VVV-Venlo

VVV-Venlo start voorbereiding op zondag 27 juni

Het nieuwe seizoen 2021-2022 start voor VVV-Venlo op zondag 27 juni. Dan vindt om 11.00 uur in Covebo Stadion – De Koel – de eerste training plaats voor de selectie van trainer Jos Luhukay. Een eerste training staat normaliter in het teken van het ontdekken van nieuwe gezichten door het massaal toegestroomde publiek in een heerlijk zomers zonnetje.

En dat kan nu dus gelukkig ook tijdens de eerste training van aankomend seizoen. De huidige versoepelingen maken het namelijk mogelijk om publiek toe te laten. Daarvoor dient men wel een gratis kaart aan te schaffen in de ticketshop voor € 0,-. Daarnaast is bij binnenkomst een geldig vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-testuitslag verplicht die uiterlijk 40 uur voorafgaand aan de training is afgenomen. Voor kinderen t/m 12 jaar is dat overigens niet nodig.

Oefenprogramma
Het oefenprogramma voor de geelzwarten in voorbereiding op het aankomende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Dinsdag 6 juli | SV Venray – VVV-Venlo | Sportpark De Wieen, Venray |aanvang 19.30 uur;
 • Vrijdag 9 juli | VVV-Venlo – UNA | Sportpark Dijckerhof, Reuver | aanvang 19.00 uur;
 • Donderdag 15 juli | SV Straelen – VVV-Venlo | Der Sportpark Straelen | aanvang 19.30 uur;
 • Vrijdag 23 juli | VVV-Venlo – Helmond Sport | Sportpark Ter Horst | aanvang 19.00 uur;
 • 30 juli / 31 juli | Herman Teeuwen Memorial | tegenstander en aanvangstijdstip n.n.b.).

Vanaf maandag 12 juli tot en met vrijdag 16 juli is de Venlose club op trainingskamp in Horst. Daar is Parkhotel Horst de uitvalsbasis. VVV-Venlo traint die week op het prachtig gelegen sportcomplex van partnerclub RKSV Wittenhorst.

Technisch directeur Stan Valckx: “We kijken ernaar uit om weer op te starten. Na de degradatie hebben spelers en staf de mogelijkheid gekregen om de zinnen te verzetten. Dat was natuurlijk ook wel nodig, want het was een behoorlijke dreun die we te verwerken hebben gekregen. Nu gaan we echter weer met frisse moed aan de slag en kijken vooruit naar een interessant nieuw seizoen.

Jos Luhukay en zijn staf kiezen ervoor om het oefenprogramma bewust niet vol te plannen met oefenwedstrijden, maar vooral ook veel trainingsarbeid te verrichten. De selectie zal doorgaans op maandag en dinsdag twee trainingen afwerken, waarna op woensdag en donderdag één training per dag volgt in aanloop naar de (competitie)wedstrijd op vrijdag. Op die manier zullen we zorgen dat we er staan zodat we de strijd aan kunnen gaan om de spannende plekken in de Keuken Kampioen Divisie.”

Pers
Pers heeft de mogelijkheid om de eerste training, op zondag 27 juni, te bezoeken. Aanwezige pers krijgt na afloop van de training de mogelijkheid om spelers c.q. staf óf directie te spreken.

Accreditatie en interviewaanvragen zijn verplicht en lopen via onze Perschef Stijn Vullings (svullings@vvv-venlo.nl). Ook hierbij dienen te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aangehouden te worden.

Ticketverkoop
Informatie over de kaartverkoop van de oefenwedstrijden volgt zo spoedig mogelijk. De gratis kaarten voor de eerste training zijn al wel te bestellen via de online ticketshop!

Bron: VVV-Venlo

100 Responses

   1. Ievel Knievel

    Er zullen tussen 6 weken voor de voorbereiding en 3 weken voor de voorbereiding wel 3-5 spelers bijkomen, bovenop de huurlingen die terugkeren en vaste selectiespelers die aansluiten. De selectie zal dan de eerste weken wat aangevuld worden met jeugdtalenten. Zo gaat het vaak in de eerste weken van de voorbereiding. Jos krijgt natuurlijk ook de ruimte om meer zijn stempel op werkwijze en selectie te drukken. Logisch ook. Jos is zo loyaal geweest te blijven. Daar mag ook wat tegenover staan.

 1. RuiverCity

  Valckx en Luhukay zullen bij spelers/makelaars met een heel goed verhaal moeten aankomen willen spelers hier naar toe komen. VVV heeft haar naam flink te grabbel gegooid afgelopen seizoen.

   1. chretien

    Wat denk je? Dat er een speler naar Venlo komt voor de zak geld die er (niet) klaar ligt? Toekomst perspectief? Mooi stadion? Altijd volle bak? Niets van dat!
    Wellicht amateurs uit de directe omgeving. Misschien!
    Ik hoop dat we geen spelers gaan zien die wel een zak met geld kosten en alleen maar daarvoor naar VVV komen om af te bouwen…

   2. Grad

    Oh @chretien dus na het debacle van afgelopen seizoen willen er geen spelers meer met potententie naar VVV en zullen we het moeten aanvullen met amateurs uit de regio. Hieruit zou je kunnen concluderen dat je ook weinig vertrouwen hebt Jos Luhukay en/of zijn netwerk.
    En nog dit, je ziet geen toekomstperspectief meer in VVV?, dan lijkt me dan toch een mooi moment om de club vaarwel te zeggen en een club met perspectief (geld?) te zoeken, of natuurlijk een andere hobby.

 2. DeOtjes

  VVV heeft dit jaar juist meerdere goede verhalen:
  – Je kunt je in de kijker spelen. Wellicht minder dan in de ED maar als je opvalt in de KKD dan kom je er ook wel
  – We gaan voor het linkerrijtje (neem ik even aan) met goed attractief voetbal (woorden van Jos)
  – We gaan een project in (terug naar de ED) waar een speler deel van kan uitmaken

  Dus geen vechtvoetbal of vechten tegen degradatie.

  Ik vind dat VVV het 4 seizoenen boven verwachting heeft gedaan en nu zat het tegen. Als je het goed brengt hebben we het per saldo juist heel goed gedaan

  1. RuiverCity

   Wat moet Jos anders zeggen? We gaan komend seizoen voor de eigen goal liggen en gokken op de counter?
   Deze standaard uitspraken hoor je bij elke club aan het begin van een nieuw seizoen.
   Je zult wel de spelers moeten hebben om dit systeem te spelen en die heeft VVV bij lange na niet, zelfs niet voor de KKD.

   1. Grad

    Oh wat heb je weer een vooruitziende blik. Je weet dus al welke spelers komende seizoen bij VVV spelen. Er is bjjna een kompleet elftal vertrokken en er zijn nog geen vervangers gehaald, hoe kun je dan nu al weten of spelers geschikt zijn om het beoogde systeem te spelen. Hiermee geef je nu al te kennen weinig vertrouwen te hebben Jos Luhukay.

