VVV-Venlo start met dezelfde basiself tegen Jong Ajax

De competitie dendert lekker door, we zijn alweer toegekomen aan speelronde 12 van de Jupiler League. Morgenavond om 20.00 spelen de Venlonaren in eigen huis Jong Ajax. VVV-Venlo zit aardig op schema om het uiteindelijke doel de Play Offs te bereiken. Hiervoor is er morgen maar een opdracht voor de ploeg: en dat is winnen!

Na de verliespartij tegen SC Telstar was het zaak voor de de ploeg van Maurice Steijn om de kater weg te spoelen. Dit lukte vrij aardig, VVV-Venlo begon sterk tegen FC Den Bosch. Na 66 seconden stond de 0-1 van de Seun of God al op het scorebord. Waar wij hoopten op een monsterscore bleef deze echter uit. De Venlonaren gingen mee in het niveau van FC Den Bosch wat zeer belabberd te noemen was. In de tweede helft gebeurde er vrij weinig in de wedstrijd en was het zelfs slecht te noemen. Gelukkig gingen de 3 punten mee naar de Koel waardoor de Venlonaren handhaven in de top 5.

Waar de resultaten in de uitwedstrijden zo goed zijn – langste ongeslagen uitreeks sinds 1954/1955 -, zo stroef verloopt het tijdens de thuiswedstrijden in Stadion de Koel. De eerste wedstrijd tegen FC Oss werd verloren. Ook de wedstrijden tegen Helmond Sport en SC Telstar verliepen zeer moeizaam. De Venlonaren staan op basis van de thuiswedstrijden op de 11de plek. Er is morgen maar een opdracht en dat is winnen van Jong Ajax. Alle ploegen staan dicht bij elkaar waardoor puntenverlies kan resulteren in een flinke terugval op de ranglijst.

Trainer Maurice Steijn tijdens het wekelijkse perspraatje voor de wedstrijd tegen Jong Ajax; “Het nadeel met de beloftenteams is dat je nooit weet wie er speelt. En met een midweekse bekerwedstrijd van Ajax I is het weer afwachten of er überhaupt spelers van het eerste bij zitten deze wedstrijd. Maar het voordeel is wel dat Ajax altijd hetzelfde systeem speelt, dat is niet afhankelijk van de beschikbare spelers. En dat hebben wij uiteraard goed geanalyseerd en besproken met staf en selectie. Het wordt een wedstrijd tussen twee aanvallend ingestelde teams en wij willen voor het publiek in onze eigen Koel een goede wedstrijd op de mat leggen. Die intentie hebben we overigens altijd, zeker thuis. Dat lukt niet alle wedstrijden, dat heeft iedereen kunnen zien. Aan ons de taak om dat nu beter te doen. We hebben er in elk geval vertrouwen in. Winst is het enige dat telt!”

Opstelling VVV-Venlo
De Venlonaren beschikken morgen over een fitte selectie. Daarnaast ziet de trainer geen reden om aan de basiself te sleutelen. Trainer Maurice Steijn over de opstelling van VVV-Venlo; “Ik maak geen geheim over de opstelling, dat doe ik eigenlijk nooit. We beginnen met dezelfde elf als tegen FC Den Bosch. Toevallig zijn dat ook nog eens rugnummer 1 t/m 11!”.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Vito van Crooij.

Jong Ajax
De Amsterdammers hebben tot nu toe een wisselvallig seizoen met een aantal pieken maar ook een aantal dalen. Dat Jong Ajax goed kan voetballen weten we allemaal, maar de jonge gasten die klaargestoomd worden voor het eerste elftal laten vaak twee verschillende gezichten zien. Zo verloren de Amsterdammers van Achilles’29 maar wonnen ze weer van degradant FC Dordrecht. De ploeg is geen stabiele factor en dat heeft ook te maken met het feit dat de ploeg vaak met een andere samenstelling spelen.

Waar VVV-Venlo vooral voor moeten oppassen is de spits van Jong Ajax. Sam Hendriks scoorde al 7 doelpunten, dat is net zoveel als onze spits Ralf Seuntjens. Echter had de aanvaller van Jong Ajax er maar 8 wedstrijden voor nodig. Hendriks werd afgelopen zondag tegen Vitesse door trainer Frank de Boer beloond met een invalbeurt in het eerste van Ajax.

In het verleden speelden de Venlonaren pas tweemaal tegen Jong Ajax. Beide wedstrijden werden gewonnen al was het vorig seizoen nog zeer moeizaam te noemen. Toen wisten de Venlonaren met 1-0 te winnen door een doelpunt van Melvin Platje.

