VVV-Venlo start crowdfunding voor permanente Fanzone

De crowdfundingcampagne van VVV-Venlo start vanmiddag! Het idee achter crowdfunding is dat een grote groep mensen (de crowd) een relatief klein bedrag bijdragen aan het project en dat al deze kleine bedragen bij elkaar het project volledig financieren. Een voorbeeld: Stel dat De Koel met 6000 supporters goed gevuld is en deze supporters allemaal € 5,- geven, dan halen wij met elkaar al de beoogde € 30.000,- euro op.

Het idee om te crowdfunden wordt al langer geopperd vanuit de supporters en we zijn dan ook heel erg blij dat het eindelijk van start gaat! Na veel onderzoeken en enquêtes zijn we met zijn alle tot de conclusie gekomen om een permanente Fanzone te creëren. Een plek voor en door supporters! Afgelopen twee thuiswedstrijden hebben jullie al kunnen genieten van een tijdelijke Fanzone en deze is, gelet op de reacties, goed bevallen! Al twee keer genoten honderden supporters voor en na de wedstrijd van muziek, drinks & food en de ambiance. En jullie kunnen allemaal bijdragen aan deze mooie plek!

Je kunt via de website: www.tifosy.com/vvv een bijdrage leveren maar ook is er vanmiddag bij de tijdelijke Fanzone een actie waarbij geld wordt opgehaald.

De Fanzone
Daarom willen wij voor volgend seizoen een fantastische Fanzone bouwen waar supporters voor én na de wedstrijden samen komen om alvast in de sfeer te komen. Hoe gaaf is het dan dat supporters met elkaar de handen ineen slaan en samen gaan werken aan een mooie Fanzone door middel van Crowdfunding? De Fanzone komt er VOOR supporters én DOOR supporters!

*Een Fanzone met een open karakter, maar wel overdekt, zodat er ook bij mindere weersomstandigheden een gezellige ontmoetingsplek is voor onze fans voor het stadion.
*Deze Fanzone is waarschijnlijk een vervanger van ons huidige SupportersHome en wordt een plek waar alle supporters samenkomen.
*De Fanzone moet een centrale ligging hebben om geen enkele tribune uit te sluiten.
*De Fanzone is voor alle supporters, jong en oud, en bedoeld om alvast in de sfeer te komen voor de wedstrijd! Zo gaat iedereen met een feeststemming De Koel in.

Mogelijkheden
De intentie is het om de Fanzone van meer functies te voorzien, zoals mogelijk een E-corner en mogelijk ook de Fanshop met merchandise.
De totale kosten van de te bouwen Fanzone zijn minimaal € 30.000,- Deze kosten bestaan uit:
*Realisatie hardware van Fanzone (concrete vorm moet nog bepaald worden)
*Inrichting afhankelijk van uiteindelijke kosten en inkomsten.
Om dit project te bewerkstelligen willen we minimaal € 30.000,- ophalen met deze Crowdfunding campagne. Als dit bedrag opgehaald wordt, komt de Fanzone er!

Bij een bedrag van € 30.000,- stoppen we niet, want hoe hoger het bedrag, hoe meer extra functies de Fanzone kan bieden, zoals de bovengenoemde E-corner.

Hoe kan ik betrokken raken?
*Iedere bijdrage is gekoppeld aan fantastische beloningen. Kies een of meer unieke VVV-Venlo beloningen en het geld komt direct ten goede van de campagne.
*Vertel daarnaast je familie, vrienden en mede-supporters over de campagne en moedig ze aan om ook bij te dragen!
*Deel de campagne op Facebook of andere social media. Iedere keer dat jij de campagne pagina deelt, kan dit meer dan € 20,- waard zijn voor de campagne!

Uniek jubileumshirt
Volgend jaar, op 7 februari, bestaat VVV-Venlo 115 jaar. Er wordt, speciaal voor dit jubileum, een uniek shirt gemaakt met de namen van de supporters erop. Ook jouw naam kan op dit shirt staan door middel van een bijdrage (minimaal € 50,-) aan onze crowdfunding campagne. Wil jij ook in het bezit komen van dit unieke shirt? Dit shirt zal niet te koop zijn en is alleen te verkrijgen door jouw bijdrage (minimaal € 200,-) aan de toekomstige Fanzone!