   2. DeOtjes

    Wat heerlijk negatief. Als ik dit zo lees kan VVV er net zo goed mee stoppen.
    Het is kansloos. De grote alwetende heeft gesproken

   3. chretien

    Helemaal met je eens Ruivercity, we moeten Stan en Jos hun gang laten gaan. Laat zij maar rustig bouwen met de mogelijkheden die zij zien. er komen beslist geen “versterkingen” die geld kosten. Geld is er niet en de tijd van Sinterklaas is al lang voorbij. De inkomsten zullen zeker dit seizoen heel erg laag zijn. Roeien met de riemen die je hebt en kunt krijgen. Linkerrijtje of nacompetitie haalbaar? Ik denk het niet. Het is wel onze ambitie om zo snel mogelijk terug te keren in de eredivisie. Nogmaals, wij mogen niets verwachten, suikerooms, die hebben we niet meer en die zullen ook niet zo maar even voorbij komen. Een rijke Turk of Rus? Liever niet, dan is het niet meer ons VVV. Ik wens Jos, Stan veel wijsheid en een beetje geluk. Ons allen een mooi seizoen. FORZA VVV!

   4. RuiverCity

    @de Otjes. Dat noemen ze realisme. Beter dan met een groepje met een fakkeltje op de parkeerplaats te staan schreeuwen. Geloof jij nog echt dat de spelers daar beter door gaan spelen?

   5. DeOtjes

    Je begint met dit: VVV heeft haar naam flink te grabbel gegooid afgelopen seizoen.
    Dat is geen realisme. Dat is gewoon zeiken en negatief denken.

   1. Ievel Knievel

    Nac is al heel lang een prutclub met nog veel langer flink wat t**g als achterban.

    Het was ook Lokhof die daar de RvC onder druk heeft gezet Steijn te ontslaan (die daar vervolgens geen gehoor aan gaf). Het is ook Lokhof die verantwoordelijk is voor het aansteken van het vuurtje aldaar onder de supporters.

    Misselijke club die haar personeel niet wenst te beveiligen en “het volk” mensen laat “opknopen”

  1. Ievel Knievel

   NAC is al heel lang een kutclub met nog veel langer flink wat tuig als achterban.

   Het was ook Lokhof die daar de RvC onder druk heeft gezet Steijn te ontslaan (die daar vervolgens geen gehoor aan gaf). Het is ook Lokhof die verantwoordelijk is voor het aansteken van het vuurtje aldaar onder de supporters.

   Misselijke club die haar personeel niet wenst te beveiligen en “het volk” mensen laat “opknopen”

 3. clubman

  En dan maar klagen over het kader en de gang van zaken bij VVV.
  Nee, daar in Breda gaat het lekker. En dat al jaren op rij. Een slangenkuil is het waar geregeerd wordt bij de waan van de dag door louter incompetente mensen.
  Het stabiele beleid bij VVV is daarbij vergeleken een verademing.

  1. mats

   Klopt. Nu zelfs drie grootaandeelhouders vertrokken daar. Die stoppen direct met hun financiële ondersteuning blijkbaar. Wat is VVV dan lekker overzichtelijk amateuristisch.

 4. supportertje

  Denk dat nu alles wel gezegd is in de laatste weken. We moeten nu de draad weer oppakken met zijn allen, en weer positief gaan staan t.o.v. VVV en alles wat zich gaat afspelen. De enige manier om VVV te steunen is uiteraard je seizoenkaart verlengen ( wat er al heel veel gedaan hebben ) en weer met zijn allen positief zijn, en vertrouwen hebben in. Elkaar niet de kop inhouwen als we hier wat schrijven.

  Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, en zal zo veel mogelijk bij alle wedstrijden aanwezig zijn, en dat geldt ook voor de uitwedstrijden. Zal weer effe wennen zijn aan de KKD, maar als VVV daar leuk in mee kan, ben ik voor dit seizoen tevreden. Zo lang we maar niet ergens onderaan komen te bungelen. Jos de kans geven om weer de boel op te bouwen, en vooral dat we leuk voetbal zien.

  Hopelijk gaat VVV zich nu ook wat meer om zijn supporters bekommeren, en zorgen dat er via alle kanalen ook informatie beschikbaar komt. Supportersvereniging kan daar een grote rol in vervullen via hun eigen website, die toch leuk is aangepast. Weer met zijn allen achter VVV gaan staan is belangrijk. Wetende dat we altijd een club zullen zijn als een veerpont, de ene keer ED, dan weer de andere oever KKD.

  Misschien komt er nog eens iemand voorbij, die met een grote zak geld VVV op weg wil helpen, met het stadion. Denk dat met een goede opknapbeurt, de Koel de plek is om te blijven. Grote gedachtes omtrent een nieuw stadion is m.i. een brug te ver. Dan is een klein en intiem stadion met ruimte voor 12500 supporters groot genoeg. Zo lang alle faciliteiten maar up to date zijn, net als het stadion zelf.

  Maar bovenal leuk en goed voetbal, dat levert denk ik meer op, dan een groot stadion met slecht voetbal.

 5. Dond

  Ben ook benieuwd wanneer we de eerste versterkingen mogen verwelkomen.

  @Word ; Je zit dicht bij het vuur aangezien je altijd goed zit met je nieuwtjes.
  Weet jij misschien al iets meer wanneer we wat kunnen verwachten?

   1. Parker

    Dat zou inderdaad heel knap zijn! Voordeel van VVV kan zijn dat hij uit dezelfde huishouding komt als
    Mlapa, Thy, Pachonik, Neudecker en Shabani.

 6. Grad

  @chretien en @RuiverCity Donderdag om 19.00u. krijgen jullie de kans om een statement te maken. Stel je vragen, uit je ongenoegen en zeg Marco, Stan en Jos wat er moet veranderen.

  1. chretien

   Grad, lees wat ik schreef:

   “Helemaal met je eens Ruivercity, we moeten Stan en Jos hun gang laten gaan. Laat zij maar rustig bouwen met de mogelijkheden die zij zien.”

   Duidelijker kan ik het ook nu niet zeggen. Bovenal, FORZA VVV!

   1. Grad

    Chretien, geldt ook voor jou, lees ook eens wat ik schrijf, want je reageert alleen op zaken wat jouw straatje past.
    Je kunt wel FORZA VVV roepen, maar als je niet het lef om kritische vragen online aan betrokkene te stellen, maar alleen dit podium gebruikt om je ongenoegen te uiten, hoe serieus moet men je dan nog nemen, als VVV-supporter.

 7. kuebke

  Giakoumakis staat in de belangstelling van clubs uit Engeland,Duitsland,Italié en de VS .
  Bogers mikt nog steeds op de transfersom tussen 6-10 miljoen euro.
  Ben benieuwd hoelang het duurt en of er ooit een club komt die dit wil betalen.

  1. chretien

   Vooral geen haast hebben is belangrijk. China zou het meest opleveren, maar ik begreep dat hij dar niet heen wil? Weet hij dat zijn eigen netto inkomen daar ankele miljoenen per jaar kan zijn?

   1. DeOtjes

    Denk dat hij wel wil blijven uitkomen voor je Nationale Elftal. Over het algemeen worden spelers die in China spelen daar niet meer voor opgeroepen

 8. chretien

  Ik schat dat hij momenteel in China een heel erg veel geld opleverend contract kan tekenen. Een contract dat hem in één klap een vermogend man maakt. Over 1-2 jaren kan de wereld er heel anders uit zien.