Arbitrage
Scheidsrechter: Otto
Assistent-scheidsrechters: Inia & Buijense
Vierde official: Van der Pol

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de wedstrijd tegen Jong Ajax. FORZA VVV!

10 Responses

 1. kiekoputspelke

  Geen verrassing dat Maurice Steijn met dezelfde 11 spelers start….het praatje vooraf is dat trouwens óók niet. De tegenstander is goed geanalyseerd, de wedstrijd moét gewonnen worden en er wordt strijd en inzet beloofd. Benieuwd of het deze THUISWEDSTRIJD eens niet bij alleen mooie woorden blijft want deze teksten lezen we iedere week !!

  Gelukkig heeft Ajax gisteren een bekerwedstrijd gespeeld die ook nog eens wat fysieke klachten heeft opgeleverd, dus we mogen uitgaan van een Jong Ajax met weinig echte A-spelers ?? Hoe dan ook…een linke tegenstander maar met de juiste instelling en vorm moeten de punten weer eens in Venlo blijven.

  Succes mannen en gaef gaas !!

 2. Venske

  Bijna iedere ploeg die de Koel bezoekt zal voorzichtig beginnen, met de gedachte: Eerst maar eens zien dat we tot aan de rust de nul houden. Dus vanuit een zeer gesloten verdediging spelen en hopen op een countertje. Als VVV dan, zoals tegen Oss, Helmond en Telstar in een veel te traag tempo de diepte zoekt, ( tikki breed, van Deckers naar Buwalda, naar Promes, naar Fleuren, terug naar Buwalda enz. enz) dan heeft de tegenstander achterin alle tijd om de verdediging te organiseren. Als er sneller de diepte wordt gezocht, dat geeft meer risico, dan gaan we ook de wedstrijden tegen de ploegen uit de onderste regionen winnen. Ik hoop dat we dat morgen tegen de jonkies van Ajax ook te zien krijgen. Ik reken op een royale zege.

 3. Meuske

  Scheidsrechter Otto??? Denk dat we de scheids wel mee hebben, die heeft familie net over de grens. Heb toch liever Hunte in de basis met van Crooy achter de hand is toch vaker succesvol geweest. Deze jongetjes van Ajax moet je vanaf minuut 1 opjagen en niet in hun spel laten komen. Hopelijk komen er niet al teveel kids met Ajax trainingspakken want die verzieken de sfeer meestal. Heb er wel vertrouwen in en hopelijk word dit een zakelijke overwinning met niet al teveel inspanning domme overtredingen en kaarten. Heb er zin in!!! Forza VVV

  1. YowVVV

   Ik denk het niet, zoals tot nu toe vrijwel iedere thuiswedstrijd… Lees onderstaande en ik zie de bui alweer hangen..

   Op 2 november 2012 werd Steijn weggestuurd tijdens de competitiewedstrijd Roda JC-ADO Den Haag (0-0). Vierde official Davy Otto wilde dat Steijn het veld zou verlaten nadat Steijn tegen een graspol had getrapt die in de richting van Otto vloog. Uiteindelijk loste scheidsrechter Jan Wegereef het met woorden op en mocht Steijn blijven zitten.

   Steijn en Otto kwamen elkaar zaterdag voor het eerst sinds het incident bij Roda JC weer tegen. Tijdens de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd kreeg Steijn in de 55e minuut opnieuw rood. Tot vier keer toe vroeg Steijn de scheidsrechter bij zich te komen na grove charges van Excelsior-spelers op onder meer Mike van Duinen, Danny Holla en Vito Wormgoor.

   Steijn werd toegesproken door Otto, maar weigerde het veld te verlaten. Toen de scheidsrechter het duel stillegde, besloot Steijn alsnog te vertrekken. De wedstrijd werd daarna hervat.

 4. Meuske

  Ooh dat klinkt niet zo goed als de naam doet vermoeden inderdaad. Dat wordt nog spannend dan. Trouwens even heel wat anders, West Ham wil Honda halen in de zomer maar Milan heeft liever in de winterstop dus misschien kunnen we hem nog een half jaartje huren van WHU als ze hem toch niet nodig hebben tot de zomer.

 5. Ben

  Het wordt een moeilijke wedstrijd, zeker als er alleen maar jonkies worden opgesteld, wegens eerdere bekerwedstrijd. Juist dan spelen we tegen jonge ventjes, die door ajax zijn gehaald voor de toekomst, dus denk niet dat die niet kunnen voetballen. Wat wellicht het beste middel is ze afbluffen door stevig voetbal. We MOETEN winnen willen we niet ver wegzakken. er staan teveel teams met (bijna) zelf aantal punten. Wij moeten verder naar de top. FORZA VVV!

Leave a Reply