar.

De 2e ronde van de KNVB Beker zal op woensdag 23 september 2015 om 20.00 uur gespeeld worden in het AFAS stadion in Alkmaar.

In de tweede ronde zullen 64 teams actief zijn (21 winnaars 1e ronde + vrijgestelde en vrijgelote clubs) en 32 wedstrijden worden gespeeld.

VVV-Venlo speelde afgelopen seizoen prima in de KNVB Beker. Na winstpartijen op FC Eindhoven en MVV Maastricht speelde VVV-Venlo voor het eerst in ruim 10 jaar de Achtste finales. Bekerfinalist PEC Zwolle was net een maatje te groot. VVV-Venlo verloor met 0-1 van de Zwollenaren. Jaren ervoor strandde VVV telkens in de 2de of 3de ronde van de Beker.

8 Responses

 1. kiekoputspelke

  Inderdaad een waardeloze loting voor VVV…..én een sterke Eredivisionist én een verre uitwedstrijd….
  Maar goed: hopelijk heeft VVV een sterke start in de Jupiler League en durven ze in Alkmaar frank en vrij te voetballen.
  Dan kán het zomaar een interessante wedstrijd worden ??

  SVB speelt thuis tegen Topklasser Capelle, dus die hebben ook niét gemazzeld.
  Mochten ze doorkomen dan volgt een thuiswedstrijd tegen MVV.
  Leuk voor de club en het Venlose (amateur)voetbal dat ze meedoen aan het KNVB toernooi !!

 2. Ben

  Zo lang zelfs de knvb geen belangstelling heeft voor de beker om de beker interessant te maken, wordt het niks nooit wat. Men ziet de beker helemaal niet zitten, zouden er zelfs vanaf willen, maar dat zal men nooit toegeven.

  Bij loting zou b.v. de hoogst geplaatste club “uit” moeten spelen. Consequentie is dat de laagst geplaatste club een voordeeltje heeft, Thuiswedstrijd voor de ” mindere” club met gevolg dat er relatief gezien meer publiek komt.

  In ons geval blijft AZ toch favoriet en als ik het goed inschat, zullen zij en niet wij de volgende rond halen.
  Echter, wij zouden wel een kleine kans hebben.
  Wellicht ook een fraaiere wedstrijd met publiek als winnaar.

  Knvb zou de boel nog kunnen subsidiëren met, uiteraard geldprijzen, maar ook door bijvoorbeeld verliezend finalist een plaats toe te wijzen in de nacompetitie voor een plaats in de Europa Leage. Er zijn legio mogelijkheden, maar als begint met interesse.

  FORZA VVV!

  1. Godfried

   Dus in jouw optiek speelt Ajax en PSV altijd uit. Daarnaast wens ik de amateurclub die tegen Feyenoord speelt heel veel succes wanneer er duizend Rotterdammers naar een amateurcomplex afreizen.

   Loting gaat volgens mij vrij eerlijk. Kan alle kanten uit op deze manier en amateurclubs kunnen een ronde verder bekeren aangezien ze eerst tegen andere amateurs spelen.

   1. Ben

    Volgens mij staat VVV hoger in de stand dan Achilles, dus het zou dan ook Achilles tegen VVV worden. Gegarandeerd dat er meer mensen komen kijken dan bij VVV tegen Achilles.mogerigens, wie had het over eerlijk, of oneerlijk?
    FORZA VVV!

   2. Godfried

    Het afgelopen seizoen zaten er bij Achilles gemiddeld 1791 mensen bij de thuiswedstrijden. Waarom zou den er dan in een bekerwedstrijd ineens duizenden mensen meer naar dat stadion komen? Totaal onlogisch wat jij zegt.

    En ík heb het over eerlijk, omdat eerlijk nog altijd het criteria moet zijn bij een loting. jij wil altijd de mindere club een voordeel geven… dat is dus niet eerlijk. Wanneer een scheidsrechter partijdig is, in dit geval voor het mindere team, dan schreeuwen we moord en band. Maar jij wil wel dat bij de loting de mindere club voordeel krijgt van de bond. Komisch.

 3. mats

  Wederom meteen een uitwedstrijd tegen een eredivisieclub. Ajax sperkt meestal wat oefenpotjes thuis tegen amateurclubs. Ach, VVV en de beker. Al jaten kansloos, geen energie in steken

Leave a Reply