 9. kuebke

  Peter van Ooijen heeft voor één seizoen getekend met een optie voor nog een jaar bij Emmen.
  Had hem graag terug gezien.
  Denk dat hij zeker nog van goede waarde was geweest.

 10. DeOtjes

  Gisteren vol verbazing het interview gekeken. Zelden zo iets slechts gezien.

  Het hele verhaal was zo goed als geprogrammeerd. De kunst was vooral niks te zeggen.
  Als er niks te melden is en je kiest voor deze opzet verplaats het dan.

  Ik hoef niet van de hoed en de rand te weten (zou natuurlijk wel leuk zijn) maar noem eens wat
  – Verliescijfers over volgend jaar
  – Hoever ben je met spelers
  – Wat zijn de plannen (zelfs stukjes konden er niet vanaf)

  En wat een klote interviewer. Geen enkele dieptevraag. Geen idee of het mocht maar als er niks gezegd wordt moet je wel verder graven.

  1. Rossie

   Eens. Die Lucas Bremmers vindt zichzelf heel geweldig maar kan dit dus écht niet. Nooit gekund ook. Totaal geen scherpte, niet ad rem, geen antennes uitstaan, nooit doorvragen of reageren op een antwoord, gewoon slecht. Iemand goed interviewen is een vak apart. Een beetje ouwehoeren kan iedereen.

  2. Godfried

   …zucht…

   Verliescijfer kunnen ze nog niet concreet maken, aangezien het boekjaar nog niet voorbij is. Daarnaast worden er nog volop seizoenkaarten verkocht, sponsoren gecontracteerd en met spelers onderhandeld.

   Hoever ben je met spelers? Wat wil je horen? Dat ze nog 500 euro uit elkaar liggen qua salaris? Dat er nog een lease auto uitgezocht moet worden? Dat er gekeken wordt of er enkel groene M&M’s voor een bepaalde speler ingekocht kunnen worden? Ze zijn ermee bezig. Meer kun je toch niet zeggen!

   Waarom zou iemand de plannen kenbaar maken als wellicht nog niet alles op papier staat of nog niet iedereen zijn of haar goedkeuring heeft gegeven? Je gaat toch zeker geen stukjes plan op tv voorkauwen! Een plan presenteer je als het tot op de komma gereed is.

   Zeuren om het zeuren noem ik dit.

   Ik vond het wel degelijk vrij concreet:

   – Ze draaien een flink verliest en hebben komen seizoen ongeveer de 7e begroting in de KKD.
   – Stan wil met 20 veldspelers en 3 keepers werken
   – Hij wil een wat meer ervaren as
   – De focus ligt op Nederlandse spelers (voor zo’n 80%)
   – Alleen voor Giakoumakis is wat interesse. Verder voor geen enkele speler.
   – Ze willen herkenbaar, aanvallend en fris voetbal spelen, met jongens die er vol voor gaan
   – Komend weekend willen ze een of twee spelers presenteren.

   Nou, hoe concreet wil je het hebben?!

   1. DeOtjes

    En dan komt de vraag over Mark van Hintum en dan is dat een resultaat van de evaluatie Was natuurlijk evident maar om maar aan te geven dat je wel aspecten uit de evaluatie kunt opnoemen. Waarschijnlijk kun je er ook noemen die nog niet bekend zijn.

    Verliescijfers kun je wel noemen. Er bestaat ook zoiets als maand/ kwartaal en half jaar cijfers.

    Ik had eigenlijk gehoopt op de bekendmaking van 1 of 2 spelers. Misschien is dat wat teleurstelling mijnerzijds.

    En een plan hoef je niet te presenteren als het 100% klaar is. Als je praat over plannen op bedrijfsnivo dan bestaan die uit vele subplannen. Er zijn al zaken in gang gezet of in een extreem vergevorderd stadium. Die kun je best benoemen.

    Ik had het gevoel dat ik naar een politieke uitzending was aan het kijken.
    – Boogers ontweek werkelijk alles
    – Stan was hetzij nerveus omdat hij niet houdt van in de spotlight staan hetzij hij was bang om zich te verspreken
    – Jos was gewoon goed.

    Fijn voor je dat jij er wel wat uithaalt. Ik vond de uitzending 3 keer niks.

   2. DeOtjes

    Wel heel makkelijk worden de dingen die VVV wel heeft bereikt weggewuifd door de Bogers-Bashers.

    Er is een echte grasmat (die we nu duur betalen omdat de subsidie wegvalt). De zuidtribune is ook onderhanden genomen. De fanshop is verplaatst. Er is een betaalsysteem geïntroduceerd voor consumpties.

    Daarnaast heeft VVV 1,5 seizoen geen inkomsten gehad uit publiek en verminderde sponsor inkomsten. Desondanks lijken de schulden relatief beperkt te blijven.

    Investeren met geld dat er niet is lijkt me lastig. Als het rendement ook onduidelijk of onzeker is, lijkt mij ook dat je even pas op de plaats maakt en kijkt wat de opties zijn.

    Duurt het lang en had ik anders gehoopt ? Wel degelijk. Maar dat betekent voor mij niet dat bepaalde keuzes onlogisch of fout zijn.

 11. goalkiller

  leuk initiatief echter komt de uitzending denk ik maand tevroeg gezien ze door alle lopende onderhandelingen natuurlijk niks publiekelijk kunnen aangeven. Gemiste kans van omroep venlo. Overigens de presentator Lukas Bremmer, aardig jong, maar op dit moment niet geschikt , komt over alsof hij bezopen uit de loco komt lopen op een donderdagmiddag, dit geheel terzijde.

 12. Leonardus

  Wat een verademing die Jos Luhukay. Konden we de klok maar een jaar terugdraaien. Met deze trainer aan het roer begin van vorig seizoen was VVV niet gedegradeerd.

  1. Rossie

   Dat denk ik inderdaad ook. Hebben we nu alleen helaas niets meer aan. Hoop echt op een jonge, frisse, gretige groep die voor elkaar door het vuur gaat en het gras uit het veld rent. Als er dan ook nog wat kwaliteit in zit kon het wel eens een heel leuk seizoen worden. Heb echt om de een of andere reden (onderbuikgevoel) enorm veel vertrouwen in Jos. Hij straalt rust en vastberadenheid uit en heeft volgens mij ook echt een duidelijke visie (vorig seizoen totaal gemist).

   1. Ievel Knievel

    Mee eens. Ook iemand die iets voelt voor onze club. Op dit moment andere dingen in het leven belangrijker vindt dan geld en status. Loyaal is en ook graag samenwerkt met mensen.

 13. Rossie

  Ik heb de uitzending gisteren helaas niet helemáál gezien, maar is er nog wat gezegd over Jay? Die blijft wél gewoon? Lijkt me niet verstandig als dat zo is. Jos met afstand de beste in het hele gesprek: rust, kalmte, prima. Marco ontweek alle antwoorden en zei precies niets, Stan was bloednerveus om welke reden dan ook en Lucas Bremmers moet aub zsm wat anders gaan doen.

