VVV-Venlo supporters en samenwerking clubs buitenland

Vanmorgen stond in de sporteditie van Dagblad de Limburger een stuk over de Limburgse club en de supporters samenwerkingsverbanden in het buitenland. Het is voor ons een mooie gelegenheid om hierover te schrijven.

Zoals eigenlijk alle Europese voetbalclubs zijn supporters samenwerkingen de normaalste zaak. Zo heeft bijvoorbeeld ADO Den Haag samenwerkingen met onder meer Juventus, Legia Warschauw en Club Brugge en FC Den Bosch met Standard Luik. Ook Limburgse voetbalclubs hebben supporters samenwerkingen. Zo is het bekend dat Roda JC en Alemannia Aachen samen zijn Fortuna Sittard met KRC Genk en MVV met Sint Truiden.

VVV-Venlo supporters hebben in de loop der jaren ook twee vriendschappen gemaakt. Het gaat hier om de Duitse club KFC Uerdingen uit Krefeld en het Engelse West Bromwich Albion uit West Bromwich. Het is zoals het in de krant staat inderdaad geen officiële vriendschapsverband maar niemand weet wat een officiële vriendschapsband inhoudt of wat de voorwaarde hiervoor zijn. De contacten worden vooral onderhouden door de fanatieke groep VN5. Ook al gaan er veel Venlonaren op eigen gelegenheid naar Borussia Mönchengladbach hier is geen supporters vriendschap mee.

kfc-uerdingen-logoKFC Uerdingen

De club uit Krefeld is in 1905 opgericht en was vroeger een van de grotere clubs in Duitsland. De gevallen Duitse grootmacht speelde de laatste jaren op een bedroevend niveau(6de niveau) maar tegenwoordig speelt KFC in de Regionalliga West. De vriendschap met het Duitse KFC Uerdingen 05 is ontstaan toen de club op een laag niveau speelde. Een aantal VVV supporters gingen een aantal jaar geleden zo nu en dan kijken in het gigantische stadion van KFC. De twee supportersgroepen kwamen hierdoor in gesprek en deze relatie is in de jaren gegroeid naar een vriendschap. Zo komen de supporters uit Krefeld naar Venlo onder het genot van een biertje een wedstrijdje mee pakken en andersom.

Elke wedstrijd van KFC en van VVV-Venlo vindt je doeken terug die naar elkaar verwijzen. Ook hebben de Krefeldse supporters een T-Shirt gemaakt om de vriendschap te laten zien. Vorig seizoen speelde de twee clubs door deze vriendschap een oefenwedstrijd in Krefeld. Dit was een groot succes ook al verloor VVV met 3-1 van KFC. De supportersgroepen hadden een onvergetelijke dag. De supporters vragen hierdoor om deze wedstrijd vaker te organiseren. Niet alleen op voetbalgebied hebben Krefeld en Venlo wat gemeen. Afgelopen jaar vierde de twee steden/gemeentes de 50-jarige stedenband.

Foto’s KFC – VVV

Eerst nog even een groepsfoto maken met de jongens uit KrefeldKFC-VVV
foto 2foto 1602359_489070557782565_1758292204_n

West_Bromwich_Albion.svg West Bromwich Albion

Het ligt minder voor de hand maar VVV-Venlo en de Premier League club West Bromwich Albion uit West Bromwich hebben al jaren een zeer hechte vriendschap. Het begon allemaal in 2010 in Reuver. De Engelse club speelde een oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo. Tijdens deze wedstrijd kwamen de supporters in gesprek en konden het onder het genot van een biertje het goed met elkaar vinden. Contactgegevens werden uitgewisseld en werden de VVV fans uitgenodigd om een keer langs te komen in Birmingham om een wedstrijd te bekijken. Nu een aantal jaren later wordt de vriendschap alleen maar hechter en hechter. Zo bezoeken beide supporters regelmatig wedstrijden van VVV en WBA. Het wederzijds respect is zeer groot en de vriendschap begint steeds meer een grote familie te worden. Hierbij moet je denken dat de WBA fans zelfs hun kinderen meenemen naar Venlo om een ouderwets pot voetbal te gaan kijken. De lokale autoriteiten zijn echter niet zo blij met deze samenwerking. Elke keer als er Engelse fans komen zijn alle hens aan dek. Politie bewaking en het lastig vallen van VVV fans op hun werk en thuis een van de normaalste zaken. Aankomende zomer bestaat de vriendschap 5 jaar. De twee supportersgroepen hopen snel weer een mooie oefenwedstrijd tussen beide clubs georganiseerd gaat worden.

Foto’s WBA – VVV
10177927_680638808651101_7839602675665223305_n10371760_690965664303962_840071266632839169_n wba21foto 1-1

Om het hele stuk te lezen van Dagblad de Limburger klik op de onderstaande link
DDL-20141115-02002GO001

Leave a Reply