Laat zien hoe sterk onze achterban is: Samen maken we niet alleen VVV-Venlo groot, maar bereiken we nog veel meer dan dat!

Een bijdrage kun jij via www.tifosy.com/vvv jouw bijdrage leveren!

35 Responses

 1. Regio

  Zeker mooi initiatief, maar waarom in godsnaam een E-corner?
  In het supportershome hebben ze ook 3 pc`s staan waar ik nog nooit iemand heb zien zitten.
  Een dergelijke E-corner draagt naar mijn mening niet bij aan de gezelligheid.

 2. jason

  Absoluut een meerwaarde een fanzone zeker volgend seizoen wanneer we vaker op zaterdag en zondag spelen. Echter vraag ik me af waar deze komt. De huidige fanzone ligt te ver weg. Maar waar komt hij dan bij een centrale ligging ? Ingang van het huidige uitvak zou in mijn ogen de beste lokatie zijn.

  Echter verhuis dan het uitvak naar de huidige O tribune en laat de maastribune weer DE tribune voor de vvv supporters worden net zoals vroeger. Bovendien hebben dan de uitsupporters een eigen honk (ons huidige supportershome) waar ze in de rust en voor de wedstrijd lekker droog en warm kunnen zitten. Zou uniek zijn.

  Lang leve De Koel met fanzone

  1. Machiavelli

   Helemaal met jouw idee eens Jason. De Maastribune moet je een soort van “gelbe” wand in het klein van maken. Dit is veel sfeervoller dan de kleine lage tribune van O. Die kun je veel beter gebruiken als uitvak.

 3. pavisto67

  Ook mee eens Jason, geen idee of dit logistiek en qua veiligheid kan, maar ik ben voor.

  Goed initiatief deze crowdfunding actie. Ik heb inmiddels gedoneerd. Ik hoop dat ik mij heel erg ga vergissen maar ik ben erg bang dat het eindresultaat erg matig zal zijn. Ik hoop dat het VVV lukt om deze actie breed onder het Noord Limburgse publiek bekend te maken en dat er een prachtig bedrag wordt verzameld, maar iets in mijn zegt dat wel eens kan tegenvallen. Nogmaals ik hoop dat ik mij vergis.

 4. Dat idee wat Jason oppert is natuurlijk ook intern besproken bij het realiseren van de Fanzone. Ons ideaal plaatje is inderdaad dat het uitvak verhuist naar de andere kant en dat wij de Maastribune als Gelbe Wand gaan gebruiken en dat waar nu de parkeerplekken van het uitvak is wij het de Fanzone gaan maken. Deze intentie heeft VVV ook maar dit is helaas een project wat niet realistisch is voor komend seizoen. Daar moet heel secuur gekeken worden naar veiligheid en praktische dingen wat wellicht minimaal 1 tot 2 jaar gaat duren.

  Het doel van de Fanzone was inderdaad om deze op een centrale plek neer te zetten dus bij de hoofdingang in de buurt. Dit was in deze vorm niet haalbaar vanwege de veiligheid, dus is er momenteel gekozen om dit voor het Limianz te plaatsen. Maar voor de permanente Fanzone hebben we de locatie waar nu de units van het Fancentre en de persruimte in ogen! De Fanzone wordt ook iets wat verplaatst zou kunnen worden mochten we alsnog naar de Maastribune verhuizen. Het huidige supportershome gaat dan wel zeer waarschijnlijk gesloten worden omdat we niet 2 plekken nodig hebben.

  Volgend seizoen gaan we naar de Eredivisie en dan ben je in principe verplicht om een E-sporter te hebben. Dit houdt in iemand die de club representeert tijdens de E-divisie (spel FIFA spelen tegen andere E-sporters van andere clubs, wordt live uitgezonden op FOX Sports). Ik weet dat vele dit niks vinden maar dit is een van de grootst groeiende markten en dus ja ook VVV gaat hier zeer waarschijnlijk aan mee doen. De corner houdt in dat er toernooien in de Fanzone gespeeld kunnen worden, dit hoeft niet perse gelijk met de wedstrijd te zijn maar op andere momenten. Kijk hoe meer geld er wordt opgeleverd hoe beter de Fanzone wordt. Daarom roepen we ook op om allemaal al is het een kleine donatie te doen!