  1. Koelie

   Niks over Jay, wel dat ze de technische staf nog gaan versterken. Apart als je dan eerst drie leden ontslaat vanwege “economische redenen”. Verder eens wat jij schrijft. Er werd vooral weggedoken, ik ben heel benieuwd naar dat de uitkomsten van de evaluatie. Barry Jaspers had nog wat leuke vragen en terechte opmerkingen, die vervolgens niet werden beantwoord.

   Maar dit was een goed initiatief en ik hoop dat ze dit veel vaker gaan doen (elk kwartaal bijvoorbeeld).

   Ah ja en dan de ex -Loco DJ en -perschef, die twijfelt over verlengen van zijn seizoenskaart. Grapje zeker of hij is gewoon toch een nepsupporter. Prototype “Venlonaar”. Bij degradatie het af laten weten en als er wat vieren valt vooraan staan.

   1. Ievel Knievel

    Zul je zien dat ze een nieuwe elftalbegeleider en spitsentrainer gaan aantrekken 😉

    Kan natuurlijk zijn dat de salarissen van de ontslagen mensen gewoonweg te hoog waren voor de toekomstige begroting en dat zij niet minder wensten te gaan verdienen. Kan ook zijn dat de (nieuw aan te nemen?) assistent een combirol gaat vervullen. Twee functies door 1 mens ingevuld. Bespaar je al 1 salaris.

   2. Godfried

    VVV heeft afgelopen week een vacature de deur uitgedaan voor een data analist. Iemand die de tegenstanders tot in de puntjes analyseert en het eigen team tegen het licht houdt. Prima dus. Daar heb je werkelijk wat aan.

  2. Ievel Knievel

   En dan krijg ik alle drek over me heen als ik een klein beetje (terechte) kritiek over Marco uit. Het is gewoon niet zo’n hele goede representatieve directeur, die dus ook nog een keer vaak net niks zegt. Een koers uitstippelen met een vergezicht is al helemaal een probleem. Mensen en zeker supporters hebben behoefte aan vergezichten. Dat is zo’n beetje je hoofdtaak als directeur.

   1. DeOtjes

    Ik heb niet zozeer krtiek op Boogers. Hij zal zijn redenen hebben om niks te vertellen. Maar ik vind het gewoon flauw. Daarnaast vind ik ook dat je als verslaggever moet gaan prikken en zoeken. Het was te gemaakt en rook naar een vooraf besproken format.

    Met vooraf bespreken is niks mis. Maar als je dan tot de conclusie komt dat er eigenlijk niks nieuws te melden is dan moet je het wellicht uitstellen.

    Overigens vond ik ook dat Boogers vanuit zijn rol gezien het juist goed deed. Eerst intern de zaken doornemen, dan pas naar buiten brengen

   2. Ievel Knievel

    Ik vind Bogers heel zenuwachtig overkomen (vaak) en vaak vanuit de verdediging. Dat is geen goede houding. Een directeur moet in controle zijn. Ik ben dus ook geen directeur in mijn dagelijks leven 😉 😉 ;).

 14. Dond

  Volgens Dennis van Bergen (Twitter)
  Vito van Crooij heeft zich gemeld op het trainingsveld het Kasteel in Rotterdam.
  Dacht na gisteren, wat ze vertelde in het interview dat er voor niemand interesse was muv Giakoumakis ??
  Iets klopt hier denk ik niet.

  1. DeOtjes

   Sparta neemt Van Crooij over van VVV
   Sparta gaat zich versterken met Vito van Crooij, afgelopen seizoen nog spelend voor VVV. De aanvaller is zojuist gesignaleerd op het trainingsveld van de Rotterdamse club.

   De verwachting is dat Van Crooij een meerjarig contract tekent op Het Kasteel. De geboren Venlonaar, die ook nog een seizoen voor PEC Zwolle uitkwam, gold afgelopen seizoen als een van de spaarzame smaakmakers in De Koel. In Spangen wordt hij herenigd met Lennart Thy, de spits met wie hij in het verleden een gevaarlijke tandem vormde in Venlo.

   1. Ievel Knievel

    Nee, maar dat is wel vaak de instelling van VVV. Die vinden vaak (heel) veel goed. Zou dus zomaar gekund hebben, maar goed, hij vertrekt dus naar Sparta. Waarschijnlijk heeft Thy daar wel een rol in gespeeld.

 15. Rossie

  Hoop wel dat VVV de hoofdprijs heeft gevraagd voor Vito! Nu ook eens ophouden aub met altijd het braafste jongetje van de klas willen zijn. Contract van Vito liep nog jaren. Daar moet dus voor betaald worden!

 16. Leonardus

  De Calimero fobie slaat weer toe in Venlo. En Marco Bogers is de verpersoonlijking van die fobie. In een seizoen waarin Bogers alles fout heeft gedaan wat hij maar kan voorspelt hij VVV slechts de 8e begroting toe van de KKD. Zelfs Almere met dat veredelde amateurstadion en slechts 3500 toeschouwers heeft een hogere begroting dan VVV.

  Oh ja, komend seizoen moeten we niet te veel verwachten. Ondanks de binnenstromende miljoenen.

  SCHANDE SCHANDE. Wat één mismanagement.

  1. Koelie

   Welke miljoenen? Als we meer dan 1 miljoen krijgen dan mogen we onze handjes dichtknijpen. Stan Valckx zegt in DDL vandaag dat 6 tot 10 miljoen nooit door de club is genoemd en er nu veel minder wordt uitgegeven vanwege corona.
   Plavidis schijnt naar AZ te vertrekken voor ongeveer 2 miljoen. Een jongere speler dan Gia met ook maar 1 jaar contract, maar wel iemand die al bewezen heeft meerdere seizoenen te kunnen scoren. Ik ben er bang voor dat de transferinkomsten fors gaan tegenvallen.

   1. Leonardus

    Natuurlijk zegt Valckx dat omdat hij zich als een Calimero opstelt. Mocht hij echt zo weinig opbrengen, hou hem dan maar aan zijn contract.

   2. chretien

    Ja, Leonardus heeft gelijk. Bij een dergelijk klein bedrag kun je Giakoumakis beter houden. Zelfs een beter contract aanbieden, hij trapt ons in één jaar tijd de eredivisie weer in.

   3. Godfried

    @chretien Ja? Hoe weet je dat zo zeker? VVV speelde in de eredivisie compleet anders dan ze in de KKD gaan doen. Nu zal VVV veelal de bal hebben. althans meer dan afgelopen jaar. Ze moeten nu zelf het spel gaan maken ivp reactie voetbal spelen. Wie garandeerdons dat Giakoumakis dan ook tot scoren komt?

    Als iemand 2 mln biedt voor Giakou, dan is VVV toch zeker niet in de situatie dat ze nee kunnen verkopen! Daarbij, wie zegt dat de speler zelf in de KKD wil spelen? Zit je straks met een gefrustreerde Griek te koekeloeren.

    Nee, die moet je nu verkopen. Natuurlijk niet voor slechts 1 mln, maar als je 2 tot 3 kunt vangen, direct doen. Zonder dat geld is er weinig mogelijk namelijk.