  Dat je denkt dat het meevalt Pavisto dat hoop ik niet en ik denk wel dat we die 30.000 gaan halen anders zou het wel heel erg treurig gesteld zijn met onze club. Vantevoren is er onderzoek gedaan, daar kwam wel naar voren dat mensen graag iets willen doneren. Een club als De Graafschap heeft al bijna 100.000 euro opgehaald voor een permanente fanzone, MVV haalt bijna jaarlijks 50.000 euro op met hun VeerzienMVV. Dit is een ding waar jij als supporter meetelt en mee kan doen in het realiseren van iets heel moois.

  We zullen er dan ook alles aan doen om het bedrag binnen te halen. WIj zijn nog als Venlonaren aan het kijken hoe we kunnen en gaan doneren. Ons budget is 0euro, we hebben gewoon niks. We zijn dan ook achter de schermen bezig met iets. Persoonlijk moet ik nog gaan doneren.

 5. RuiverCity

  Veel succes maar het hele fanzone gebeuren valt en staat met de resultaten van VVV…… Dat merk je de afgelopen weken toch weer. Mensen die al jaren niet meer in of rondom de Koel zijn geweest, rennen nu de deur plat. Vrijdag vertrekken ze 20 minuten voor het einde van de wedstrijd naar de uitgang. Dat noemt zich VVV supporter……

  1. Ja maarja als we zo moeten denken kunnen we betere de club opdoeken! Ik snap gewoon niet dat niemand ooit iets van de positieve kant kan inzien. Het is een start naar waar wij naartoe willen, om de toekomst (samen de club opbouwen) zonder supporters is er geen club. Het is een plek voor en door supporters en ja dat heb je altijd Ruivercity dat mensen op tijd naar huis gaan maar dan behoren die ook niet tot de doelgroep. Het is een plek waar we elkaar treffen en waar vantevoren samen er een feestje van kunnen maken om alvast in de sferen van de wedstrijd te komen.

   Deze Fanzone is een pilot en dus open zoals een festival terrein we willen naar een plek dat ook voor de winterse omstandigheden prima zijn! Samen kunnen we er dan ook gewoon iets moois van maken om aan een mooie toekomst te beginnen.

 6. pavisto67

  Wellicht ben ik te ongeduldig, maar de huidige tussenstand is 5200 euro waarvan 1000 euro van VVV afkomstig is en 2500 euro van de fanclub. Blijft er 1700 euro over wat tot dusverre gedoneerd is door supporters. Ik vind dat echt een schijntje, en verwacht daarom een uiterst teleurstellend resultaat. Nogmaals ik hoop dat ik mij vergis.

  1. Ik heb natuurlijk ook die berekening gedaan en ook ik vind het tot nu matig wat de mensen tot nu toe doneren. Misschien omdat ze het niet weten en misschien omdat ze niet willen doneren. Bij de onderzoeken is specifiek gevraagd naar de bedragen die men zou willen doneren en op basis daarvan plus de kosten van de Fanzone is een streefbedrag neergezet. Vele hebben nog niet gedoneerd maar ik had inderdaad de eerste dagen wel echt veel verwacht.

  1. Dat is een goede vraag die ik moet navragen maar zover is het nog lang niet. We zijn net begonnen en er moeten hier en daar nog wel wat dingen gebeuren. Ik denk dat uiteindelijk het geld wel wordt opgehaald.

   1. Goodie

    Maar wellicht dat dit wel een punt is waarom mensen nog de kat uit de boom kijken.

 7. Zeker wete

  De maastribune als supporterstribune vind ik nix. Ik heb er vroeger (ahum..20-35 jaar geleden) vaak genoeg gestaan en altijd die wind en kou. Je staat bovenin ook vrij ver van het veld. Ik vind de O-tribune veel beter en sfeervoller.

  Mijn idee is om de koel in zijn geheel te verbouwen …en dat vinden er wel meer maar of en wanneer dat gaat gebeuren??

  1. De Koel geheel verbouwen dat gaat nog wel een tijd duren en tot die tijd moeten er natuurlijk gewoon wat tijdelijke oplossingen geregeld worden. Veel dingen kunnen gewoon niet meer qua comfort. Het probleem van de O-tirbune is dat niemand de sfeermakers hoort omdat het uitvak veel hoger gelegen is en dus met 20 man het stadion overstemmen. Akoestiek technisch gezien is het beter om te verhuizen naar de andere kant.

 8. marcel

  ook hier wellicht wat ongeduld, echter ik vind het geld nog niet eens zo interessant als ik dit wil beoordelen. waar ik veel eerder van schrik is het feit dat er naast VVV zelf pas 47 personen iets gedoneerd hebben. ondanks onderzoek (ja vantevoren bedragen roepen is wat anders dan de portomonnee trekken), en het feit of mensen grotere bedragen willen betalen, zou ik eerder dit project willen beoordelen op hoeveel mensen iets geven. VVV is niet alleen Venlo, maar ook een groot deel van het omliggend gebied. Tot nog toe valt me dan persoonlijk ook dit aantal van 47 behoorlijk tegen. Al zouden mensen maar 1 of 2 euro doneren, maar dan met enkele duizenden dan zou ik hier toch een beter gevoel aan over houden.
  wat mensen doneren moeten ze namelijk zelf weten. maar je zou toch verwachten (of hopen), dat veel meer mensen iets voor onze club willen betekenen, cq een kleine bijdrage over hebben hiervoor.

  Ten tweede vraag ik me af hoe groot dit opgezet is, worden alleen seizoenkaarthouders van VVV bereikt? hoe is er ingezet om eigenlijk iedereen in dit grote gebied te bereiken. er zijn genoeg personen (al blijf ik van die 47 schrikken), die niet direkt aan VVV gelinkt zijn, en wellicht onze club toch een warm hart toedragen.

 9. jason

  Kan het mss ook zijn dat het saldo nog niet bijgewerkt is omdat de banken gisteren (en vrijdag) gewoon gesloten waren ?

  Ook moeten mensen nu hun seizoenkaart verlengen en die is dubbel zo duur geworden in vergelijking met vorig jaar. En tja hoeveel wil je uitgeven aan VVV. Veel mensen komen alleen voor het voetbal en hebben niks met een fanzone.

  Lang leve De Koel

 10. Sanderkuh

  Denk dat de meeste mensen de knip pas trekken als de plannen qua ligging ect iets concreter zijn. Prima initiatief mbt certificaat, naam op shirt etc. Maar verder is het erg onduidelijk. Vond de Fanzone super maar zou wel willen weten wat de plannen echt zijn. Daar pas ik dan ook mijn bedrag op aan, of is dat een rare stelling ?

 11. RuiverCity

  Voor komend seizoen kun je toch gemakkelijk tribunes neerzetten onder de VIPtribune, dus links en rechts van de hoofdingang? Zijn zeker 1000 plaatsen extra. Dat hebben ze bij Zwolle destijds ook zo opgelost.

 12. Koelie

  Ik wil graag doneren, maar ik vind de plannen veel te vaag. Kom met tekeningen of iets dergelijks. Betalen voor een bouwkeet of tent zie ik niet zitten. Een upgrade van de oosttribune met daarin die faciliteiten zou ik veel belangrijker vinden. Bijvoorbeeld door het dak achter oost door te trekken over het pad. En langs het pad een grote bar te maken.

 13. zuid

  Dat de donaties niet hard binnen komen kan ook wel eens komen door het doel. Ik vraag me eerlijk af hoeveel mensen nu zitten te wachten op een fanzone. Hoe druk was het daar de laatste wedstrijden? Een paar honderd man?
  Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat een plek voor fans om voor of na de wedstrijd wat te drinken en te feesten zeker nodig is, alleen zie ik de toegevoegde waarde niet van een fanzone van 30.000 euro t.o.v. het supporters home.
  En ik denk dat geld hiervoor inzamelen door middel van crowdfunding geen goed plan is. Vooral als je zoiets voor de eerste keer doet moet het doel iets zijn wat gewoon het merendeel van de supporters aanspreekt en nuttig is voor hen (verbeteringen in het stadion, heating, luidsprekers ect.)

  1. Ben ik het niet met je eens. Kijk er is twee keer onderzoek gedaan. De eerste keer of mensen bereidt zijn om te doneren bij een crowdfunding waarbij meerdere doeleinde werden besproken en een keer waar de Fanzone als einddoel was. Daarbij hebben mensen aangegeven, zoveel wil ik voor de Fanzone neerleggen. Daar is dan ook nog een betrouwbaarheidsberekening over heen gegaan en zo is het bedrag van 30.000 gekomen.