   4. chretien

    Godfriend: wat doe je nu? je zit nu ineens al op 2-3 miljoen…. Natuurlijk heeft VVV niet alles in de hand. Ik zeg ook niet VVV “MOET ZUS OF ZO”. |Alles wat ik zeg is meestal alleen maar een idee, mening… Meer niet. Ik laat het uiteraard aan VVV over wat ze doen, maar ik denk dat Giakoumakis “in z’n eentje” VVV de eredivisie inschopt. Dus als VVV vindt dat ze te weinig vangen, dan laat een eenvoudig rekensommetje zien of ze het risico moeten nemen om Giakoumakis nog een jaartje in Venlo te behouden. Grote voordeel voor ons: dan kunnen we hem in levende lijve zelf zien spelen, aanmoedigen en… wie weet juichen. Juichen in de Koel…

   5. Koelie

    Arminia Bielefeld en Mainz zouden 250k over hebben voor Pachonik. https://www.fussballtransfers.com/amp8797947189562737080-bundesliga-interesse-an-pachonik?__twitter_impression=true Ook een speler die eerder “miljoenen” waard was.

    Als er een bod van een interessante club van meer dan een miljoen komt voor Gia kunnen ze dat niet weigeren. De speler spant gewoon arbitragezaak aan. Er gaat ook nog percentage naar AEK.

    Als Feyenoord slim is halen ze hem op nadat Berghuis is verkocht. Voor weinig geld de topscorer vd eredivisie in huis.

  2. Godfried

   Wat zeg je nu eens eigenlijk?

   – Calimero fobie betekent exact het tegenovergestelde van wat jij bedoelt.
   – Dat Bogers volgens jou de verpersoonlijking is van Calimero fobie, betekent letterlijk dat hij bang is voor een minderwaardigheidscomplex. Leg uit!
   – Welke fouten heeft Bogers gemaakt. Een opsomming aub.
   – Hij voorspelt niets. Op basis van feiten stelt hij dat VVV de 8e begroting heeft
   – En dat is logisch: NAC, Almere, ADO, Emmen, Volendam, Graafschap e.d. hebben simpelweg meer geld. Nogmaals, Regio Venlo is straatarm en Venlo is eerder een dorp dan een stad. Almere is bijvoorbeeld twee keer zo groot als Venlo. Dan haal je ook meer geld uit de markt. Simpel.
   – en nee, na degradatie terwijl alle spelers weggaan mag je niet verwachten dat we ff promoveren. Dat roepen zorgt alleen maar voor onnodige en onrealistische druk.

   Dus jouw opmerkingen zijn een schande. Puur bagger uit je onderbuik. Sorry, maar ben echt klaar met dat gezeik hier van mensen die denken alles beter te weten.

   1. Ievel Knievel

    Ondanks dat ik het voor de helft met je eens ben, poneer je ook zaken die feitelijk niet juist zijn.

    De regio Venlo is allesbehalve straatarm. De gemeente Venlo staat er tegenwoordig zelfs financieel goed voor; in tegenstelling tot vele en vele gemeentes van hetzelfde formaat. Die moeten allemaal ernstig bezuinigen door zorgdrama’s en corona-uitgaven. Venlo heeft zelfs investeringsruimte als gemeente. Het is samen met de regio Tilburg/ Waalwijk de logistieke hotspot van NL, met superveel bedrijvigheid. Er wordt veel en heel veel geld verdien. Ook in de agro-food business, waar veel in geïnvesteerd wordt.

    En ondanks dat een flink deel van de bevolking in armoede leeft en laaggeletterd is (en over een slechte gezondheid beschikt)> de oorzaken daarvan liggen in het verleden, gaat het met de behoorlijk grote bovenlaag in Venlo (ook relatief gezien) enorm voor de wind. Het aantal villawijken wel eens geteld en de grote van de huizen daar wel eens bekeken? Dat tref je in veel andere gemeenten niet aan.

    Dan is het ook nog eens zo dat door de idioot hoge huizenprijzen in de Randstad (en dergelijke) veel jonge hoogopgeleide starters die elders gestudeerd hebben, massaal richting Venlo terug aan het keren zijn. De huizenprijzen in Venlo beginnen dan ook naar Randstadniveau te stijgen. Een doodnormaal simpel jaren vijftig rijtjehuis gaat al voor 375.000 de deur uit. En daar wordt dan nog op overboden.

    Ook is Venlo helemaal geen dorp. Het heeft meer stedelijke allure dan Sittard/ Geleen of Heerlen en is ook meer stad dan Roermond is. Venlo is ook al jaren aan het opkrabbelen en het winkel- en horeca-aanbod verbeterd stapje voor stapje, langzaam. We zijn geen Maastricht, maar er is een duidelijke langzame verbetering waarneembaar. We moeten eens ophouden onze eigen stad zo omlaag te praten, maar gewoon eens de schouders eronder zetten. In Venlo is zoveel meer mogelijk dan er in het verleden uitgehaald is. Met gemak zelfs. Ook bij VVV.

    En Almere is wel ff meer dan 2x zo groot als Venlo.

    En wat Bogers fout heeft gedaan de afgelopen jaren, is al meermaals benoemd. Er is geen enkele rem op technisch beleid gezet, dat alle kanten op stuiterde. Ook op communicatief vlak en in het leiden van het verbouwproject stadion is gebleken dat hij niet de juiste man was. Zeker niet de man die aan het roer staat, boven de zaken en partijen staat en in controle is. Dat is hij niet.

    Verder ben ik het volledig met je eens dat Venlo de 7e club in rangorde is in de KKD. Het is niet anders. Veel andere clubs zijn qua historie, achterban en geld nu eenmaal groter dan VVV is. Het is wat het is. We moeten blij en trots zijn met wat we hebben. Niet met wat we niet hebben. Al is er wel degelijk groei en verbetering mogelijk.

   2. DeOtjes

    Achteraf kun je misschien spreken van fouten. Maar om te zeggen dat er geen rem is gezet op is mi niet waar. Ze hebben in samenspraak besloten om het spelersbudget op te rekken met als doelstelling handhaving. Je kunt niet zeggen dat er de vrije hand is gegeven.
    Dat het niet heeft gewerkt of dat er niet de juiste spelers zijn gehaald is achteraf gepraat.

    Communicatief is ook maar onderbuik gevoel. Omdat je denk dat Boogers (of VVV) bepaalde dingen naar buiten moet brengen en dat niet doet, doet Boogers het slecht. Dat is jouw mening maar daardoor niet fout.

    Een nieuw stadion ben jij het niet mee eens dus daarmee is het voor jou een feit dat Boogers hier de plank misslaat. Ook weer niet direct fout.

    Je verhaal over Venlo kan ik me redelijk in vinden Alhoewel allure een kwestie van smaak is en niks toevoegt voor VVV. Feit blijft dat VVV weinig achterban haalt uit de regio en weinig grotere sponsors ondanks de vele bedrijven in de buurt.

   3. Ievel Knievel

    @DeOtjes

    Het stadionplan was al in uitvoering. De plannen waren getekend. Het advies is door een adviesbureau opgesteld. Het is Bogers niet gelukt het uit te voeren. Feit. Er zijn meermaals leugens verspreid vanuit directie/ VVV en foutieve beloftes gedaan (bewust verwarring gezaaid), in de pers zelfs.