   Als je weet hoe crowdfunding werkt hoef het niet perse een doel te zijn waar het merendeel van de supporters bevalt. Maar om nog duidelijker te zijn de Fanzone is door het merendeel van de supporters aangegeven als crowdfunding doel.

   Verbetering van stadion hebben wij ooit een plan voor geschreven met input van donaties maar dit is heel ingewikkeld door meerdere factoren. Heaters ben ik persoonlijk absoluut op tegen. Geen enkel stadion dat ik ken heeft heaters op de normale tribunes, als je lekker warm binnen wilt zitten ga je maar naar handbal. Aanschaf is erg duur maar de lopende kosten kan nog wel eens een faillissement betekenen voor VVV.

   1. zuid

    Toch laat de tussenstand van de actie iets anders zien. Zoals al eerder werd gezegd, er zit een verschil tussen het invullen van een enquête en het daadwerkelijk doneren.
    Misschien zijn de beloningen niet goed genoeg of te duur.
    Of je meedoet aan crowdfunding of niet komt neer op 3 redenen.
    1. Je vindt het doel belangrijk
    2. Je vindt de beloningen interessant
    3. Je hebt gewoon geld teveel en wil iets doen voor iemand/iets.

    Wat ik de tijdens de wedstrijd tegen jong ajax om mee heen heb gehoord willen mensen inderdaad best iets bijdragen, maar dan wel aan iets waar meer mensen van profiteren dan de 3 á 400 in een fanzone.
    Eerlijk gezegd, als VVV die fanzone zo belangrijk vindt hadden ze beter 10 euro van elke verkochte scc daarvoor kunnen gebruiken ipv die als korting geven. Of mensen daar de optie moeten geven om een keuze te maken tussen inleggen of korting.

    Trouwens om even in te haken op je ‘als je het warm wilt hebben ga je maar handbal kijken’ opmerking. Als je een feestje wilt vieren voor of na de wedstrijd kun je ook gewoon naar een kroeg gaan, combineer dat met een supportersmars naar het stadion en je hebt een dubbel sfeerfeestje.

    Mijn opmerking over heaters staat er omdat dat ook 1 van de opties was in de enquete als ik het goed heb, ik bedoel er alleen maar mee dat er nog genoeg andere dingen te verbeteren zijn in het stadion waar meer mensen van profiteren.

   2. Je begrijpt me volledig verkeerd! Ja nee goh is het invullen en doneren een heel ander ding. Maar kijk er is een enquête uitgegaan over het algemeen doneren. Die werd zeer goed ingevuld door meer dan 1500 mensen ingevuld met daarbij een bedrag. Daarna is het duidelijk geworden dat de meeste mensen het liefste in een Fanzone investeren. Daar is een nieuwe enquête gemaakt en wederom zeer goed ontvangen en ingevuld. Daarmee wil ik zeggen dat er in deze onderzoeken naar voren kwam dat er wel degelijk animo was.

    Kijk we kunnen in een keer wel allemaal kritisch gaan doen en moeilijk gaan doen maar uiteindelijk hebben we dit samen allemaal ingevuld en de meeste stemmen gelden wat hier betreft. Daarom is gekozen om de crowdfunding aan de Fanzone te koppelen. En het is waarschijnlijk ook het meest logische. Natuurlijk heb je mensen die niet daarin willen investeren omdat het hun een rotzorg is of er wel of geen Fanzone is. Maar geloof mij er zeer veel goede reacties en er elke Fanzone is meer dan goed bezocht (meer dan 60 man).

    Om even wederom in te haken met dat handbal verhaal! Mijn antwoord is NEE want daar heeft VVV helemaal geen reet aan. Daar verdient de club toch totaal geen geld mee, plus willen we de sfeer voor en na de wedstrijd verhogen (ook wensenlijstje vanuit supporters). In Duitsland en andere landen is het heel normaal om vooraf bij het stadion te treffen, die sfeer wil men ook hier gaan realiseren.

    Kijk er is nog lang niet genoeg gedoneerd maar uiteindelijk gaat het wel goedkomen. Ik weet dat bij De graafschap ongeveer dezelfde actie loopt ook met een faxplaats daar is inmiddels 80k opgehaald.

 14. RuiverCity

  @zuid
  Ik ben het helemaal met je eens. De meeste supporters willen verbeteringen zien in het stadion. Een fanzone van een paar honderd man is heel erg leuk en zeker ook een echte aanwinst. Maar mensen die er niet komen gaan er echt geen geld insteken. De mensen die geld hebben, zitten in de businessruimte en niet in een fanzone.