    Technisch beleid VVV is al jaren technisch aan het falen.

    Drama’s rondom van Dijk, de Boeck, Lokhof, Trost, Maaskant (alleen Steijn was een succes na 2009) + meer blunders qua spelers binnen gehaald dan successen. Ook meer geld erin dan eruit. Bogers is binnen gekomen als Algemeen Directeur met beloftes rondom het plan “Allemaal Teruuk d’n Berg Op”, deels overgenomen als Plan B van het plan van Hans Soentjes (die ook alle kanten op zwabberde) mocht het Kazerneplan niet doorgegaan.

    Bogers is de afgelopen 4 a 5 jaar niet in staat gebleken de kar rondom dit project te kunnen trekken Er is nog weinig van de uitgangspunten rondom dit plan uitgewerkt of geïmplementeerd.

   4. Ievel Knievel

    Overigens vind ik de term “achteraf gepraat” ook echt maar achteraf gepraat. Er is wel degelijk vooraf gewaarschuwd door sommige criticasters en er was geen duidelijke beleidslijn of koers. Dat is gewoonweg niet professioneel. Het is raar dat VVV pas de afgelopen weken/ maanden, nadat het kaartenhuis in elkaar gestort is, serieus advies op beleidslijnen is gaan inwinnen bij bijv. de KNVB.

    Als alles maar achteraf gepraat is kan nooit iemand meer iets fout doen of verantwoordelijk gehouden worden voor verkeerde keuzes. Het is juist helemaal geen achteraf gepraat. Je zag het instorten van VVV al vanaf december aankomen als je eerlijk bent. De hosanna stemming bij VVV in januari sloeg de plank volledig mis en maakt eigenlijk duidelijk wat er structureel mis zit bij VVV. Een veel te gemakzuchtige houding waarbij te veel op het toeval wordt gerekend. Er waren in november en december al serieuze geluiden dat het structureel mis zat in de selectie. Dat is weggewuifd.

   5. DeOtjes

    Ben eens begonnen met Lokhof. Aangesteld 2011 als opvolger de Boeck ontslagen 2013 na degradatie.
    2011 !! Bogers is begonnen als Algemeen directeur in 2012. Dus wat er daarvoor gebeurd is kan nooit zijn verantwoordelijkheid zijn geweest. Maar als je alles op het conto van Bogers wil schuiven doe je best.

    En het stadion plan was in uitvoering. Ze hebben ook al dingen gedaan. Maar nu komen ze tot de conclusie dat het niet gaat werken. Is dat fout ? In mijn ogen niet. Op tijd stoppen is ook een kunst. Tijdelijk stilleggen om te evalueren (wat hier ook een optie is die nog open staat) trouwens ook.
    En dat het lang zou duren was ook bekend. Ook omdat het afhankelijk was van een stuk financiering. En de impact van Corona op de plannen mag niet onderschat worden.

    Spelers binnenhalen blijft een kunst. Zekerheidjes zijn duur. Zelfs Ajax maakt missers. Dure missers.
    Sulejmani ? Botman ? Ik denk dat hoe goedkoper een speler hoe groter de kans op een misser.
    En je kunt wel begaafde spelers bennenhalen. Dan nog is het de vraag of het gaat passen in een team. Dit fenomeen zie je ook terug het bedrijfsleven waar het er op papier goed uitziet maar het gewoon niet werkt.

   6. Godfried

    @Ievel Knievel De gemeente staat er goed voor ja. Maar de gemeente betaalt VVV niet. Het gaat om de inwoners. En uit onderzoek is gebleken dat binnen alles BVO’s in Nederland, VVV de meeste supporters heeft die het minst te besteden hebben. Maw, die kopen niet zomaar even een seizoenkaart.

    Qua bedrijven is Venlo een transport en logistiek stad ja. Dat betekent dat er veel grote dozen op Tradeport staan, waar veelal lopende band werk wordt verricht. Dit zijn tevens bedrijven die bijna geen baat hebben bij sponsoring. Je hebt er dus niet zo veel aan.

    Het aantal villawijken valt best mee. Je koopt op Nieuw stalberg een villa voor iets meer dan 5 ton. Daar koop je in Amsterdam net een appartement voor. Daarom wonen er ‘normale’ mensen in de villa wijken in Venlo. Maar dat zegt niets over het vermogen.

    Ik ken toch aardig wat mensen die nu in de randstad studeren/werken of er hebben gestudeerd of gewerkt. Die komen helemaal niet terug naar Venlo. of die hebben al een huis en groeien zo door of die gaan net buiten de grote steden wonen.

    Het is dat Venlo stadsrechten heeft. Maar verder is Venlo in alles absoluut wel een groot dorp. Ja, het is groter dan Roermond, dus? Daarbij is het winkel en horeca aanbod juist de laatste jaren enorm achteruit gegaan. Loop eens door de winkelstraat. 20% staat leeg en in 20% van de panden zitten dumpwinkels waar je 1 euro spullen koopt, goud inwisselt of Poolse worst kunt kopen.

    Gemeente Almere is wél 2 keer zo groot als gemeente Venlo: 214.000 inwoners vs. 102.000 inwoners. (wiki)

    Vwb het beleid weet ik niets. Kan ik totala niet over oordelen. en ik denk niemand van ons.

    Wat ik wel weet is dat alles continu verandert. De markt, de concurrentie, het umfeld, het beleid (vanuit knvb), besluitvorming binnen gemeentes, de economie, de prestaties op het veld, de inkomsten, de uitgaven, ga zo maar door. Beleid is daaro leuk, maar absoluut niet bindend. Sterker nog. In de voetballerij, in de positie waar VVV zich bevindt, is haast alleen korte termijn beleid mogelijk. Je kunt nu een beleid uitstippelen vwb het stadion renoveren. Maar als er geen geld binnenkomt, de grondstoffen stijgen, de bezoekersaantallen lopen terug, we degraderen, dan is het beleid van gisteren, vandaag achterhaald.

   7. DeOtjes

    Mooi gezegd Godfried Je hebt enkele gedachten die ik niet op papier kreeg wel op papier gekregen.

   8. Ievel Knievel

    @Ievel Knievel “De gemeente staat er goed voor ja. Maar de gemeente betaalt VVV niet….”

    Het nieuwe college staat helemaal niet onwelwillend tegenover VVV. Het was dan ook WEL een slimme zet van VVV om Testroote een plek in de RvC aan te bieden. De gemeente kan VVV in een faciliterende rol wel degelijk tegemoet komen, al zit men wel aan wetgeving vast en kan men VVV niet zomaar een zak geld geven,

    Quote: “Qua bedrijven is Venlo een transport en logistiek stad ja. Dat betekent dat er veel grote dozen op Tradeport staan,……. ”

    Grote dozen> klopt, laaggeschool buitenlands personeel in die dozen> klopt ook deels, maar dat er geen geld te halen is niet echt (helemaal) waar. Zie ook de toenemende sponsorrol van een Vita XL, of de enorme marketingbudgetten die de BOL.com’s van deze wereld in het rond smijten. Daarnaast beschikt Venlo over een Brightlandscampus. Dat zijn projecten van de provincie die als een brainport moeten fungeren. Er gebeurd erg veel op research and development-gebied in de regio, werk voor hoger opgeleiden, worden miljoenen in geïnvesteerd, dat gebeurd alleen buiten jouw gezichtsveld. Océ/ Canon beschikt natuurlijk over grote RnD afdelingen met veel hoogopgeleide werknemers en ook veel expats.