  Bij RKC en Fortuna waren trouwens ook heaters.

  Nogmaals ik juich het plan van harte toe maar mijn inziens is dit maar voor een paar honderd supporters. En mensen die er geen gebruik van gaan maken, steken er echt geen geld in. Dan nog een kleine opmerking. 200 euro voor een shirt met jouw naam erop?!

 15. Goodie

  Ik heb ook voor de fanzone gekozen uit de opties tijdens de enquête. Als er een keuze was om te kiezen voor een bijdrage voor het verbouwen van de Koel was mijn voorkeur daar naar uit gegaan.

  1. Dat is een lastig verhaal maar ik kan je melden dat er een klusweekend aankomt waarbij samen geklust gaat worden. Maar dat staat helemaal los van deze actie. Laten we ons van de beste kant zien en doneer al is het 1 euro.

   1. Goodie

    Niet precies waar ik op doelde. Had het meer over het verbouwen van tribunes, toiletten etc. Ik neem bijvoorbeeld regelmatig vrienden en familieleden mee naar wedstrijden. Nu is het zo dat er andere jaren in de eredivisie geen mogelijkheid was om losse kaarten voor de Oosttribune te kopen en ik ga er eigenlijk van uit dat dat dit seizoen ook het geval zou zijn. Hierdoor zal VVV ook extra inkomsten mislopen en dat zou zonde zijn.

    Ik zag trouwens ook op de site van de crowdfunding actie ook dat er een bepaald aantal dagen aan deze actie is verbonden. Als het werkelijk nog maar zo’n 30 dagen duurt en dan een beslissing wordt genomen zie ik het somber in eerlijk gezegd.

 16. Dond

  Laten we inderdaad positief blijven. Ik moet zelf ook nog doneren maar dat gaat zeer zeker gebeuren.

  Misschien als het iets eerder gestart was had er ook gecollecteerd kunnen worden bij een thuis wedstrijd. Dan zijn mensen naar mijn idee ook sneller geneigd om € 2,- of € 3,- te geven.

  Laten we hopen dat de meeste gewoon wachten op het vakantiegeld en dan een leuke donatie doen.. ????

 17. Louis van Gaal

  Ik heb een flink bedrag gedoneerd. Niet dat de fanzone mijn favoriet was maar ik doe het ook voor de club…. als iedereen op deze site iets doet geef je ook een signaal af.

  1. marcel

   eens, dat is precies wat ik eerder bedoelde. in jou geval een fiks bedrag, maar dat maakt me niet zoveel uit. wat ik belangrijker vind in je post, is het laatste gedeelte van je post. alleen daar zou ik nog het deel ‘op deze site’ wel wat ruimer willen zien, want ik denk dat dit voor meer personen dan alleen deze site geldt.

   Er wordt vaak geroepen er wordt niets gedaan, en als er wat gedaan wordt, proberen we overal weer wat anders op te vinden (ik zeg bewust niet het woord negatief). Maar feit is gewoon: De club probeert iets, en ipv alles te be-discussieren (ja ik weet dat dat woord niet bestaat, maar het geeft prieces aan wat er weer gebeurd), zou ik zeggen: KOM OP, doe gewoon eens mee. ik hoop nog steeds dat we te vroeg zijn om een conclusie te trekken, maar we zijn bijna een week verder en er hebben 70 personen ‘iets’ gedoneerd.
   we zeggen allemaal zo om ons cluppie te geven, maar vooralsnog kan je vanuit dat oogpunt die conclusie echt niet trekken. 70 mensen in een omveld van meer dan 150.000 mensen? sorry, maar ik kan de clubliefde vooralsnog niet herkennen.

   en nogmaals: ik oordeel over niemands budget. ik kijk vooral naar het aantal personen die IETS (hoe minimaal ook) bij willen dragen aan dit initiatief.

 18. Dfence

  Een collecte werkt hier vaak t beste bij… evt nog een veiling o.i.d.

  Helaas is het seizoen nu over en wordt dat nu lastig.

  Over de fanzone … een hamburger met frietjes uit een duitse wagen en dat(als ik me niet vergis 14 euro) dan is de lol er ook zo vanaf.

Leave a Reply