    “Het aantal villawijken valt best mee. Je koopt op Nieuw stalberg een villa voor iets meer dan 5 ton. Daar koop je in Amsterdam net een appartement voor. Daarom wonen er ‘normale’ mensen in de villa wijken in Venlo. Maar dat zegt niets over het vermogen.”

    Volgens mij ben je niet zo goed op de hoogte. Het klopt niet wat je zegt. Het aantal exhorbitant rijken in Venlo is best hoog. Maar aangezien je dit niet weet of ontkent heeft het inbrengen van tegenargumenten ook weinig nut. Laat je maar eens bijpraten door makelaars. Overigens zag ik laatst alleen grond te koop op Nieuw Stalberg. Alleen de grond kostte al 5 ton. Dan moet er nog wat ontworpen en gebouwd worden. Er zijn wel wat meer dure wijken en duurdere wijken dan alleen Nieuw Stalberg in Venlo. Daarnaast is Nieuw Stalberg een beetje een beginnersbuurtje voor de nieuwe rijken. Als een eenvoudig rijtjeshuis al bijna 4 ton kost, kan je echt geen huis op Nieuw Stalberg kopen voor 5 ton. Ik zie hier ook geen villa’s tussenstaan trouwens: https://www.funda.nl/koop/venlo/450000-550000/

    Je lult een beetje uit je nek derhalve. Wel iets van 725.000 euro trouwens: https://www.funda.nl/koop/venlo/huis-87627548-jos-klijnenstraat-30/

    Tel er een overbieding van 50.000-100.000 euro bij (wat “normaal” is tegenwoordig) en je komt toch iets duurder uit. Maakt ook dat er geen gewone mensen wonen, maar behoorlijk rijke mensen.

    Quote “Ik ken toch aardig wat mensen die nu in de randstad studeren/werken of er hebben gestudeerd ….”

    Ook hier mis je ontwikkelingen van de laatste tijd, pak ‘m beet de laatste paar jaar. Daarnaast ga je er vanuit dat jouw anekdotisch bewijs echt bewijs is.

    Quote: “Het is dat Venlo stadsrechten heeft. Maar verder is Venlo in alles absoluut wel een groot dorp. Ja, het is groter dan Roermond, dus? Daarbij is het winkel en horeca aanbod juist de laatste jaren enorm achteruit gegaan……..”

    Ben je nog wel eens in andere steden in Nederland geweest eigenlijk? De leegstand in Venlo valt de laatste 3 jaar enorm mee in vergelijking met de andere steden in Nederland. Goedkope winkels heb je overigens overal. Het winkelaanbod is helemaal niet achteruit aan het gaan en het horecaanbod ook niet. Venlo komt redelijk ongeschonden uit de Coronacrisis en dat kunnen veel andere vergelijkbare steden allesbehalve zeggen. Kom eens ergens anders zou ik zeggen. Sittard-Geleen is wel het meest trieste voorbeeld. Wat is die stad afgegleden de laatste 20 jaar. Op iedere hoek van de straat zwervers en werkloze hangroepjongeren. Veel erger dan in Venlo. Ook veel meer leegstand. Veel en veel meer. Roermond Centrum kent ook zeer veel leegstand, net als Nijmegen.

    En je laatste punt. Het is niet zo dat er bij VVV geen geld binnenkomt. Het wordt soms alleen niet zo goed uitgegeven met het oog op lange termijndenken. Dat komt, omdat er geen goed verhaal is. Niet naar de achterban en niet naar sponsoren. Overigens verkoopt VVV momenteel best een aardig aantal seizoenkaarten en trekt het ook nieuwe sponsoren aan.

    Er is genoeg vermogen bij inwoners van Venlo te vinden; ook in het bedrijfsleven.

    Je conclusie klopt dat VVV gemiddeld (wel een onderzoek van bijna 10 jaar geleden) redelijk armlastige bezoekers trekt. Dan is dat het probleem. VVV moet in Venlo andere bezoekers en andere sponsoren aantrekken. Het is niet zo dat ze er niet zijn. Daar moet je dus je werk instoppen en dat gaat dus vooralsnog niet helemaal goed, al valt het ook relatief gezien mee. Geld is niet alles en wie geen geld heeft moet goed beleid maken en slim zijn.

   9. Ievel Knievel

    @Ievel Knievel “De gemeente staat er goed voor ja. Maar de gemeente betaalt VVV niet….”

    Het nieuwe college staat helemaal niet onwelwillend tegenover VVV. Het was dan ook WEL een slimme zet van VVV om Testroote een plek in de RvC aan te bieden. De gemeente kan VVV in een faciliterende rol wel degelijk tegemoet komen, al zit men wel aan wetgeving vast en kan men VVV niet zomaar een zak geld geven,

    Quote: “Qua bedrijven is Venlo een transport en logistiek stad ja. Dat betekent dat er veel grote dozen op Tradeport staan,……. ”

    Grote dozen> klopt, laaggeschool buitenlands personeel in die dozen> klopt ook deels, maar dat er geen geld te halen is niet echt (helemaal) waar. Zie ook de toenemende sponsorrol van een Vita XL, of de enorme marketingbudgetten die de BOL.com’s van deze wereld in het rond smijten. Daarnaast beschikt Venlo over een Brightlandscampus. Dat zijn projecten van de provincie die als een brainport moeten fungeren. Er gebeurd erg veel op research and development-gebied in de regio, werk voor hoger opgeleiden, worden miljoenen in geïnvesteerd, dat gebeurd alleen buiten jouw gezichtsveld. Océ/ Canon beschikt natuurlijk over grote RnD afdelingen met veel hoogopgeleide werknemers en ook veel expats.

    “Het aantal villawijken valt best mee. Je koopt op Nieuw stalberg een villa voor iets meer dan 5 ton. Daar koop je in Amsterdam net een appartement voor. Daarom wonen er ‘normale’ mensen in de villa wijken in Venlo. Maar dat zegt niets over het vermogen.”

    Volgens mij ben je niet zo goed op de hoogte. Het klopt niet wat je zegt. Het aantal exhorbitant rijken in Venlo is best hoog. Maar aangezien je dit niet weet of ontkent heeft het inbrengen van tegenargumenten ook weinig nut. Laat je maar eens bijpraten door makelaars. Overigens zag ik laatst alleen grond te koop op Nieuw Stalberg. Alleen de grond kostte al 5 ton. Dan moet er nog wat ontworpen en gebouwd worden. Er zijn wel wat meer dure wijken en duurdere wijken dan alleen Nieuw Stalberg in Venlo. Daarnaast is Nieuw Stalberg een beetje een beginnersbuurtje voor de nieuwe rijken. Als een eenvoudig rijtjeshuis al bijna 4 ton kost, kan je echt geen huis op Nieuw Stalberg kopen voor 5 ton. Ik zie hier ook geen villa’s tussenstaan trouwens: https://www.funda.nl/koop/venlo/450000-550000/

    Je kletst een beetje uit je nek derhalve. Wel iets van 725.000 euro trouwens: https://www.funda.nl/koop/venlo/huis-87627548-jos-klijnenstraat-30/

    Tel er een overbieding van 50.000-100.000 euro bij (wat “normaal” is tegenwoordig) en je komt toch iets duurder uit. Maakt ook dat er geen gewone mensen wonen, maar behoorlijk rijke mensen.

    Quote “Ik ken toch aardig wat mensen die nu in de randstad studeren/werken of er hebben gestudeerd ….”

    Ook hier mis je ontwikkelingen van de laatste tijd, pak ‘m beet de laatste paar jaar. Daarnaast ga je er vanuit dat jouw anekdotisch bewijs echt bewijs is.

    Quote: “Het is dat Venlo stadsrechten heeft. Maar verder is Venlo in alles absoluut wel een groot dorp. Ja, het is groter dan Roermond, dus? Daarbij is het winkel en horeca aanbod juist de laatste jaren enorm achteruit gegaan……..”

    Ben je nog wel eens in andere steden in Nederland geweest eigenlijk? De leegstand in Venlo valt de laatste 3 jaar enorm mee in vergelijking met de andere steden in Nederland. Goedkope winkels heb je overigens overal. Het winkelaanbod is helemaal niet achteruit aan het gaan en het horecaanbod ook niet. Venlo komt redelijk ongeschonden uit de Coronacrisis en dat kunnen veel andere vergelijkbare steden allesbehalve zeggen. Kom eens ergens anders zou ik zeggen. Sittard-Geleen is wel het meest trieste voorbeeld. Wat is die stad afgegleden de laatste 20 jaar. Op iedere hoek van de straat zwervers en werkloze hangroepjongeren. Veel erger dan in Venlo. Ook veel meer leegstand. Veel en veel meer. Roermond Centrum kent ook zeer veel leegstand, net als Nijmegen.

    En je laatste punt. Het is niet zo dat er bij VVV geen geld binnenkomt. Het wordt soms alleen niet zo goed uitgegeven met het oog op lange termijndenken. Dat komt, omdat er geen goed verhaal is. Niet naar de achterban en niet naar sponsoren. Overigens verkoopt VVV momenteel best een aardig aantal seizoenkaarten en trekt het ook nieuwe sponsoren aan.

    Er is genoeg vermogen bij inwoners van Venlo te vinden; ook in het bedrijfsleven.

    Je conclusie klopt dat VVV gemiddeld (wel een onderzoek van bijna 10 jaar geleden) redelijk armlastige bezoekers trekt. Dan is dat het probleem. VVV moet in Venlo andere bezoekers en andere sponsoren aantrekken. Het is niet zo dat ze er niet zijn. Daar moet je dus je werk instoppen en dat gaat dus vooralsnog niet helemaal goed, al valt het ook relatief gezien mee. Geld is niet alles en wie geen geld heeft moet goed beleid maken en slim zijn.

   10. Grad

    @level Knievel

    Je benoemt de drama’s van een aantal trainers en meer blunders dan successen met het halen van spelers en het falen van het technisch beleid.
    Het is niet alleen VVV waar dit gebeurt. Ik denk dat elke betaalde club deze momenten kent en heeft meegemaakt. Om je geheugen even op te frissen uit het recente voorbeelden o.a. PSV, Feijenoord, FC Twente, Heerenveen, Willem II, ADO, Vitesse, Fortuna, NEC, NAC, Roda JC en zo zullen er nog wel een aantal clubs zijn.

   11. Koelie

    Wel heel makkelijk wordt er kritiek op Bogers en met name op stadionproject weggewuifd door de Bogers fanclub. Het is hier al honderd keer besproken, maar wat hebben Bogers &co voor de afgelopen 4 jaar gepresteerd m.b.t. stadion? Wat nieuwe stoeltjes en parkeerplaatsen voor de sponsors. Fanzone in een vaste tent? Moet eerst nog zien of dat tegen NAC daadwerkelijk open is.

    Kortom niets. Bogers en co hebben het verbouwplan, blijkt nu achteraf, nooit volledige commitment gegeven en de supporters een worst voorgehouden. Nu met opnieuw praten over nieuw stadion houden ze een nieuwe worst voor. Weer 5 jaar gewonnen.

    Dat het bij andere clubs wel kan, zie GAE, Heracles, etc etc etc wordt hier altijd gemakshalve vergeten.

    Het is hartstikke dom om nu weer de focus te leggen op alleen de korte termijn. Zolang je ook niet investeert voor de lange termijn gaat dat nieuwe stadion (en dus nieuw publiek en financiële impulsen) er ook niet komen.

   12. DeOtjes

    @Ievel “Het is juist helemaal geen achteraf gepraat. Je zag het instorten van VVV al vanaf december aankomen als je eerlijk bent.”

    Als je eerlijk bent dan had je na de januari maand geen weddenschap afgesloten dat VVV het niet zou redden. Ik denk dat 98% zou zeggen dat VVV het wel zou halen.
    Dus een dergelijke uitspraak ‘Ik zag het in december al aankomen’ is niks meer dan jezelf op de borst kloppen.

   1. Als ‘een kapitaalkrachtige geldschieter uit de quote 500 hebben’ de maatstaf is, dan zou VVV komend seizoen gewoon kampioen moeten worden met Wouter Bakker, Gerjan den Hartog en Hai Berden als shirtsponsoren.

   2. Grad

    @peterloeki Deze 3 genoemde heren hebben tesamen een geschat vermogen, dat mogelijk maar 5 à 7% is van dat van Lesley Bamberger, dit wordt n.l. geschat op € 2 miljard.
    Die kan dus wel enkele miljoenen per jaar in een club steken.

   3. Godfried

    een sponsor is iets anders dan een suikeroom. daarbij zit het geld vast in de onderneming. het is niet vrij beschikbaar. piepklein detail.

 17. Leonardus

  Gisteren in Venray werd op een pijnlijke manier duidelijk dat het niveau van de jeugdspelers van VVV niet uitstijgt boven dat van een eersteklasser. Er zit geen talent. Allemaal voetballers van hetzelfde type.

  1. DeOtjes

   Toch winnen ze met 4-0. In een fantasieopstelling die duidelijk niet de sterkste is. Dus ze hebben toch iets goed gedaan. Het gaat er in dit soort wedstrijden meer om het aan het werk zien van spelers dan om een groepsproces echt in te slijpen.

   De eerste grote vraag is of jeugdspelers zich op hun eigen positie staande kunnen houden. VVV hoeft niet perse een jeugdspeler die erboven uitstijgt of die het team gaat dragen. Als je een jeugdspeler rustig kunt brengen en hij zich staande weet te houden dan kan hij leren en groeien. Omringd door meer ervaren spelers kan de speler wellicht boven zichzelf uitstijgen.

   Jeugdspelers breng je in eerste instantie voor de breedte. Het is aan hun om te bewijzen dat ze een basisplaats verdienen. Maar dat gaat niet zonder eerst stukjes wedstrijd goed te spelen. Ze hoeven er niet meteen te staan

Leave a Reply